05 Aralık 2010, Pazar 10:20:29

THY KABİN MEMURLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Üzerinde pilot üniforması olan ve bazı hostesleri evlenme vaadiyle dolandırdığı tespit edilen sahte bir pilot 2 ay sonra yakayı ele verdi.
  • Bu cakma pilot facebooktan hostesleri bulup (dikkat edin, hostesler onu degil o hostesleri buluyor) kendisini Yunan ordusunda gorev yapmis, Yunan asilli Turkce bilen, EASAda mufettislik yapan, Emirates kaptan pilotu olarak tanitiyordu. Listesinde bir suru gercek hostes ve pilot vardi ve kendilerinden havacilik hakkinda bilgi almaya calisiyordu. Hosteslerden sadece bilgi degil, para da alip manevi dunyalarini zedeledigi de anlasiliyor. Bu adam benim bildigim Agustostan once bile ortalarda dolasiyordu cunku Agustos ayinda IzAirden hostes bir kizla beraberdi. Eylulde ayrildi kizdan, herhalde farketti kiz onun cakma pilot oldugunu zamanla. Insanlarin guvenlerini somuren insanlar yok mu, katl-i vacip boyle tiplerin. p.s.: Kurbanlarindan degilim
  • Bu kişi bana ve başka hostes arkadaşlarıma face adreslerimizden ulaştı.O kadar gerçekçi davranıyorduki inanmamak elde değil ancak çelişkili ifadeleri nedeniyle kendisini ekleyen arkadaşlarımın hepsini uyarıp kendilerini sakınmalarını ve derhal ilişkilerini kesmelerini söyledim zira kimi arkadaşlarımdan planını kurup çoktan para istemiş bile neyseki tek kuruş kaptırmamalarına ve bu adamın da yakalanmasına çok sevindim.
  • Herkes bu sahte pilotun gerçek kimliğinin deşifre olmasını istiyor da kimse kabin memurlarını merak etmiyor çok garip. Tanıyan tanıya bilir bu şahsı ama onun sucu sabit olmadığı için deşifre edilmesi doğru değil yasal olarak. Eğer deşifre edilecekse de kabin memurlarının da deşifre edilmesi gerekiyor. Merak ediyorum da hangi sözü geçen şikâyetçi kabin memuru ismini deşifre edecek? Kimse bu sahte pilotu boşuna suçlamasın çünkü kabin memurluğu unvanını taşıyamayan ve sadece kendilerini kokpit personeline yamamaya çalışan sözde şikâyetçi arkadaşları suçlanmalıdır. Bu işi hakkı ile yapanlara bırakın bu mesleği ve daha fazla saçma sapan yorum yaparak kendinizi küçük düşürmeyin.
  • Kimsenin ne ismi nede havacılık camiasında nasıl anıldığı seni ilgilendirmez çünkü o insanlar kimsenin iyi niyetini sömürmedi dolandırmadı . Bu adam gibi sahte kimlik de düzenlemedi . Lafı nereye getirmek istediğini herkes biliyor . Kabin memurlarını fişlemeye çalışma..
  • Ok adamın ilk adı Deniz peki P ve T ne onları da yazın herkes bilsin. Baksanıza adam savcılıktan suçu sabit değil die serbest bırakılmış. En son bu adam Face de Alen Sara die içinde hiçbir resim olmayan ve kendisini Emirates te A380-800 kaptanı olarak tanıtan bir profille dolaşıyordu. Birde kendisini EASA da denetçi olarak tanıtıyor face hesabında... Pilotları ekliyor amaç ordan listelerindeki hosteslere ulaşmak. Bu adamla 2 ay beraber olan hostes de kesin TRK dandır..
  • O şikâyetçi olan kabin memurlarına gülüyorum çünkü o kişiyi yerden yere vuruyorsunuz hatta isminin açık, açık yazılmasını istiyorsunuz çok güzelde o zaman sizde kendini isimlerinizi açık, açık yazında bizlerde sizi tanıyalım. Bakalım sizler havacılık camiasın da nasıl anılıyorsunuz?
  • Ya sizler nasıl kabin memurlarısınız anlamıyorum? İşler iyi giderken sözü geçen şahıstan şikâyetçi olmadınız da işler kötü olunca mı şikâyetçi oluyorsunuz? Sizin gibi kabin memurları yüzünden “Kabin Memuru” unvanı lekeleniyor ben yöneticilerinizin yerinde olsam sizlerin işine son verir hatta Kabin Memurları Derneği yetkililerinin yerinde olsam sizlerden şikâyetçi olurdum. Ben sözü geçen sahte pilotu suçlu bulmuyorum aksine kendisini kutluyorum.
