18 Ağustos 2009, Salı 16:20:49

THY KAFALARI KARIŞTIRDI

THY, filoya yeni katılan uçakları için pilot alımını sürdürüyor. Ancak pilotlarını 63 yaşında emekli eden THY’nin pilot açığını kapatmak için verdiği ilanda pilot üst yaş sınırını 65 olarak vermesi kafaları karıştırdı.
  • Kaptanların yaşı yükseltildi,hosteslerin de yaşları yükseltilsin.Bizler 38-39 yaşlarında olan eski thy hostesleriyiz,yaştan dolayı geri dönemiyoruz,tecrübeli alımları olsun lütfen,evlilik dolayısıyla ayrılmıştık ama şimdi tekrar uçmak istiyoruz,THY sesimizi duysun artık,teşekkürler,başarılar..
  • Fransada bir Pilot 60 yasinda mecburen emekli oluyor. Daha sonra Kuzey afrikada 5 sene uçabiliyor. Normal iscileri 70 yasina kadar çalistirmak istiyen Sarkozy Pilotlara 65 yasi sözü verdi, fakat daha birsey yapmadi. Benim tanidigim bir A320 Kaptani su an 63 yasinda Misirda uçuyor, ve Simulatör egitimi veriyor.
  • çalıuşacak tabıı zekı kaptana bakın hem dınç hem dısıplınlı bılırım onuu ıı kaptandır en azından uçak duşurmeyen her pılot ııdır duşuren kotudur
  • THY YAŞI YÜKSELTMEKLE İSABETLİ BİR KARAR VERMİŞ.YETİŞMİŞ İNSANLAR THY DEN GİPİP BAŞKA ŞİRKETLERDE UÇUYORLARDI.BU MESLEKTE TECRUBENIN PARASAL KARŞILIĞI YOKTU.ŞİMDİ SIRA TİP DEĞİŞTİRME YAŞINA GELDİ YAKINDA OGÜNLERDE GELECEK.AKLIN YOLU BİRDİR.KISKANANLAR CİĞERE ERİŞEMEYEN LERİN KONUŞMASI SERBESET
  • Yaş konusunda herkesin kafası karışmış gibi.Saygıdeger kaptanlar ve saygıdeger ikinci pilotlar..! FAA,JAA ve SHGM emeklilik yaşını 65 olarak tespit etmiştir.THY'nin yaşı 65'e çıkarması çok normal bir karardır.Her şirket kendi bekası için; karar almakta serbesttir.Önemli olan Türk Sivil Havacılığının gelişmesidir.Milli Havacılığımızı yabancı pilotlara teslim etmekten çok daha iyidir bu karar.
  • YOLCU BEYAZ SAÇLI KAPTAN İSTİYOR! BİZ NE YAPALIM?.....:)
  • Bu konuya THY'da uuçuştan sorumlu icra kurulu üyesi Hamdi Topçu bir açıklık getirse iyi olur.
  • Bu konuda en uzman airporthaberdir. Nasıl diyorsa onu kabul edelim. Airport takıldığı yerlerde Hamdi Topçudan detaylı bilgi alabilir.
  • bilgi düzeltmesine;teşekkürler bazı konuları bilende bilmeyende ne yazıkki araştırma yapmadan yorumluyor dediğiniz gibi sivil havacılık kültürü içinde büyümek çok önemli .
  • yaşın 65 e yükseltilmesi kaptan pilot sıkıntısı çekileceği ihtimali veya 64-65 yaşlarında eş-dostun girebilmesi için koyulmuş. başka bir ihtimal yok. umarım 2. si değildir sebebi.

Türk Hava Yolları, Ankara merkezli istihdam edilmek üzere kaptan pilot ve yardımcı pilot alacağını duyurdu. Şirkete ait internet sitesinde verilen ilanda, pilot adaylarında bulunması gereken kişisel, teknik, eğitim ve sağlık kriterleri de tek tek verildi.

