05 Ağustos 2014, Salı 10:35:45

THY İRANLI MOLLA PİLOTLARI KADROYA ALACAK

Türk Hava Yolları'nda yeni sipariş edilen uçakların filoya katılmasıyla birlikte pilot sıkıntısı yeniden baş gösterdi. Sadece önümüzdeki yıl içinde 40 uçağı filoya dâhil edecek olan THY, pilot sıkıntısına çözümü hangi ülkede buldu?
  • Haberde kullanılan dil yanlış aşşağılayıcı olsa da verilmek istenilen mesaj ve eleştiri bence gayet doğru.
  • Yazıklar olsun size bu nasil bi assagilama ve irkciliktir ben turkum Elazığlıyim ancak iranda bizzat bulundum bilindiginin aksine cok gelismis kültür seviyesi cok yuksek bi ulke insanlari bu sekil molla gibi tabirlerle eleştirmeniz cok yanlis nu nedenle sizi kiniyorum
  • Yabancı pilot istihdamına ben de karşıyım. Ancak haber başlığında kullandığınız 'iranlı molla pilotlar' ifadesi pek çok açıdan sıkıntılı. Birincisi mollaları aşağılıyorsunuz. İkincisi bütün iranlıların molla olduğunu iddia edip bir toplu aşağılama daha yapıyorsunuz. Bu ön yargılı, oryantalist ve ırkçı yaklaşımınızdan dolayı sizi kınıyorum. Cahilce bir yaklaşım, tıpkı bir kısım batılıların bizim hakkımızda yaptıkları ve sizin de tepki verdiğiniz tarzda..
  • Okudugum Yorumlardan tiksindim ... Siz Hic Irana geldiniz Mi ? Hic Iran Kent lerini Gordunuz Mu ? Hic Tahrana Tebrize ISfahana Gitiiniz mi ? Tahranin IStanbuldan tek eksik Yeri Denize acik Olmamasi ... Iranda Herkes Turkiye yi sever Saygi Duyar ... Herkes Turk Dizi lerini Film lerini Izler ... Herkes Turk elbise giyer ... Benim Ulkemin Gencleri Modern dir ... DUnyanin en son Modasi ile giyinir ...kusanir ... Siz irani sadece BBC ve CNN gibi Iran hukumeti ile Dusman olan kanalardan taniyorsunuz ... Yabanci Plot alip almama konusu baska , onun uzerinden bir milleti tarihi 7000 yil onceye donen bir ulusu irkci sozlerle alay onusu yapmak bir baska ... bizim pilot lar ke bence dunyanin en iyi pilot lari arasina girmeye haklari var , almayin thy e ama benim ulkemin gencligini benim ulkemin insanini boyle Molla falan yakisdirmasiyla kucultmeyin , iran da herkes molla degildir , mollalar basina Ammame dinelen bir bez parcasi takan din adamlarina denilir burda, Iran siz bildiniz gibi degil
  • irkciligin bu kadarina da pes...
  • Ilana yapilan yorumlardaki sahsiyetlerden, Cumhuriyet donemi yalaka madalyasini hakedecek (ironi) kisiler de varmis.. Cok merak ediyorum nasil ve hangi akil ile ve hangi vicdan ile bu sekilde abuk subuk yorumlar yapilabiliyor. Siyasi dusunmeyi birakip birazcik Sahsiyetli olsalar gercekleri kendileride gorecek. Aslinda goruyorlarda fakat Cumhurbaskani secimi gibi hirs ve gaflet icindeler. Bee vicdansizlar Issiz bu kadar Turk Pilot arkadaslar var iken elin yabancisida ne oluyor. Thy Turk Pilot alimi ilanlarindaki sartlarin sadece yarisini yabancilardan istesin bakalim girebileceklermi? yazik bee ne Iranlisi ne avrupalisi alayi kulhan beygiri misali at kosturur oldular. NEDEN? Eeee sigirtmac abiler kral oldular (sigirtmac; sigir guden kisiye denir. aciklama geregi duydum biliyorumki aynaya bakmak gibi bir karakterleri yok bu yorumcu arkadaslar ve tayfasi dahil). Bizler borc, kariyer, doviz, sayginlik ve umutsuzluk icinde iken. Thy acaba bu sefer ne isteyecek yeni Turk Pilotlardan ..
  • istiklal mahkemesi nedir? dönem nasıldır? bunlar değerlendirilmelidir. Ancak o saçma rakamı nerde buldugunuzu merak ediyorum.
  • "THY 200 molla alıyor" başlığını oldukça subjektif, hatta ırkçı bir yaklaşım olarak görüyorum. Attığınız başlıklara dikkat edin! Devekuşunu kendinize ornek almamanızı tavsiye ederim.
  • Kimsin diyene Eğitim şart zekada şart. ateist .... deseydim buradaki sıfat genelleme olurdu. Ama ateist olan ... olunca genelleme olmaz bir kısmını içerir. Kurtuluş savaşında 9000 şehit veren istiklal mahkemelerinde ise 500000 şehit veren bir milletiz. At gözlüğü ile dünyaya bakmayanlara her zaman saldırılmıştır. Örn. Galileo. Tabi hikayesini biliyorsan. Adios:))))
  • Kimsin sen diyene Ataları Yemen'de ve farklı cephelerde şehit olan bu ülkenin sessiz ve asli unsuruyum. Atalarımın değerlerini savunan ve modernlik adına ecdadına küfretmeyenlerdenim. Benden sana Kadir mısıroğlu ve engin ardıç gelsin. Sana hakaret edipte senin seviyene inemem. Good by:)))