  • bu devirde insanlara güvendiğim ve bu adamla beraber olduğum için evet suçluyum...kabin memuru olmaktan gurur ve onur duyarak bu ısı yapıyorum.bu ınsan kılıgında kı ınsanın yalanlarını anlayınca tum ılıskımı kestım.zaten kendısı de hemen kayboldu ulasmamam ıcın.ınsanlar ne yasandıgını bılmedenkonusuyorlar; bıraz sevıyelı yorum yapsınlar.benı tanıyan herkes bılır kı benım serefım herseyden once gelır.
  • ya iki ay berabermişsin şimdi söylediklerine bak.sahte olduğu anlaşılıncamı işler değişti ne var demkki adammış 2 ay idare etmiş seni.
  • BENDE BU SAHISLA TANISMIS VE BIZZAT IKI AY BERABERLIK YASAMIS BIRIYIM.KENDIM OZEL BIR HAVAYOLU SIRKETINDE KABIN MEMURUYUM.VAKTIM OLMADIGI ICIN KARAKOLA GIDEMEMISTIM ,NEYSE KI YAKALANDI..BIZZAT GELIP BILDIKLERIMI ANLATACAGIM ADLIYEDE.GERCEKTEN NE KADAR ACI KI HAVAALANINDA BUNLAR YASANABILIYORSA?BIRAZ DURUP DUSUNMEK LAZIM...
Atatürk Havalimanı Araştırma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sorguda üzerindeki üniformasıyla sahte pilotun THY kabin ve kokpit ekiplerinin olduğu ekip tahsis odası ve dinlenme odasına girerek iletişim kurduğu yaklaşık 15 hostesi inanılması güç yalanlarla dolandırdığı öğrenildi.

Sahte pilotun dolandırıcılık macerası yaklaşık iki ay önce temin ettiği pilot üniforması ve sahte isimler adına hazırlanan uçuş mürettebat kartlarıyla kendisini Türk Hava Yolları'nda çalışan bir pilot olarak tanıtmasıyla başladı. Özellikle hostesler ile yakın iletişim kurarak onların güvenini kazanan D.P.T adlı sahte pilotun, daha sonra ardı ardına söylediği yalanlarla hostesleri tuzağa düşürerek para koparttığı öğrenildi.

Tuzağına düşürdüğü hosteslere kendisini THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'i yakından tanıdığını söyleyen sahte pilotun kabin memurlarını "Sizi pilot yapabilirim, Uçuş hatlarınızı değiştirebilirim" gibi vaatlerle kandırdığı ortaya çıktı. Bazı hosteslerden de annesinin hasta olduğunu ileri sürerek, borç paralar aldığı belirlenen sahte pilotun daha önceden de 'özel belgelerde sahtecilik' suçlarından sabıkası bulunduğu belirlendi

Gözaltına alınan sahte pilotun karakolda yapılan ilk sorgusun ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi. Bu arada dolandırılan THY kabin memurları da zanlıdan şikayetçi oldular.
