25 Temmuz 2018, Çarşamba 09:37:44

'THY Kabin'de 30 yaş sınırını yükseltsin'

Türk Hava Yolları'nın kabin memurluğu için 30 yaş sınırını yükseltmesi için change.org'da imza kampanyası başlatıldı.
  • Ne yaş yükseltmesi!! birde dedelerin, ninelerin derdiylemi uğraşacağız uçakta. Zaten kabin memuru standardı dibe vurmuş. Biraz da görselliğe önem verin. Yuh artık ya!
  • Neymiş efendim uçma tutkusu, gökyüzü aşkıymış. Maaşları asgari ücrete indirip sabitlesinler bakalım o zamanda bu kadar istekli olacaklarlar mı kabin memurluğuna? Birde diyorlar uçağın güvenliği, tahliye vs. Bizim işimiz sadece çay vermek değil. Pilotla bir tutuyolar neredeyse. Artık teknoloji devrindeyiz. Her şey elektronik, akıllı. Yakında uçaklarda kabin memuruna bile gerek kalmaz. Zaman akıp gidiyor, teknoloji ilerliyor. O zaman o boyalı saçınızdan, botokslu yüzünüzden,protez tırnaklı ellerinden çay kahwe alıp içemeyiz. Emniyetli uçuşöar cümleten.
  • Qatar havayollarında yaş sınırı kesinlikle yok. Ben daha nisan ayında başvurdum katara, floryadaki hotelde seçmeler vardı, yaş sınırı kesinlikle yok qatar'da. Yaş sınırı bi tek tayland hindistan gibi gerikalmış ülkelerin havayollarında bide thyde var. Şu yaş sınırı en azından 35'e çekilmeli. Türkiyede çok işsizlik var, insanlar bir işe başvurmadan önce başka işler kpss falan deniyorlar ama olmuyor çünkü ekonomimizin durumu ortada. Böyle bir ülkede 30 yaş sınırı zalimlikten başka bir şey değil.
  • Thy rusya krizi yüzünden 2-3 sene hiç alım yapmadı, bu sebeple insanlar şanslarını deneyemeden yaşları geçti. Buradaki yorumlarda yaşla ilgili büyük konuşan, daha 29 yaşındaki insanları yaşlı diye aşağılayan insanlar herhalde kendi yaşları hiç ilerlemeyecek zannediyorlar. 2-3 sene sonra yaşınız geçti diye thy kabinden atılırsanız anlarsınız bu insanların imza kampanyası başlatarak neyle mücadele ettiğini. Aklınızı başınıza devşirip öyle yapın, hepiniz bir gün geçeceksiniz 30'u. Kimse 26-27 kalmayacak sonsuza kadar.
  • Ya zaten 20 sene sonra mecbur emekli ediyorlar. 30 yaşında başlayınca sonra 22 yaşında girenlere böyle küçük küçük bakmalar. Efendime söyliyim 20 yıl sonra 50 yaşında uçuşta biraz komik durmaları da cabası. Bence yaş sınırı gayet iyi.
  • Bence gereksiz kampanya. Bu işe gençken başlamak lazim.En iyi ornek azal .Buyuk kisim kabin gorevlisi Orta yasli ve yasli duzeyde.ayricada yolcu gorevli iliskisi hic iyi olmuyor.Kabin gorevlileri genc olmali ve erken yasta emekliya ayrilmali
  • mmm
  • I hope you will consider recruiting a crew with experience in flight attendants starting from 1981 because they deserve work.
  • Bunca yil neye hazirlandiniz? 30 yasina gelinceye kadar niye beklediniz ya neyin hazirligi bu duyan da tip okudu sanar
  • Güzelim mesleğin anasını ağlattılar..önce yaş ayağıyla bi parmak sokarlar,sonrada türbanı sokarlar.biyerden başlayacaklar illa!!!bu sadece onun ön ayağı!

Türk Hava Yolları'nın kabin memurluğu için 30 yaş sınırını yükseltmesi için change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyada şu bilgilere yer verildi:

Bugün dünyamızda birçok global havayolunda tecrübesiz kabin memuru olmak için üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Günümüzde havacılık geliştikçe, ülkemizde kabin personeli adaylarının ön lisans, lisans ve yabancı dil eğitimi almaları şart haline gelmiştir. Hevesli adayların  yıllarca eğitim yatırımı yapmaları, mesleğe hazır olma yaşını da yukarıya çekmiştir.

Bu mesleği yapmak için gönülden istekli olan 1988 doğumlu adaylar malesef bu yıl 30 yaş sınırını dolduracakları için başvuru yapamayacaklar. Türk Hava Yolları'nın bu yaş sınırını yukarı çekmesi ve 1988 doğumlu adaylara başvuru ve işe girme hakkı tanıması 2 şeyi sağlayacaktır:

Hem bunca yıl kendini geliştirmek için çaba harcamış, bu mesleği icra etme hayali kurmuş ve umutla beklemiş olan adaylar istihdam olanağı bulacak ve emeklerinin karşılığını alabilecek,

Hem de Türk Hava Yolları'na hizmet etmek için yıllarca örgün eğitim ve dil eğitimi yatırımı yapmış, hala heyecan ve hevesini koruyan adayların, ülkesinin hava ulaştırmacılığına hizmet etmesi nitelikli ve verimli iş gücü sağlayacaktır.

Yetkililerin bu değişikliğin yapılmasının sağlayacağı olumlu değişikliği de tıpkı bizler gibi görebilmesini, sesimizi duymalarını içtenlikle umut ediyoruz.

