17 Ağustos 2018, Cuma 15:09:44

THY ile THK arasında yeni anlaşma

THK Üniversitesi ve THY arasında İş Garantili Eğitim Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, THY'de öncelikli olarak işe başlayabilecek.
  • Tl öde Euro kesinti yap lafa gelincede imza starken düşünseydin diye cvp ver Bu vebanı veren kişiler dövizin bu kadar artacağını herhalde biliyorlardır Köşeyi dönmüşlerdir Tuzları kurudur Ateş düştüğü yeri yakerkende çevresine zarar verir
  • Yahu şu thk nın uçak fabrikası vardı bitmedi mi uçak imali? Çubukta akyurtta 20 mlyn tl lik cukka yapan osman efendi içeri girerken bağırıyordu "o uçak tüm engellemelere rağmen mutlaka bitecek"
  • THK yeni protokol magdurlarini bekliyor
  • Thk palavradan bir ucus okulu oldu son yillarda, eski mezunlari disinda ise yarayan pilot cikaramamistir, eski pilotlarin da ucusu iyidir ama Ingilizce bilmezler. Odeyeceginiz paranin karsiligini alamayacaginiz kesin, kimseye tavsiye etmem. Onun yerine gidip dogru duzgun bir universitede okuyup kaliteli bir ucus okuluna gidin, ucus konusunda magdur olan cok ogrencisi var bu kurumun, aylarca ucak yok ogretmen yok deyip ucurmazlar. Thy nin anlasma yaptigi falan da hikaye, isiniz hazir yanilgisina da kapilmayin.
  • İşiniz gücünüz rant,Milleti sömürmek 1 milyon TLye kim eziyet çekmek ister
  • Bilal Eksinin personelinin arkasindan cevirdigi isleri bir bilseniz millet!! Hukuk karsisinda birgun gelecek tek tek hesap verecek. Simdi genis ve rahat koltugunda yayila yayila, koca gobegini biraz daha buyutmeye devam etsin. Birgun hak adalet yerini bulacak. Kanun-i Ilahi boyle cunku.
  • Biz okulu bitirdikten sonra çakı gibi pilottuk, ama türlü türlü sınavla 6 ayımızı aldılar. dlr2'de aslanlar gibi mülakatımızı da verdik 1'de moron gibi saat de kovaladık. Şimdi ne değişti? Değişen şudur artık bu vasıfsızların mentalitesi iyi pilot akıllı pilot falan değil kendileri gibi, sop ezberleyebilen herhangi bir pilot. 3-4 bin dolarlık ucuz pilot. Kimse kusura bakmasın ben ne kendimi bu seviyede görüyorum ne de bu şekilde yönetilen şirkette gelecek görebiliyorum. WILGO
  • YÖK bile THK’ya pilotaj öğrencisi alımına müsaade etmezken, THK’da verilen son iki dönem THY öğrencilerinin eğitimileri zamanında tamamlanamadığı için bu eğitimler THY Uçuş Akademisi tarafından tamamlanmışken, Üstelik THK’nın eğitim kadrosu nerdeyse bitmiş durumda iken böyle bir anlaşma yapılmasını ve bu anlaşmanın THK tarafından basına verilmesini oldukça manidar bulduğumu belirtmek istiyorum. Umarım THY aynı hataya tekrar düşmez.
  • Yinemi:)
  • Ogretmen maaşlarını odemeyen bir yönetimle anlaşma imzalanmış. Bugüne kadar yardımda bulunduğum THK'a içine düşürüldüğü durumdan sonra bir daha asla yardımda bulunmam. Atatürk'ün kurdurduğu bu guzel kurum, yonetim yanlışları ve iyi niyetli olmayan yönetimler tarafindan çok kotü duruma düşürülmüştür. Herkes birbirini suclamakta, kimse de bu durumdan kendine pay cikarmamaktadır. THY'nın bu kurumla anlaşması belki bir diriltme projesidir.

THK Üniversitesi ve THY arasında İş Garantili Eğitim Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, THY'de öncelikli olarak işe başlayabilecek.

Protokol doğrultusunda, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, başvuru yapmaları gerekmeden THY'de öncelikli olarak işe başlayabilecek.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve THK Üniversitesi Rektörü Ahmet Erman Akbulut ile iş garantili "Teorik ve Uçuş Eğitim Sözleşmesi" protokolü imzaladıkları söyledi.

Atılgan, protokol doğrultusunda THK Üniversitesi mezunlarının THY'de öncelikli olarak işe başlayabileceğini belirterek, Türkiye'nin gururu THY ile böyle bir iş birliği içine girmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

THK'nin dünyada ilklerin öncüsü olduğunu ifade eden Atılgan, protokolün öğrenciler ve üniversite için çok yararlı olacağını vurguladı.

Öğrencilerin, pilotluk başvurusu, seçilmeleri ve kabul kriterlerinin THY tarafından belirleceğini anlatan Atılgan, "THK Üniversitesi, THY'nin belirlediği kriterleri ilan edecek ve alımın bu çerçevede yapılacağını duyuracak." diye konuştu.

Hava Ulaştırma Fakültesi pilotaj bölümü öğrencilerinin, 3. sınıftan 4. sınıfa geçtiklerinde bütün okul bilgilerinin THY'ye ulaştırılacağını ifade eden Atılgan, öğrencilerin THY'nin gerekli gördüğü İngilizce, Türkçe ve diğer yeterlilik sınavlarını geçtikten sonra THY'de 2. pilot olarak işe başlayabileceklerini söyledi.

