17 Temmuz 2008, Perşembe 08:34:26

THY, ISAD'ı endişelendiriyor!

Garanti Bankası ile Frequent Flyer Programı işbirliği sözleşmesi ekim ayında bitecek olan THY'nin shop&miles kartı için yeni bir ihaleye çıkmayı kararlaştırması IATA Seyahat Acentaları Derneği ISAD'ı endişelendirdi. ISAD Başkanı Selma Yılmaz ayrıca TÜRSAB'ı da topa tuttu!
  • Haberden yanlış anlamadım ise bunun aracılığını yapanlar acenteler, yani bu yakınmayı yapan derneğin üyeleri. Burada ne bankanın, ne kart sahiplerinin nede havayolu şirketlerinin bir suçu var. Sorunda çözümde kendi içlerinde
  • Koltuklar bankaya satmasi icin verilmiyor. Banka da koltuk satmiyor. arada cok buyuk fark var. koltugu satin alan yolcu. yolcu da koltugu bankadan degil THYden aliyor. bankanin yaptigi yolcuya puan (bir nevi para ) vermek. banka faaliyet alani disinda bir sey yapmiyor. uyelere sadece ucak bileti icin kullanabilecekleri puanlar veriyor (adina kredi de, bonus da diyebilirsiniz).. bunu da alisveris performansiniza karsilik hediye ediyor. siz cocugunuza karne hediyesi olarak ucak bileti de verebilirsiniz, o ucak biletini almak icin para da verebilirsiniz.. Kisacasi; yanlis mantik yurutuluyor.. bunlar (butun dunyada) cokca tartisilmis
  • Sn Yılmazın endişelerine aynen katılıyorum ve Tursab'ı duyarlı olmaya calısıyorum ; tusabın görevi bu , sahip çıksın acentalara, saygılarımla Veda..

Garanti Bankası ile olan sözleşmenin 29 Ekim tarihinde sona ereceğini açıklayan şirket, shop&miles kartı için ihaleye çıkma kararıyla ilgili olarak bir açıklama yayınlamasının ardından IATA Seyahat Acentaları Derneği ISAD, gelişmeleri endişeyle karşıladı.

ISAD Başkanı Selma Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında uçak biletlerinin seyahat acentaları yerine bankalarca satılması için gerçekleştirileceğine işaret etti ve ihaleyi "Kredi kartıyla gerçekleştirilen alışverişten kazanılan puanların mile çevrilip bedava bilet verme ihalesi" olarak nitelendirdi.

Uçuştan kazanılan miller için ihaleye çıkılmasına gerek olmadığını kaydeden ISAD Başkanı Yılmaz "THY kendi uçus milini yolcusuna kullandırtır, diğer havayollarında olduğu gibi ama bir bankanın alışveriş kartından kazanılan puanlar bedava bilet olarak veriliyorsa durum karışık ve bizler için çok önemlidir," dedi.

ISAD Başkanı Yılmaz, "Biz seyahat acentelerinin satacağı koltuklar bankaya veriliyor ve para alınıyor. Yani banka seyahat acentecilik işlemi ve dolayısıyla 1618'e aykırı olarak kaçak acentecilik yapıyor. THY ise bu koltuk devredilmesinden para alıyor. Burada alınan paranın hesabı da önemlıdır. Bu para nasıl hesaplanıyor? Koltuk başına en az 400 USD alınıyor mu ? (dış hatlarda) Business koltuğa ne alınıyor? 'Upgrade'e ne alınıyor? Ondan sonra 'Business'a para verip kimse uçmuyor. Bayram ve yüksek sezonda bu koltuklar nasıl hesaplanıyor? Önceki Garanti Bankası antlaşması gibi üç yıl için 30 milyon USD alınacaksa zarar edilmeyecek mi? Seyahat Acenteleri ile değerine satılırken bankaya neredeyse bedavaya koltuklar neden veriliyor? Seyahat Acenteleri ile değerine satılmasının ne kötülüğü var? Banka seyahat acentesi mi?" şeklinde konuştu. 

Seyahat acentaları üst meslek örgütü TÜRSAB'ı da konuya duyarsız kalmakla suçlayan Yılmaz, TÜRSAB'ın başka işlerle uğraşmaktan kendi sorunlarıyla ilgilenmediğini de kaydetti.

THY, ISAD'ı endişelendiriyor!

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Haberden yanlış anlamadım ise bunun aracılığını yapanlar acenteler, yani bu yakınmayı yapan derneğin üyeleri. Burada ne bankanın, ne kart sahiplerinin nede havayolu şirketlerinin bir suçu var. Sorunda çözümde kendi içlerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz iste ~ 16 yıl önce
Koltuklar bankaya satmasi icin verilmiyor. Banka da koltuk satmiyor. arada cok buyuk fark var. koltugu satin alan yolcu. yolcu da koltugu bankadan degil THYden aliyor. bankanin yaptigi yolcuya puan (bir nevi para ) vermek. banka faaliyet alani disinda bir sey yapmiyor. uyelere sadece ucak bileti icin kullanabilecekleri puanlar veriyor (adina kredi de, bonus da diyebilirsiniz).. bunu da alisveris performansiniza karsilik hediye ediyor. siz cocugunuza karne hediyesi olarak ucak bileti de verebilirsiniz, o ucak biletini almak icin para da verebilirsiniz.. Kisacasi; yanlis mantik yurutuluyor.. bunlar (butun dunyada) cokca tartisilmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Sn Yılmazın endişelerine aynen katılıyorum ve Tursab'ı duyarlı olmaya calısıyorum ; tusabın görevi bu , sahip çıksın acentalara, saygılarımla Veda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000