27 Eylül 2009, Pazar 16:40:21

THY, İŞADAMLARI İÇİN GERİ DÖNÜYOR...

İzmir-Ankara hattında Anadolu Jet'i kullanan THY, seferlere yeniden başlamak için her gün business class bölümünde gidiş-dönüş 6'şardan toplam 12 koltuğun satın alınmasını istiyor.
  • kardeşim 30 dakika ayakta da gidilir diken üstünde de oturulur. millet uçak yapıyor bunlar uçak beğenmiyor THY sevdası almış başını gidiyor. Başka yerlerde bakanlar bile BC uçmuyor iş adamı 30 dk 50 dk herneyse bi çay içene kadar koltuğa dar mı diyorsun? ayrıca dar değil ne yani bacakların uzun diye senin için uçak mı yapacaklar. niye önemli şeylere kimse kafa yormuyor ki. THY de THY nedir kardeşim bu walla ben hiç sevmiyorum hostesini de kaptanını da yolcusunu da yönetimini de. görgüsüzün bir uçağı olmuş... başkasının cebiyle ağalık olmaz. o ağalarınız ceplerini doldursun siz hala uyuyun
  • THY yurtiçine düzenlediği diğer seferlerin - özellikle ucube yerlere - hangisinde Business Classtan 12 bilet satıyoda GAVUR İZMİR'e gelince şart koşuyo.. Ayıp be Ayıp... Arkadaş güzel yazmış İzmirde THY out iZAiR in.
  • Terbiyesizliğinde bukadarı olur, PES yani... Candan Karlıtekin bey Ankara İzmir uçuşları için THY uçağının 6 gidiş 6 dönüş olmak üzere 12 Business Class koltuğunun satılmasını şart koşuyomuş. İyi walla bunlar salak sandı Egelileri. Beyler sadece o koltukların satılması uçağın uçuş maliyetini çıkartır biliyormusunuz. BIRAKIN GELiN Sehrimizin şirketi İZAİR ile uçun, bunlarında burnu sürtülsün biraz.
  • Olay iş adamları değildir. Olay anadolu insanını dar koltukta uçmaya mecbur eden zihniyettir.
  • anadolujet markası bu iktidarın kafa karışıklığının tam bir göstergesidir.sen özel sektötü destekle destekle sonra haklamaya çalış.bu tam bir adilik.buna kim izin veriyor kim kafa yoruyor bilinmez.tam bir türk işi oldu aferim.
  • thy nin anadolu jet markası ile uçuşu 2008 yılı nisan ayında başladı. 1 yıl sonra da seçimler oldu. yani arada tam 1 yıl var. anadolu jet ile seçimleri ilişkilendirenlere şaşıyorum. artık kafaları değiştirmeliyiz. pgs ve izair in çağdışı hizmet ve emirlerine ses çıkarmayanlar ve anadolu jet ten memnun olmayanlar, izair le uçmaya devam etsin.
  • sunexpress in ankaraya seferi yok ayrıca sunexpress öyle ikinci sınıf bi havayolu değil gayet iyi bir havayolu ama thynin yapmış olduğu da büyük bir ayıp niye anadolujeti kullandırıyorsunuz izmir-ankara arası
  • Bakın herşeyi iktidarlar yükleme hastalıgından vazgeçin,fikir sahibi olmadan söz sahibi oluyorsunuz.İzmir Ankara ucuslarının bu iktidarla intikamla filan hiç alakası yok.Bu işleyiş tam 22 senedir böyle.Kaç tane iktidar geldi geçti.Sebep ekonomi arkadaşlar.Siz olsanız dolmayan bırakın ucagınız dolmuşunuz bile kaldırmazsınız.
  • vip e giremedikleri için zaman kaybediyorlarmış sömürücü,emekçi düşmanı işadamları vah vah... analarının karnından da vip doğmuş muhteremler..sizin ne farkınız var anadolu jet in diğer yolcularından???siz de dar koltuklarda normal vatandaşlar gibi uçmayı öğrenin..tabii bir söz de thy ye..akepe İzmir i alamadığı için thy seferleri kaldırdı..thy yönetimine de yuh diyorum....ne olduklarını kime hizmet ettiklerini bir kez daha gösterdiler..
  • YEREL SEÇİM YERİNE GENEL SEÇİM OLMUŞ OLSAYDI BUGÜN AKPARTİ DİYE BİR PARTİ YOKTU MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK YEMEZLER .... 2011 DE DAHA KÖTÜ OY KAYBEDİCEK . AKP HAMLE YAPMAYA ÇALIŞICAK AMA ARTIK KİMSE KÖMÜRE EŞYAYA, BULGURA ,ALTINA OYUNU VERMEZ SANIRIM HAZİNE MALINI DAĞITIN BAKALIM ÇALIN ÇIRPIN NEREYE KADAR BAKALIM....

