24 Mayıs 2013, Cuma 14:40:47

THY KABİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL

Türk Hava Yolları, 15 Mayıs’ta başlayan greve kabin memurlarının bir bölümünün katılmasından dolayı bütün şirket içi eğitimleri ve sınavları iptal etti. Eğitmenler ve kontrol kabin amirleri uçuşlara verildi.
  • Sayi 300 olmus 400 olmus 1000 olmus ne farkeder? Onemli olan sayisi degil FONKSIYONU! Śu parmagini biraz asagi kaydirip asagida Murat HERDEM ve Erdal GULMEZ in senkika ve 209/305 yazisini okursan eger dolmalari domateeri hazirlayacaginiz yada o sicakta halay cekip beyninizi pisireceginuze anlarsiniz grevinizin nekadarrr basarili oldugunu ve sendika baskaninizin ve dolayisiyla sizlerin 1 ucagi bile rotara sokamayarak nekadarrr basarili oldugunuzu! Siz hayal alemindesiniz o sayilarla:) bosver onlari! Thy 1800 kisiyi yerine koyar rahat ol sen! Ol da sen o sayilari nerden aldiysan kandirmislar senide? Yada sicakta halay cekmekten sen 180 i 1800 gormus olma! Artik anlayin grevciler, yaptiginiz is, greviniz, halayiniz, sayiminiz, hic bir ise yaramadi! Cunku grevi kotu yonetti o baskaniniz! Sendikaya evet!! Ama aycinin aga lik sistemine hayir! Hani atacakti greve girmeyenleri:) yer mi? Yemez! Gerci kûpü doldurdu gitse neyazar? Olan arkasindan gidenlere oldu. Gokkusagina evet! Sayi kacti acba
  • Sendika,305, facebook derken artik yorumlariniz kufur icerikli olmaya basladi ? Greve katiliyor olmak , katilmayanlara kufru gerektirmez. Sen katilmayi sectin ben katilmamayi dusmanmiyiz? Hayir! Yarin tekrar ucmaya basladihinizda yada yerde calismaya basladidginizda katilmayanlarin yuzune nasil bakacaksiniz? Biz size nasil bakacagiz? Acaba o kufru sen yazmis olabilirmisin diye dusunmeyecekmiyiz? Yaziklar olsun! Stres epey fazla sizde, sesinizi duyurmak icin okadarcik kalabalikla ilgi cekmek icin ne dansoz gibi otnamaniz, ne hunuleri kafaniza gecirmeniz ne de yasli teyzelere kadar dusmeniz kalmisti. Bunlara eyvallah senin secimin saygi duyarim. Ama is artik agzinizdan cikani, kaleminizin yazdigini duymamaya gelmis. Ben asla birdaha ne sizle, nede 305 le ne calismak ne ucmak nede yuzyuze gelmek isterim bu soylemlerinizden sonra. Herkesin hur kararidir sonuclarinada katlanir.goruyoruzki is fatmagulu, ailenizi kedinizi kopeginizide GM ye cagirmaya kdr gelmis sitenizde yazik okadarciksiniz
  • yahuu sayimi alan bizzat bnm 1386 diye ,hala 300 diyorlar cildircam yaaaa!!!
