11 Mart 2009, Çarşamba 08:51:09

"THY ile akşamları rötarsız uçan var mı?"

Milliyet yazarı Meral Tamer, THY'nin rötarlarını bakın nasıl ele almış...
  • :Daynen kardeş doğan holding ve yandaşları yeter artık abartmayın pegasus hava yolları kendi rötarlarını açıkla lütfen uçaktaki koltuk mesafeni ikramlarını ssende söyle meral tamer senin nasıl bi köşe yazarı olduğunuda biliyoruz karakterini.bence siz türk değilsiniz..
  • Doğan holding gazetelerinde devamlı haber kaynaklı pegasus reklamı yapılır.buda onlardan biri.doğanın kızı ali sabancı'nın eşidir.pegasusla uçanlar pek memnun olmadıklarını söylerler. belende ankaraya ucarım thy ile pegasus arasında genelde 20 ytl fark olur.ben thy tercih ederim
  • yazık o kadar da klavye kullanıp yazmışsın senin meral tamerin boş bi konudan bahsediyo zaten boş bir rötar tabiriyle pegasus reklamı yapmaya çalışıyo belli zaten.sen atatürkü belki benden ii bilirisn ben bırakalı bi kaç yıl oldu ama saw bizden sorulur biz adam ettik.ali beyin iç hatta girmesiyle.her sefer sonu kırılmış 5-10 koltuk arkası masa ile orda burda yapışmış cikletler ile tuvaletinde topaç topaç kağıtlar ile.saysam bitmez.pegasus sayesinde senin heaşının devletinin işletmeciliği milyon dolarla satıldı bunu anlayabilen var mı??bu sayede sunexpress saw uçmaya başladı itirazı olan varmı??heaş ın yetersiz yönlerine rağmen pegasus bunu başardı.şimdi oldu senin saw ın isg değişen ne var yok.elle çekilen merivenler 2009 yılına yalışmıyor
  • Müslüman yolculara domuz eti yedirmenin hava trafiğiyle ilgisi varmı ? (yarın duyarsınız anlayan anladı)
  • ne kadar zengin düşünce gücüne sahipsiniz ya thy nin hava trafigiyle ne ilgsii var Atatürk Hava Limanınna günde kaç sefer yapılıyor haberiniz var mı sizin atıp tutuyorsunuz yeter artık thy ye çamur atmaktan vazgeçin.... THY HER ZAMAN EN BÜYÜKTÜR....
  • köşesi olan thy'ye sallıyo zaten
  • GEC KALKAN UCAKLARDA KAPTANLAR MUTLAKA ACIKLAMA YAPARLAR..FAKAT YOLCULAR BUNU DINLEMEYIP GENEDE SORAR VE SIKAYET EDERLER... AYRICA THY DE OLAN COGU GECIKME HAVA TRAFIGI NEDENIYLE OLDUGU HALDE \'\'SIZE DAVA ACICAM\'\' DIYEN YOLCULARA BUNUN HAVAALANI TRAFIGI YADA HAVA TRAFIGI YUZUNDEN OLDUNU KULENIN AYARLADINI THY NIN BI SUCU OLMADINI ANLATSANIZDA GENEDE THY YE YUKLERLER ((: GULSEK MI KIZSAKMI BILEMEYIZ COGU ZAMAN ((: BIZ ZAMANINDA INDIK AMA GERI KALKMAK ICIN IZIN BEKLIORUZ DEMEK THY DEN DEIL KULEDEN IZIN BEKLIORUZ DEMEKTIR ((: YOKSA BENDE ISTERIM BIR AN ONCE EVIME GITMEK ((:
  • KARDEŞİM BEN HAVACILIKTAN ANLAMIYORSAM , SAATTEN DEMİ ANLAMIYORUM ?? HAVACILIĞIN İNSANLARA KONFOR SUNMAK ZORUNDA OLAN BİR SEKTÖR OLDUĞUNUDA MI BİLMİYORSUN A HAVACILIKTAN ANLAYAN BİLİM ADAMI ARKADAŞIM...SEVGİLER..REALİSME
  • nedir bu ya,rötarları biz bilerekmi yapıyoruz,siz yolcular sürekli şikayet edersiniz,uçakta kapris yaparsınız,sürekli bir memnuniyetsizlik,ağır bir KOMPLEKS,hosteslere tepeden bakma,bıktık böyle yolculardan,laf söyletmeyiz thyye,gidin X şirketlerle uçun,yeter artık,zaten acımız var,saygılı olun ve şikayet etmeyin ,yeter.
  • Bilmedikleri şeylerden atıp tutan ne çok insan var. Slottur, işte taxide beklemektir bilimyorlar sonra niye gecikiyor diyorlar. Merak etmesin o uçaklarla ilgilenen insanlar da rötarlardan hoşlanmıyor.

