25 Mayıs 2008, Pazar 08:39:24

THY JET İSTİYOR

Brezilyalı imalatçı Embraer, THY’ye E-Jet ailesi olarak bilinen ve koltuk kapasiteleri 70 ila 110 arasında değişen E170/175 ve E190/195 modellerini sunuyor.
  • RJ uçakları 4 motorlu olması sebebiyle physeable değildi. Dolayısıyla bölgesel havacılık için uygun değil. DOC 'si yüksek uçak olmamalı.
  • Embraer ve Bombardier'in jetlerinin yaninda turbo-problu 40-0 koltuk kapasiteli bolgesel ucaklar da olmali.Boylece tum Turkiye birbirine havayolu ile baglanabilir.RJ'leri neden leden cikarttiniz diyen arkadas,RJ'lerden ve yolcu olarak ucmak disinda havaciliktan hic anlamiyor olmali....Allah askina o ucaklarin neresi konforluydu :)
  • Maden bölgesel ucuslar icin ucak alinacaktida neden RJ serilerini elden cikarttiniz?Cok konforlu vede rahat ucuslari vardi.Hayirlisi olsun diyelim milli havayolumuza..

Geniş kabine sahip uçaklar yolcuya sanki 737 veya A320’de uçuyor hissi veriyor. Ortak kokpite sahip E-Jet’ler ek eğitime gerek kalmadan aynı pilotlar tarafından kullanılabiliyor. Uçaklar, JetBlue gibi düşük maliyetli havayollarının yanı sıra Air Canada, United gibi büyük şirketlerde de bulunuyor.

Kanadalı imalatçı Bombardier ise THY’ye CJR700, 900 ve teslimatları önümüzdeki yıl başlayacak CJR1000 serisini öneriyor. Bu uçakların koltuk kapasiteleri 70 ila 100 arasında değişiyor. Türkiye’de ilk defa Atlasjet tarafından kullanılmaya başlanan uçaklar hızlı irtifa alması ve yüksek süratle uçmasıyla tanınıyor. C Series olarak adlandırılan 110-144 koltuklu yeni bir uçak ailesi üzerinde çalışan Bombardier, THY’ye 2013’ten hizmete girecek bu uçaklara da geçiş imkanı sunuyor.

Embraer ve Bombardier’in yanısıra Japon Mitsubishi şirketi yeni geliştirdiği bölgesel uçak için THY’ye tanıtım yaptı. Sivil havacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Sukhoi de Türkiye pazarını yakından takip ediyor. İlk uçuşunu birkaç gün önce yapan Sukhoi Super Jet (SSJ) 95 yolcu taşıyabiliyor.

Mitsubishi’nin uçağı 2014’te, SSJise 2009 sonunda hizmete girecek.

MALİYETLER DÜŞECEK

Teslimatların 2009 sonundan itibaren başlamasını isteyen THY, kurulacak yeni filoyla birlikte aynı Anadolu Jet’te yaptığı gibi farklı bir alt marka için de alternatifler üzerinde duruyor. Yolcu talebinin az olduğu noktalarda yeni nesil bölgesel uçaklar sayesinde maliyetleri yüzde 15-30 düşürmek mümkün. THY bu uçaklarla ve daha düşük bilet fiyatlarıyla iç hatlarda ve bölge ülkelerine yapacağı seferleri artırmayı planlıyor.

Tolga ÖZBEK

THY JET İSTİYOR

Yorumlar

Challenger ~ 16 yıl önce
RJ uçakları 4 motorlu olması sebebiyle physeable değildi. Dolayısıyla bölgesel havacılık için uygun değil. DOC 'si yüksek uçak olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 16 yıl önce
Embraer ve Bombardier'in jetlerinin yaninda turbo-problu 40-0 koltuk kapasiteli bolgesel ucaklar da olmali.Boylece tum Turkiye birbirine havayolu ile baglanabilir.RJ'leri neden leden cikarttiniz diyen arkadas,RJ'lerden ve yolcu olarak ucmak disinda havaciliktan hic anlamiyor olmali....Allah askina o ucaklarin neresi konforluydu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Maden bölgesel ucuslar icin ucak alinacaktida neden RJ serilerini elden cikarttiniz?Cok konforlu vede rahat ucuslari vardi.Hayirlisi olsun diyelim milli havayolumuza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000