Türk Hava Yolları yanlış uçuş eğitim politikaları nedeniyle köşeye sıkıştı. Kokpitte uçacak pilot bulamayan ve üstüne üstlük her gün filoya yeni katılan uçaklar nedeniyle pilot sıkıntısı yaşayan THY kokpitinde çok yakında İranlı molla pilotlar görev alacak. İşte THY'nin İranlı pilot operasyonunun detayları...

Türk Hava Yolları kokpitteki sıkıntıyı çözmek için çareyi İranlı pilotlarda buldu. Üst üste dördüncü kez Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi ödülünü alarak adından sıkça söz ettiren bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları, kokpitteki sıkıntıyı İranlı pilotlarla çözme kararı aldı. AirportHaber'e gelen bilgilere göre İranlı pilotların THY'de istihdam edilmesi için yürütülen projenin koordinatörlüğünü bizzat THY Genel Müdürü Temel Kotil yürüttüğü ortaya çıktı. İran'da pilot arayışına giren THY'nin bu tutumu mevcut kokpit personeli arasında büyük rahatsızlık yaratırken, uzun yıllardır ambargo uygulanan, bu yüzden havacılık kültürü ve teknolojisi açısından dünyanın oldukça gerisinde bulunan İran'dan getirilecek pilotların uçuş emniyeti açısından THY'ye nasıl bir katkı sağlayacağı şimdiden merak konusu oldu.

İranlı pilot operasyonunu bizzat yürüten THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, son dönemde uçuş eğitim politikalarına doğrudan müdahale etmeye başladığı ve bu yüzden de eğitim ayağının aksamaya başladığı pilot açığının da bu yüzden yeniden baş gösterdiği kaydedildi. Uçuş Eğitim Başkanlığı'nın, İranlı pilot istihdamı konusunda fikrinin dahi alınmadığı öğrenilirken Temel Kotil'in bizzat yürüttüğü operasyonda önemle mesafe kat edildiği öğrenildi.

2016'DA KOKPİTTE KRİZ BEKLENİYOR

Özellikle filo sayısının büyüyeceği 2016 yılında THY'nin ciddi pilot sıkıntısı ile karşı karşıya kalma olasılığına dikkat çekilirken bu sıkıntıyı öngören Kotil'in İran'a bizzat gittiği ve İran'da bulunan 350 pilotun arasından 200'ünün seçilerek THY'de istihdam edilmesi için yeni başpilot Kadir Dokuyucu'ya talimat verdiği öğrenildi.

Başpilot Kadir Dokuyucu da İran'a giderek pilotlarla ilgili olarak gerekli görüşmeleri tamamladı. 350 pilot arasından 200 pilotun THY'de istihdam edilmesi için gerekli mülakatları yapmak üzere, 11 ayrı şirkette görev yapan ve bunların hiçbirinde dikiş tutturamayıp soluğu THY'de alan Hırvat Kaptan Boris Praprotnik görevlendirildi.

THY'ye ithal edilecek İranlı molla pilotların ne zaman THY'de göreve başlayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Türkiye'de onlarca genç pilotun işsiz olması göz önüne alındığında THY'nin yabancı merakı ve son hamlesi İranlı pilot olmasının oldukça fazla tepki alması bekleniyor.

MÜLAKATLAR NEDEN TÜRKİYE'DE YAPILMADI?

40 yıldır batı dünyasına kapılarını kapatmış, Amerika ve batı dünyasının halen ambargosu altında hayatta kalmaya çalışan ve çoğu devlet tarafından havacılık ambargosou da bulunan molla medreselerinde yetişen İranlı pilotlara muhtaç kalınması uluslararası platformlarda nasıl karşılanacağı şimdiden merak konusu oldu. Öte yandan İranlı pilotlara yapılacak olan mülakatların da İran'da yapılacağı öğrenildi. Mülakatların da neden Türkiye'de değil de İran'da yapıldığı da sorgulanmaya başlandı.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THY İRANLI MOLLA PİLOTLARI KADROYA ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (137)

