22 Ekim 2011, Cumartesi 12:40:38

THY İLE THAI ORTAK UÇUŞ YAPACAK...

Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları ile Thai Airways, 24 Ekim’den itibaren ortak uçuşlara başlıyor...
  • codeshare ile ilgili soruma yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.
  • Direkt demedim. Kastim THYnin kendisinin (codeshare olmadan) yalnizca ucmasiydi. Mutlaka Bangkok yada Jakarta yada Singapur durmali olacaktir, cunku THY'nin elinde Sidneye direkt ucacak menzilde ucagi yoktur ve su ana kadar o ucaklardan filoya alma planlari ve niyetleride yok THYnin bildigim kadariyla.Saygilar.
  • bkk uçuşları için rakamları uygun fiyata çeksinler bari... TK nın fiyatları diğerlerinin yanında uçuk kalıyordu....
  • Sonrasında İstanbul'dan Sidney e direkt seferler başlayacak diyen arkadaş bu uçuşların hangi uçaklar ile nasıl yapılacağını açıklayabilir mi?
  • ortalama olarak operasyonu yapan şirket ile bilet satan kişi %80 ile %20 alırlar ama bu aralarındaki anlaşmaya göre de değişebilir, genel olarak şimdi thy nin kasasına sattığı bir biletten %20 lik miktar girecektir.
  • bilgi lutfene : IST-BKK-SYD=BKK-IST seklinde THY bilet satti diyelim .. IST-BKK-IST THY ucuslari BKK-SYD-BKK THAI ucuslari ile kiyaslandiginda toplam ucus milinin %50/%50 paylasimi soz konusu . yani IST-SYD bilet fiyati 1000 euro ise 500 euro /500 euro paylasirlar . THAI Airways Avustralya pazari acisindan THY icin en iyi 2. ortaktir . Zira Qantas`da THY`ye gelir birakmasi ve Avustralya ve New Zealand`da yonelik satis pazarlama ve satis yapabilmesi acilarindan en ideal 1. havayoludur . Thai Turkiye`ye ucmadigi icin THY/THAI isbirligi Basta Singapur,emirates, Qatar airways gibi havayollarina karsi THY`nin de Avustralya`dan / ve Avustralya`ya yolcu satis gelirini arttiracak bir isbirligi saglamasi acisindan cok faydalidir
  • net bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.codeshare anlaşmalarında paranın büyük kısmını operatör şirket alıyordur mutlaka ama bileti satana ne kadar pay kalıyor? yani thy thainin bangkok-sydney biletini sattı yolcusuna.thy'nin kasasına bu bilet parasının ne kadarı girecek?
  • thy bu anlaşma ile hem yolcusuna avustralya fırsatı sunacak hem de istanbul-sydney/melbourne hattının kapasitesini ölçmüş olacak.eğer işler yolunda giderse zaten istanbuldan direkt seferler başlayacak.thy nin yeni stratejisi batı yerine güneye ve doğuya kuruluyor.
  • TK Avustralya'ya ucacagim diyor ancak codeshare ile geliyor. Thai ve Asiana ile iki ayri alternatif sunuyor. Umuyorum Temel Bey Sidneyden haftada 3 TK ucagi doldurabileceklerini gorecektir yakinda.
Türk Hava Yolları ve Thai Airways arasındaki anlaşma, Tayland, Malezya ve Avustralya’da bazı noktalar arasında ortak uçuşu kapsıyor.
 
İşte THY’nin Thai Airways ile code share uçuşları:

THY İLE THAI ORTAK UÇUŞ YAPACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
codeshare ile ilgili soruma yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Direkt demedim. Kastim THYnin kendisinin (codeshare olmadan) yalnizca ucmasiydi. Mutlaka Bangkok yada Jakarta yada Singapur durmali olacaktir, cunku THY'nin elinde Sidneye direkt ucacak menzilde ucagi yoktur ve su ana kadar o ucaklardan filoya alma planlari ve niyetleride yok THYnin bildigim kadariyla.Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bkk uçuşları için rakamları uygun fiyata çeksinler bari... TK nın fiyatları diğerlerinin yanında uçuk kalıyordu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonrasında İstanbul'dan Sidney e direkt seferler başlayacak diyen arkadaş bu uçuşların hangi uçaklar ile nasıl yapılacağını açıklayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ortalama olarak operasyonu yapan şirket ile bilet satan kişi %80 ile %20 alırlar ama bu aralarındaki anlaşmaya göre de değişebilir, genel olarak şimdi thy nin kasasına sattığı bir biletten %20 lik miktar girecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilgi lutfene : IST-BKK-SYD=BKK-IST seklinde THY bilet satti diyelim .. IST-BKK-IST THY ucuslari BKK-SYD-BKK THAI ucuslari ile kiyaslandiginda toplam ucus milinin %50/%50 paylasimi soz konusu . yani IST-SYD bilet fiyati 1000 euro ise 500 euro /500 euro paylasirlar . THAI Airways Avustralya pazari acisindan THY icin en iyi 2. ortaktir . Zira Qantas`da THY`ye gelir birakmasi ve Avustralya ve New Zealand`da yonelik satis pazarlama ve satis yapabilmesi acilarindan en ideal 1. havayoludur . Thai Turkiye`ye ucmadigi icin THY/THAI isbirligi Basta Singapur,emirates, Qatar airways gibi havayollarina karsi THY`nin de Avustralya`dan / ve Avustralya`ya yolcu satis gelirini arttiracak bir isbirligi saglamasi acisindan cok faydalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
net bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.codeshare anlaşmalarında paranın büyük kısmını operatör şirket alıyordur mutlaka ama bileti satana ne kadar pay kalıyor? yani thy thainin bangkok-sydney biletini sattı yolcusuna.thy'nin kasasına bu bilet parasının ne kadarı girecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy bu anlaşma ile hem yolcusuna avustralya fırsatı sunacak hem de istanbul-sydney/melbourne hattının kapasitesini ölçmüş olacak.eğer işler yolunda giderse zaten istanbuldan direkt seferler başlayacak.thy nin yeni stratejisi batı yerine güneye ve doğuya kuruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK Avustralya'ya ucacagim diyor ancak codeshare ile geliyor. Thai ve Asiana ile iki ayri alternatif sunuyor. Umuyorum Temel Bey Sidneyden haftada 3 TK ucagi doldurabileceklerini gorecektir yakinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000