28 Mayıs 2013, Salı 13:48:40

THY İSİM SPONSORU OLDU

Türk Hava Yolları, Tiger Woods’un katılımıyla Türkiye’de gerçekleşecek 2013 European Tour Final Serisi’nin isim sponsoru oldu…

Türk Hava Yolları’nın isim sponsoru olduğu, Race to Dubai öncesi turnuva takviminde önemli bir yer tutan ve dünya sıralamasında birinciliği olan Tiger Woods’un da katılacağı 7 Milyon dolar ödüllü turnuva, 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya’da büyük bir mücadeleye sahne oluyor.

Turkish Airlines Open, Race to Dubai’den hemen bir hafta önce The Montgomerie Maxx Royal Otel – Belek’de başlıyor. Geçen sene Anltaya’da gerçekleşen Turkish Airlines World Golf Final’a da katılan ve 14 kez Major Şampiyon olan Tiger Woods 78 yarışmacıyla birlikte turnuva kapsamında mücadele ediyor.

US PGA Tour’da Players Championship de dahil olmak üzere, bu sezon 4 kez oyun kazanan Tiger Woods; “Türkiye’yi ilk ziyaretimde çok güzel zaman geçirdim. Türk Hava Yolları, Türkiye Golf Federasyonu ve maçları takip eden izleyiciler, organizasyonu benim için çok daha özel kıldılar. Bir sonraki turnuvada tekrar oynamak için sabırsızlanıyorum” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Geçen yıl Antalya Golf Kulübü’nde 8 profesyonel oyuncunun mücadele ettiği ve İngiliz golfçü Justin Rose’un kazandığı turnuva, Türkiye’nin evsahipliğinde, dünya klasmanında ilk profesyonel golf turnuvası olma özelliğine sahip.

Turkish Airlines Open, Race to Dubai ile bitecek yeni formdaki final serisinde önemli bir rol oynuyor. Final serileri kapsamında; BMW Masters’da 7 Milyon Dolar, WGC-HSBC Şampiyonası’nda 8,5 Milyon Dolar, Turkish Airlines Open’da 7 Milyon Dolar ve DP Dünya Turu Şampiyonası’nda 8 Milyon Dolar olmak üzere toplam 30,5 milyon dolar ödül veriliyor.

Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu “European Tour gibi prestijli bir etkinliği desteklediğimiz için mutluyuz. Bu turnuva kapsamında Tiger Woods’u ikinci kez Türkiye’de görmek hepimiz için büyük bir keyif.” dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise  “Avrupa’nın en iyi golf destinasyonu olduğunu düşündüğümüz Türkiye’de, dünyanın bir numaralı golf oyuncusunu tekrar ağırlamak bizim için bir onur. Türk Hava Yolları’nın bu projeye verdiği destek dolayısıyla çok heyecanlıyız ve dünya standartlarındaki bu gibi spor etkinlikleri sayesinde Türkiye’nin üst düzey ev sahipliğini bir kez daha göstermek için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

European Tour Operasyon Direktörü Keith Waters “Türk Hava Yolları’nı Turkish Airlines Open Golf Turnuvası’nın isim sponsoru olarak aramızda görmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu iş birliğimiz daha da gelişecek ve Kasım ayında Belek’te heyecan verici bir turnuvaya dönüşecek. Bunun en önemli sebebi, Tiger Woods’un yarışmak için sahaya tekrar geri dönüyor olması. Tiger Woods’u bir European Tour etkinliği için sahada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor ve kendisini Kasım ayında Türkiye’de görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Türk Hava Yolları,  2013 yılında sadece profesyonel golf ile yetinmiyor, ayrıca, dünyanın 12 farklı şehrinde gerçekleşecek amatör bir golf etkinliği olan Turkish Airlines World Golf Cup’ı da hayata geçiriyor. Söz konusu turnuvanın önümüzdeki yıl 24 şehirde oynanması planlanıyor. Şu ana dek Dubai, Singapur, Tokyo ve Seul’de gerçekleştirilen turnuvalar, Pekin, New York, Moskova, Milano, Frankfurt, Paris, Delhi ve Londra ile devam ediyor.

Turkish Airlines World Golf Cup 2013’ün finali ise Turkish Airlines Open ile birlikte Antalya’da sahne alıyor. Ve amatör turnuvaların galipleri ise Turkish Airlines Open’da Tiger Woods ile golf oynayarak hayallerinin gerçeğe dönüşmesinde eşsiz bir fırsat yakalıyor.

THY İSİM SPONSORU OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000