14 Aralık 2010, Salı 08:42:21

THY, İSRAİLLİLERİ TAVLADI

THY, İsrail şirketi El Al’dan çok daha ucuza uçunca Tel Aviv-New York arasında 50 bin yolcu taşır duruma geldi...
  • THY, ciddi şekilde çekindiği Pegasus'un SHGM'ye yaptığı baskılara daha ne kadar set olacak? Pegasus birkaç yıla kadar geniş gövdeli uçak getiriyor ve şirkette bunu herkes biliyor. Pegasus THY'nin uzun hatlarının birkaçına bile girse o hatlar anında THY için biter.. THY bunun farkında ve Pegasus'a engel olmak için elinden geleni yapıyor. Hali hazırda da bu sebepten dolayı resmi olarak rekabet kuruluna verilmiş durumda..
  • arkadaş senin dediğin bu kazıklama yöntemi sadece havayollarında yok.4 saatlik yolculuk için 19 tl ödüyoruz,tam orta noktada kalan yere yani 2 saatlik yol için 14 tl ödüyoruz. normalde orta noktadan gideceğimiz yere 5 tl gibi görünüyor ancak 10 tl alıyorlar aktarmalı gidersen.bölgeye göre fiyat artıyor tabi
  • New york-ist 700$ 20/01/11, New york-Tel aviv 830$. Ist-Tel aviv 450$. Gerisini siz anlayin....
  • Istanbul'a dogrudan ucuslar aktarmalilardan pahali. THY israillileri tavlarken aradaki farki Istanbul'a dogrudan ucan Turklerden cikariyor. Turkler de Londra aktarmali ucmaya basladi:)
  • THY cok mantikli hatlar aciyor...Manila ucuslari yapilacak diye okumustum. Ne zaman bilen var mi?
  • Istanbul cografi olarak zaten dogal hub ve THY cok iyi baglantilar sunuyor. Diger yorumculara katiliyorum, THY Hindistan'dan, Banglades'ten, Vietnam ve Filipinlerden gelen Avrupa ve Amerika baglantilarindan daha cok is cikarir diye dusunuyorum. Hayirli olsun.
  • thy nin hub olma politikasini destekliyorum. londraya gidis ve donuslerde cok sayisa hindistanli yolcu oluyor, bizzat sahit oldum. uzakdogu pazari ise thy nin bir sonraki hedefi olmali. genis govdeli ucaklarin gelmesi bunu isaret ediyor olabilir.
  • THY nin yaptığı iş kesinlikle doğru. Sabiha gökçenden çıkması mantıklı bırak anadolu jet orayı doldursun sen atatürkten pazar payını yükseltmeye bak ve de ciddi oranda yükseliyor.. Thy nin özellikle transit yolcu sayısı ciddi oranda var ve artarak devam ediyor.. Chicagodan geliyorumdan uçakta suriye, lübnana devam edecek yolcular vardır ve konuştuğumda dönüşte de yine thy ile istanbul dan chicagoya döneceklerini söylediler. Neden thy seçtinizi diye sorduğumda bir tanesi servisi çok kaliteli ve uçuşları saat olarak uygun dedi diğeri de en ekonomik bilet thy nişn dedi diğer havayolları pahalı dedi..
  • bizde bir söz vardır '' iş bilenin kılıç kuşananın '' yada '' bükemediğin bileği öpeceksin ''

Gazete HaberTürk'te yer alan habere göre; Türk Hava Yolları, doğuyla batı'yı buluşturan bir kavşak noktası, Türkiye'nin yurtdışına açılan en önemli kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kullanarak büyük bir transit yolcu potansiyeline kavuştu. THY'nin hedefi ise daha karlı olan İstanbul'u hub (bağlantı noktası) olarak kullanarak dıştan dışa uçan yolcu sayısını İstanbul'a çıkış yapan yolcu sayısından daha fazla bir rakama ulaştırmak istiyor.

THY, bağlantılı uçuşlara imkan vermediği için kapasitesi 25 milyon olmasına rağmen Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na uçmaktan vazgeçmesi transit yolcuya ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermişti. Avrupa Asya koridorundaki milyonlarca transit yolcuyu uçurmak isteyen THY, bu yıl Ocak-Ekim aylarında dıştan dışa transfer yolcu sayılarında da Ocak- Ekim 2009 dönemine kıyasla yüzde 17,6 artış sağladı. Her geçen gün transit yolcu sayısını artıran THY'nin Ocak Ekim ayları arasında taşıdığı toplamdaki 24,5 milyon yolcunun yüzde 38'lik kısmını transit yolcular oluşturuyor. Bu yıl tanıtıma 82 milyon dolar harcayan THY dıştan dışa uyguladığı fiyat politikası ile transit yolcuların ilgisini çekmeye başladı. Şirket gelirlerinin yüzde 62'ini yurt dışı uçuşlardan kazanıyor.

İsrailli şirketten yarı fiyatına taşıyor

Bu yolcular içinde en başlarda İsrail-Amerika arasında taşınan transit yolcular geliyor. Türk Hava Yolları, İsrail'in milli havayolu şirketi El Al'in direkt yaptığı Tel Aviv New York seferlerinde ki gidiş dönüş bilet fiyatından çok daha ucuza uçurunca Tel Aviv'den İstanbul aktarmalı New York karşılıklı uçuşlarında ciddi bir transit yolcu potansiyeline kavuştu. THY gidiş dönüş olarak şu an El Al'den 2 bin lira daha ucuza uçuyor. THY'nin New York'ta her uçağında 60-80 arası Tel Aviv yolcusu bulunuyor. Yine Tel Aviv'den New York'a giden bir o kadar daha yolcuya hizmet veren THY, İstanbul aktarmalı Tel Aviv New York arasında yılda ortalama 50 bin yolcu taşıyor. THY'nin Tel Aviv'den İstanbul aktarmalı New York gidiş dönüş ekonomi sınıfındaki bilet fiyatı Aralık ayında 1800 dolar (2700 lira), El Al'in gidiş dönüş bilet fiyatı ise yine ekonomi sınıf 3162 dolar(4743 lira)

