19 Kasım 2009, Perşembe 07:24:15

THY Japonya'yı daha çok istiyor!

Türk Hava Yolları (THY), Japonya ve Türkiye arasında uçuşları artırmak üzere harekete geçti...

Türk Hava Yolları (THY), Japonya ve Türkiye arasında uçuşları artırmak üzere harekete geçti. Önümüzdeki yıl mart ayından itibaren haftalık olarak Tokyo uçuşları 4’ten 6’ya, Osaka seferleri de 3’ten 4’e çıkartılacak.

Türkiye'de 2010 yılının ‘Japonya yılı' ilan edilmesi ardından THY'nin önümüzdeki yıl mart ayı sonundan itibaren yaz sezonunun başlamasıyla Tokyo ve Osaka'ya seferleri artırmak üzere harekete geçti. Japon Havacılık Otoritesi’nden slot olarak adlandırılan uçuş izinleri alan THY, seferlerinde 312 koltuklu Boeing 777-300ER uçaklarını kullanarak kapasite artışı sağlayacak.

Osaka Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akio Nomura, THY Müdürü Sezgin Sağlam ile görüştüklerini belirterek, “Kapasite artışıyla birlikte Japonlar için çok önemli bir destinasyon olan Türkiye’ye dah fazla bağlantı sağlanacak” dedi.

Önümüzdeki yılın yaz sezonunda ‘Boeing 777-300ER' tipi 312 koltuklu uçaklarla perşembe hariç haftanın diğer günleri karşılıklı olarak seferlerin yapılacağını duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kasım ayı başında Japonya'nın Tokyo ve Kuşimoto kentlerine yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada “THY’nin seferlerinin arttırılması konusunda Japon ortaklarımız ve işadamlarıda çok istekli. Amacımız Japonya’dan ülkemize gelen turist sayısını 160 binlerden en az 300 binlere çıkarmak. İki ülkenin kültür ve turizm alanlarındaki gelişmeler ekonomik ilişkilerin hızlanmasına da yol açıyor. Kilometrelerce uzak olan ancak insani ilişkiler açısından birbirlerine çok yakın olan iki ülkenin ilişkileri hızla gelişiyor” diye konuştu.

Japon turistlerin Ege bölgesine büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Bakan Günay, “Tarihi ve kültürel kentlere yoğun ilgi gösteren Japon turistleri özellikle Efes ve Pamukkale’ye geliyor. Daha fazla turisti Ege’ye çekebilmek için önümüzdeki yıl Japonya’dan THY ile İzmir’e charter yani tarifesiz uçuşlar da düzenlenebilir” dedi.

Hürriyet

THY Japonya'yı daha çok istiyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000