08 Nisan 2016, Cuma 09:05:09

THY ile korkularını yendiler

Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanlığı'nın, 'Uçmak herkesin hakkı' düşüncesiyle yola çıkarak tasarladığı "Uçuş Korkusunu Yenme Programı"na katılan yaklaşık bin yolcu korkularından kurtuldu.
  • alım var mı teknikten kime cv yollayayım???

Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanlığı'nın, 'Uçmak herkesin hakkı' düşüncesiyle yola çıkarak tasarladığı "Uçuş Korkusunu Yenme Programı"na katılan yaklaşık bin yolcu korkularından kurtuldu.

THY, korkularından dolayı uçamayan ya da korkarak uçak yolculuğu yapan yolcular için 2007 yılında Uçuş Korkusunu Yenme Programı'nı faaliyete soktu. Programa başvuran katılımcıların öncelikle klinik psikolog ile telefonda ya da yüz yüze görüşmesi sağlanıyor. Böylece, kaygı düzeyleri ölçülüyor ve psikolojik durum analizinden geçiriliyorlar. Psikolog tarafından katılımı onaylanmış olanlar programa dahil ediliyor. Programın birinci gününde, sınıf ortamında ve kabin simülatöründe teorik bilgilendirmeler ve uygulamalar gerçekleştiriliyor. Kaptan ve teknik eğitmen tarafından uçuş öncesi ve sırasında yapılan işlemler, hazırlıklar, uçağın yapısı ve sistemleri, bakım süreçleri, türbülans, hava olaylarının etkileri ve uçağın neden en güvenli hava aracı olduğu gibi konular somut verilere dayandırılarak anlatılıyor.

EĞİTİMDEN SONRA BİR KENTE UÇUŞ YAPILIYOR

Uçuş kaygısını giderme yöntemleri psikolog tarafından öğretiliyor. Kabin simülatöründe sanal uçuş yapılarak gerçek uçuşun tüm şartları yaşatılıyor. Programın ikinci gününde ise tüm ekip tarafından belirlenen bir şehre gidiş dönüş uçuşu sağlanıyor. Bu sayede kaygıların bilinçaltındaki nedenleri ortaya çıkarılarak çözüm yoluna gidiliyor.

"BU PROGRAM HAVACILIĞA İLGİYİ ARTIRIYOR"

Yolcuların uçuş fobisini yenmek için düzenlenen program hakkında açıklamalarda bulunan THY Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek, şunları söyledi:

“Eğitim Başkanlığı olarak çok farklı alanlarda hizmet veriyoruz. 'Uçuş Korkusunu Yenme Programı' da başkanlığımız bünyesinde sunduğumuz eğitimlerden biriydi. Aslında bu çalışmayı bir eğitimden çok terapi olarak görüyorum. Bu program havacılığa olan ilgiyi artırma ve insanlara uçmayı sevdirme misyonumuzun bir parçası. Önümüzdeki dönemde okulları ziyaret ederek uçuş sevgisini genç nesillere aşılamayı planlıyoruz. Bizim burada yürüttüğümüz program, dünyanın en kapsamlı uçuş korkusunu yenme programı. Bu eğitimi oluştururken insanların bilmediği şeylerden korktuğu gerçeğini gözönünde bulundurduk." (Cnn Türk)

THY ile korkularını yendiler

Yorumlar

thy ~ 8 yıl önce
alım var mı teknikten kime cv yollayayım???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Once ~ 8 yıl önce
Ensar vakfina kayit olmaniz gerekiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000