21 Mart 2017, Salı 09:10:20

THY ile cenaze protokolü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak adına hava yolu ile cenaze nakil hizmeti başlattı. Hava yolu ilk cenaze ise Nevşehir’e gönderildi.
  • Belediye ile protokol varsa cenaze transferi ve uçak kargo ücretsiz. Biz kullandık.Bilmeden yorum yapmayı çok seviyoruz nedense.
  • "bu hizmetler görülmemiş hizmetler aş üstüne aş , taş üstüne taş koyan bu devletimizden allah razı olsun.Haydi Türkiye oylarımızla onurlandıralım devletimizi" yazan arkadasa: 1. Devlet degil belediye. 2. Ayrica oy ile devlet arasinda nasil baglanti kurdun? 3. Tekirdag Belediyesi CHP'nin. yorumlarini inan cok merak ediyorum.
  • bu hizmetler görülmemiş hizmetler aş üstüne aş , taş üstüne taş koyan bu devletimizden allah razı olsun.Haydi Türkiye oylarımızla onurlandıralım devletimizi
  • Ambulans hizmeti ve TK ile transfer belediyelerin anlaşması gereği ücretsiz sağlanıyor.
  • Tabiki parasıyla taşıyor.Kargo bölümüne alıyor.
  • Meraktan soruyorum , thy cenazeyi ücretsiz mi taşıyor ? Bide mesela antalyaya gidecek diyelim içi dolu yolcu olan bir uçakla nakliye ediyorlar dimi ?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak adına hava yolu ile cenaze nakil hizmeti başlattı. Hava yolu ilk cenaze ise Nevşehir’e gönderildi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1429 cenaze nakli gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, uzak mesafelerde cenaze naklinin vatandaş açısından zorluğunu göze alarak, Türk Hava Yolları (THY) ile protokol imzaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında yapılan protokol kapsamında, hayata geçirilen hizmet ile Tekirdağ’da vefat eden ancak il dışına gitmesi gereken cenazeler, Tekirdağ’dan Atatürk Havalimanına naklediliyor ve Türkiye’de havalimanı bulunan 41 noktaya ulaştırılıyor. Ayrıca Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, cenazenin gideceği ilin belediyesiyle koordinasyonu sağlayıp cenazenin havalimanından alınması ve defnedilmesi işlemlerini de organize ediyor.

Uçuş saatlerine göre planlanan ve ücretsiz olarak verilen hava yolu ile cenaze nakil hizmeti ile cenazenin daha kısa zamanda nakline imkan verilirken, zorlu hava şartlarında cenaze sahiplerine kolaylık sağlanıyor.

THY ile cenaze protokolü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

sc ~ 7 yıl önce
Belediye ile protokol varsa cenaze transferi ve uçak kargo ücretsiz. Biz kullandık.Bilmeden yorum yapmayı çok seviyoruz nedense.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"allah razi"yazarina ~ 7 yıl önce
"bu hizmetler görülmemiş hizmetler aş üstüne aş , taş üstüne taş koyan bu devletimizden allah razı olsun.Haydi Türkiye oylarımızla onurlandıralım devletimizi" yazan arkadasa: 1. Devlet degil belediye. 2. Ayrica oy ile devlet arasinda nasil baglanti kurdun? 3. Tekirdag Belediyesi CHP'nin. yorumlarini inan cok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah razı olsun ~ 7 yıl önce
bu hizmetler görülmemiş hizmetler aş üstüne aş , taş üstüne taş koyan bu devletimizden allah razı olsun.Haydi Türkiye oylarımızla onurlandıralım devletimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sc ~ 7 yıl önce
Ambulans hizmeti ve TK ile transfer belediyelerin anlaşması gereği ücretsiz sağlanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak'a ~ 7 yıl önce
Tabiki parasıyla taşıyor.Kargo bölümüne alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 7 yıl önce
Meraktan soruyorum , thy cenazeyi ücretsiz mi taşıyor ? Bide mesela antalyaya gidecek diyelim içi dolu yolcu olan bir uçakla nakliye ediyorlar dimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 7 yıl önce
Yurtiçinde tüm noktalarda 300 TL sanırım. Yolcu uçaklarında kargo kompartmanında taşınıyor.
Mevta ~ 7 yıl önce
Uçağın kargo bölümünde,ücretli taşınıyor,belediye karşılıyor.
Merak giderici ~ 7 yıl önce
Ücretsiz değil, evet dolu uçakla taşınabilir, neticede uçağın içinde değil altında kı kargo departmanında tutuluyor cenaze.
Merakli vatandasa ~ 7 yıl önce
Anladigim kadariyla belediyenin verdigi ucretsiz cenaze hizmetine dahil bir islem cenaze tasinmasi. Protokol de belediye ile thy arasinda imzalandigi icin belediye tarafindan karsilanacaktir zannimca. Ayrica tekirdag belediyesini kutluyorum. Bir de cenazeler ucaklarin kargo bolumunde tasiniyor zaten. Ucakta yolcu olsun olmasin.
11 ~ 7 yıl önce
Tabiki yolcu uçaklarıyla götürülüyor.Bir defasında ben gözümle gordum boarding esnasında,valiz yukler gibi tabutu yüklenirken.
Nokta ~ 7 yıl önce
Kargo ücreti alınır elbette sonuçta hizmet ediyor... uçağın kargo bölümünde yolcuların bagajlarinin olduğu yerde oluyor cenazede buna yapacak bir şey yok sanırım
Cevap ~ 7 yıl önce
THY cenazeyi ücretsiz mi taşıyor emin değilim. Bu yazıdan anlaşılan ücretleme söz konusuysa da bunu belediyenin karşıladığı. Cenaze nakilleri ise kargo kompartımanında yapılıyor. İçi yolcu dolu olup olmamasının yarattığı bir fark yok.
X ~ 7 yıl önce
Üstü tıkabasa dolu olan yolcu uçaklarında altta bagaj ile beraber envai çeşit kargo posta vs yük taşınmakta.. Bazen meyve sebze bazen kan cenaze hayvan vesair...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000