  • SENDİKANIN ADAMI KELİMESİ HANGİ MANTIK ÜRÜNÜDÜR ANLAMADIM SENDİKA SENSİN B. YOKSA BU ŞİRKET ADAMI AĞIZLARI BİR KABİN MEMURUNUN MARİFETİ OLAMAZ BUNLARI TEK ELDEN. EMİNE LİM Mİ YAZIYOR NE. DOĞRU BAŞKA İŞİ YOK OTURMUŞ ODASINDA BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR. YOKSA BU GÜNLERDE KIÇINDAN TER ÇIKAN BİR KABİN MEMURU OTURUP BUNLARI YAZMAZ SİZ NEYİN KAFASINDASINIZ YASAL BİR TAVIR GELİŞTİREMEYECEK KADAR EVRİME KAPALI TEK HÜCRELİ CANLILAR GİBİ YORUMLAR YAZIP DURUYORSUNUZ. İNSANLARIN UMRUNDAMI SANIYORSUNUZ GREVE GİTTİKLERİ İÇİN ÜCRET ALAMAYACAKLARI VEYA İŞSİZ KALACAKLARI. BU BİR TARİHİ SORUMLULUKTUR DİK DURMA ONURLU OLMA VE EMEĞİNİN NAMUSU OLDUĞUNUN FARKINA VARMA MESELESİDİR. YANİ SENİN ANLAYACAĞI ŞEYLER DEĞİLDİR. SEN HAYATIN BOYUNCA HEP BİR HAMDİ BULUP ONUN K. YALAYACAKSIN BU SENİN KANINDA VAR DLİNE KUVVET.
  • Sözüm her gün frekans sayısı düşürüldü diyen arkadaşlara ; UHKM az önce göz attım da, İST çıkışlı AYT sayısı 17, İST-ESB sayısı 21,İST-JFK sayısı 3 vs vs.. vay be amma frekans sayısı düşmüş,kuru sıkıya devam!! Sanırım sizin UHKM sistemine girişiniz engellendi :)) bundan dolayı sağlıklı bilgi alamayıp kulaktan dolma bilgiler ile burada yorum yapıp kendinizi teselli ediyorsunuz,valla çok yazık hepiniz oyuna geliyorsunuz.. bir çalışma arkadaşınız olarak bir an evvel işlerinizin başına dönmenizi tavsiye ediyorum ki Ayçin de böylece memleketine döner..
  • herkes bişey söylüyor. greve katılmayan hiç kimse tisten yararlanamayacak. bu yasada böyle.aksine hüküm konuşmayacak arkadaşlar. bunu iyi bilin.
  • 1500'cü arkadaşlar,sendika yine sizi gazlayıp duruyor,sizin hak arayışınızı istismar edip kendi planlarını kurguluyorlar.. 24 yıldır emekçiyi sömüren sendikanın ta kendisidir ! Soruyorum size sosyalistim diyen adam 24 yıldır neden koltuğa yapışık kalıyor? Verdiğiniz cevap hep ; sorunumuz Ayçin vs değil kendi haklarımız için greve katıldık. Yıllarca Ayçin işte bu şekilde arkanızda saklanıp bizi kullanıp saltanatını sürdürüyor.. ye babam ye anlayışı:)) Yüreğini yetiyorsa masaya ön şartsız otur bakalım Pala ? Yok olmaz çünkü 305 arkadaşımız üzerinden koltuğunu sağlama almanın derdinde !! Sen sendika olarak grevde yüzde 10 dahi destek alamazken neden bu başarısızlığın öz eleştirisini yapmıyorsun? Demokrasilerde ister siyasetçi olsun,ister yönetici,bürokrat veya sendika başkanı,her türlü başarısızlıkta onurluysa faturayı ilk önce kendine keser,ya istifa eder ya da genel kurulu toplayıp erken seçim kararı alır,yüreğin yetiyorsa yap bunları,otobüs üzerinde onurlu mücadele naraları ile olmaz!
  • Dedigim gibi grevde 300 kisisiniz! Ne 1000 ne 1500. Sadece kendinizi kandiriyorsunuz. Yada aycin ve sendikaca kandiriliyorsunuz! Greve gidenlerin ucusunin kapatilmasi, ID girislerinin belli yerler haric kapatilmasi, sgk larinon durdurulup ozel sigortalarinin 24. Tis imza altina alinip tekrar goreve donuslerine kadar durdurulmasi gayet dogal. Ne bekliyorsunuz ki? Siz suan sendika sorumlulugunda grevdesiniz! Orada basiniza birsey geldiginde bunun sorumlulugu kime aittir ailelerinize karsi? Tabiki sendikada. Suan siz thy nin degil, imzalanana kadar aycinin elemanisiniz. Yarim maas alip, artis primi alamayip bunda. Sonrada nekadar surecekse maaslarinizi alamayacaksiniz. Odaya giris yapamaz ozelde tedavi olamaz ve ucuslara elbette katilamazsiniz gayet dogal! Aycin bey yillardir aldigi trilyonlardan 305 gibi sizede ailecek bakar artik:) siz ya nasil para kazanilir hakedilir haberiniz yok , yada yasam sartlarimdan diger firmlrdan haberiniz yok! BIHABERSINIZ! Yazik etmeyin hayatiniza!