Türk Hava Yolları (THY), 1.5 yıl önce ara verdiği İzmir-Ankara seferlerine yeniden başlıyor. 23 Nisan 2008 tarihinden bu yana İzmir-Ankara hattında Anadolu Jet'i kullanan THY, Egeli sanayici ve işadamlarının isteği üzerine her gün karşılıklı bir sefer düzenlemeyi planlıyor. Ancak THY, uçuşların gerçekleşmesi için business class (işadamı sınıfı) bölümünde belirli bir doluluğun yakalanması şartını önerdi. THY Genel Müdürlüğü'nden üç gün önce başta Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) olmak üzere İzmir'deki bazı kuruluşlara gönderilen yazıda, uçuş için her gün business class bölümünde gidiş-dönüş 6'şardan toplam 12 koltuğun satın alınması gerektiği belirtildi. THY'nin şartı bazı işadamları tarafından kabul edilebilir bulunurken, bazı iş dünyası temsilcileri ise koltuk doldurma şartı getirilmesine tepki gösterdi. EİB Başkanı Türkmenoğlu ise, bunun zor bir şart olmadığını ve İzmir'deki diğer oda ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle bunun yerine getirilebileceğini belirterek, THY'ye olumlu cevap vereceklerini ifade etti.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

THY'nin İzmir-Ankara uçuşlarını bünyesinde yer alan ve tamamı ekonomik sınıf olan Anadolu Jet ile gerçekleştirmesi, İzmir iş dünyasının tepkisini çekmişti. İzmirli işadamları, Anadolu Jet'in fazla rötar yaptığı, uçakların eski olduğu, VIP ve business class'ın olmadığı, koltuk aralarının dar tutulduğu, sınırlı ikram sunulduğu eleştirilerini getirmişti. Anadolu Jet uçuşlarının başlamasından hemen sonra İzmir'de basın toplantısı düzenleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise, Anadolu Jet'i kullanmalarının ekonomik sebepten kaynaklandığını söylemişti. Karlıtekin, "Konfor istiyorsanız parayla. Duşlu uçak koyayım. Bedelini ödemeye hazır mısınız? Mevcut haliyle İzmir'e sefer yapsaydık, yıllık zararımız en az 35 milyon dolar olurdu. Bizim buna hakkımız yok. İzmirlilerin heykelimizi dikmesi lazım" diye konuşmuştu.

DOLDURURUZ

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, THY'den İzmir-Ankara uçuşlarında sabah ve akşam olmak üzere karşılıklı bir sefer düzenlenmesi talebinde bulunduklarını belirterek, "Bu konuda ön ayak olduk. THY yönetimi de olumlu yaklaştı. Dayatma ve bastırma yok. Doluluk meselesi önemli. Bir şekilde doluluk oranını yakalarız. İzmir'deki sivil toplum kuruluşları olarak iyi niyet çerçevesinde doluluk gerçekleşir" dedi. THY'nin şartlı önerisine olumlu yanıt vereceklerini açıklayan Türkmenoğlu, İzmir'deki diğer oda ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle THY'nin şartının yerine getirilebileceğini söyledi. Bunun zor bir şart olmadığını ve bu konuda çalışma yapacaklarını belirten Türkmenoğlu, ihracatçılar için daha sık Ankara'ya gidip gelmenin önem taşıdığını söyledi.

Saygılı olsunlar

Anadolu Jet uygulamasını eleştiren işadamlarının başında gelen İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Çolakoğlu, THY'nin Ankara seferlerini kaldırmasının da, yeniden sefer koymak için koşul getirmesinin de yanlış olduğunu dile getirdi. Çolakoğlu, "THY, önce İzmir yolcusuna saygılı olmayı öğrensin. 3 koltuk olmuş 6 koltuk olmuş önemli değil. İstanbul'da, Ankara'da business class'da uçan işadamları doğrudan VIP'e giriş yapabiliyor. Biz ise VIP'i kullanamadığımız için zaman kaybediyoruz. Örneğin eski VIP salonu bu işe tahsis edilebilir. Ancak herşeyden önce THY'nin İzmirli işadamlarına bakışını değiştirmesi gerekiyor" dedi.

Gündemimizde yok

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş koltuk satın alma konusunun oda olarak gündemlerinde olmadığını söyledi. İTO'nun kuruluş amacının üyelerine hizmet vermeye yönelik olduğunu kaydeden Demirtaş, bunun dışında harcama yapamayacaklarını vurguladı. Demirtaş, "Atina seferleri için koltuk alabileceğimizi söyledik. Orası farklı, Yunanistan ile ticareti artırmak için bu öneriyi getirdik. Bu konuyu ise çok önemli bir mesele olarak görmüyoruz" diye konuştu.

