16 Eylül 2013, Pazartesi 10:40:26

THY İSTİYOR… TAV HAZIR… TOP DHMİ’DE

Atatürk Havalimanı’nda özellikle yaz aylarında yaşanan körük sıkıntısı THY ve TAV’ı harekete geçirdi. Ek körük yapılmasının önündeki en büyük engel ise projeye henüz onay vermeyen DHMİ...
  • Bu kadar makul ve mantıklı bir istek var ise DHMİ neden hemen onbeş dakikada bunun onay yazısını yazıp göndermez ki? Bekleme süresi içinde ne yaptıklarını gerçekten merak ettim.
  • Acik park alanina koruk mu gotureceksiniz yani :) Bu ilginc bir fikir olmus:))) Bir zamanlar jetgiller diye bir cizgi film vardi oradan mi esinlendiniz yoksa :)))
  • İstanbula yapılacak yeni havalimanının 2020 yılından önce bitmesinin mümkün olmadığını artık sağır sultan bile biliyor. Belki de hedef olarak 2023 yılı alınacaktır. Yeni yapılacak olan açık park alanlarından dolayı AHL'ye bu yatırımın yapılması artık mecburi hale gelmiştir.

Yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yolcu sayısında yüzde 15 artış yaşanan Atatürk Havalimanı’nda yolcuların daha rahat terminale ulaşabilmeleri için ek körük ihtiyacı ortaya çıktı. Özellikle yolcuların yoğun uçuşların olduğu dönemlerde açığa park eden uçaklardan terminale ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığını gözönünde bulunduran THY ve TAV, yeni körük yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Halen iç hat 12 ve dış hat 26 olmak üzere toplamda 38 körük bulunan Atatürk Havalimanı’nda ek körük yapılması konusunda THY’den gelen talebe olumlu bakan havalimanı işletmecisi TAV, DHMİ’den gelecek onay sonrasında ek körük yapabileceklerini bildirdi. Ancak THY ve TAV’ın ek körük talebine henüz DHMİ’den onay çıkmadığı belirtildi.

Apron sahasında sıkışan trafiği rahatlatacak ve yeni körükler sayesinde yolcuların terminale daha kolay ulaşmasını sağlayacak proje kapsamında 4 yeni körük yapılması planlanıyordu. 8 uçak park edecek şekilde yapılması düşünülen körüklerle, daha çok uçak körükleri kullanabilecek, böylece yolcu memnuniyeti de artacaktı.

Bir yetkili daha önce iki kez körük sayısı artırılarak toplamda körük sayısı 38’e çıkan Atatürk Havalimanı’nda, yeni havalimanının yapılması sürecinin uzaması olasılığına karşın bütün tedbirlerin alınmasının zorunluluğuna dikkat çekti. Yetkili, AirportHaber’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki 5-6 yıllık süreçte hizmete girmesi beklenen ve henüz ilk kazmanın vurulmadığı yeni havalimanının inşaasının tamamlanmasına kadar Atatürk Havalimanı’ndaki kapasitenin maksimumda kullanılması zorunluluğunun altını çizdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY İSTİYOR… TAV HAZIR… TOP DHMİ’DE

Yorumlar

Move it ! ~ 11 yıl önce
Bu kadar makul ve mantıklı bir istek var ise DHMİ neden hemen onbeş dakikada bunun onay yazısını yazıp göndermez ki? Bekleme süresi içinde ne yaptıklarını gerçekten merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acik park alani ~ 11 yıl önce
Acik park alanina koruk mu gotureceksiniz yani :) Bu ilginc bir fikir olmus:))) Bir zamanlar jetgiller diye bir cizgi film vardi oradan mi esinlendiniz yoksa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni havalimanı ~ 11 yıl önce
İstanbula yapılacak yeni havalimanının 2020 yılından önce bitmesinin mümkün olmadığını artık sağır sultan bile biliyor. Belki de hedef olarak 2023 yılı alınacaktır. Yeni yapılacak olan açık park alanlarından dolayı AHL'ye bu yatırımın yapılması artık mecburi hale gelmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000