  • Arkadaslar! Greve katilanlar! Sizlere soyluyorum! Bu sirkete girerken, mulakatlari atlarken, sagda solda girmek icin torpil ararken, geceleri isiniz olsun diye dualar edip oldugunda da havalara ucup nekadar mutlu oldugunuzu sanirim unuttunuz? Bizler sirkete girdigimizde bizlere sartlarimizon hic degismeyecegi, sadece 80 saatle ucacagimizi, istirahat saatlerimizin sabit oldugu, hic yurtdisi yapmayacagimiz yada suralara ucmayacagimiz ile alakali bir kagit imzalattilarda benim mi haberim yok acaba diye dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum. Simdi duyuyorum, ucusu kapanan arkadaslar, ozel sigortasi durdurulan arkadaslar " bakin greve girenleri mimlediler, bize mobing yapiyorlar yada hakkimizi elimizden aldilar diye isyandalar.. Arkadaslar thy yada baska firmalar bizi SHGM kurallari disinda ucuramazlar! Yani biz bu az ekip, istirahat kisalmasi gibi durumlardan thy yi degil, sghm nu sorgulamaliyiz. Greve gidersenizde ki bu sayi hic ucus programini etkilememistir iste oradaki kadar 300 sunuz.
  • Bir yıldır dış hatların önünde direnen arkadaşlarım Greve gidiyoruz ve bu sendikanın temsilcileri şu anda ggrev kırıcısı olarak işyerinde çalışıyorlar sor sendikaya NEDEN. Sadece uçucuların Grev yapması üzerine kurulmuş bir grev nasıl başarılı olacak.Teknik nerede, Yer personeli nerede,Neden bunları Greve katmadınız diye sendikacılara sorabiliyormusunuz. Grev eylemdir.Eylem birlikte olunursa ve içinde inanç varsa başarılır.Bu sendika yönetimine gerçekten başaracaklar iyebiliyormusunuz.Ve unutmayın hava işin tarihini inceleyin,Grevler ve büyük atılmalar sonunda hep birimler özelleştirildi.Atiliay AYÇİN seçimlerde hep kazandı.İşciler kaybederken sendikacılar hep kazandı.NEDEN VE NASIL.Bu soruları sorup cevabını bulursanız şu anda yaşanan GREVMİ-GÖREVMİ anlıyabilirsiniz.Sevgilerimle.

Türk Hava Yolları, 15 Mayıs’ta başlayan grevin uçuşları aksatmaması için olağanüstü çaba harcıyor. Kokpit, idari personel ve teknisyenlerin neredeyse hiç katılmadığı ve sadece kabin ekiplerinin iş bırakarak dahil olduğu grevde en büyük sıkıntıyı da THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı yaşıyor.

Grevin başladığı saatten itibaren şu ana kadar uçuşlarda olağandışı aksama yaşanmadı ancak, bu süreçte THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı operasyonları yürütmekte bir hayli zorlanıyor.

Hava İş Sendikası’na göre 1000’e yakın THY çalışanının iş bıraktığı iddia edilirken THY kanadı 200 civarında personelin greve katıldığını iddia ediyor. Greve katılanların sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilse de THY, grevin uçuşlara yansımaması için ilk günden itibaren olağanüstü çaba harcıyor. TİS kapsamında olmadıkları için greve katılmayan part time kabin memurlarının dışında greve katılmayan diğer çalışanlarla şu ana kadar uçuşları başarıyla yürüten THY, boş günü olan kabin memurlarını da uçuşa davet ederek operasyonları yürütmeyi başarıyor.