KAMPANYA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

'THY Kabin'de 30 yaş sınırını yükseltsin'

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Pilot ~ 6 yıl önce
Ne yaş yükseltmesi!! birde dedelerin, ninelerin derdiylemi uğraşacağız uçakta. Zaten kabin memuru standardı dibe vurmuş. Biraz da görselliğe önem verin. Yuh artık ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misato ~ 6 yıl önce
Dede nine derdiyle siz uğraşmıyorsunuz zaten. Kabin Hizmetleri Bşk. uğraşıyor. Tecrübeli arkadaşlar da firmada çalışmak istiyor, bu çok normal. Alımlarda zaten gerekli elemeler yapılıyor. Dünya çapındaki 5 yıldızlı şirketler bile yaş sınırlaması koymuyor. Bu olay tamamiyle adayın özellikleriyle alakalı bir durum. Sadece görsellik ya da genç olması değil.
Para tatlı gelir tabi, iş aşkı bahane ~ 6 yıl önce
Neymiş efendim uçma tutkusu, gökyüzü aşkıymış. Maaşları asgari ücrete indirip sabitlesinler bakalım o zamanda bu kadar istekli olacaklarlar mı kabin memurluğuna? Birde diyorlar uçağın güvenliği, tahliye vs. Bizim işimiz sadece çay vermek değil. Pilotla bir tutuyolar neredeyse. Artık teknoloji devrindeyiz. Her şey elektronik, akıllı. Yakında uçaklarda kabin memuruna bile gerek kalmaz. Zaman akıp gidiyor, teknoloji ilerliyor. O zaman o boyalı saçınızdan, botokslu yüzünüzden,protez tırnaklı ellerinden çay kahwe alıp içemeyiz. Emniyetli uçuşöar cümleten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 6 yıl önce
Sana sonsuza kadar katılıyorum. Kabin memurlarının %80i işini severek yapmıyor. Para ve havası olmasa bir dakika tutamazlar hepsi toplu istifa eder. Okey meslek zor bir meslek ama bari yerde havalimanında yürürken burunlarını havaya dikip insanlara hava atarak yürümesinler. Yemin ederim 30 yaşında istanbulda 2 tane rezidans ve bir araba alıp ayrıca bankaya her ay yüklü para atan km var ve daha 4 yıllık. Hey yavrum heyy para olmazsa boştur.
4 yıllık km ~ 6 yıl önce
4 yıllık km 2 rezidans ve bir arabayı km maaşı ile alamaz. Rezidansı geçtim. Bir evi bile zor alır 4 yılda. Evi aldığında da öyle köşeye kenara doğru düzgün para koyamaz. Kredilere boğulur. İkincisi 4 yıllık km olup rezidansı arabası olan çok kişi var ama bunlar km maaşıyla yapmıyor. Aileden gelen ya da başka yerlerden geliri olan çok km var.
Ahmet ~ 6 yıl önce
Qatar havayollarında yaş sınırı kesinlikle yok. Ben daha nisan ayında başvurdum katara, floryadaki hotelde seçmeler vardı, yaş sınırı kesinlikle yok qatar'da. Yaş sınırı bi tek tayland hindistan gibi gerikalmış ülkelerin havayollarında bide thyde var. Şu yaş sınırı en azından 35'e çekilmeli. Türkiyede çok işsizlik var, insanlar bir işe başvurmadan önce başka işler kpss falan deniyorlar ama olmuyor çünkü ekonomimizin durumu ortada. Böyle bir ülkede 30 yaş sınırı zalimlikten başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melis ~ 6 yıl önce
Thy rusya krizi yüzünden 2-3 sene hiç alım yapmadı, bu sebeple insanlar şanslarını deneyemeden yaşları geçti. Buradaki yorumlarda yaşla ilgili büyük konuşan, daha 29 yaşındaki insanları yaşlı diye aşağılayan insanlar herhalde kendi yaşları hiç ilerlemeyecek zannediyorlar. 2-3 sene sonra yaşınız geçti diye thy kabinden atılırsanız anlarsınız bu insanların imza kampanyası başlatarak neyle mücadele ettiğini. Aklınızı başınıza devşirip öyle yapın, hepiniz bir gün geçeceksiniz 30'u. Kimse 26-27 kalmayacak sonsuza kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ay yapmayın Allahaşkına ~ 6 yıl önce
Ya zaten 20 sene sonra mecbur emekli ediyorlar. 30 yaşında başlayınca sonra 22 yaşında girenlere böyle küçük küçük bakmalar. Efendime söyliyim 20 yıl sonra 50 yaşında uçuşta biraz komik durmaları da cabası. Bence yaş sınırı gayet iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlyo ~ 6 yıl önce
Bence gereksiz kampanya. Bu işe gençken başlamak lazim.En iyi ornek azal .Buyuk kisim kabin gorevlisi Orta yasli ve yasli duzeyde.ayricada yolcu gorevli iliskisi hic iyi olmuyor.Kabin gorevlileri genc olmali ve erken yasta emekliya ayrilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hh ~ 6 yıl önce
mmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inshalhaaa 37 ~ 6 yıl önce
I hope you will consider recruiting a crew with experience in flight attendants starting from 1981 because they deserve work.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 6 yıl önce
Bunca yil neye hazirlandiniz? 30 yasina gelinceye kadar niye beklediniz ya neyin hazirligi bu duyan da tip okudu sanar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Güzelim mesleğin anasını ağlattılar..önce yaş ayağıyla bi parmak sokarlar,sonrada türbanı sokarlar.biyerden başlayacaklar illa!!!bu sadece onun ön ayağı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlyo ~ 6 yıl önce
Aynen.Gereksiz işler.Havacılık bu deyil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000