29 Temmuz 2013, Pazartesi 12:00:52

THY İSRAİL HATTINDA FLAŞ GELİŞME!

Geçtiğimiz yılın sonunda AirportHaber’in duyurduğu İsrail’de vergi kaçakçılığı iddiası ile ilgili mahkeme süreci başlıyor...
  • OLAY AÇIĞA ÇIKMASA İYİ OLACAKMIŞ ASLINDA ELİN YAHUDİSİNE NE VERGİ VERECEZ ZATEN YILLARDIR BU ÜLKEYİ YEDİLER. İNŞALLAH 1.5 MİLYON İSRAİL PARASINDAN DAHA ÇOK VERMEYİZ ELİN YAHUDİSİNE .
  • Bütün İsrail gazeteleri 1.5 milyon şekel yazarken sizin 1.5 milyon dolar yazmanız neyi amaçlıyor? 1.5 milyon şekel 420 bin dolar yapar. Hesap kitap öğrenin, seviyeli yayıncılık yapın.
  • zaten korkularından hemen ödeyelim diye açıklama yaptılar alışık arkadaşlar rüşvet vermeye sırf bizde hukuk bu kadar geç işliyor elin oğlu acımaz keser cezanı ve herkes hakettiğini bulur sonunda sırada Türkiye hukukunu yok sayanlarda er geç bu kanunları uygulamanız için burada da bazı yöneticelerin hakim karşısına çıkıp konuşmaları gerekiyor kimsiniz kime güveniyorsunuz ki bizim verdiğimiz kararlara riayet etmiyorsunuz diye o günü 4 gözle bekliyorum ama buna spukule var diyebilirde spangle de diyebilir dikkat etmek lazım çünkü on numara yabancı dili var
  • Bu neki Scandinavya bolgesinde vergi dilimi cok agir.Sayin yetkililer bu bolgede hapilan vergi kacakciligi 13 yilda 13 milyon dolar ve bu paralarin kaynagi da tesvikler kime nasil ne zaman verilecegini nasil haksiz rekabete sebeb olacagini siz dusunun.Kaldi ki bu paralan acentelere verilen siyah para vergi dairesinin veren ve alanin yaptigi anlasma o zaman bu anlasmayi vergi dairesine gonder bakalim herkese neler olur.Siz bu parayi vergi den kacirarak haksiz rekabete sebebiyet vererek ulkede tekelcilige sebeb olursunuz bu da vatandasa ek maliyet olarak bilet fiyatina yansir.Sayin yetkililer bu olay basina ve vergi dairesine belgeyle gidince merkez acentenin hesabina yatirin fatura karsiligi acente ise nicin ben bir daha sattigim bilet icin vergi odeyeyim ki marketin yer icer mudur konusur muhasebeci ceker ceremeyi ...Bu da yetmez haksiz beyanda bulunarak geri alinan vergi %25 iken ilgiliye sesleniyorum sen %30 gosterip geri alinan vergiyi sisirirsen seni de sisirirler..
  • Şu koskoca THY nin işi bilmeyen ve işin ehli olmayan torpilli zihniyetin geldiği acınası ve zavallı durumuna bir bakın.Şirketin prestiji ve saygınlığı resmen sıfır oldu ve yerlerde sürünüyr.Bu daha başlangıç.Durmak yok yola devam .....
  • torpili insanlari mudur yaparsaniz iste cevabi budur , tlv 8 sefer olmasina ragamen her tur yolcu hizmeti ve yonetimligi batmis durumdadir
  • SEMRA DENIZ AMERIKADA DEGILMI?
  • O yillarda Tel Aviv de mudurluk yapmis kim arastirin bakalim kimmis.Kabak Fatih Beyin basina patladi.!!
  • bir badem diğer bademi inceleyip ortayamı çıkaracaktı yani?
  • 2006 dan itibaren değil 2002den itibaren incekesinler.

AirportHaber’in duyurduğu, Türk Hava Yolları’nın İsrail Müdürü F.D. ve Muhasebe şefi S.D.’nin İsrail maliye ekipleri tarafından geçtiğimiz yılın sonunda gözaltına alınmasıyla ilgili açılan davada savcılık iddianamesi tamamlandı. Tel Aviv bölge savcısı, THY İsrail Müdürü ve muhasebe şefi hakkında hapis cezası istedi.

Mahkemeye sunulan iddianamede 6.7 milyon İsrail Şekeli (yaklaşık 1.5 milyon dolar) vergi kaçakçılığı yapıldığı iddia edildi.

Türk Hava Yolları’nın İsrail Müdürü F.D. ve Muhasebe şefi S.D. başta olmak üzere vergi kaçakçılığı yapıldığı iddia edilen 2006-2010 yılları arasında görev yapan müdür ve muhasebecilerin de yargılanacağı davanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenilirken, savcılık söz konusu isimlere hapis cezası istedi.