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı, ihtiyaca cevap verebilmek için eğitmenleri ve kontrol amirlerini de uçuşlara gönderiyor. THY son olarak, kabin personeline yönelik bütün eğitim programlarını da süresiz olarak iptal ederken, kabin amirliği ve İngilizce sınavlarının da yapılmayacağı duyuruldu. Kabin personelinin rutin sağlık kontrollerine de bu ay sonuna kadar ara verildi. Kabin ekibine yönelik yapılan duyuruda, “23-31 Mayıs tarihleri arasındaki MU1 ortaklık içi sağlık muayeneleri iptal edilmiştir” denildi.

THY KABİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL

Yorumlar Tüm Yorumlar (228)

Sayimi alan a! ~ 11 yıl önce
Sayi 300 olmus 400 olmus 1000 olmus ne farkeder? Onemli olan sayisi degil FONKSIYONU! Śu parmagini biraz asagi kaydirip asagida Murat HERDEM ve Erdal GULMEZ in senkika ve 209/305 yazisini okursan eger dolmalari domateeri hazirlayacaginiz yada o sicakta halay cekip beyninizi pisireceginuze anlarsiniz grevinizin nekadarrr basarili oldugunu ve sendika baskaninizin ve dolayisiyla sizlerin 1 ucagi bile rotara sokamayarak nekadarrr basarili oldugunuzu! Siz hayal alemindesiniz o sayilarla:) bosver onlari! Thy 1800 kisiyi yerine koyar rahat ol sen! Ol da sen o sayilari nerden aldiysan kandirmislar senide? Yada sicakta halay cekmekten sen 180 i 1800 gormus olma! Artik anlayin grevciler, yaptiginiz is, greviniz, halayiniz, sayiminiz, hic bir ise yaramadi! Cunku grevi kotu yonetti o baskaniniz! Sendikaya evet!! Ama aycinin aga lik sistemine hayir! Hani atacakti greve girmeyenleri:) yer mi? Yemez! Gerci kûpü doldurdu gitse neyazar? Olan arkasindan gidenlere oldu. Gokkusagina evet! Sayi kacti acba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bendika? ~ 11 yıl önce
Sendika,305, facebook derken artik yorumlariniz kufur icerikli olmaya basladi ? Greve katiliyor olmak , katilmayanlara kufru gerektirmez. Sen katilmayi sectin ben katilmamayi dusmanmiyiz? Hayir! Yarin tekrar ucmaya basladihinizda yada yerde calismaya basladidginizda katilmayanlarin yuzune nasil bakacaksiniz? Biz size nasil bakacagiz? Acaba o kufru sen yazmis olabilirmisin diye dusunmeyecekmiyiz? Yaziklar olsun! Stres epey fazla sizde, sesinizi duyurmak icin okadarcik kalabalikla ilgi cekmek icin ne dansoz gibi otnamaniz, ne hunuleri kafaniza gecirmeniz ne de yasli teyzelere kadar dusmeniz kalmisti. Bunlara eyvallah senin secimin saygi duyarim. Ama is artik agzinizdan cikani, kaleminizin yazdigini duymamaya gelmis. Ben asla birdaha ne sizle, nede 305 le ne calismak ne ucmak nede yuzyuze gelmek isterim bu soylemlerinizden sonra. Herkesin hur kararidir sonuclarinada katlanir.goruyoruzki is fatmagulu, ailenizi kedinizi kopeginizide GM ye cagirmaya kdr gelmis sitenizde yazik okadarciksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1386 ~ 11 yıl önce
yahuu sayimi alan bizzat bnm 1386 diye ,hala 300 diyorlar cildircam yaaaa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 11 yıl önce
