06 Mayıs 2017, Cumartesi 11:16:08

THY iletişimi böyle sağlıyor

Türk Hava Yolları, yolcularla kendi dilleriyle iletişim kurmak için kabin ekibinde yabancı hostes de bulunduruyor.
  • THY öncelikle uçuşlarında hasksız yere sıkıntıya sokup maddi manevi zarar verdiği yolcuları ile daha iyi iletişim kurup sorunlarını çözsün! Son bir yıldır 2 kez maaruz kaldığımız THY yer personelinin bilinçsizliği ve keyfi kararları ile haksız yere yolcularımız uçağa almayıp astronomik rakamlara mal olan bilet paralarını gasp eden bir havayolu ki, Müşteri temsilcileri bile sorumlu yöneticilere söz geçiremiyor. Bu beceriksiz üst düzey yöneticiler sayesinde THY'nın yapmacık "Avrupanın en iyi hava yolu imajı" çok süratli bir şekilde yakında yıkılır. THY Genel Müdürlüğünde, katiyetle konuya hakim birisiyle sorununuzu konuşacak yöneticilerle irtibat kuramazsınız. Avrupada yaşayan milyonlarca fanatik Türk'ün oylarıyla ve diğer hava yollarının vatandaşlarının bu gibi anketlere oy vermekten başka daha önemli şeylerle uğraşmalarından dolayı, bulunduğu ortamda başı dönen THY'na karşı, bizleri geçen ay uğrattığı maddi ve manevi zarardan dolayı dava dosyası hazırlanmaktadır. Medyayı takip edin!
  • Emirates Türkiye uçuşlarında türk hostes çalıştırıyor.başka var mı bilmiyorum.
  • Bir türlü bitmedi gitti şu yabancı hayranlığı. Merak ediyorum yabancı şirketler de Türkiye' ye uçuşlarda Türk hostes çalıştırıyorlarmı acaba? Bakınız işin aslı bu bayanı olsun, bayı olsun iflah olmaz bu yabancı merakından geliyor. İlk kez 2 nci köprüye adı verilen Fatih Sultan Mehmet zamanında Bizansın sarayından getirilen Rum asıllı kızlar cariye alınarak Osmanlının yavaş yavaş dibine dinamit yerleştirilmedi mi? Tarihte kos kocaman örneği var işte. Türk' ün Türk' ten başka dostu yoktur. Şirinlik yapacaksınız diye gül gibi kızlarımızı üzüyorsunuz. Eninde sonunda kurtuluş savaşını bile Türk kadınlarının desteği olmadan yapamadınız ama akıllanmamaya azimlisiniz maşallah.
  • Yabanci dil bilseler keske. Alin kezbanlari alin.
  • Gerçekten garip, tamamı Rus Yolcu olan Ayt- Vko uçuşunda exit ta oturan yolcular İngilizce bilmiyor diye yerlerinin değişmesini istiyor amir. Hangisi biliyor ki zaten. Rusların kaptanları bile zar zor konuşuyor İngilizceyi. Zaten uçakta yer kalmamış. Bütün exitlar dolu ve hepsinin yerlerini değiştirecekmişiz. Ya da Türkçe bilen birilerini oturtacakmışız oraya. Nerde THY'nin Rusça bilen kabin memuru peki. Anons mu geçelim aramızdaTürkçe bilen var mı diye? Bunlar yazın başımıza çok dert oluyor.
  • Vermenin sonu olmaz! Ver mehteri!
  • yabancı hostesler hostesliğe de yabancı malesef...
  • Cin ve Japon kabin memuru yok mu?
  • Kizil sacli kabin memurlar gormek istiyoruz!!!!
  • Boş işlerle uğraşmayın

Türk Hava Yolları, yolcularla kendi dilleriyle iletişim kurmak için kabin ekibinde yabancı hostes de bulunduruyor.

THY’de görev yapan 48 yabancı hostes, ağırlıklı olarak bildikleri dillerin bölgelerine göre uçuyor. Onlardan üçü ise Pakistanlı Züleyha Akram, Kırgız Oksana Likhonina ve Kazak Zarına Zhanerge. Özellikle Kırgız hostes Oksana, “Türkiye'de insanlar gerçekten çok yardımsever. Komşularım Kurban Bayramı'nda et getiriyorlar” diyerek Türk insanına duyduğu sevgiyi dile getiriyor. Pakistanlı Züleyha Akram da THY sayesinde İstanbul’da yuvasını kurdu.

Türk Hava Yolları (THY) filosunda 10 bin kabin görevlisi uçuyor. Türk kabin görevlisi dışında İngilizce bilmediği için kabin ekibi ile iletişim kuramayan yolcuların kendi dilleriyle iletişim kurması için THY filosunda yabancı kabin görevlisi de bulunduruyor.

Yolcunun kendi dilinde konuşan bir kabin görevlisi görerek rahatlamasını amaçlayan THY’de şimdilerde çoğunluğu Rusça, Fransızca ve Arapça bilenlerden oluşan 48 yabancı hostes uçuyor. THY'de yabancı kabin görevlileri bildikleri dillere göre ağırlıklı olarak bu bölgelere uçuyor.

