07 Aralık 2009, Pazartesi 15:50:18

THY KABİN AMİRİNİ YEM ETTİ!

Hürriyet Gazetesi’nin havacılık yazarı Uğur Cebeci, bir uçuşu sırasında yolculara rahatsızlık verdiğini düşündüğü THY kabin amirini köşesinden afişe etti.
  • sorsan kendini cumhuriyetci vatan sever der.TÜRK HAVA YOLLARI yani türkiyenin hava yolu şirketi dünyaya tek malolmuş markamıza bunları diyor der tabi başka bi yerde yorum yapsa adamdan sayıp okumazlar bile yazdıklarını.gazeteci olmuş ama adam olamamış.senin o bahsettiğin amir süper bir insan ,adam gibi adam. sen :mezarcı.bencil.karı kılıklı dedikoducu palavracı.
  • Gecenlerde THY ile Sofyaya gittim.Daha ucaga binerken gördüğüm en sinir bozucu harekeret kaptan sıfatlı o adamın bana cok aşarı sekilde,yiyecekmiş gibi bakması oldu.Daha sonra kalktık.Sonra bir duman bir koku aman Allahım.Hemen hostesi çagırdım.Bu koku ne dediğimde kaptan sigara dedi.Hani su yolcuları kesen aç gözlü kaptan mı dedim.Güldü.Solda oturan mı dediğimde evet o dedi.Bir yurt dışı uçusumda onca para vererek business'ta otururken gelen sigara kokusu hadi onu da gectim,yolculara bakan bir zihniyet ben, cok rahatsız etti.Umarım thy gibi bir sirkette böyle olaylar bşsaldırıcakmıs gibi bakan bu fayton şöförü nü şikayet etmek istedim.İninc beni yatıstırmayaq calısan thy calısanlarına
  • bu ugur cebeci kim ki boyle ahkam kesiyor ve neden lafları boyle ciddiye alınıp korkuluyor? o cok methettigi ekibin kendi geliyo diye genelde amirlerden olusmus tembihli bir ekip oldugunu bildigi halde neden onları overken diger amiri yerden yere vuruyor ayıp vicdanın varmı senin cebeci?
  • yaa sen ne komik bir adamsın yaa. gülüyorum şuanda sana ama kimse görmüyor çünkü ağzımla gülmüyorum............... neremle mi gülüyorum. söylemeeeeeeeem............
  • buradaki yazılanların cogu yalandır cunku f koltugunda oturmustur yanı amırı gormesıne ımkan yok ve bu adam zaten zor goruyor ayrıca dıger ovdugu ekıbın yarıs kabın amırı secılmıs ınsanlar bunun ucusu ıcın ne yazıkkı sırketın eskı enıstesı hala saygı goruyor sırketten.
  • 2009-12-08 10:40'ta ki yolcu! cebeciye söyliim. seni de düzeltsin...
  • bence gazetecılıgı bırakıp dıyetısyen olmalısın cunkı bu konuda cok basalısın.hemde hıc bır menü olmadan hıc bır kısıtlama olmadan hıc zorlanmadan ...sadece resmıne bakmak yeterlı ! gerçekten ama gerçekten ! midemi bulandırıyorsun.iştahım kapanıyor.ve umarım hıc reelde karsılasmayız cunkı seni gordugumde yasadıgım mıde sıkıntımı sana yansıtmak senin açından iyi olmaz
  • Uğur Cebeci bu kadar yorumdan sonra başını ellerinin arasına alıp biraz düşünmeli. Camia içinde sevilmediği gerçeğini görmeli. İnsanların yüzüne söyleyemediği gerçekleri dikkatle okumalı. Belki birşeyleri değiştirebilir. En azından son yazısında yüklendiği uçuş ekibinden ilk yazısında özür dileyebilir. Ya da bildiğini okumaya devam eder. Seçim kendisinin. Ama birgün gelip köşesine çekildiğinde iyi, olumlu şeylerle anılmayı sanırım kendisi de çok ister.
  • SADECE UCUS CAMIASI DEGIL HERKES SENDEN NEFRET EDIYORRR
  • BUKADAR ANTİPATİK, SADECE UÇUŞU YAZAN TEKNİKTEN HİÇBİR HABERİ OLMAYAN ,KİMBİLİR HANGİ TORPİLLE KENDİSİNE GAZETEDE BİR İŞ BULABİLMİŞ YALAKA BİR ADAM. DAHA NE YAZILABİLİRKİ?