Esas Holding bünyesinde yer alan Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı, yıllardır beni her gördüğünde, yarı kinayeli yarı muzip bir üslupla, yıllar önce bu köşede yazdığım bir yazıdaki şu cümleyi tekrarlar: “Ben THY’den başka havayollarıyla uçmam, kızımın da uçmasına izin vermem!”

Ben de her seferinde “Aynen öyle” derim; Sabancı’nın yanıtı da hiç değişmez: “Pegasus’u bir kere denesen, fikrini değiştirirsin.”

Henüz Pegasus’u denemiş değilim, ama yakında deneyebilirim. Zira Türk Hava Yolları konusunda maalesef fikrim değişmeye başladı.

Uçaktan hiç korkmam
Pazar günü de yazdım. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir konuşma yapmak için cuma günü gittiğim Hatay’dan dönüşümüz kâbus gibiydi. Uçak, Hatay’dan 1.5 saat rötarla gece 23.00’e gelirken kalktı. Yetmiyormuş gibi ekranda İstanbul’a ulaştığımız göründüğü halde, 45 dakika İstanbul üzerinde dolaştık ve hiçbir açıklama yapılmadı.

Ben ki uçaktan hiç korkmam; -hatta telefon falan da olmadığı için uçakta kendimi zaman zaman, evimden bile daha rahat hissederim- ilk kez “Acaba kaçırıldık mı?”, ya da “Uçakta bir sorun mu var?” türünden endişelere kapıldım.

Eğer THY uçağı Amsterdam’da düşmemiş olsaydı, İstanbul semalarında 45 dakika turlarken kulaklarımı dikip, pilottan gelecek açıklamaya kilitlenmek, aklımın ucundan geçmezdi.

Eğer Harran Üniversitesi’nde bir konferans vermek için gittiğim Şanlıurfa’dan (17 aralık) akşam dönerken uçağımız yine 1.5 saat rötar yapmış olmasaydı, Hatay’daki 1.5 saatlik rötarı istisna kabul eder ve pazar günkü yazımda sizlerle paylaşmazdım.

Sabah da rötar var
Ama olan oldu; ben yazdım ve yazının çıktığı günden beri dört koldan telefonlar yağıyor. Lise arkadaşım Prof. Dr. Burhan Şenatalar perşembe günü Ankara’ya sabah gidip akşam dönmüş, “Sen şanslıymışsın; ben hem giderken hem de dönerken 1 saati aşkın rötarlı uçabildim” diye aradı.
Cuma günü iş için günübirlik Dalaman’a gidip dönmek üzere THY ile uçanlar, akşam Bodrum’dan İstanbul’a gelmek isteyen yolcuların uçuşlarını da kâbusa döndürdüler.

THY yetkilileri, Dalaman’da hava koşulları uygun olmadığı için kalkamayan 20.45 uçağının yolcularını Bodrum’dan uçurmaya karar verince 20.45’te kalkması gereken Bodrum-İstanbul tarifeli seferi, 4 saat rötarla kalkabildi. Çünkü Dalaman yolcuları, hayli parlak bir fikirle (!) otobüsle Bodrum’a getirildi.
Bu arada Bodrum’da bekleyen yolculara, “uçağın İstanbul’daki slot nedeniyle kalkamadığı” şeklinde yalan beyanda bulunuldu. Bodrum’dan dış bağlantılı uçuşu olan bir yolcu, müracaat ettiği halde, THY’den kendisine yazılı yanıt verilmedi; dolayısıyla yanan yurtdışı biletini kendi cebinden ödemek zorunda kaldı.

Sivas’a 5 saat rötar
Hafta sonu için THY ile Antalya’ya giden Nezih Alp’e piyango giderken çarpmış: uçak 1 saat 50 dakika rötarla kalkabilmiş. Dönüşte de rötar var tabii: 1 saat.
THY’nin rötar vukuatları 1 değil, 2 değil, 3 değil; dolayısıyla maalesef “istisna” değil. Fenerbahçe ile maçtan dönen Sivasspor’lu yöneticiler ve futbolcular, 5 mart sabahı uçuş ekibinin bulunamaması nedeniyle İstanbul’dan Sivas’a 5 saat rötarla uçabilmişler. THY’nin TK 758 sefer sayılı uçağı, 9.20’de kalkması gerekirken 14.20’de kalkabilmiş.