“Türkiye’de ve THY’de uzun süre kalmayı planlıyorlar”

Yabancı hosteslerden Kırgız Oksana Likhonina, Pakistanlı Züleyha Akram ve Kazak Zarına Zhanerge THY’nin üç yabancı hostesi de uzun yıllar Türkiye'de kalmayı planlıyor. Gazete ilanıyla girdiği THY'de 4 yıldır kabin görevlisi olarak çalışan Oksana Likhonina ağırlıklı olarak Rusça konuşulan bölgelere uçuyor. Oksana, Rusça dışında Kırgızca, Türkçe, İngilizce konuşabiliyor.

“Komşularım bana kurban eti getiririyor”

Bişkek Akademi'de finans,turizm ve ekonomi eğitimi alan THY’de 4 yıldır uçan Kırgız hostes Oksana Likhonina, "Ailem Kırgizistan'da bulunuyor. Bahçelievler'de oturuyorum. Çok güzel insanların yanında yaşıyorum. Komşularımdan çok memnunum. Çok sıcak, açık kalpli sıcak insanlar. Türkiye'de bayram olunca bize özel yemekler getiriyorlar. Kapımızı çalıyorlar. Komşuluk ilişkilerinin bu kadar sıkı ve sıcak olması benim İstanbul'a çok kolay adapte olmamı sağladı. Birbirimizin özel ve önemli günlerini asla unutmayız. Türkiye'de insanlar gerçekten çok yardımsever. Bizim Paskalya oluyor. Yumurta boya yapıyorum. Onlara veriyorum. Kurban Bayramı'nda et getiriyorlar. Yanımda bir teyze ve amca var Onlar ikinci ailem gibi. Bazen beni televizyon izlemeye çağırıyorlar. " Kız gel beraber izleyelim" diyorlar. Akşam yemeği yapıyoruz. Kendimi yalnız hissetmiyorum burada. Türkiye’yi İlk geldiğim zaman çok merak ettim. Neler var diye. Boş vakitlerimde çok gezdim. Her yere gittim baktım. Çok seviyorum. Çok güzel yerler var. Özellikle Boğazda'ki Bebek ve Rumelihisarı hattı ruhuma iyi geliyor. Eminönü ve Karaköy sahilini de seviyorum” dedi.

“Avrupa’nın en iyi havayolunda çalışıyoruz”

Türk Hava Yolları gibi Avrupa’nın en iyi havayolunda çalışmaktan mutlu olduğunu dile getiren Likhonina, “THY sayesinde tüm hayallerim gerçek oldu.Öncesinde hayal edemeyeceğim kadar seyahat ediyorum. Çok güzel insanlarla ve kültürlerle tanışıyorum .THY'de çalışmak çok güzel ve çok iyi bir şey. Biz bunun için gurur duyuyoruz. Çok memnunuz. Türk yolcular yabancı bir kabin görevlisi görünce çok şaşırıyorlar. Soruyorlar nerelisin diye. Özellikle bizim dilimizi bilen yolcular çok memnun kalıyorlar. İngilizcesi yoksa kendi dillerini konuşmaktan çok memnun kalıyorlar” diye konuştu.

“THY sayesinde yuvamı kurdum”

THY sayesinde İstanbul’da yuvasını kurduğunu belirten Pakistanlı Züleyha Akram, ”4 senedir buradayım. Kendimi İstanbul’da olmaktan ve THY’de çalışmaktan dolayı çok iyi hissediyorum.Burada tek başıma yaşıyordum. Burada bir ailem oldu. Evlendim. Benim eşim Türk. Bir tane de bebeğim oldu. 7 aylık. burada bir ailem var. Burada hayat çok güzel. Bayram misafirliklerini çok seviyorum. Burada Türklerle zaten aile gibiyiz. Bir markete gittiğimde bana “kardeşim” diye hitap edilmesi çok hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

“Hiç yabancılık çekmedim”

İstanbul’da yaşadığını söyleyen Kazak Zarına Zhanerge, “İstanbul’da yaşadığım için çok mutluyum. Dışarı çıktığımda herkes bana yardımcı oluyor. Türk Hava Yolları gibi büyük bir şirketti çalıştığım için çok mutluyum. Burada hiç yabancılık çekmedik” dedi.

“Onlara yabancı demiyoruz”

THY’nin kalitesini tüm dünyaya taşımayı hedeflediklerini ifade eden Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, “THY olarak şu anda ortalama on bin kabin memurumuz var. Bunlardan 48 tanesi yabancı demiyoruz, yurtdışı kaynaklı kabin memuru diyoruz. Fas, Kırgizistan, Pakistan ve Kazakistan'dan aldık. Bu projemiz 2012 yılında başladı. Çok memnunuz. Bu bölgede ki uçuşlarımıza planlanıyor bu arkadaşlarımız. Bizim hedefimiz kalplere ulaşmak. Herhalde teknoloji çağının en zoru kalplere ulaşmaktır ama biz THY olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Çünkü dil çok önemli. Yolcularımız İngilizce ile sorun yaşadıklarında isteklerini söyleyemiyorlar. Bu kabin memurlarımız bu yolcularla iletişime geçerek rahat uçuş yapmalarını, kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayarak THY'nin kalitesini tüm dünyaya taşımayı hedeflemektedirler” dedi.