Havacılık sektörü, son yıllarda hızla gelişirken medyanın da gözdesi oldu. Gün geçmiyor ki, gazetelerin ağır köşelerinde havacılık sektörünü hedef alan övgü ya da eleştirel yazılar yer almasın…

Kimi yediği ikramdan şikâyet ediyor, kimi uçağın rötarlı kalkmasından kimi de kabin görevlilerinin hizmetinden…

Ancak bugüne kadar hiç biri hatasını gördüğü görevlinin ismini vererek ekmeğinin peşinde olan kokpit, kabin ya da kontuar çalışanını yem olarak ortaya atmamıştı. Her zaman isimler değil, çözüm bulunması için kurumlar hedef alınmıştı. Bu kuralı yıkan isim dünkü köşe yazısında Uğur Cebeci oldu.

Popülerliğini havacılık sektörüne ve dolayısıyla o sektörün çalışanlarına borçlu olan Cebeci, bir uçuş sırasında yolcuları rahatsız ettiği gerekçesiyle kabin amirini yerden yere vurdu.

Hemde uçuş numarasından ismine kadar bütün bilgileri vererek…

İşte sadece işini yapmaya çalışan bir THY kabin amirinin yem edilmeye çalışıldığı o köşe yazısı:

“Türk Hava Yolları ile 13 Kasım’da saat 23.50’de kalkan TK1164 seferiyle İstanbul’dan Dubai’ye uçtum. TC-JRB tescil işaretli uçak, Airbus A321’di. Kabin Amiri Murat, sanıyorum eğitimdeki bir hostesle business class’ta yolcuları karşılıyorlardı:

- Yolcular oturduktan sonra kabini kontrol ettiler. Kabin amiri tek tek baş üstü dolaplarını kapamaya başladı. Dolap kapağını öyle sert vuruyordu ki koltuğuna oturur oturmaz uyumaya başlayan birçok yolcu korku ile irkiliyordu. Sıçrayarak uyanıyordu.

- Anlaşılmaz anonsta kaptan pilotumuzun Ömür Gündüz Topçu, ikinci pilotun Şevki Baş, kabin amirinin adının da Murat olduğunu güçlükle duyabildim. Kabin amiri mikrofonu ağzının içine sokarak anons yapıyordu. İri yarı bir kabin amiriydi Murat. Zıp zıp zıplıyordu. Gece yarısı uçuşunun sakinliğini sadece onun hiperaktif davranışları bozuyordu. Yanında önde çalışan ve eğitimde olduğunu sandığım hostese her hareketinde çarpıyordu. Koridorda kendi kendilerini sıkıştırıyorlardı. Biri öne gidiyor, diğeri geri adım atıyor komik bir gösteri yapıyorlardı sanki.

- Uçak kalkmak için pist başına doğru ilerlerlerken ışıklar kısılmadı. Ne zaman tırmandık, yaklaşık 3 bin metreye çıktık kabin amiri anlaşılmaz bir şekilde kumanda panelinden önce ışıkları tamamen kapattı. Sonra hafif açtı. Şaka gibi. Sanki 3 bin metreden sonra karanlık bize çok gerekliydi. Biraz sonra yeniden yaktı. Tahliye sırasında gerekir diye, gözlerimizin uçağın içindeki karanlığa alışması lazım. Ama bu uygulama onun elinde komik bir davranış bozukluğuna dönmüştü.

- Kalkış yaklaşırken kabin amiri ve diğer hostes çıkış kapısındaki ikili ekip koltuğuna oturdu. Kabin amiri bel kemerlerini taktı ama onu ani duruşta tutacak omuz kemerlerini bağlamadı. Kalkış sırasında bacak bacak üstüne atmıştı. Tahliye olsa önce kendisi ileri fırlayacak, toparlansa bile ayağa kalkmakta güçlük çekecekti. Böyle bir durumda kapıyı açıp bizleri nasıl tahliye edecekti?

- Eğitimdeki hostes, uçuşumuz yaklaşık 4 saat süreceği için “amenity kit” dağıtıyordu. İçinde diş fırçası, diş macunu, uyku maskesi bulunan çantaları adeta köpek yavrusunu kulağından tutmuş gibi uzatıyordu. Amenity kitlerin koruyucu plastik örtüleri toz içindeydi. Belli ki depolarda uzun süre tutulmuştu.

