30 Mayıs 2013, Perşembe 09:28:08

THY İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

Türk Hava Yolları nitelikli personel için Kırklareli Üniversitesi’yle işbirliğine gidiyor.
  • Kabinin kendine hayri yok diger universitelere mi destek verecek. Kapadokya universitesindenm gelenleri gorduk, cok kotulerdi. Onlar icin hicbir sey yapilmadi hasir alti edildi. Yonetim ve ona yakisan kaliteli mudurumuz ile durmak yok yola devam!
  • Son turlarını atıyor Temel. CEO olacak, see you.. Yakındır..
  • Yok ben kokpitle aynı kefeye koymuyorum. SHGM KOYUYOR.Yabancı dil yeterliliğini sadece lisansı olan teknisyenden ve pilottan istiyor ya bildiğin gibi. Onu referans almak zorunda kaldım!!!!!))).Birde tekniğin okeylediği uçağı uçurabiliyoruz bildiğin gibi.yoksa sokaktan alınanı uçak başı yaptırsak bak nasıl uçarsın ....
  • Temel bey nitelikli personelden bahsetmisken Anadolujet personelinede bir el atsaniz cok iyi olur. Sunexpress personelinden ve ucuslarindan cok sikayetciyiz. Bunlari da ucak icinde, cagri merkeziyle ve iletisim organlariyla bildiriyor, paylasiyoruz.Ankara'ya yaptiginiz yanlis yatirimdan biran once geri adim atmanizi bekliyiruz.
  • Evet kravatsiz İsmail cay. Diğerinde ömer olabilir tanimiyorum simasini.en sağdaki şahin karasar çok kaliteli bir insandir.diğerlerini tanimiyorum.
  • Söylenecek çok şey var, ancak zamanı değil.
  • ÖNCE KENDİ PERSONELİMİZE VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERİ DÜZELTSEK. YENİ MEZUNLAR DÖKÜLÜYOR. KABİN EĞİTİMDE SORUN ÇIKMAYAN TEK BİR GÜN YOK. BAĞIRIP TEHDİT EDİLEREK EĞİTMENLER ÇALIŞTIRILIYOR. SINIFLARA EĞİTİM PLANLAMASI UNUTULUYOR. TAM BİR KAOS ORTAMI. HERKES ÇOK MUTSUZ.
  • Mi Rumuzlu yorum yapan arkadasa katılıyorum. Suandakiler Niteliksiz mi oluyor ?! Daha önce de yapılan anlaşmalara bakarak söylüyorum Buda sadece kağıt üzerinde olan bir anlaşma olacağa benziyor. Yoksa Thy zaten egitimlerini kendi bünyesinde veriyor hemde standartların üstünde ve ayrıca Thy birkaç dil bilen elamanları tercih ediyor. Ha durum başka THY kendi kabın personeli Egitim ücretlerinden v.b masraflardan kısmak istiyorda olabilir ?
  • Teknisyen arkadaş kabin ekibi bari bir kaç eğitim alınarak işe başlatıyorlar zaten habomda binlerce var şirketin en vazıfsız personeli teknik personel olmasaydı ilk orayı aş yapmazlardı sokaktan al birini 3 günde teknisyen olur merak etme bide kendini kompitle aynı kefeye kuymuş hu haha
  • Peki ya teknik personel alt yapısı.Bu kadar uçağa hangi teknisyenle bakacaksınız. Kabini 1 hadi uzat uzat 2ayda yetiştirirsin.Pilotu teknisyeni 2ayda yetiştir bakalım.Hele lisanslı teknisyeni!

Havacılık sektörünün yükselen yıldızı Türk Hava Yolları artan kabin ekibi ihtiyacını daha nitelikli personelle takviye etmek için bu alanda önemli adımlar atan  Kırklareli Üniversitesi  ile işbirliğine gidiyor. Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi arasında yapılan “Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı” protokolüne göre Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri   önlisans programıyla kabin memurluğu alanında, donanımlı personel yetiştirilmesi hedefleniyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük VIP salonunda Kırklareli Üniversitesi ile Türk Hava Yolları arasında gerçekleşen eğitim protokolü imza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç katıldı.