Meral Tamer
MİLLİYET

"THY ile akşamları rötarsız uçan var mı?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 15 yıl önce
:Daynen kardeş doğan holding ve yandaşları yeter artık abartmayın pegasus hava yolları kendi rötarlarını açıkla lütfen uçaktaki koltuk mesafeni ikramlarını ssende söyle meral tamer senin nasıl bi köşe yazarı olduğunuda biliyoruz karakterini.bence siz türk değilsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doğan holding gazetelerinde devamlı haber kaynaklı pegasus reklamı yapılır.buda onlardan biri.doğanın kızı ali sabancı'nın eşidir.pegasusla uçanlar pek memnun olmadıklarını söylerler. belende ankaraya ucarım thy ile pegasus arasında genelde 20 ytl fark olur.ben thy tercih ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazık o kadar da klavye kullanıp yazmışsın senin meral tamerin boş bi konudan bahsediyo zaten boş bir rötar tabiriyle pegasus reklamı yapmaya çalışıyo belli zaten.sen atatürkü belki benden ii bilirisn ben bırakalı bi kaç yıl oldu ama saw bizden sorulur biz adam ettik.ali beyin iç hatta girmesiyle.her sefer sonu kırılmış 5-10 koltuk arkası masa ile orda burda yapışmış cikletler ile tuvaletinde topaç topaç kağıtlar ile.saysam bitmez.pegasus sayesinde senin heaşının devletinin işletmeciliği milyon dolarla satıldı bunu anlayabilen var mı??bu sayede sunexpress saw uçmaya başladı itirazı olan varmı??heaş ın yetersiz yönlerine rağmen pegasus bunu başardı.şimdi oldu senin saw ın isg değişen ne var yok.elle çekilen merivenler 2009 yılına yalışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Müslüman yolculara domuz eti yedirmenin hava trafiğiyle ilgisi varmı ? (yarın duyarsınız anlayan anladı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne kadar zengin düşünce gücüne sahipsiniz ya thy nin hava trafigiyle ne ilgsii var Atatürk Hava Limanınna günde kaç sefer yapılıyor haberiniz var mı sizin atıp tutuyorsunuz yeter artık thy ye çamur atmaktan vazgeçin.... THY HER ZAMAN EN BÜYÜKTÜR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
köşesi olan thy'ye sallıyo zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GEC KALKAN UCAKLARDA KAPTANLAR MUTLAKA ACIKLAMA YAPARLAR..FAKAT YOLCULAR BUNU DINLEMEYIP GENEDE SORAR VE SIKAYET EDERLER... AYRICA THY DE OLAN COGU GECIKME HAVA TRAFIGI NEDENIYLE OLDUGU HALDE \'\'SIZE DAVA ACICAM\'\' DIYEN YOLCULARA BUNUN HAVAALANI TRAFIGI YADA HAVA TRAFIGI YUZUNDEN OLDUNU KULENIN AYARLADINI THY NIN BI SUCU OLMADINI ANLATSANIZDA GENEDE THY YE YUKLERLER ((: GULSEK MI KIZSAKMI BILEMEYIZ COGU ZAMAN ((: BIZ ZAMANINDA INDIK AMA GERI KALKMAK ICIN IZIN BEKLIORUZ DEMEK THY DEN DEIL KULEDEN IZIN BEKLIORUZ DEMEKTIR ((: YOKSA BENDE ISTERIM BIR AN ONCE EVIME GITMEK ((:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KARDEŞİM BEN HAVACILIKTAN ANLAMIYORSAM , SAATTEN DEMİ ANLAMIYORUM ?? HAVACILIĞIN İNSANLARA KONFOR SUNMAK ZORUNDA OLAN BİR SEKTÖR OLDUĞUNUDA MI BİLMİYORSUN A HAVACILIKTAN ANLAYAN BİLİM ADAMI ARKADAŞIM...SEVGİLER..REALİSME

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedir bu ya,rötarları biz bilerekmi yapıyoruz,siz yolcular sürekli şikayet edersiniz,uçakta kapris yaparsınız,sürekli bir memnuniyetsizlik,ağır bir KOMPLEKS,hosteslere tepeden bakma,bıktık böyle yolculardan,laf söyletmeyiz thyye,gidin X şirketlerle uçun,yeter artık,zaten acımız var,saygılı olun ve şikayet etmeyin ,yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilmedikleri şeylerden atıp tutan ne çok insan var. Slottur, işte taxide beklemektir bilimyorlar sonra niye gecikiyor diyorlar. Merak etmesin o uçaklarla ilgilenen insanlar da rötarlardan hoşlanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000