20 Mart 2012, Salı 08:34:21

THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞAMADI

THY ile Hava İş Sendikası arasında yürütülen 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu.
  • bu zam durumları tgs çalışanları içinde geçerlimi arkadaşlar
  • SENDİKA BAŞKANI BİR TOPLANTIYA BİLE KATILMADI..DEMEK Kİ BUNLAR DAHA ÖNCEDEN ARALARINDA ANLAŞTILAR..SENDİKA DA BİTTİ ŞİRKET DE...SENDİKA AĞALARI YILLARDIR GÖTÜRDÜKLERİNİ KAR SAYDILAR THY YÖNETİMİ DE ŞİRKETİ ÖZELLEŞTİRMESİNİ,ÇALIŞANLAR İÇİNDE ESKİ,YENİ,SİZDEN,BİZDEN OLAYINI KAR SAYDI OLAN THY VE ÇALIŞANLARINA OLDU...
  • 2 ÜNİVERSİTE MEZUNU 2 DİL BİLEN 13 YILDIR ÇALIŞAN ADAM 2000 TL ALIYORSA BU ÇOK MUDUR EY KISKANÇ,BENCİL KUŞBEYİNLİ???? NEDEN İYİYİ DEĞİL DE KÖTÜYÜÖRNEK VERİR BU MİLLET ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..NE ACI Kİ CEHENNEMDEKİ TÜRK KAZANINDA HERKES BİRBİRİNİ AŞAĞI ÇEKER MİSALİ HEP AŞAĞI ÇEKİYORUZ BİRBİRİMİZİ..ÇEKELİM BAKALIM NEREYE KADAR????
  • Yahu yatarak para kazanılıyosa, sizde yatın sizde para kazanın. Niye yatarak para kazananlara kızıyosunuz. Yüzüstü yatınca en az yüzde beş fazla kazanıyosun. Bugünlerde sağ yanına yatınca yüzde yedi artırıyo geliri, ama kolun çok ağrıyo.
  • türk toplumu neden ilerlemiyor ? çünkü bizde bencil insan çok lafa bak gözünüz doysunmuş ilk önce senin gözün milletin kazandığı parada olmasın senin bi gözün doysun ! senin gibi insanlar yüzünden bu memleket bu hale geldi ! modern kölecilik sempatizanı bi gün sende bu duruma düşte o zaman anlarsın insanları...
  • gözünüz doysun yata yata tonla para alıyosunuz sıkıysa grev yapın verimsiz diye kapı önüne konuverirsiniz sendikanızda birşey yapamaz!!!!!!
  • işverenin yaptığı bu küstahça tekliflerin hiçbiri niye çalışanın lehine değil acaba.siz çalışanlarla dalgamı geçiyorsunuz kardeşim.ayağınızı denk alın.yoksa sizi grevle izaya sokmasını biliriz.gücümüzü sakın küçümsemeyin.
  • senmi savuncan çalışanların hakkını eski fabrikatör...
  • Sen bu zihniyetle kümes sahibi bile olamazsın. Hava-iş davasında kesinlikle haklıdır, ama bir de gerçek var ki o da sendikanın bu dönem güçsüz olmasıdır. Yöneticiler de bunu bildikleri için istedikleri gibi at koşturuyorlar işte. THY çalışanları birlik olamadıkça bu hep başımıza gelecektir.
  • Arkadaşlar bu noktada gaza gelmeyelim de, burada tuhaf olan yeni hakların ne olduğu yada olacağıdır.Eski verilmiş olan hakların alınması tabiki hoş bir davranış değil ve olamaz. Neyse sakin bir şekilde bekleyelim , neticede sonunu kestiremediğimiz hareketlerden uzak olalım.