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil,  kabin ekipleri eğitim ve istihdamına son derece önem verildiğini belirtti. Bu önemli anlaşmanın, üniversite ve sanayi işbirliğinin geldiği son nokta olduğuna dikkat çeken Kotil, öğrencinin doğrudan sektör için yetiştirilmesinin çok orijinal bir örnek olduğuna dikkat çekti. Kotil,  “Protokolün Türk Hava Yolları’nın Kabin Memuru ihtiyacı en nitelikli insan kaynağı ile en donanımlı olarak sağlayacaktır. 2023 hedef ve vizyonumuz her alanda nitelikli personel ihtiyacı ile gerçekleşecektir” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, yaptığı açıklamada Kırklareli Üniversitesi olarak iş hayatındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, öğrencilerini de iş hayatının taleplerine göre yetiştirerek onları tam ve doğru olarak donanımlı hale getirmek istediklerini belirtti.

Bu program ile öğrencilerin, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünde teorik eğitimin yanı sıra uygulama ve staj imkânını da yakalayarak mezun olacaklarını ifade eden   Aykaç, “Doğrudan iş dünyası ile üniversitemiz işbirliğiyle el ele vererek bu önemli fırsatı havacılık sektörünün ihtiyaçlarına sunmuş olacağız” dedi.

Türk Hava Yolları’nın eğitimcilerinden de faydalanacakları bu programın, havacılık sektöründe profesyoneller yetiştirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Kırklareli Üniversitesi Rektörü Aykaç, Türk Hava Yolları’nın çok ciddi bir okul olduğuna dikkat çekti.

Protokol ile adı sivil havacılıkta marka olan bir üniversite kanalıyla, eğitimlerini bilimsel bir çatı altında tamamlamış ve gerekli bilgi birikimi ile donanıma sahip insan kaynağıyla karşılanmış olacaktır. Bu işbirliğiyle Türk Hava Yolları, hizmet kalitesini arttırmak yolunda önemli bir adım atmış olmaktadır.



