15 Ekim 2013, Salı 09:56:19

THY İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Çin'in milli uçak üreticisi AVIC'in Türk Hava Yolları'na 100 adet uçak satmak amacıyla pazarlık yaptığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...
  • Oradaki TÜRK KARDEŞLERİMİZE sahip çıkalım. Yakışan tarzda hareket etmeliyiz.
  • Olursa Embraer ya da Bombardier gerisi hata olur!!!
  • Kesinlikle cok iyi olmus, buraya arkadaslarimiz hic bisey arastirmadan sadece made in chine a dierek bos espiriler yapmis ama biraz arastirmis olsalardi ne kadar iyi birsey olduklarini bilirlerdi, thy kesinlikle ilerliyor ilerlemeyede herzaman devam edicek
  • Internetten baktim, MD80 kopyasi deniliyor- Birsürü gecikmelerden sonra 2013 yilinda teslim edilecekmis- Dah hic bir havayolunda ticari amacla ucmamis. THY deneme tahtasi mi olacak?
  • Çinli kendinden başkasını düşünmez. En kalabalık nüfuslu ülke olarak kendi insanına iş olanağı yaratmağa çalışıyor. UYGUR TÜRKLERİNE uyguladıkları politikayı da unutmamak gerek. Made in China = No thanks...
  • Bombardier c serisi veya mitsubishi MRJ. Şu an en güncel regional jetler bunlar. TAI lisansa altında üretsin bunları.
  • made in china. hahaha
  • Sadece diğer üretici şirketlerle olan pazarlık gücünü arttırmak için görüşüyor olabilirler. Ryanair'in Boeing'den daha iyi fiyat alabilmek için Comac ile görüşmesi gibi. THY'nin bu modeli alması pek mümkün değil. Bombardier, Embraer hatta yeni uçacak olan Mitsubishi Regional Jet mantıklı ve THY'nin imajına uygun alternatifler.
  • şirkete bak , ne iş olsa yaparız abi modunda . Ekmeği fırıncıdan alacaksın 5 kuruş fazla vereceksin!
  • THY na bölgesel jet acilen lazım bu gerçek ama bunun çinli AVIC yada COMAC gibi markalardan temin edilmei bence hata olur. yeni bir avro RJ 100 vakası olacağı kaçınılmazdır. ARJ 21 her ne kadar "21. YÜZYILIN EN GELMİŞ BÖLGESEL JETİ" kısaltmasının baş harfleri olsada uçak gerçekte böyle değil bunu hepimiz biliyoruz THY yöneticileride dahil. bölgesel jetlerde CRJ serisi çok başarılı kabul görmüş bir uçak 737-700 ve a 319 a göre yakıt konusunda çok daha verimli. alternatifler arasında e-jet antonov 148 hatta dornier 728 bile düşünülebilir ama bence çin uçakları düşünülmemeli

Türkiye’de enerji, havacılık, sanayi ve maden alanlarında faaliyet gösteren AVIC (Aviation Industry Corporation of China - Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu), THY ile 100 uçak için pazarlıkta. Proje Mühendisliği Başkan Yardımcısı Wang Runlan, “Türkiye’yi bölgesel merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye’de, 1990’lı yılların sonunda faaliyete başlayan Çin’in devlet şirketi Avic Uluslararası Holding, THY’ye yolcu uçağı satmak istiyor.

‘Bölge’ye açılacak

Türkiye’nin geleceğine inandıklarını belirten Avic Proje Mühendisliği Başkan Yardımcısı Wang Runlan, THY ile 100 adet ARJ 21 yolcu uçağı için görüşme halinde olduklarını söyledi. Türkiye’de enerji, havacılık, sanayi ve maden alanlarında faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Wang, “Türkiye’yi bölgesel merkez haline getirmek istiyoruz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya buradan açılabiliriz” dedi.

180 ülkede çalışıyor

Çin’deki ‘Türk yılı’ etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiğimiz Avic, 180 ülkede faaliyet gösteriyor ve 70 bin çalışanı var. Dünyanın ilk 500 büyük kuruluşu içinde 212’nci sırada yer alan şirketin cirosu ise 50 milyar dolar. Cironun yüzde 20’sini yurtdışı gelirlerden elde eden şirket, 5 yıl içinde bunu yüzde 50’lerin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Otel de işletiyorlar

Boeing ve Airbus’a yıllık 3 milyar dolarlık yedek parça satan şirket, özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde büyük işler yapıyor. Şirketin faaliyet gösterdiği bazı sektörler ise şöyle: Endüstriyel yatırım, liman işletmeciliği, perakende satış, ticari ve konut gayrimenkulu, otel zinciri operasyonları, LCD, otobüs üretim.