THY KABİN MEMURLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu cakma pilot facebooktan hostesleri bulup (dikkat edin, hostesler onu degil o hostesleri buluyor) kendisini Yunan ordusunda gorev yapmis, Yunan asilli Turkce bilen, EASAda mufettislik yapan, Emirates kaptan pilotu olarak tanitiyordu. Listesinde bir suru gercek hostes ve pilot vardi ve kendilerinden havacilik hakkinda bilgi almaya calisiyordu. Hosteslerden sadece bilgi degil, para da alip manevi dunyalarini zedeledigi de anlasiliyor. Bu adam benim bildigim Agustostan once bile ortalarda dolasiyordu cunku Agustos ayinda IzAirden hostes bir kizla beraberdi. Eylulde ayrildi kizdan, herhalde farketti kiz onun cakma pilot oldugunu zamanla. Insanlarin guvenlerini somuren insanlar yok mu, katl-i vacip boyle tiplerin. p.s.: Kurbanlarindan degilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kişi bana ve başka hostes arkadaşlarıma face adreslerimizden ulaştı.O kadar gerçekçi davranıyorduki inanmamak elde değil ancak çelişkili ifadeleri nedeniyle kendisini ekleyen arkadaşlarımın hepsini uyarıp kendilerini sakınmalarını ve derhal ilişkilerini kesmelerini söyledim zira kimi arkadaşlarımdan planını kurup çoktan para istemiş bile neyseki tek kuruş kaptırmamalarına ve bu adamın da yakalanmasına çok sevindim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes bu sahte pilotun gerçek kimliğinin deşifre olmasını istiyor da kimse kabin memurlarını merak etmiyor çok garip. Tanıyan tanıya bilir bu şahsı ama onun sucu sabit olmadığı için deşifre edilmesi doğru değil yasal olarak. Eğer deşifre edilecekse de kabin memurlarının da deşifre edilmesi gerekiyor. Merak ediyorum da hangi sözü geçen şikâyetçi kabin memuru ismini deşifre edecek? Kimse bu sahte pilotu boşuna suçlamasın çünkü kabin memurluğu unvanını taşıyamayan ve sadece kendilerini kokpit personeline yamamaya çalışan sözde şikâyetçi arkadaşları suçlanmalıdır. Bu işi hakkı ile yapanlara bırakın bu mesleği ve daha fazla saçma sapan yorum yaparak kendinizi küçük düşürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimsenin ne ismi nede havacılık camiasında nasıl anıldığı seni ilgilendirmez çünkü o insanlar kimsenin iyi niyetini sömürmedi dolandırmadı . Bu adam gibi sahte kimlik de düzenlemedi . Lafı nereye getirmek istediğini herkes biliyor . Kabin memurlarını fişlemeye çalışma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ok adamın ilk adı Deniz peki P ve T ne onları da yazın herkes bilsin. Baksanıza adam savcılıktan suçu sabit değil die serbest bırakılmış. En son bu adam Face de Alen Sara die içinde hiçbir resim olmayan ve kendisini Emirates te A380-800 kaptanı olarak tanıtan bir profille dolaşıyordu. Birde kendisini EASA da denetçi olarak tanıtıyor face hesabında... Pilotları ekliyor amaç ordan listelerindeki hosteslere ulaşmak. Bu adamla 2 ay beraber olan hostes de kesin TRK dandır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O şikâyetçi olan kabin memurlarına gülüyorum çünkü o kişiyi yerden yere vuruyorsunuz hatta isminin açık, açık yazılmasını istiyorsunuz çok güzelde o zaman sizde kendini isimlerinizi açık, açık yazında bizlerde sizi tanıyalım. Bakalım sizler havacılık camiasın da nasıl anılıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya sizler nasıl kabin memurlarısınız anlamıyorum? İşler iyi giderken sözü geçen şahıstan şikâyetçi olmadınız da işler kötü olunca mı şikâyetçi oluyorsunuz? Sizin gibi kabin memurları yüzünden “Kabin Memuru” unvanı lekeleniyor ben yöneticilerinizin yerinde olsam sizlerin işine son verir hatta Kabin Memurları Derneği yetkililerinin yerinde olsam sizlerden şikâyetçi olurdum. Ben sözü geçen sahte pilotu suçlu bulmuyorum aksine kendisini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu devirde insanlara güvendiğim ve bu adamla beraber olduğum için evet suçluyum...kabin memuru olmaktan gurur ve onur duyarak bu ısı yapıyorum.bu ınsan kılıgında kı ınsanın yalanlarını anlayınca tum ılıskımı kestım.zaten kendısı de hemen kayboldu ulasmamam ıcın.ınsanlar ne yasandıgını bılmedenkonusuyorlar; bıraz sevıyelı yorum yapsınlar.benı tanıyan herkes bılır kı benım serefım herseyden once gelır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya iki ay berabermişsin şimdi söylediklerine bak.sahte olduğu anlaşılıncamı işler değişti ne var demkki adammış 2 ay idare etmiş seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BENDE BU SAHISLA TANISMIS VE BIZZAT IKI AY BERABERLIK YASAMIS BIRIYIM.KENDIM OZEL BIR HAVAYOLU SIRKETINDE KABIN MEMURUYUM.VAKTIM OLMADIGI ICIN KARAKOLA GIDEMEMISTIM ,NEYSE KI YAKALANDI..BIZZAT GELIP BILDIKLERIMI ANLATACAGIM ADLIYEDE.GERCEKTEN NE KADAR ACI KI HAVAALANINDA BUNLAR YASANABILIYORSA?BIRAZ DURUP DUSUNMEK LAZIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000