Atılgan, öğrencilerin iş başvurusu yapmalarına gerek kalmayacağına dikkati çekerek, THY'nin kendi iç prosedürlerini tamamladıktan sonra önceliği THK Üniversitesi öğrencilerine vereceğini vurguladı.

THK'nin 93 yıllık birikimiyle 2011'de THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesini kurduklarını belirten Atılgan, "THK Üniversitesi, Türkiye'nin geleceğinde en gerekli ve en prestijli eğitim kurumu olacak. Çünkü dünya havacılığa, uzaya doğru gidiyor. Ülkemizin gururu THY ile de böylesine anlamlı bir protokol imzalamaktan dolayı gururluyuz." dedi.

THY ile THK arasında yeni anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Euro Kazığı ~ 6 yıl önce
Tl öde Euro kesinti yap lafa gelincede imza starken düşünseydin diye cvp ver Bu vebanı veren kişiler dövizin bu kadar artacağını herhalde biliyorlardır Köşeyi dönmüşlerdir Tuzları kurudur Ateş düştüğü yeri yakerkende çevresine zarar verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alouette ~ 6 yıl önce
Yahu şu thk nın uçak fabrikası vardı bitmedi mi uçak imali? Çubukta akyurtta 20 mlyn tl lik cukka yapan osman efendi içeri girerken bağırıyordu "o uçak tüm engellemelere rağmen mutlaka bitecek"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitti uçtu hangarda bekliyor ~ 6 yıl önce
Uçak bitti. 2014 aralığında test uçuşu yaptı. Şimdi hangarda bekliyor. Artık neyi bekliyorsa?
Eski proje yeni magdurlar ~ 6 yıl önce
THK yeni protokol magdurlarini bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam yapmislar ~ 6 yıl önce
Thk palavradan bir ucus okulu oldu son yillarda, eski mezunlari disinda ise yarayan pilot cikaramamistir, eski pilotlarin da ucusu iyidir ama Ingilizce bilmezler. Odeyeceginiz paranin karsiligini alamayacaginiz kesin, kimseye tavsiye etmem. Onun yerine gidip dogru duzgun bir universitede okuyup kaliteli bir ucus okuluna gidin, ucus konusunda magdur olan cok ogrencisi var bu kurumun, aylarca ucak yok ogretmen yok deyip ucurmazlar. Thy nin anlasma yaptigi falan da hikaye, isiniz hazir yanilgisina da kapilmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
İşe yarayan pilot çıkarmamışlar mı sanki diğer pilotlar uzaya gidiyo
... ~ 6 yıl önce
İşiniz gücünüz rant,Milleti sömürmek 1 milyon TLye kim eziyet çekmek ister

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex Cc ~ 6 yıl önce
Bilal Eksinin personelinin arkasindan cevirdigi isleri bir bilseniz millet!! Hukuk karsisinda birgun gelecek tek tek hesap verecek. Simdi genis ve rahat koltugunda yayila yayila, koca gobegini biraz daha buyutmeye devam etsin. Birgun hak adalet yerini bulacak. Kanun-i Ilahi boyle cunku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pntr77 ~ 6 yıl önce
Biz okulu bitirdikten sonra çakı gibi pilottuk, ama türlü türlü sınavla 6 ayımızı aldılar. dlr2'de aslanlar gibi mülakatımızı da verdik 1'de moron gibi saat de kovaladık. Şimdi ne değişti? Değişen şudur artık bu vasıfsızların mentalitesi iyi pilot akıllı pilot falan değil kendileri gibi, sop ezberleyebilen herhangi bir pilot. 3-4 bin dolarlık ucuz pilot. Kimse kusura bakmasın ben ne kendimi bu seviyede görüyorum ne de bu şekilde yönetilen şirkette gelecek görebiliyorum. WILGO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wilgo efendi ~ 6 yıl önce
Kafa yapin vasifsiz ve pilotlugu anlamadigini yazinda fark ettim. Bir kere senin kimseye karsi üstünlügün yok. Bu ara ders alman icin ... Wilgo degil kardes, WILCO .
Hiç mi ders alınmamış? ~ 6 yıl önce
YÖK bile THK’ya pilotaj öğrencisi alımına müsaade etmezken, THK’da verilen son iki dönem THY öğrencilerinin eğitimileri zamanında tamamlanamadığı için bu eğitimler THY Uçuş Akademisi tarafından tamamlanmışken, Üstelik THK’nın eğitim kadrosu nerdeyse bitmiş durumda iken böyle bir anlaşma yapılmasını ve bu anlaşmanın THK tarafından basına verilmesini oldukça manidar bulduğumu belirtmek istiyorum. Umarım THY aynı hataya tekrar düşmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
Yinemi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK Uçuş Okulu ~ 6 yıl önce
Ogretmen maaşlarını odemeyen bir yönetimle anlaşma imzalanmış. Bugüne kadar yardımda bulunduğum THK'a içine düşürüldüğü durumdan sonra bir daha asla yardımda bulunmam. Atatürk'ün kurdurduğu bu guzel kurum, yonetim yanlışları ve iyi niyetli olmayan yönetimler tarafindan çok kotü duruma düşürülmüştür. Herkes birbirini suclamakta, kimse de bu durumdan kendine pay cikarmamaktadır. THY'nın bu kurumla anlaşması belki bir diriltme projesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000