Türkiye’de 1 milyar dolarlık iş yapıyor

Tür­ki­ye­’de­ki ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bil­gi ve­ren Wang, Di­ler Hol­ding ile 2008’de an­laş­ma­sı im­za­la­nan İs­ken­de­run Ter­mik San­tra­li­’nin in­şa­atı­nın de­vam et­ti­ği­ni söy­le­di. Wang, şöy­le de­vam et­ti:

“Kü­re­sel kriz­den do­la­yı Tür­ki­ye ve Av­ru­pa­’da­ki ban­ka­lar­dan kre­di al­ma­yın­ca 600 me­ga­wat ka­pa­si­te­li san­tral için Bank Of Chi­na­’dan kay­nak sağ­la­dık. Bu­nun­la ilk kez bir pro­je için Tür­ki­ye Çi­n’­den kre­di al­dı. Pro­je bit­me aşa­ma­sı­na gel­di. Tür­ki­ye­’de de­ği­şik alan­lar­da 1 mil­yar do­lar­lık pro­je iş­le­ti­yo­ruz.”

THY İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Oradaki TÜRK KARDEŞLERİMİZE sahip çıkalım. Yakışan tarzda hareket etmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rabia Kader ~ 10 yıl önce
Yaşasın Doğu Türkistan.
Olmaz olamaz ~ 10 yıl önce
Olursa Embraer ya da Bombardier gerisi hata olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 10 yıl önce
Kesinlikle cok iyi olmus, buraya arkadaslarimiz hic bisey arastirmadan sadece made in chine a dierek bos espiriler yapmis ama biraz arastirmis olsalardi ne kadar iyi birsey olduklarini bilirlerdi, thy kesinlikle ilerliyor ilerlemeyede herzaman devam edicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 10 yıl önce
Internetten baktim, MD80 kopyasi deniliyor- Birsürü gecikmelerden sonra 2013 yilinda teslim edilecekmis- Dah hic bir havayolunda ticari amacla ucmamis. THY deneme tahtasi mi olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 10 yıl önce
Çinli kendinden başkasını düşünmez. En kalabalık nüfuslu ülke olarak kendi insanına iş olanağı yaratmağa çalışıyor. UYGUR TÜRKLERİNE uyguladıkları politikayı da unutmamak gerek. Made in China = No thanks...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gri tişört ~ 10 yıl önce
Bombardier c serisi veya mitsubishi MRJ. Şu an en güncel regional jetler bunlar. TAI lisansa altında üretsin bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 10 yıl önce
made in china. hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beğenemediğiniz ~ 10 yıl önce
Çin kendi fırlatma üssünden uzaya kendi ürettiği uydusunu gönderdi, tankını uçağını gemisini üm savunma sanayini kendi kendine karşılıyor, siz sadece oyncak mı ürettiklerini sanıyordunuz?????
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sadece diğer üretici şirketlerle olan pazarlık gücünü arttırmak için görüşüyor olabilirler. Ryanair'in Boeing'den daha iyi fiyat alabilmek için Comac ile görüşmesi gibi. THY'nin bu modeli alması pek mümkün değil. Bombardier, Embraer hatta yeni uçacak olan Mitsubishi Regional Jet mantıklı ve THY'nin imajına uygun alternatifler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ~ 10 yıl önce
şirkete bak , ne iş olsa yaparız abi modunda . Ekmeği fırıncıdan alacaksın 5 kuruş fazla vereceksin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
snex_barnes ~ 10 yıl önce
THY na bölgesel jet acilen lazım bu gerçek ama bunun çinli AVIC yada COMAC gibi markalardan temin edilmei bence hata olur. yeni bir avro RJ 100 vakası olacağı kaçınılmazdır. ARJ 21 her ne kadar "21. YÜZYILIN EN GELMİŞ BÖLGESEL JETİ" kısaltmasının baş harfleri olsada uçak gerçekte böyle değil bunu hepimiz biliyoruz THY yöneticileride dahil. bölgesel jetlerde CRJ serisi çok başarılı kabul görmüş bir uçak 737-700 ve a 319 a göre yakıt konusunda çok daha verimli. alternatifler arasında e-jet antonov 148 hatta dornier 728 bile düşünülebilir ama bence çin uçakları düşünülmemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000