THY İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Kabin ~ 11 yıl önce
Kabinin kendine hayri yok diger universitelere mi destek verecek. Kapadokya universitesindenm gelenleri gorduk, cok kotulerdi. Onlar icin hicbir sey yapilmadi hasir alti edildi. Yonetim ve ona yakisan kaliteli mudurumuz ile durmak yok yola devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Son turlarını atıyor Temel. CEO olacak, see you.. Yakındır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 11 yıl önce
Yok ben kokpitle aynı kefeye koymuyorum. SHGM KOYUYOR.Yabancı dil yeterliliğini sadece lisansı olan teknisyenden ve pilottan istiyor ya bildiğin gibi. Onu referans almak zorunda kaldım!!!!!))).Birde tekniğin okeylediği uçağı uçurabiliyoruz bildiğin gibi.yoksa sokaktan alınanı uçak başı yaptırsak bak nasıl uçarsın ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara personeli. ~ 11 yıl önce
Temel bey nitelikli personelden bahsetmisken Anadolujet personelinede bir el atsaniz cok iyi olur. Sunexpress personelinden ve ucuslarindan cok sikayetciyiz. Bunlari da ucak icinde, cagri merkeziyle ve iletisim organlariyla bildiriyor, paylasiyoruz.Ankara'ya yaptiginiz yanlis yatirimdan biran once geri adim atmanizi bekliyiruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
resim ~ 11 yıl önce
Evet kravatsiz İsmail cay. Diğerinde ömer olabilir tanimiyorum simasini.en sağdaki şahin karasar çok kaliteli bir insandir.diğerlerini tanimiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
krvt ~ 11 yıl önce
kravatla mı kaliteyi ölçüyoruz ? hava oldukça sıcak..
UÇUŞ EĞİTİM ~ 11 yıl önce
Söylenecek çok şey var, ancak zamanı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN EĞİTİM ~ 11 yıl önce
ÖNCE KENDİ PERSONELİMİZE VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERİ DÜZELTSEK. YENİ MEZUNLAR DÖKÜLÜYOR. KABİN EĞİTİMDE SORUN ÇIKMAYAN TEK BİR GÜN YOK. BAĞIRIP TEHDİT EDİLEREK EĞİTMENLER ÇALIŞTIRILIYOR. SINIFLARA EĞİTİM PLANLAMASI UNUTULUYOR. TAM BİR KAOS ORTAMI. HERKES ÇOK MUTSUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 11 yıl önce
Mi Rumuzlu yorum yapan arkadasa katılıyorum. Suandakiler Niteliksiz mi oluyor ?! Daha önce de yapılan anlaşmalara bakarak söylüyorum Buda sadece kağıt üzerinde olan bir anlaşma olacağa benziyor. Yoksa Thy zaten egitimlerini kendi bünyesinde veriyor hemde standartların üstünde ve ayrıca Thy birkaç dil bilen elamanları tercih ediyor. Ha durum başka THY kendi kabın personeli Egitim ücretlerinden v.b masraflardan kısmak istiyorda olabilir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyene cevap ~ 11 yıl önce
Teknisyen arkadaş kabin ekibi bari bir kaç eğitim alınarak işe başlatıyorlar zaten habomda binlerce var şirketin en vazıfsız personeli teknik personel olmasaydı ilk orayı aş yapmazlardı sokaktan al birini 3 günde teknisyen olur merak etme bide kendini kompitle aynı kefeye kuymuş hu haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 11 yıl önce
kokpitte 1 senede yetişir.Teknik;onlar emekli olana kadar yetişemez!
teknik ~ 11 yıl önce
Kefe konusunda haksızsın.Çünkü SHGM sadece kokpitten ve teknikten yenileme zorunluluğu olması şartı ile dil yeterliliği istiyor.Habomdaki binlerce ifade ettiğin teknisyenler okulların belli bölümlerinden mezun.Bu zorunluluk.Kabindeki gibi basın yayın,Türk Dili Edebiyatı,veya ismini ilk defa duyduğun bölümlerden değil.Yine 500 kabin memuru alımına 5000-10000 başvuru varken malesef teknisyen alımında bu rakamları yakalmak zor.Zira Eskişehirde seneler evvel sadece pilot ve teknisyen eğitimi veren bölümler vardı.Kabin yoktu.Şİmdilerde yeni yeni açılıyor.Bir başka nokta uçak pilot yoksa sefere gitmiyor.Uçak başına teknisyen gelmezse de gitmiyor.Ama bir kabin memuru gelmezse gidiyor.Geçen yıllarda örneklerini gördük.Daha önce sıkışıklıkta 15 günde kabin memurunun yetiştiğide oldu bu kurumda!!!Hatta kabin memuru yerine teknisyeni emer.exite oturtup gönderdiler.Ama kabin memurunun uçağı gönderdiğini gören yok.Teknik uçak gider derse binip gidiyorsun.Kabinin böyle bir yetkisi yok.
teknik2 ~ 11 yıl önce
Yine teknik uçağa gelipbu uçak gitmez derse sen o uçakla hiç bir yere gidemezsin.Ama sen bu uçak gitmez dersen seni işten atarlar.Tabi o zaman bu kahkahaları atabilirmisin bilmem.Yine sana bu adamı sokaktan alalı 3 gün oldu,şimdi senin gideceğin uçağa bakacak gider derse gideceksin dersek herhalde yolcudan önce sen inersin o uçaktan.Kahkaha atarak değil üç buçuk atarak ama.Kimsenin kimseyi kefeye koyduğu yok.Ama SHGM pilotu ve teknisyeni bir yere koyuyor.Senin elindeki setifika ile pilot ve teknisyenin lisanslarına (dikkat et lisans ve sertifika ayrı şeyler)bakarsan şekillerine kadar aynı.Renkleri ve içerikleri farklı.Sen hiç 49 yaşında kabin memuru arandığına dair iş ilanı gördün mü?Çalıştığın şirketin internet sitesine bakarsan bu yaşta olan için dahi pilot ve teknisyen ilanı göreceksin.1200 kabin memuru iş bırakınca 1000 part time hemen açığı kapatıyor.Ama 1200 pilot veya 1200 teknisyen iş bırakırsa uçak kabininde yerde bekleyerek emekli olursun.Umarım anlatabildim hu haha ve haaa.
teknik3 ~ 11 yıl önce
Tabi kabin için bir kaç eğitim alıyor diyorsun.Bak bakalım son bir haftada yerde hemde körükte kaç uçağın slide ını patlattınız.Son bir yıla bakma hiç durum fecaat.Eğitim durumu ortada.Yani onunda öğünülecek bir yanı yok.Senin yaptığın hata hayati önem arz etmez.Ama ben hata yaparsam e gerisini sen düşün Allah korusun.Aynı şekilde pilotun hatasıda aynı kefede(senin deyiminle)olur.Şimdi bunları okuduktan sonra bir defa daha düşün.Kim kimle hangi kefede.
iPad ile gönderildi ~ 11 yıl önce
Peki ya teknik personel alt yapısı.Bu kadar uçağa hangi teknisyenle bakacaksınız. Kabini 1 hadi uzat uzat 2ayda yetiştirirsin.Pilotu teknisyeni 2ayda yetiştir bakalım.Hele lisanslı teknisyeni!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000