22 Mayıs 2010, Cumartesi 15:43:46

THY ilk 10'a girecek

THY Genel Müdürü Kotil, hedeflerinin dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketleri arasında olmak olduğunu belirtti.
  • Evet sendikalar senin için kalkmış, ama tepene binecek haberin olsun. Sendaiklar olmasaydı bugün sen haftada 50 saat uçup aylık sadece 5 gün boşun vardı ve aile hayatından bi haberdin. Aziz Nesin'i çok seviyorum. Türk Milleti'nin yüzde 60'ı aptaldır demiş. Sanırım bunlar da bunun içinde. Atam sen bizi kimlere emanet ettin.
  • DAHA COK TORPILLI ADAM ALARAKK TABIKIDE ILK 10 GRERSINIZ BEKLEYIN TKNIN KAPAISINDA BKLEYEN KISILERE YER VERMEYIN TELLERLE ISIMLISTERIYLE IS YAPIN AMA UNUTMAYIN BRGUN BU DEVRAN DEGISECEK.......................
  • ~Başarılarını personelin özverisine borçlu olduklarını belirten Kotil...~ Barcelona Sponsorluk Man.United sponsorluk diger branslarda sponsor... %3 zam Kazanilmis haklari al.. Toplu Sozlesme Grev Than Feel Like A star ! Yorum yok !!
  • eh be canim kardesim, hic bir sirketin 20-30 ucaktan fazla ucak sahibi olamamasinin sebebi tk'dir zaten. butun slotlar, pazarlar, ucus noktalari, devlet daireleri tk tarafindan tikanmis. buyumek istesen dahi buyuyemiyorsun. TK milletin kamini emdi yillarca ic hatlarda. Serbestlesme saglaninca turk havaciliginin nereden nereye geldigini gorduk 3-5 yilda. Butun havacilikta serbestlesme saglanirsa bakin neler oluyor, hem tk hem de butun sirketler nasil daha hizli buyuyor... bir de madem olanla yasamamiz lazim, begenmiyorsan binme kardesim ukalaligi da yapilmamasi lazim...
  • Ne güsel söylemiş beyfendi sendikalar kalksın.Hatta yargıda kalksın padişahlık sistemine geri dönelim=))))) Ben ayda iki kez yurtdışına çıkan birisi olarak yorumumu yaptım thy yolları ile yaptığım uçuşun hesabını tutsam matematiğin yetmez senin.Biz boş konuşmuyoruz.Sen boş konuşuyorusun ve senin gibi birkaç kişi daha var öyle boş yorum yapan.Yandaşlarınızı iyi kollayın bugün onlara yarın size.İşte sizin zihniyetiniz bu.Ondan bu ülke bu halde
  • Kimisi adamın bıyığına kimisi dış görünüşüne laf söylüyor ee normal adam işinde başarılı olunca ancak dış görünüşe bıyığa laf söylersiniz ... Çok komiksiniz parazit tayfası yatarak para kazanma devri bitti cok koyuyordur size bu ondan dır ki böyle yakışıksız aslında sizin ahlakınıza yakışan yorumlar yapıyorsunuz merak ediyorum bunları yazanlar neye benziyorlar :)).. tahmin edebiliyorum ama yazmıyorum onların seviyesine düşmek istemiyorum
  • Bazı arkadaşlar boş şekilde konuşuyor. Thy nin nerden nereye geldiğini bilen ve yaşayan birisiyim normal vatandaş olarak sıkça seyahat ederim ve herşeye dikkat ederim.. Sendika ağaları malesef thy çekemiyor benim isteklerim olacak dediklerim olacak bu ülkede her zaman söylüyorum istihdamın önündeki en büyük sorun SENDİKA VE SENDİKA ağalarıdır..Bunlar ortadan kalksın işsiz kalkmaz..Ayrıca bugün kılıçdaroğlu chp nin genel başkanı oldu ve aynen şöyle dedi ben havuzlu villada oturmayacam dedi ben anlayamadım bu ne demektir. o zaman hastaneye gitme arabaya da binme havuzlu villada oturmakla veya oturmamakla ne oluyor anlamadım
  • yapcak başka bişeyin yoksa olana katlan:) ayrıca tk dan boşalan yeri doldurcak firmada yok türkiyede 20 30 uçakla kimse kendini zirvede sanmasın:)
  • o bahcelere en kisa surede agababalarinla ve diger takunyali badem biyiklarla gomulmeniz ulkemiz icin en hayirlisi olacaktir...
  • siz girseniz girseniz sondan ilk 10 a girersini :))...gülmeye devam durmak yok

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl sonunda, dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketleri arasında 8. veya 9. olmayı hedeflediklerini söyledi. Kotil, Adana'da, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) düzenlediği ''Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, dünya havacılığının 500 milyar dolar ciroya sahip olduğunu belirterek, bu rakama bakıldığında bile pazarın ne kadar büyük olduğunun görülebileceğini ifade etti.
 
Dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi olduklarını bildiren Kotil, bu kadar büyümeye rağmen uçak sayısını yetiştiremediklerini ve sürekli takviye yaptıklarını anlattı.

Kotil, 2003 yılında hükümetin aldığı kararlar ile THY'nin global bir hava yolu şirketi olmasının hedeflendiğini belirterek, şöyle devam etti: ''2004 yılında 64 uçak filosu olan bir şirket bir anda 59 uçak siparişi verdi. Büyük projeler devreye konuldu. 2009 yılında kriz olmasına rağmen başarılı şirket olduğumuz görülünce borsa değerimiz 4 katına çıktı. Yeniden yapılanınca daha çok noktaya uçmaya başladık. Şu an haftada 5 bin frekans yapıyoruz ama bu 10 bin frekans olmalı. Biz durmadan hat açıyoruz. Yani durmadan yeni bahçeler yapıyoruz, yeni ağaçlar dikiyoruz. Bu bize sürekli olarak büyümeyi sağlıyor. Durmadan hat açarak şirketi olgunlaşmamış halde tutuyoruz. Bu iyi bir şey değil ama THY'nin dinamikleri çok iyi olduğu için yeni bahçe yapmakta bir mahsur yok. Yıl sonunda dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketleri arasında 8. veya 9. olmayı hedefliyoruz.'' Yılbaşından bu yana yolcu sayılarında yüzde 25 artış olduğunu ifade eden Kotil, ''Bu yıl sonunda 31 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu rakam çok anlamlı çünkü British Airlines geçen yıl 30 milyon yolcuda kalmıştı. Bu yıl da yolcu sayıları azalıyor'' dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, filolarını güçlendirmek için sipariş verdikleri 89 uçağı teslim almayı dört gözle beklediklerini bildirdi.

Kotil, Adana'da, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) düzenlediği ''Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, sürekli kaliteyi hedefleyen bir şirket olduklarını belirterek, Avrupa'da kalite ile kazandıklarını kaydetti.

2010 yılı birinci çeyreğinde birçok şirket zarar ederken kendilerinin 79 milyon dolar net kar açıkladıklarını ifade eden Kotil, ''2005 yılında yolcudaki payımız yüzde 4'dü. Yılbaşından bugüne payımız ise 8,4 civarında gerçekleşti'' dedi.

Kotil, dünyada ekonomik klasta en iyi ikram yapan şirket seçildiklerini belirterek, ''2011 yılında tüm sınıflarda en iyi ikram yapan şirket olmak istiyoruz. Bu hedefi yakalamak için gerekenin daha fazlasını da yaparız. Tüm kategorilerde birinci olmak adına ne gerekiyorsa yapacağız'' diye konuştu.

Marka olmaya çok önem verdiklerini ve her zaman global düşündüklerini belirten Kotil, tanıtım için 2005 yılında 5 milyon dolar harcanırken, rakamın bu yıl 70 milyon dolara çıktığını söyledi.

Başarılarını personelin özverisine borçlu olduklarını belirten Kotil, ''Şu an bin 800 pilotumuz var. 4 bin kişi olan kabin personelimize bu yıl bin 500 kişi daha eklenecek. Rakiplerimizi geçmek için biz çok çalışıyoruz'' dedi.

Kotil, filolarını güçlendirmek için 89 yeni uçak siparişi verdiklerini belirterek, bu uçakları teslim almayı ''dört gözle beklediklerini'' ifade etti.

Kotil ayrıca, Adana'daki iş adamlarının Şam'a direkt uçuş istediklerini ifade ederek, bu uçuşların önümüzdeki yaz gerçekleşebileceğini bildirdi.

Kotil, sunumunun ardından, Hava-İş'in, THY ile sürdürülen 22. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde oluşan uyuşmazlığın ardından grev kararı aldığını hatırlatan gazetecilere, ''Şu an çalışmalar sürüyor, yorum yapmam doğru olmaz. Pozitif düşünmek lazım'' dedi.