Savcılığın iddianamesine göre yaklaşık 1.5 milyon dolarlık vergi kaçakçılığının çeşitli usulsüzlüklerle gerçekleştirildiği, ancak en büyük kaçakçılığın personelin maaşları üzerinden yapıldığı iddia edildi. AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; personelin maaşlarının gerçek gelirlerinin yüzde 10 oranında gösterildiği ve verginin de bu rakamlar üzerinden verildiği tespit edildi. 2006-2010 yılları arasındaki 4 yıllık süreçte de bu yolla 1.5 milyon dolar vergi kaçırıldığı iddia edildi.

Söz konusu süreçte görev yapan müdür ve muhasebe şeflerinin de yargılanacağı davaya İsrail medyası da yoğun ilgi gösterdi. Gazete ve internet siteleri haberlerini, ‘kaçakçılık, aldatma, hile ve vergi suçu’ başlıklarıyla verdi.

Davanın önümüzdeki günlerde başlayacağı tahmin ediliyor.

İsrail Maliye ekiplerinin ilk baskınıyla ilgili habere ulaşmak için resme tıklayın...



©AirportHaber Özel

THY İSRAİL HATTINDA FLAŞ GELİŞME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

TEBRİKLER ~ 11 yıl önce
OLAY AÇIĞA ÇIKMASA İYİ OLACAKMIŞ ASLINDA ELİN YAHUDİSİNE NE VERGİ VERECEZ ZATEN YILLARDIR BU ÜLKEYİ YEDİLER. İNŞALLAH 1.5 MİLYON İSRAİL PARASINDAN DAHA ÇOK VERMEYİZ ELİN YAHUDİSİNE .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baştabip ~ 11 yıl önce
Bütün İsrail gazeteleri 1.5 milyon şekel yazarken sizin 1.5 milyon dolar yazmanız neyi amaçlıyor? 1.5 milyon şekel 420 bin dolar yapar. Hesap kitap öğrenin, seviyeli yayıncılık yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korku ~ 11 yıl önce
zaten korkularından hemen ödeyelim diye açıklama yaptılar alışık arkadaşlar rüşvet vermeye sırf bizde hukuk bu kadar geç işliyor elin oğlu acımaz keser cezanı ve herkes hakettiğini bulur sonunda sırada Türkiye hukukunu yok sayanlarda er geç bu kanunları uygulamanız için burada da bazı yöneticelerin hakim karşısına çıkıp konuşmaları gerekiyor kimsiniz kime güveniyorsunuz ki bizim verdiğimiz kararlara riayet etmiyorsunuz diye o günü 4 gözle bekliyorum ama buna spukule var diyebilirde spangle de diyebilir dikkat etmek lazım çünkü on numara yabancı dili var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amitos ~ 11 yıl önce
Bu neki Scandinavya bolgesinde vergi dilimi cok agir.Sayin yetkililer bu bolgede hapilan vergi kacakciligi 13 yilda 13 milyon dolar ve bu paralarin kaynagi da tesvikler kime nasil ne zaman verilecegini nasil haksiz rekabete sebeb olacagini siz dusunun.Kaldi ki bu paralan acentelere verilen siyah para vergi dairesinin veren ve alanin yaptigi anlasma o zaman bu anlasmayi vergi dairesine gonder bakalim herkese neler olur.Siz bu parayi vergi den kacirarak haksiz rekabete sebebiyet vererek ulkede tekelcilige sebeb olursunuz bu da vatandasa ek maliyet olarak bilet fiyatina yansir.Sayin yetkililer bu olay basina ve vergi dairesine belgeyle gidince merkez acentenin hesabina yatirin fatura karsiligi acente ise nicin ben bir daha sattigim bilet icin vergi odeyeyim ki marketin yer icer mudur konusur muhasebeci ceker ceremeyi ...Bu da yetmez haksiz beyanda bulunarak geri alinan vergi %25 iken ilgiliye sesleniyorum sen %30 gosterip geri alinan vergiyi sisirirsen seni de sisirirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKISH CREW ~ 11 yıl önce
Şu koskoca THY nin işi bilmeyen ve işin ehli olmayan torpilli zihniyetin geldiği acınası ve zavallı durumuna bir bakın.Şirketin prestiji ve saygınlığı resmen sıfır oldu ve yerlerde sürünüyr.Bu daha başlangıç.Durmak yok yola devam .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi akili gonderdi ~ 11 yıl önce
torpili insanlari mudur yaparsaniz iste cevabi budur , tlv 8 sefer olmasina ragamen her tur yolcu hizmeti ve yonetimligi batmis durumdadir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GUNAYDIN ABD ~ 11 yıl önce
SEMRA DENIZ AMERIKADA DEGILMI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semra Deniz ~ 11 yıl önce
Semra Deniz'i orada bi kontrol etsinler, kesin bir kacakciligi vardir.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
O yillarda Tel Aviv de mudurluk yapmis kim arastirin bakalim kimmis.Kabak Fatih Beyin basina patladi.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melek ~ 11 yıl önce
Fatih Dogan'da melekti cunku, vah yazik.
yani ~ 11 yıl önce
bir badem diğer bademi inceleyip ortayamı çıkaracaktı yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence ~ 11 yıl önce
2006 dan itibaren değil 2002den itibaren incekesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencede ~ 11 yıl önce
bencede, bu dumen uzun yillardir yapilan birsey, yeni icat degil. mufettis raporlarini da incelesinler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000