01 Ağustos 2008, Cuma 08:16:17

THY ile MEB işbirliğine gidiyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) ikram şirketi Turkish Do&Co, uzun hatlarda başlattığı uçan aşçı modelinde Türklerin de yer almasını sağlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gidiyor.
  • bencede !aynen katilyorum
  • Turk havayollarinin imaji için çok onemli bir girisim. Mesela Air France, uçan ascilarini hep fransizlardan seçiyor, ove ove bitiremiyor, röportaj yapiyorlar...Ulkelerinin ve mutfaklarinin da çok kaliteli reklami oluyor. Ozellikle uzak dogulu yolcularin bu tur seylere çok merakli olduklarini dusunuyorum.Turk havayollari ise bu kararla "Turkish welcome, Turkish cheer ya da Turkish conviviality" imaji yaratabilir. Saygilar

Şirket, 2009 yaz sezonunda göreve başlatmayı planladığı uçan aşçıları, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu mezunlarından seçecek. Projenin hayata geçmesiyle, bugüne kadar yabancı aşçılardan oluşan uçan aşçı ekibine ilk defa Türk aşçılar girmiş olacak.

Uçuşlarda Türk mutfağının zengin çeşitlerinin yanı sıra dünya mutfaklarından da örnekler sunan Turkish Do&Co, Türkiye'de ilk kez uzun mesafeli hatlarda uçan aşçı konseptini başlatmıştı. Uygulamaya New York ve Cape Town hattında başlayan şirket, daha sonra Chicago, Tokyo, Osaka, Hong Kong, Bangkok ve Singapur gibi hatlarda da aşçıları görevlendirdi. Şef aşçıların servis yaptığı uygulama yolculardan büyük beğeni gördü.

Yolcu memnuniyetini dikkate alan Turkish Do&Co, uçan aşçı konseptine Türk aşçıların kazandırılması amacıyla harekete geçti. MEB ile işbirliğine giden şirket, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu mezunları arasından seçilecek yaklaşık 50 kişiye özel eğitim vermeyi kararlaştırdı. Proje kapsamında Türk ve yabancı aşçılardan İstanbul ve Viyana'da 6 ay süreyle mesleğin inceliklerini öğrenecek olan Türk aşçılar, kabin eğitimi aldıktan sonra uçuşlarda görev yapacak. THY yönetimi, Türk aşçıların özellikle 2009 yaz sezonunda uzun hatlarda görev yapmasını istiyor.

Mustafa GÜN
ZAMAN

THY ile MEB işbirliğine gidiyor

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
bencede !aynen katilyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
Turk havayollarinin imaji için çok onemli bir girisim. Mesela Air France, uçan ascilarini hep fransizlardan seçiyor, ove ove bitiremiyor, röportaj yapiyorlar...Ulkelerinin ve mutfaklarinin da çok kaliteli reklami oluyor. Ozellikle uzak dogulu yolcularin bu tur seylere çok merakli olduklarini dusunuyorum.Turk havayollari ise bu kararla "Turkish welcome, Turkish cheer ya da Turkish conviviality" imaji yaratabilir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000