Hava-İş'ten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Değerli Üyelerimiz;
2 Şubat 2012 tarihinden, buyana sürdürülen THY A.O 23 Dönem toplu iş sözleşmesinin 7. Oturumunda işveren yetkililerinin bugüne kadar sürdürdükleri uzlaşmaz tavırlarına, yıllardan beri uygulanmakta olan haklarımızı geriye götüren KARŞI TEKLİFLERDE bulunarak çıkmaza sürüklemeleri üzerine UYUŞMAZLIK ZAPTI tutulmuştur.
Bu aşamadan sonra yasal prosedüre göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca RESMİ ARABULUCU tayini yapılacak olup, RESMİ ARABULUCUNUN tayin tarihi itibarı ile 15 günlük yeni bir görüşme süreci başlayacaktır.
Değerli üyelerimiz;
Toplu iş sözleşmesinde bu dönem işveren yetkilileri ilk oturumdan bu yana sendikanın değişiklik tekliflerini tartışmaktan kaçınmış;
Önce “sadece ücreti tartışırız” diyerek yıllık %3 gibi tartışılmayacak tekliflerle dayatmada bulunmuş,
Daha sonra tarafların üzerinde değişiklik yapmadığı maddeleri bile uyuşmazlığa götürmeye çalışmış,
Bunları başaramayınca sendikamızın çoğunun üzerinde değişiklik yapmadığı maddeler olmak üzere 16 adet yeni karşı teklif getirerek süreci tıkama yoluna gitmiştir.

Ancak bu tekliflerin en önemli yanı yıllardan beri hiçbir sorun yaratmamış ve uygulanmış maddelerimiz olan;