SENDİKANIN ADAMI KELİMESİ HANGİ MANTIK ÜRÜNÜDÜR ANLAMADIM SENDİKA SENSİN B. YOKSA BU ŞİRKET ADAMI AĞIZLARI BİR KABİN MEMURUNUN MARİFETİ OLAMAZ BUNLARI TEK ELDEN. EMİNE LİM Mİ YAZIYOR NE. DOĞRU BAŞKA İŞİ YOK OTURMUŞ ODASINDA BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR. YOKSA BU GÜNLERDE KIÇINDAN TER ÇIKAN BİR KABİN MEMURU OTURUP BUNLARI YAZMAZ SİZ NEYİN KAFASINDASINIZ YASAL BİR TAVIR GELİŞTİREMEYECEK KADAR EVRİME KAPALI TEK HÜCRELİ CANLILAR GİBİ YORUMLAR YAZIP DURUYORSUNUZ. İNSANLARIN UMRUNDAMI SANIYORSUNUZ GREVE GİTTİKLERİ İÇİN ÜCRET ALAMAYACAKLARI VEYA İŞSİZ KALACAKLARI. BU BİR TARİHİ SORUMLULUKTUR DİK DURMA ONURLU OLMA VE EMEĞİNİN NAMUSU OLDUĞUNUN FARKINA VARMA MESELESİDİR. YANİ SENİN ANLAYACAĞI ŞEYLER DEĞİLDİR. SEN HAYATIN BOYUNCA HEP BİR HAMDİ BULUP ONUN K. YALAYACAKSIN BU SENİN KANINDA VAR DLİNE KUVVET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin ~ 11 yıl önce
Sözüm her gün frekans sayısı düşürüldü diyen arkadaşlara ; UHKM az önce göz attım da, İST çıkışlı AYT sayısı 17, İST-ESB sayısı 21,İST-JFK sayısı 3 vs vs.. vay be amma frekans sayısı düşmüş,kuru sıkıya devam!! Sanırım sizin UHKM sistemine girişiniz engellendi :)) bundan dolayı sağlıklı bilgi alamayıp kulaktan dolma bilgiler ile burada yorum yapıp kendinizi teselli ediyorsunuz,valla çok yazık hepiniz oyuna geliyorsunuz.. bir çalışma arkadaşınız olarak bir an evvel işlerinizin başına dönmenizi tavsiye ediyorum ki Ayçin de böylece memleketine döner..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx. ~ 11 yıl önce
herkes bişey söylüyor. greve katılmayan hiç kimse tisten yararlanamayacak. bu yasada böyle.aksine hüküm konuşmayacak arkadaşlar. bunu iyi bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sözde 1500 ~ 11 yıl önce
1500'cü arkadaşlar,sendika yine sizi gazlayıp duruyor,sizin hak arayışınızı istismar edip kendi planlarını kurguluyorlar.. 24 yıldır emekçiyi sömüren sendikanın ta kendisidir ! Soruyorum size sosyalistim diyen adam 24 yıldır neden koltuğa yapışık kalıyor? Verdiğiniz cevap hep ; sorunumuz Ayçin vs değil kendi haklarımız için greve katıldık. Yıllarca Ayçin işte bu şekilde arkanızda saklanıp bizi kullanıp saltanatını sürdürüyor.. ye babam ye anlayışı:)) Yüreğini yetiyorsa masaya ön şartsız otur bakalım Pala ? Yok olmaz çünkü 305 arkadaşımız üzerinden koltuğunu sağlama almanın derdinde !! Sen sendika olarak grevde yüzde 10 dahi destek alamazken neden bu başarısızlığın öz eleştirisini yapmıyorsun? Demokrasilerde ister siyasetçi olsun,ister yönetici,bürokrat veya sendika başkanı,her türlü başarısızlıkta onurluysa faturayı ilk önce kendine keser,ya istifa eder ya da genel kurulu toplayıp erken seçim kararı alır,yüreğin yetiyorsa yap bunları,otobüs üzerinde onurlu mücadele naraları ile olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi habersiniz2 ~ 11 yıl önce