THY iletişimi böyle sağlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Özer Kaan ~ 7 yıl önce
THY öncelikle uçuşlarında hasksız yere sıkıntıya sokup maddi manevi zarar verdiği yolcuları ile daha iyi iletişim kurup sorunlarını çözsün! Son bir yıldır 2 kez maaruz kaldığımız THY yer personelinin bilinçsizliği ve keyfi kararları ile haksız yere yolcularımız uçağa almayıp astronomik rakamlara mal olan bilet paralarını gasp eden bir havayolu ki, Müşteri temsilcileri bile sorumlu yöneticilere söz geçiremiyor. Bu beceriksiz üst düzey yöneticiler sayesinde THY'nın yapmacık "Avrupanın en iyi hava yolu imajı" çok süratli bir şekilde yakında yıkılır. THY Genel Müdürlüğünde, katiyetle konuya hakim birisiyle sorununuzu konuşacak yöneticilerle irtibat kuramazsınız. Avrupada yaşayan milyonlarca fanatik Türk'ün oylarıyla ve diğer hava yollarının vatandaşlarının bu gibi anketlere oy vermekten başka daha önemli şeylerle uğraşmalarından dolayı, bulunduğu ortamda başı dönen THY'na karşı, bizleri geçen ay uğrattığı maddi ve manevi zarardan dolayı dava dosyası hazırlanmaktadır. Medyayı takip edin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı hayranına ~ 7 yıl önce
Emirates Türkiye uçuşlarında türk hostes çalıştırıyor.başka var mı bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı hayranı ~ 7 yıl önce
Bir türlü bitmedi gitti şu yabancı hayranlığı. Merak ediyorum yabancı şirketler de Türkiye' ye uçuşlarda Türk hostes çalıştırıyorlarmı acaba? Bakınız işin aslı bu bayanı olsun, bayı olsun iflah olmaz bu yabancı merakından geliyor. İlk kez 2 nci köprüye adı verilen Fatih Sultan Mehmet zamanında Bizansın sarayından getirilen Rum asıllı kızlar cariye alınarak Osmanlının yavaş yavaş dibine dinamit yerleştirilmedi mi? Tarihte kos kocaman örneği var işte. Türk' ün Türk' ten başka dostu yoktur. Şirinlik yapacaksınız diye gül gibi kızlarımızı üzüyorsunuz. Eninde sonunda kurtuluş savaşını bile Türk kadınlarının desteği olmadan yapamadınız ama akıllanmamaya azimlisiniz maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yb ~ 7 yıl önce
Yabanci dil bilseler keske. Alin kezbanlari alin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 7 yıl önce
Gerçekten garip, tamamı Rus Yolcu olan Ayt- Vko uçuşunda exit ta oturan yolcular İngilizce bilmiyor diye yerlerinin değişmesini istiyor amir. Hangisi biliyor ki zaten. Rusların kaptanları bile zar zor konuşuyor İngilizceyi. Zaten uçakta yer kalmamış. Bütün exitlar dolu ve hepsinin yerlerini değiştirecekmişiz. Ya da Türkçe bilen birilerini oturtacakmışız oraya. Nerde THY'nin Rusça bilen kabin memuru peki. Anons mu geçelim aramızdaTürkçe bilen var mı diye? Bunlar yazın başımıza çok dert oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MALOSTRANKA! ~ 7 yıl önce
Vermenin sonu olmaz! Ver mehteri!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
y4b4nc1 ~ 7 yıl önce
yabancı hostesler hostesliğe de yabancı malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asya ~ 7 yıl önce
Cin ve Japon kabin memuru yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 7 yıl önce
Kizil sacli kabin memurlar gormek istiyoruz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 7 yıl önce
ben de çok beğeniyorum kızıl saçlıları off
Fo burak ~ 7 yıl önce
Evet bende. Esmer kumral sarisin gormekten biktim. Tercihimiz kizil mavi gozlu ve sut beyaz tenli. Yarin evlenirim!!!!!!!
aferin ~ 7 yıl önce
Git annenin bacinin saçlarını kızıla boya hergün gõr kızılı
O. ~ 7 yıl önce
Aferin, evlilik icin uygunmu sence? Sen o yazdiklarini mi yaptin?
Xyz ~ 7 yıl önce
Ne için görmek istiyorsunuz acaba? Yeri gelince yerin dibine sokuyorsunuz ama bi de utanmadan şöyle istiyorum böyle istiyorum diyorsunuz
O ~ 7 yıl önce
Sana mi sorulcak nedeni...? Sanmiyorum.
akil ~ 7 yıl önce
akliniz fikriniz belaltinda cinsel obje gibi gormeden once insan olarak, mesai arkadasi olarak, kader arkadasi olarak gorseniz kizildi sarisindi rustu turktu dusunmessiniz
Bas git ~ 7 yıl önce
Gozunu kapa
Tk ~ 7 yıl önce
Boş işlerle uğraşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000