14 Ağustos 2009, Cuma 08:02:14

THY Japonları çok sevdi...

Japonya'nın Urawa Reds futbol takımına sponsor olan Türk Hava Yolları (THY), Japon kulübüyle bir Türk kulübünün partner olmasını hedefliyor...
  • Türkiyede 2. lig takımlarının hiç biri uçağa bile binmiyor neyine sponsor olacak THY. Japonyadaki o takımı tüm japonlar tanıyor ve izliyor.
  • türkiyede birçok 2 ve 3 lig takımları sponsor bulamıyor biz gidim bir dünya parayı japonlara veriyoruz belki mantıklı bi açıklaması vardır reklam sayesinde turist çekmek ve bilet satmak gibi ama ben eminimki verdikleri meblagı toplam olarak 2 ve 3 lig takımlarınaforma reklamı diye verselerdi daha çok takım faydalanırdı
  • Bir takim ayni anda nasil 2 farkli hava yolu firmasinin reklamini aliyor anlamadim! Lufthansa ve THY sponsor ayni anda. Bari Star Alliance yapsalarmis orada da.
  • Merak edip sitelerine girdim. Lufthansa, Nike, DHL vb. sponsor bannerları var ama THY yok. Henüz anlaşma başlamadı sanırım. Yine de güzel bir girişim. Damlaya damlaya göl olur.

Beko'dan sonra Türkiye'den yurtdışında bir kulübe sponsor olan ikinci kurum olan THY, bir dönem eski milli futbolcu Alpay Özalan'ın da formasını giydiği Urawa Reds takımı ile yaptığı 1 yıllık sponsorluk anlaşmasını tamamladıktan sonra da devam etmeyi düşünüyor.

THY Japonya Müdürü Tuba Toptan Yavuz, Urawa Reds'i seçmelerinde bu kulübün Japonya'nın en büyük ve en zengin kulübü olmasının etkili olduğunu söyledi.
Yavuz, "Geçen sene şampiyon olamasa da başarılı bir kulüp. Çok büyük bir seyirci kitlesi bulunuyor. Ayrıca renklerinin kırmızı-beyaz olması da sempatimizi artırdı" diye konuştu.

Urawa Reds ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasının içeriğine de değinen Yavuz, "Kendi sahalarında kale arkasındaki panolarda reklamlarımız geçiyor.
Stadyumun giriş ve VIP salonu girişinde de adımız yer alıyor. Maç sonrası basın toplantısının yapıldığı mekânda bulunan panoda diğer sponsorlarla birlikte bizim de adımız bulunuyor. Kulübün çıkardığı aylık dergide yılda iki kez ücretsiz olarak reklamlarımız yayımlanacak. Fakat yaptığımız çalışmalardan ötürü geçen ay kendileri jest olarak reklamımızı kendileri yayımlamış. Kulübün resmi internet sitesinde de adımız geçiyor" diye konuştu.
 
THY standı çok sevildi
Sezon boyunca 6 maçta Urawa stadının etrafında stand kurma hakları olduğunu söyleyen Yavuz, "Bizim standımız bugüne kadar kurulan en iyi ve en çok ilgi çeken aktivite olarak değerlendirildi. Standa bir acente ile ortaklaşa hazırladığımız tur broşürleri dağıtılırken taraftarlara da çeşitli promosyon ürünleri veriyoruz.
Bunun dışında her maç için kulüpten 6 bilet, 4 maç için VIP bileti ve ücretsiz otopark bileti alıyoruz. 2 deplasman maçına da 4'er yolcumuzu gönderme hakkımız var" dedi.

Yavuz, bütün bunların dışında Urawa Reds ile yaptıkları anlaşmayla asıl ulaşmaya çalıştıkları noktanın Japon kulübü ile bir Türk takımı arasında ortaklık anlaşması yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yavuz, "Bunu başarabilirsek çok daha güzel çalışmalar ve işler ortaya çıkacaktır. Karşılıklı futbolcu değişimi, dostluk maçları, takım promosyon malzemelerinin satışları, medya haberleri ve ortak kamplar gibi işbirlikleri gerçekleştirilebilir. Bu hedefe ulaşırsak asıl golü atmış oluruz" diye konuştu.

Referans

THY Japonları çok sevdi...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyede 2. lig takımlarının hiç biri uçağa bile binmiyor neyine sponsor olacak THY. Japonyadaki o takımı tüm japonlar tanıyor ve izliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyede birçok 2 ve 3 lig takımları sponsor bulamıyor biz gidim bir dünya parayı japonlara veriyoruz belki mantıklı bi açıklaması vardır reklam sayesinde turist çekmek ve bilet satmak gibi ama ben eminimki verdikleri meblagı toplam olarak 2 ve 3 lig takımlarınaforma reklamı diye verselerdi daha çok takım faydalanırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir takim ayni anda nasil 2 farkli hava yolu firmasinin reklamini aliyor anlamadim! Lufthansa ve THY sponsor ayni anda. Bari Star Alliance yapsalarmis orada da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Merak edip sitelerine girdim. Lufthansa, Nike, DHL vb. sponsor bannerları var ama THY yok. Henüz anlaşma başlamadı sanırım. Yine de güzel bir girişim. Damlaya damlaya göl olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000