Ultra Ortodoks Yahudiler THY'yi tercih ediyor

İstanbul aktarmalı Amerika İsrail arasında en çok uçanlar ise zaman zaman Atatürk Havalimanı'nda ayinde yapan Ultra Ortodoks Yahudiler...THY uçaklarında İstanbul'u hub(bağlantı noktası) olarak kullanan Yahudi kafilelerinden eksik olmuyor. Şu an 7 frekans uçtuğu İstanbul - New York(JFK) hattını 28 Mart 2011 tarihinden itibaren haftalık 10 frekansa, 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren 14 frekansa yükseltecek olması İsrail Amerika arasında THY'nin yolcu sayısını daha da arttırmasına yol açacak.

"Bütün oyun planımız transfer yolcu üzerine kurulu"

THY Genel Müdürü Temel Kotil'in verdiği bilgiye göre THY'nin transit yolcu sayısı 2006'dan itibaren artmaya başladı. Kotil, "Yüzde 30-40 gibi bir artış oldu. Yavaş yavaş transfer olan yolcu bizim İstanbul'da seyahati son bulan yolcu sayısını geçecek. Transit yolcu geliri bizim için çok önemlidir. Şu anda taşınan yolcular içinde transit yolcu sayısı yüzde 38'dir. Transfer noktası olarak İstanbul'u yapıyoruz. Kar ve ciro açısından transfer yolcu önemlidir. New York'ta her uçağımızda 60-80 arası Tel Aviv yolcusu bulunuyor. Bizim bütün oyun planı transfer yolcu üzerine kurulduğu için uçakların aynı havalimanına gelip biranda toplanıp dağılması gerekiyor ki birbirine yolcu versinler. Bunu günde 6 defa yapıyoruz. Bizim filoyu tek noktada tutma mecburiyetimiz var. Bu yıl 82 milyon dolar tanıtıma para harcadık" dedi.

THY ve El Al bilet fiyatları

Türk Hava Yolları'nın Aralık ayında bir haftalık İstanbul aktarmalı Tel Aviv New York gidiş dönüş 1800 dolar (2700 lira), gidiş fiyatı 950 dolar ekonomi sınıfı için, İsrail'in milli havayolu şirketi El Al ise direkt Tel Aviv New York gidiş fiyatı 1680 dolar, gidiş dönüş ise 3162 dolar(4743 lira)

THY, İSRAİLLİLERİ TAVLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY, ciddi şekilde çekindiği Pegasus'un SHGM'ye yaptığı baskılara daha ne kadar set olacak? Pegasus birkaç yıla kadar geniş gövdeli uçak getiriyor ve şirkette bunu herkes biliyor. Pegasus THY'nin uzun hatlarının birkaçına bile girse o hatlar anında THY için biter.. THY bunun farkında ve Pegasus'a engel olmak için elinden geleni yapıyor. Hali hazırda da bu sebepten dolayı resmi olarak rekabet kuruluna verilmiş durumda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş senin dediğin bu kazıklama yöntemi sadece havayollarında yok.4 saatlik yolculuk için 19 tl ödüyoruz,tam orta noktada kalan yere yani 2 saatlik yol için 14 tl ödüyoruz. normalde orta noktadan gideceğimiz yere 5 tl gibi görünüyor ancak 10 tl alıyorlar aktarmalı gidersen.bölgeye göre fiyat artıyor tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
New york-ist 700$ 20/01/11, New york-Tel aviv 830$. Ist-Tel aviv 450$. Gerisini siz anlayin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Istanbul'a dogrudan ucuslar aktarmalilardan pahali. THY israillileri tavlarken aradaki farki Istanbul'a dogrudan ucan Turklerden cikariyor. Turkler de Londra aktarmali ucmaya basladi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY cok mantikli hatlar aciyor...Manila ucuslari yapilacak diye okumustum. Ne zaman bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Istanbul cografi olarak zaten dogal hub ve THY cok iyi baglantilar sunuyor. Diger yorumculara katiliyorum, THY Hindistan'dan, Banglades'ten, Vietnam ve Filipinlerden gelen Avrupa ve Amerika baglantilarindan daha cok is cikarir diye dusunuyorum. Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin hub olma politikasini destekliyorum. londraya gidis ve donuslerde cok sayisa hindistanli yolcu oluyor, bizzat sahit oldum. uzakdogu pazari ise thy nin bir sonraki hedefi olmali. genis govdeli ucaklarin gelmesi bunu isaret ediyor olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin yaptığı iş kesinlikle doğru. Sabiha gökçenden çıkması mantıklı bırak anadolu jet orayı doldursun sen atatürkten pazar payını yükseltmeye bak ve de ciddi oranda yükseliyor.. Thy nin özellikle transit yolcu sayısı ciddi oranda var ve artarak devam ediyor.. Chicagodan geliyorumdan uçakta suriye, lübnana devam edecek yolcular vardır ve konuştuğumda dönüşte de yine thy ile istanbul dan chicagoya döneceklerini söylediler. Neden thy seçtinizi diye sorduğumda bir tanesi servisi çok kaliteli ve uçuşları saat olarak uygun dedi diğeri de en ekonomik bilet thy nişn dedi diğer havayolları pahalı dedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde bir söz vardır '' iş bilenin kılıç kuşananın '' yada '' bükemediğin bileği öpeceksin ''

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000