- Kemer ikaz lambaları söndükten sonra servis bir türlü başlayamadı. Uçuşun sonraki dakikaları benzer hatalar, garipliklerle sürüp gitti. Keyfim kaçtı. Neyse ki pilotlar mükemmel bir uçuş sundular. İnişimiz çölün ortasındaki Dubai Havalimanı’na yapılabilecek en iyi inişti...”

THY KABİN AMİRİNİ YEM ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (129)

Misafir ~ 13 yıl önce
sorsan kendini cumhuriyetci vatan sever der.TÜRK HAVA YOLLARI yani türkiyenin hava yolu şirketi dünyaya tek malolmuş markamıza bunları diyor der tabi başka bi yerde yorum yapsa adamdan sayıp okumazlar bile yazdıklarını.gazeteci olmuş ama adam olamamış.senin o bahsettiğin amir süper bir insan ,adam gibi adam. sen :mezarcı.bencil.karı kılıklı dedikoducu palavracı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gecenlerde THY ile Sofyaya gittim.Daha ucaga binerken gördüğüm en sinir bozucu harekeret kaptan sıfatlı o adamın bana cok aşarı sekilde,yiyecekmiş gibi bakması oldu.Daha sonra kalktık.Sonra bir duman bir koku aman Allahım.Hemen hostesi çagırdım.Bu koku ne dediğimde kaptan sigara dedi.Hani su yolcuları kesen aç gözlü kaptan mı dedim.Güldü.Solda oturan mı dediğimde evet o dedi.Bir yurt dışı uçusumda onca para vererek business'ta otururken gelen sigara kokusu hadi onu da gectim,yolculara bakan bir zihniyet ben, cok rahatsız etti.Umarım thy gibi bir sirkette böyle olaylar bşsaldırıcakmıs gibi bakan bu fayton şöförü nü şikayet etmek istedim.İninc beni yatıstırmayaq calısan thy calısanlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ugur cebeci kim ki boyle ahkam kesiyor ve neden lafları boyle ciddiye alınıp korkuluyor? o cok methettigi ekibin kendi geliyo diye genelde amirlerden olusmus tembihli bir ekip oldugunu bildigi halde neden onları overken diger amiri yerden yere vuruyor ayıp vicdanın varmı senin cebeci?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa sen ne komik bir adamsın yaa. gülüyorum şuanda sana ama kimse görmüyor çünkü ağzımla gülmüyorum............... neremle mi gülüyorum. söylemeeeeeeeem............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
buradaki yazılanların cogu yalandır cunku f koltugunda oturmustur yanı amırı gormesıne ımkan yok ve bu adam zaten zor goruyor ayrıca dıger ovdugu ekıbın yarıs kabın amırı secılmıs ınsanlar bunun ucusu ıcın ne yazıkkı sırketın eskı enıstesı hala saygı goruyor sırketten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2009-12-08 10:40'ta ki yolcu! cebeciye söyliim. seni de düzeltsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence gazetecılıgı bırakıp dıyetısyen olmalısın cunkı bu konuda cok basalısın.hemde hıc bır menü olmadan hıc bır kısıtlama olmadan hıc zorlanmadan ...sadece resmıne bakmak yeterlı ! gerçekten ama gerçekten ! midemi bulandırıyorsun.iştahım kapanıyor.ve umarım hıc reelde karsılasmayız cunkı seni gordugumde yasadıgım mıde sıkıntımı sana yansıtmak senin açından iyi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uğur Cebeci bu kadar yorumdan sonra başını ellerinin arasına alıp biraz düşünmeli. Camia içinde sevilmediği gerçeğini görmeli. İnsanların yüzüne söyleyemediği gerçekleri dikkatle okumalı. Belki birşeyleri değiştirebilir. En azından son yazısında yüklendiği uçuş ekibinden ilk yazısında özür dileyebilir. Ya da bildiğini okumaya devam eder. Seçim kendisinin. Ama birgün gelip köşesine çekildiğinde iyi, olumlu şeylerle anılmayı sanırım kendisi de çok ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SADECE UCUS CAMIASI DEGIL HERKES SENDEN NEFRET EDIYORRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUKADAR ANTİPATİK, SADECE UÇUŞU YAZAN TEKNİKTEN HİÇBİR HABERİ OLMAYAN ,KİMBİLİR HANGİ TORPİLLE KENDİSİNE GAZETEDE BİR İŞ BULABİLMİŞ YALAKA BİR ADAM. DAHA NE YAZILABİLİRKİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000