20 Nisan 2012, Cuma 14:24:48

THY İLE İLK KEZ SİNOP'A GELDİLER...

Kuveyt, Katar, Abu Dhabi, Dubai, Suudi Arabistan ve Umman'dan Türkiye'ye gelen seyahat acentelerinin 50 temsilcisi, Sinop'un tarihi ve tabiat güzellikleri alanlarında incelemede bulundu...
Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile düzenlenen tanıtım organizasyonu kapsamında bazı körfez ülkelerinin turizm acentelerinin temsilcileri ilk olarak Sinop'a geldi.
 
Organizasyon kapsamında misafir heyet, kentin tarihi ve doğa güzelliklerini barındırdığı Ak Liman, Hamsilos ve Sarıkum bölgelerini gezerek yetkililerden kent tarihi ile alakalı bilgi edindi.
 
Misafir heyete gezi programı kapsamında rehberlik eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Sinop'taki turizm potansiyelinin Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımı için önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
 
Önümüzdeki dönem için Sinop'un turist potansiyelinin daha da artacağını ifade eden Tosun, ''Avrupa'dan, uzak doğu ülkelerinden ve körfez ülkelerinden ilimize büyük talepler var. Özellikle körfez ülkeleri ve Ortadoğu kökenli turistler, bu bölgeyi de keşfetmek istiyor ve bölgenin doğasını çok beğeniyor. Biz bu bağlamda turizmde marka olmaya en yakın kentlerden birisiyiz'' diye konuştu.
 
TMTC Başkanı Emin Çakmak da 7 Körfez ülkesinin 50 seyahat acente temsilcisini Türkiye'ye davet ettiklerini ve Batı Karadeniz'in de körfez ülkelerine tanıtılmasını amaçladıklarını ifade etti.
 
Gerçekleştirdikleri tanıtım gezisi ile körfez ülkelerinde yaşayanlara farklı seçenekler sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Çakmak, şunları kaydetti:
 
''Hedefimiz, Sinop'un doğası, tabiatı ve güzelliklerini Körfez ülkelerine tanıtmak. Sonuç itibariyle Körfez insanları doğaya, tabiata hasret. Doğu Karadeniz'e sezonda, yaklaşık 60 bin Ortadoğu ve Körfez ülkesi turisti geliyor. Aynı şekilde Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin Batı Karadeniz'e de uzanması ve buraları keşfetmeleri için seyahat acente yetkililerine Sinop'u tanıtıyoruz.''
 
Misafir heyet arasında bulunan ve Katar'dan geldiğini belirten bir turizm firması yetkilisi Madelene Latorre ise Sinop'ta tarifi zor güzelliklere şahit olduğunu söyledi.
 
Sinop'u çok beğendiklerini dile getiren Lettore, şöyle devam etti:
 
''Biz özellikle Sinop'a gelmeyi tercih ettik. Çünkü burada çok güzel ve dokunulmamış bir doğa var. Özellikle Sinop ve çevresi için bazı turistik projelerimiz var. Körfezdeki insanlara anlatmak ve onlara buraların güzelliklerini göstermek amacındayız. Yaz mevsiminin yaklaşmasına rağmen hala havanın serinliğini ve güzelliğini hissedebilmek çok güzel.''

THY İLE İLK KEZ SİNOP'A GELDİLER...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000