06 Mayıs 2010, Perşembe 10:22:19

THY ile küllerinden doğacak...

Ortaköy’de 2002’deki esrarengiz yangına kurban giden Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nu THY butik otele dönüştürecek.
  • THY yer havacılık alanına girmez deyip özelleştirdi. Bu otelcilik nereden çıktı anlayan varsa yazsın lütfen. Köşe yazarları da ilgileneceklerdir umarım
  • o kredileri thy zorla mı çektirdi. ödeyemeyeceği işe niye kalkışıyorlar. o kadar para verip pilot olmayı bekleyeceğine güzel bir başka mesleğe yönel al maaşını.
  • Coni pilot ithal edip otelcilik yapacağınıza , "pilot açığı var" balonuna kanıp kredi çekip kredisini ödeyemeyen pilot adayları ilgenin biraz."mevcut okullar ihticımızı karşılamıyor" diyerek isteklerinizi SHGM ye uçuş okullarına kabul ettiremiyorsanız sizler , o sırça köşklerinizden anlaşılan hiç çıkmamışsınız ve uğraşmak lütfunu da göstermemişsinizdir.ama bunun acısı ilk genel seçimde çıkar , o yönetim kurulu da gider.demedi demeyin.
  • Benim bildiğim THY bu binanın yan tarafında eskiden yüzme ihtisas kulübü olup belediye tarafından tahliye edilen binayı restore ediyor.

Star İstanbul'da yer alan habere göre; Aslına uygun restorasyon projesinin 3 nolu Anıtlar Kurulu’ndan onay aldıktan sonra inşaatına başlanacak. Bir okul maliyetinin ortalama 2 milyon TL alarak hesaplandığında, tarihi yapıdan gelecek kira gelirleriyle her 5 ayda  İstanbul’a yeni bir okul  kazandırılacak. Mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresine ait olan Ortaköy’deki Fehime Sultan Yalısı eski Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılıyordu. THY Do&Co yanan tarihi okulu ayda  450 bin TL karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 3 yıl geri ödemesiz 25 yıllığına kiraladı. Fehime Sultan Yalısı’nda eski Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu için Anıtlar Kurulu onayı bekleniyor.

Bir anda kül oldu

Nefis istanbul manzarası eşliğinde eğitim veren okul, bir ateş parçasıyla bir anda küle döndü. 2002’den bu yana uzatılacak eli bekleyen yalı için Anıtlar Kurulu’ndan gelecek karar bekleniyor. Küllerinden doğacak okul, gelecek kuşakları da aydınlatacak.

THY ile küllerinden doğacak...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY yer havacılık alanına girmez deyip özelleştirdi. Bu otelcilik nereden çıktı anlayan varsa yazsın lütfen. Köşe yazarları da ilgileneceklerdir umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kredileri thy zorla mı çektirdi. ödeyemeyeceği işe niye kalkışıyorlar. o kadar para verip pilot olmayı bekleyeceğine güzel bir başka mesleğe yönel al maaşını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Coni pilot ithal edip otelcilik yapacağınıza , "pilot açığı var" balonuna kanıp kredi çekip kredisini ödeyemeyen pilot adayları ilgenin biraz."mevcut okullar ihticımızı karşılamıyor" diyerek isteklerinizi SHGM ye uçuş okullarına kabul ettiremiyorsanız sizler , o sırça köşklerinizden anlaşılan hiç çıkmamışsınız ve uğraşmak lütfunu da göstermemişsinizdir.ama bunun acısı ilk genel seçimde çıkar , o yönetim kurulu da gider.demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim bildiğim THY bu binanın yan tarafında eskiden yüzme ihtisas kulübü olup belediye tarafından tahliye edilen binayı restore ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000