Ancak, özellikler başlığı altında pilotların üst başvuru yaş sınırı olarak 65’i belirlemesi şaşırttı.

Kaptan pilot yaş sınırını 30-65 yaş aralığında belirleyen THY, halen kadrosunda görev yapan pilotları 63 yaşında emekli ediyor. THY’den 63 yaşında emekli olan bazı pilotlar, uçuculuk yaşamlarına iki yıl daha özel havayollarına devam ettikten sonra 65 yaşında emekli oluyorlardı. THY’nin yaş üst sınırını neden 65’e çıkardığı anlaşılamazken, Türkiye’de yaşanan kaptan pilot sıkıntısının bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

THY’nin verdiği o ilana buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.thy.com/tr-TR/corporate/news/announcements/announcement.aspx?aid=4026

THY KAFALARI KARIŞTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kaptanların yaşı yükseltildi,hosteslerin de yaşları yükseltilsin.Bizler 38-39 yaşlarında olan eski thy hostesleriyiz,yaştan dolayı geri dönemiyoruz,tecrübeli alımları olsun lütfen,evlilik dolayısıyla ayrılmıştık ama şimdi tekrar uçmak istiyoruz,THY sesimizi duysun artık,teşekkürler,başarılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fransada bir Pilot 60 yasinda mecburen emekli oluyor. Daha sonra Kuzey afrikada 5 sene uçabiliyor. Normal iscileri 70 yasina kadar çalistirmak istiyen Sarkozy Pilotlara 65 yasi sözü verdi, fakat daha birsey yapmadi. Benim tanidigim bir A320 Kaptani su an 63 yasinda Misirda uçuyor, ve Simulatör egitimi veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çalıuşacak tabıı zekı kaptana bakın hem dınç hem dısıplınlı bılırım onuu ıı kaptandır en azından uçak duşurmeyen her pılot ııdır duşuren kotudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY YAŞI YÜKSELTMEKLE İSABETLİ BİR KARAR VERMİŞ.YETİŞMİŞ İNSANLAR THY DEN GİPİP BAŞKA ŞİRKETLERDE UÇUYORLARDI.BU MESLEKTE TECRUBENIN PARASAL KARŞILIĞI YOKTU.ŞİMDİ SIRA TİP DEĞİŞTİRME YAŞINA GELDİ YAKINDA OGÜNLERDE GELECEK.AKLIN YOLU BİRDİR.KISKANANLAR CİĞERE ERİŞEMEYEN LERİN KONUŞMASI SERBESET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yaş konusunda herkesin kafası karışmış gibi.Saygıdeger kaptanlar ve saygıdeger ikinci pilotlar..! FAA,JAA ve SHGM emeklilik yaşını 65 olarak tespit etmiştir.THY'nin yaşı 65'e çıkarması çok normal bir karardır.Her şirket kendi bekası için; karar almakta serbesttir.Önemli olan Türk Sivil Havacılığının gelişmesidir.Milli Havacılığımızı yabancı pilotlara teslim etmekten çok daha iyidir bu karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YOLCU BEYAZ SAÇLI KAPTAN İSTİYOR! BİZ NE YAPALIM?.....:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu konuya THY'da uuçuştan sorumlu icra kurulu üyesi Hamdi Topçu bir açıklık getirse iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu konuda en uzman airporthaberdir. Nasıl diyorsa onu kabul edelim. Airport takıldığı yerlerde Hamdi Topçudan detaylı bilgi alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bilgi düzeltmesine;teşekkürler bazı konuları bilende bilmeyende ne yazıkki araştırma yapmadan yorumluyor dediğiniz gibi sivil havacılık kültürü içinde büyümek çok önemli .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yaşın 65 e yükseltilmesi kaptan pilot sıkıntısı çekileceği ihtimali veya 64-65 yaşlarında eş-dostun girebilmesi için koyulmuş. başka bir ihtimal yok. umarım 2. si değildir sebebi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000