(HaberTürk)

THY ilk 10'a girecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet sendikalar senin için kalkmış, ama tepene binecek haberin olsun. Sendaiklar olmasaydı bugün sen haftada 50 saat uçup aylık sadece 5 gün boşun vardı ve aile hayatından bi haberdin. Aziz Nesin'i çok seviyorum. Türk Milleti'nin yüzde 60'ı aptaldır demiş. Sanırım bunlar da bunun içinde. Atam sen bizi kimlere emanet ettin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAHA COK TORPILLI ADAM ALARAKK TABIKIDE ILK 10 GRERSINIZ BEKLEYIN TKNIN KAPAISINDA BKLEYEN KISILERE YER VERMEYIN TELLERLE ISIMLISTERIYLE IS YAPIN AMA UNUTMAYIN BRGUN BU DEVRAN DEGISECEK.......................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
~Başarılarını personelin özverisine borçlu olduklarını belirten Kotil...~ Barcelona Sponsorluk Man.United sponsorluk diger branslarda sponsor... %3 zam Kazanilmis haklari al.. Toplu Sozlesme Grev Than Feel Like A star ! Yorum yok !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eh be canim kardesim, hic bir sirketin 20-30 ucaktan fazla ucak sahibi olamamasinin sebebi tk'dir zaten. butun slotlar, pazarlar, ucus noktalari, devlet daireleri tk tarafindan tikanmis. buyumek istesen dahi buyuyemiyorsun. TK milletin kamini emdi yillarca ic hatlarda. Serbestlesme saglaninca turk havaciliginin nereden nereye geldigini gorduk 3-5 yilda. Butun havacilikta serbestlesme saglanirsa bakin neler oluyor, hem tk hem de butun sirketler nasil daha hizli buyuyor... bir de madem olanla yasamamiz lazim, begenmiyorsan binme kardesim ukalaligi da yapilmamasi lazim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne güsel söylemiş beyfendi sendikalar kalksın.Hatta yargıda kalksın padişahlık sistemine geri dönelim=))))) Ben ayda iki kez yurtdışına çıkan birisi olarak yorumumu yaptım thy yolları ile yaptığım uçuşun hesabını tutsam matematiğin yetmez senin.Biz boş konuşmuyoruz.Sen boş konuşuyorusun ve senin gibi birkaç kişi daha var öyle boş yorum yapan.Yandaşlarınızı iyi kollayın bugün onlara yarın size.İşte sizin zihniyetiniz bu.Ondan bu ülke bu halde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimisi adamın bıyığına kimisi dış görünüşüne laf söylüyor ee normal adam işinde başarılı olunca ancak dış görünüşe bıyığa laf söylersiniz ... Çok komiksiniz parazit tayfası yatarak para kazanma devri bitti cok koyuyordur size bu ondan dır ki böyle yakışıksız aslında sizin ahlakınıza yakışan yorumlar yapıyorsunuz merak ediyorum bunları yazanlar neye benziyorlar :)).. tahmin edebiliyorum ama yazmıyorum onların seviyesine düşmek istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı arkadaşlar boş şekilde konuşuyor. Thy nin nerden nereye geldiğini bilen ve yaşayan birisiyim normal vatandaş olarak sıkça seyahat ederim ve herşeye dikkat ederim.. Sendika ağaları malesef thy çekemiyor benim isteklerim olacak dediklerim olacak bu ülkede her zaman söylüyorum istihdamın önündeki en büyük sorun SENDİKA VE SENDİKA ağalarıdır..Bunlar ortadan kalksın işsiz kalkmaz..Ayrıca bugün kılıçdaroğlu chp nin genel başkanı oldu ve aynen şöyle dedi ben havuzlu villada oturmayacam dedi ben anlayamadım bu ne demektir. o zaman hastaneye gitme arabaya da binme havuzlu villada oturmakla veya oturmamakla ne oluyor anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yapcak başka bişeyin yoksa olana katlan:) ayrıca tk dan boşalan yeri doldurcak firmada yok türkiyede 20 30 uçakla kimse kendini zirvede sanmasın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o bahcelere en kisa surede agababalarinla ve diger takunyali badem biyiklarla gomulmeniz ulkemiz icin en hayirlisi olacaktir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz girseniz girseniz sondan ilk 10 a girersini :))...gülmeye devam durmak yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000