(Yeni Asır)

THY, İŞADAMLARI İÇİN GERİ DÖNÜYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
kardeşim 30 dakika ayakta da gidilir diken üstünde de oturulur. millet uçak yapıyor bunlar uçak beğenmiyor THY sevdası almış başını gidiyor. Başka yerlerde bakanlar bile BC uçmuyor iş adamı 30 dk 50 dk herneyse bi çay içene kadar koltuğa dar mı diyorsun? ayrıca dar değil ne yani bacakların uzun diye senin için uçak mı yapacaklar. niye önemli şeylere kimse kafa yormuyor ki. THY de THY nedir kardeşim bu walla ben hiç sevmiyorum hostesini de kaptanını da yolcusunu da yönetimini de. görgüsüzün bir uçağı olmuş... başkasının cebiyle ağalık olmaz. o ağalarınız ceplerini doldursun siz hala uyuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY yurtiçine düzenlediği diğer seferlerin - özellikle ucube yerlere - hangisinde Business Classtan 12 bilet satıyoda GAVUR İZMİR'e gelince şart koşuyo.. Ayıp be Ayıp... Arkadaş güzel yazmış İzmirde THY out iZAiR in.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Terbiyesizliğinde bukadarı olur, PES yani... Candan Karlıtekin bey Ankara İzmir uçuşları için THY uçağının 6 gidiş 6 dönüş olmak üzere 12 Business Class koltuğunun satılmasını şart koşuyomuş. İyi walla bunlar salak sandı Egelileri. Beyler sadece o koltukların satılması uçağın uçuş maliyetini çıkartır biliyormusunuz. BIRAKIN GELiN Sehrimizin şirketi İZAİR ile uçun, bunlarında burnu sürtülsün biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olay iş adamları değildir. Olay anadolu insanını dar koltukta uçmaya mecbur eden zihniyettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
anadolujet markası bu iktidarın kafa karışıklığının tam bir göstergesidir.sen özel sektötü destekle destekle sonra haklamaya çalış.bu tam bir adilik.buna kim izin veriyor kim kafa yoruyor bilinmez.tam bir türk işi oldu aferim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin anadolu jet markası ile uçuşu 2008 yılı nisan ayında başladı. 1 yıl sonra da seçimler oldu. yani arada tam 1 yıl var. anadolu jet ile seçimleri ilişkilendirenlere şaşıyorum. artık kafaları değiştirmeliyiz. pgs ve izair in çağdışı hizmet ve emirlerine ses çıkarmayanlar ve anadolu jet ten memnun olmayanlar, izair le uçmaya devam etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sunexpress in ankaraya seferi yok ayrıca sunexpress öyle ikinci sınıf bi havayolu değil gayet iyi bir havayolu ama thynin yapmış olduğu da büyük bir ayıp niye anadolujeti kullandırıyorsunuz izmir-ankara arası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bakın herşeyi iktidarlar yükleme hastalıgından vazgeçin,fikir sahibi olmadan söz sahibi oluyorsunuz.İzmir Ankara ucuslarının bu iktidarla intikamla filan hiç alakası yok.Bu işleyiş tam 22 senedir böyle.Kaç tane iktidar geldi geçti.Sebep ekonomi arkadaşlar.Siz olsanız dolmayan bırakın ucagınız dolmuşunuz bile kaldırmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vip e giremedikleri için zaman kaybediyorlarmış sömürücü,emekçi düşmanı işadamları vah vah... analarının karnından da vip doğmuş muhteremler..sizin ne farkınız var anadolu jet in diğer yolcularından???siz de dar koltuklarda normal vatandaşlar gibi uçmayı öğrenin..tabii bir söz de thy ye..akepe İzmir i alamadığı için thy seferleri kaldırdı..thy yönetimine de yuh diyorum....ne olduklarını kime hizmet ettiklerini bir kez daha gösterdiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YEREL SEÇİM YERİNE GENEL SEÇİM OLMUŞ OLSAYDI BUGÜN AKPARTİ DİYE BİR PARTİ YOKTU MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK YEMEZLER .... 2011 DE DAHA KÖTÜ OY KAYBEDİCEK . AKP HAMLE YAPMAYA ÇALIŞICAK AMA ARTIK KİMSE KÖMÜRE EŞYAYA, BULGURA ,ALTINA OYUNU VERMEZ SANIRIM HAZİNE MALINI DAĞITIN BAKALIM ÇALIN ÇIRPIN NEREYE KADAR BAKALIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000