OATA ~ 10 yıl önce
Haberde kullanılan dil yanlış aşşağılayıcı olsa da verilmek istenilen mesaj ve eleştiri bence gayet doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumsuz ~ 10 yıl önce
Yazıklar olsun size bu nasil bi assagilama ve irkciliktir ben turkum Elazığlıyim ancak iranda bizzat bulundum bilindiginin aksine cok gelismis kültür seviyesi cok yuksek bi ulke insanlari bu sekil molla gibi tabirlerle eleştirmeniz cok yanlis nu nedenle sizi kiniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 10 yıl önce
Yabancı pilot istihdamına ben de karşıyım. Ancak haber başlığında kullandığınız 'iranlı molla pilotlar' ifadesi pek çok açıdan sıkıntılı. Birincisi mollaları aşağılıyorsunuz. İkincisi bütün iranlıların molla olduğunu iddia edip bir toplu aşağılama daha yapıyorsunuz. Bu ön yargılı, oryantalist ve ırkçı yaklaşımınızdan dolayı sizi kınıyorum. Cahilce bir yaklaşım, tıpkı bir kısım batılıların bizim hakkımızda yaptıkları ve sizin de tepki verdiğiniz tarzda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iranli Turk ~ 10 yıl önce
Okudugum Yorumlardan tiksindim ... Siz Hic Irana geldiniz Mi ? Hic Iran Kent lerini Gordunuz Mu ? Hic Tahrana Tebrize ISfahana Gitiiniz mi ? Tahranin IStanbuldan tek eksik Yeri Denize acik Olmamasi ... Iranda Herkes Turkiye yi sever Saygi Duyar ... Herkes Turk Dizi lerini Film lerini Izler ... Herkes Turk elbise giyer ... Benim Ulkemin Gencleri Modern dir ... DUnyanin en son Modasi ile giyinir ...kusanir ... Siz irani sadece BBC ve CNN gibi Iran hukumeti ile Dusman olan kanalardan taniyorsunuz ... Yabanci Plot alip almama konusu baska , onun uzerinden bir milleti tarihi 7000 yil onceye donen bir ulusu irkci sozlerle alay onusu yapmak bir baska ... bizim pilot lar ke bence dunyanin en iyi pilot lari arasina girmeye haklari var , almayin thy e ama benim ulkemin gencligini benim ulkemin insanini boyle Molla falan yakisdirmasiyla kucultmeyin , iran da herkes molla degildir , mollalar basina Ammame dinelen bir bez parcasi takan din adamlarina denilir burda, Iran siz bildiniz gibi degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iranli turk ~ 10 yıl önce
irkciligin bu kadarina da pes...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh yuh yalakalar ~ 10 yıl önce
Ilana yapilan yorumlardaki sahsiyetlerden, Cumhuriyet donemi yalaka madalyasini hakedecek (ironi) kisiler de varmis.. Cok merak ediyorum nasil ve hangi akil ile ve hangi vicdan ile bu sekilde abuk subuk yorumlar yapilabiliyor. Siyasi dusunmeyi birakip birazcik Sahsiyetli olsalar gercekleri kendileride gorecek. Aslinda goruyorlarda fakat Cumhurbaskani secimi gibi hirs ve gaflet icindeler. Bee vicdansizlar Issiz bu kadar Turk Pilot arkadaslar var iken elin yabancisida ne oluyor. Thy Turk Pilot alimi ilanlarindaki sartlarin sadece yarisini yabancilardan istesin bakalim girebileceklermi? yazik bee ne Iranlisi ne avrupalisi alayi kulhan beygiri misali at kosturur oldular. NEDEN? Eeee sigirtmac abiler kral oldular (sigirtmac; sigir guden kisiye denir. aciklama geregi duydum biliyorumki aynaya bakmak gibi bir karakterleri yok bu yorumcu arkadaslar ve tayfasi dahil). Bizler borc, kariyer, doviz, sayginlik ve umutsuzluk icinde iken. Thy acaba bu sefer ne isteyecek yeni Turk Pilotlardan ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıyanet-i Vataniye ~ 10 yıl önce
istiklal mahkemesi nedir? dönem nasıldır? bunlar değerlendirilmelidir. Ancak o saçma rakamı nerde buldugunuzu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"THY 200 molla alıyor" başlığını oldukça subjektif, hatta ırkçı bir yaklaşım olarak görüyorum. Attığınız başlıklara dikkat edin! Devekuşunu kendinize ornek almamanızı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimsin diyene Eğitim şart zekada şart. ateist .... deseydim buradaki sıfat genelleme olurdu. Ama ateist olan ... olunca genelleme olmaz bir kısmını içerir. Kurtuluş savaşında 9000 şehit veren istiklal mahkemelerinde ise 500000 şehit veren bir milletiz. At gözlüğü ile dünyaya bakmayanlara her zaman saldırılmıştır. Örn. Galileo. Tabi hikayesini biliyorsan. Adios:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimsin sen diyene Ataları Yemen'de ve farklı cephelerde şehit olan bu ülkenin sessiz ve asli unsuruyum. Atalarımın değerlerini savunan ve modernlik adına ecdadına küfretmeyenlerdenim. Benden sana Kadir mısıroğlu ve engin ardıç gelsin. Sana hakaret edipte senin seviyene inemem. Good by:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000