Fazla mesainin saat ücretini normal çalışmada %75 zamlı ödenmesini, %50 zamlı şeklinde
Fazla mesainin gece, bayram gibi çalışmalarda %150 zamlı ödemesini, %50 zamlı şeklinde
Hafta Tatilinde çalışmada 3 kat yevmiye ödemeyi, 2,5 kat olarak ödeme şeklinde
Genel tatil ve Ulusal Bayram çalışmasında 3 kat ödenen yevmiye 2 kat olarak ödeme şeklinde
Günlük normal çalışmayı 9 saate çıkarıp 5 günde 45 saat çalışma sağlamak amacıyla15 saat olan çalışmalar arası süreyi 14 saat şeklinde önererek.
Özellikle uçucu ekiplerin büyük mücadelelerle kazandığı 99. Madde ile ilgili olarak 24 saat önce tebliğ, günde tek görevle görevlendirme, konularında işverenin istediği gibi planlama yapmasının önünü açacak esnek çalışmayı, geçen dönem kazandığımız 8 gün boş hakkını 7 güne indirmeyi ve konaklamadaki 10 saatlik dinlenmeyi 8 saat uygulamayı, toplu iş sözleşmesinin Yönetmeliğin uygulanmayacak maddelerine atıfta bulunan maddelerini yok saymayı önererek
Doğum, Kreş, Evlenme, Ölüm, İş Kazası Maluliyet yardımlarında hiç artış önermeyerek
Bu şirketin gelişimin en önemli unsuru olan ve kendi yayınladıkları raporlarda verimliliği ve özverisi tartışılmayacak kadar açık olan THY çalışanlarına saygısızlık niteliğinde bir girişime imza atmışlardır.
Hava-İş sendikası var olan kazanılmış haklara yönelik hiçbir değişikliği kabul etmeyecektir. Bu temel yaklaşımımız bu dönemle ilgili değil Hava-İş’in geçmişinden gelen tartışılmaz ilkelerindendir.
İşveren yetkilileri yüzlerce üyemiz önünde haklı ve meşru taleplerimiz ve örnekleriyle sunduğumuz sorunlar konusunda hiçbir geçerli karşı görüş getirememiştir.
Yaklaşık 1 yıldan fazla engelledikleri toplu iş sözleşmesini masada da engellemeye çalışmakta çalışanların beklediği uyuşmazlığın çözümünü bilerek geciktirmektedirler.
Bu aşamadan sonra atanacak sayın Resmi Arabulucu’nun bu dayatmacı tutumu çözmesi de mümkün olmayacaktır.
İşverenlerin çözüme yönelimleri siz üyelerimizin örgütlü tavrı ile mutlaka gerçekleşecektir. Buna inancımız tamdır.
İşverenin üretimin asıl unsuru olarak unuttuğu sizleri hatırlatmanın zamanı gelmiştir. Bu noktadan sonra tüm üyelerimizin toplu iş sözleşmesi ve kazanılmış haklarını sonuna kadar taviz vermeden uygulamaları ve özve ride bulunmamaları temel görev olmuştur.
Tüm üyelerimizin bu tavra eksiksiz uyacağına inancımız tamdır. Birlikte ve birlikle kazanacağız. Saygılarımızla"
THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
bu zam durumları tgs çalışanları içinde geçerlimi arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SENDİKA BAŞKANI BİR TOPLANTIYA BİLE KATILMADI..DEMEK Kİ BUNLAR DAHA ÖNCEDEN ARALARINDA ANLAŞTILAR..SENDİKA DA BİTTİ ŞİRKET DE...SENDİKA AĞALARI YILLARDIR GÖTÜRDÜKLERİNİ KAR SAYDILAR THY YÖNETİMİ DE ŞİRKETİ ÖZELLEŞTİRMESİNİ,ÇALIŞANLAR İÇİNDE ESKİ,YENİ,SİZDEN,BİZDEN OLAYINI KAR SAYDI OLAN THY VE ÇALIŞANLARINA OLDU...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2 ÜNİVERSİTE MEZUNU 2 DİL BİLEN 13 YILDIR ÇALIŞAN ADAM 2000 TL ALIYORSA BU ÇOK MUDUR EY KISKANÇ,BENCİL KUŞBEYİNLİ???? NEDEN İYİYİ DEĞİL DE KÖTÜYÜÖRNEK VERİR BU MİLLET ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..NE ACI Kİ CEHENNEMDEKİ TÜRK KAZANINDA HERKES BİRBİRİNİ AŞAĞI ÇEKER MİSALİ HEP AŞAĞI ÇEKİYORUZ BİRBİRİMİZİ..ÇEKELİM BAKALIM NEREYE KADAR????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu yatarak para kazanılıyosa, sizde yatın sizde para kazanın. Niye yatarak para kazananlara kızıyosunuz. Yüzüstü yatınca en az yüzde beş fazla kazanıyosun. Bugünlerde sağ yanına yatınca yüzde yedi artırıyo geliri, ama kolun çok ağrıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
türk toplumu neden ilerlemiyor ? çünkü bizde bencil insan çok lafa bak gözünüz doysunmuş ilk önce senin gözün milletin kazandığı parada olmasın senin bi gözün doysun ! senin gibi insanlar yüzünden bu memleket bu hale geldi ! modern kölecilik sempatizanı bi gün sende bu duruma düşte o zaman anlarsın insanları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gözünüz doysun yata yata tonla para alıyosunuz sıkıysa grev yapın verimsiz diye kapı önüne konuverirsiniz sendikanızda birşey yapamaz!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
işverenin yaptığı bu küstahça tekliflerin hiçbiri niye çalışanın lehine değil acaba.siz çalışanlarla dalgamı geçiyorsunuz kardeşim.ayağınızı denk alın.yoksa sizi grevle izaya sokmasını biliriz.gücümüzü sakın küçümsemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senmi savuncan çalışanların hakkını eski fabrikatör...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sen bu zihniyetle kümes sahibi bile olamazsın. Hava-iş davasında kesinlikle haklıdır, ama bir de gerçek var ki o da sendikanın bu dönem güçsüz olmasıdır. Yöneticiler de bunu bildikleri için istedikleri gibi at koşturuyorlar işte. THY çalışanları birlik olamadıkça bu hep başımıza gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar bu noktada gaza gelmeyelim de, burada tuhaf olan yeni hakların ne olduğu yada olacağıdır.Eski verilmiş olan hakların alınması tabiki hoş bir davranış değil ve olamaz. Neyse sakin bir şekilde bekleyelim , neticede sonunu kestiremediğimiz hareketlerden uzak olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000