26 Aralık 2016, Pazartesi 10:06:22

THY kabin amirinden hayati müdahale

Türk Hava Yolları(THY)’nın İstanbul-Şırnak seferi sırasında soluk borusu tıkanan bir buçuk aylık bebeğin hayatını, uçakta görevli kabin memuru kurtardı.
  • her ilk yardım veya ilkyardıma yakın bir mudahale haber olmuyor bunu bilmenizi isterim. bazen iste bunu haber yapin deniliyor
  • alaattin sezislinin askerleriniz...
  • bebek nekadar tatli masallah. kabin memura bravo.
  • Masallah.Amirim tebrikler.
  • bunları okudukça daha bir güvenle ucuyorum... güvenim herzaman tam dir tüm firmaların KM ve Kaptanlarina....
  • Dostum tebrikler, tarif edilemez bir sey, cok buyuk bir gurur :)
  • Üç gündür başka haberlerde siz ne iş yapıyorsunuz biz ne iş yapıyoruz yorumları dönüyor. Hergün böyle durumlar mı olsun değerimizi anlayalım. Bende FC yim, amirimi tebrik ediyorum ve kabinde çalışan herkesin ne kadar önemli olduğunu hergün daha iyi anlıyorum. Hepsine sonsuz saygım var ve olacak. Sevgiler Serhat amirim.
  • Gurur duydum,tebrikler.
  • Allah razı olsun ...
  • Serhatcım tebrikler.. recurrent ın faydalari

Türk Hava Yolları(THY)’nın İstanbul-Şırnak seferi sırasında soluk borusu tıkanan bir buçuk aylık bebeğin hayatını, uçakta görevli kabin memuru kurtardı.

THY’nin 16 Aralık tarihinde İstanbul’dan Şırnak’a gerçekleştireceği TK 2666 sefer sayılı uçuşu sırasında kabin içerisinde acil bir durum yaşandı. Sefer sırasında yolculardan Buket Akkuş, bir buçuk aylık bebeği Belinay Beliz’in bir sağlık sorunu yaşadığını anlayınca uçakta görevli kabin memurlarından yardım istedi. Bunun üzerine bebeği kontrol eden Kabin Amiri Serhat Tokat, bebeğin nefes alamadığını fark etti. Yapılan anons sonucunda uçakta doktor olmadığı anlaşılınca görevli kabin amiri bebeğe acil müdahale kararı aldı. Heimlich manevrası olarak tabir edilen yöntemle bebeğin sırtına vurarak hayata dönmesini sağlayan Tokat, yolculardan büyük alkış aldı.

Emzirme sırasında soluk borusu tıkandı

Uçakta yaşanan o kritik dakikaları İhlas Haber Ajansı’na anlatan Kabin Amiri Serhat Tokat, “İstanbul-Şırnak seferinde yolcumuz bebeğinin emzirme sırasında kendisinin olağanüstü bir durum yaşadığını ve daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını bebeğinin rahatsızlanmış olabileceğini düşünerek bizi çağırdı. Ben yanına gittiğimde bebeğini kucağıma uzattı. Bende bebeğin nefes ve mevcut durumunu kontrol ettim. Çok sağlıklı bir verim alamadığım için uçağın arka tarafına gelmelerini rica ettim. Bu sırada bebeğin nefes almadığını ve tıkandığını gözlemledim. Çünkü o sırada annesi emziriyordu” diyerek bebeğin emzirmeden kaynaklı soluk borusunun tıkanmış olabileceğini aktardı.

Heimlich manevrası hayat kurtardı

Belinay bebeği hayatta tutabilmek için Heimlich manevrası yapma kararı alan Serhat Tokat “Uçağın arkasına gidince bebeği yatırarak bebeğin solunumunu kontrol ettim. Bu durumda bebeğin solunumunun olmadığını ve nefes almadığını fark ettim. Hızlı bir şekilde doktor anonsu yapıldı. Maalesef uçakta doktor yoktu. Ben de annesinden izin alarak kaptanımızın bilgisi dahilinde önce bebeğin ağız içi kontrolünü yaptım. Herhangi bir şeyin olmadığını tespit ettim ve hemen ters çevirerek Heimlich pozisyonu aldım. Bebeğin sırtına hızlı şekilde vuruş yaptım. 3-4 vuruştan sonra bebeğin ağzından sıvılar gelmeye başladım. Son bir kez daha vurunca bebeğin kendine geldiğini gözlemledim. Bebek hareket etmeye ve ağlamaya başladı. Daha sonra tekrar ağız içi kontrollerini yaptıktan sonra bebeğin gözlerinin açıldığını ve nefes alabildiğini gördüm. Daha sonra bebeği annesine teslim ettik ama uçuş boyunca bebeğin durumunu gözlemlemeye devam ettik. Annesi de yaşanan durum esnasında çok korkmuştu ama bebeğinin iyi olduğunu görünce kabin ekibimize teşekkürlerini iletti” şeklinde konuştu.

“Yaşadığım duygu tarif edilemez”

8 yıldan beri Türk Hava Yolları’nda görev yaptığını ve her yıl düzenli olarak ilk yardım eğitimi aldığını ifade eden kabin amiri Serhat Tokat, bir bebeği hayatını kurtarmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getirdi. Tokat, “Bizlere olan güvenin bizler için gurur verici olduğunu belirtmek isterim. Çünkü bebeği hastalanan ve panik halindeki bir annenin hiçbir şey düşünmeden kendi canı dediği bebeği sizin kollarınıza emanet etmesi bize olan güvenini ortaya kokuyor. Diğer taraftan baktığınızda da elinizde bir canlı var ve buna müdahale etmek zorundasınız. Bugüne kadar öğrendiğiniz bütün uygulamaları eksiksiz bir şekilde yapmakla yükümlüsünüz. Bunları alınan eğitimler ve sürekli tekrarlanan pratikler sayesinde de sekteye uğramadan yapabildiğim için mutluyum. Tabi ki bu yaşadığım duygu tarif edilemez. Nefes almaya başladıktan sonra, annesinin gözünde o sevinci gördükten sonra hem bu şirkette bu eğitimleri aldığım için kendimle gurur duydum” dedi.

THY kabin amirinden hayati müdahale

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

inside ~ 7 yıl önce
her ilk yardım veya ilkyardıma yakın bir mudahale haber olmuyor bunu bilmenizi isterim. bazen iste bunu haber yapin deniliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alafunclub ~ 7 yıl önce
alaattin sezislinin askerleriniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
p ~ 7 yıl önce
bebek nekadar tatli masallah. kabin memura bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhammet ~ 7 yıl önce
Masallah.Amirim tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 7 yıl önce
bunları okudukça daha bir güvenle ucuyorum... güvenim herzaman tam dir tüm firmaların KM ve Kaptanlarina....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X 127 GKHN ~ 7 yıl önce
Dostum tebrikler, tarif edilemez bir sey, cok buyuk bir gurur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte bu ~ 7 yıl önce
Üç gündür başka haberlerde siz ne iş yapıyorsunuz biz ne iş yapıyoruz yorumları dönüyor. Hergün böyle durumlar mı olsun değerimizi anlayalım. Bende FC yim, amirimi tebrik ediyorum ve kabinde çalışan herkesin ne kadar önemli olduğunu hergün daha iyi anlıyorum. Hepsine sonsuz saygım var ve olacak. Sevgiler Serhat amirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Gurur duydum,tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 7 yıl önce
Allah razı olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km Gökhan ~ 7 yıl önce
Serhatcım tebrikler.. recurrent ın faydalari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Neyini beğenmediniz acaba bu yorumun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000