Dedigim gibi grevde 300 kisisiniz! Ne 1000 ne 1500. Sadece kendinizi kandiriyorsunuz. Yada aycin ve sendikaca kandiriliyorsunuz! Greve gidenlerin ucusunin kapatilmasi, ID girislerinin belli yerler haric kapatilmasi, sgk larinon durdurulup ozel sigortalarinin 24. Tis imza altina alinip tekrar goreve donuslerine kadar durdurulmasi gayet dogal. Ne bekliyorsunuz ki? Siz suan sendika sorumlulugunda grevdesiniz! Orada basiniza birsey geldiginde bunun sorumlulugu kime aittir ailelerinize karsi? Tabiki sendikada. Suan siz thy nin degil, imzalanana kadar aycinin elemanisiniz. Yarim maas alip, artis primi alamayip bunda. Sonrada nekadar surecekse maaslarinizi alamayacaksiniz. Odaya giris yapamaz ozelde tedavi olamaz ve ucuslara elbette katilamazsiniz gayet dogal! Aycin bey yillardir aldigi trilyonlardan 305 gibi sizede ailecek bakar artik:) siz ya nasil para kazanilir hakedilir haberiniz yok , yada yasam sartlarimdan diger firmlrdan haberiniz yok! BIHABERSINIZ! Yazik etmeyin hayatiniza!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi habersiniz!! ~ 11 yıl önce
Arkadaslar! Greve katilanlar! Sizlere soyluyorum! Bu sirkete girerken, mulakatlari atlarken, sagda solda girmek icin torpil ararken, geceleri isiniz olsun diye dualar edip oldugunda da havalara ucup nekadar mutlu oldugunuzu sanirim unuttunuz? Bizler sirkete girdigimizde bizlere sartlarimizon hic degismeyecegi, sadece 80 saatle ucacagimizi, istirahat saatlerimizin sabit oldugu, hic yurtdisi yapmayacagimiz yada suralara ucmayacagimiz ile alakali bir kagit imzalattilarda benim mi haberim yok acaba diye dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum. Simdi duyuyorum, ucusu kapanan arkadaslar, ozel sigortasi durdurulan arkadaslar " bakin greve girenleri mimlediler, bize mobing yapiyorlar yada hakkimizi elimizden aldilar diye isyandalar.. Arkadaslar thy yada baska firmalar bizi SHGM kurallari disinda ucuramazlar! Yani biz bu az ekip, istirahat kisalmasi gibi durumlardan thy yi degil, sghm nu sorgulamaliyiz. Greve gidersenizde ki bu sayi hic ucus programini etkilememistir iste oradaki kadar 300 sunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREVMİ-GÖREVMİ 1 ~ 11 yıl önce
Bir yıldır dış hatların önünde direnen arkadaşlarım Greve gidiyoruz ve bu sendikanın temsilcileri şu anda ggrev kırıcısı olarak işyerinde çalışıyorlar sor sendikaya NEDEN. Sadece uçucuların Grev yapması üzerine kurulmuş bir grev nasıl başarılı olacak.Teknik nerede, Yer personeli nerede,Neden bunları Greve katmadınız diye sendikacılara sorabiliyormusunuz. Grev eylemdir.Eylem birlikte olunursa ve içinde inanç varsa başarılır.Bu sendika yönetimine gerçekten başaracaklar iyebiliyormusunuz.Ve unutmayın hava işin tarihini inceleyin,Grevler ve büyük atılmalar sonunda hep birimler özelleştirildi.Atiliay AYÇİN seçimlerde hep kazandı.İşciler kaybederken sendikacılar hep kazandı.NEDEN VE NASIL.Bu soruları sorup cevabını bulursanız şu anda yaşanan GREVMİ-GÖREVMİ anlıyabilirsiniz.Sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000