27 Şubat 2009, Cuma 23:34:01

THY İKİ YENİ UÇAK DAHA GETİRDİ

Bir uçağını Amsterdam’da kaybeden Türk Hava Yolları, özel business class donanımlı iki Airbus 321 tipi uçağı daha filosuna kattı.
  • Arkadaşlar bu CUBANA Airbus'ı sadece Kanada'dan Havanaya uçuşlarda kullanıyor. Londra aktarmada da Boeing 737 mevcut. Kalan uçuşlar Ilyuşin, Yak ve Tupolev ile. Ben bu şirket boeing ve airbus kullanmıyor demedim, tercih etmiyor dedim. Tercih eden firma Taca Cubana'dır.
  • Cubana IL-96 300'ler ile Avrupaya gelmektedirler. Elbette Cubana'da tıpkı TACA'daki gibi A320 bulunmaktadır ancak CUBANA IL ağırlıklı olmak üzere Tupolev ile Yakolevde kullanmaktadır.
  • Sevgili dostum sen politik işlerin farkında değilsin. Airbus dediğin firma AB üyesi birkaç ülkenin girişimi ile kurulmuştur. Elbetteki korumacı bir yaklaşım ile farklı markaların pazara girmesine izin vermeyeceklerdir. Şahsen bizde "üretici ülkeler" kategorisinde olsa idik (askeri ürünler hariç) bende IL markasını istemezdim. Sonuçta ben üretiyorum ben kazanıyorum. Ama sen politik oyunların farkında değilsin. Hakaret boyutunda yazmadığımı düşünüyorum, sana karşılık yazdım. Ayrıca yabancı dil sempatizanlığını bırak türkçe kullanıma bak.
  • sanal pilot kullandıgın kelimelere dikkat et, ben senin sahsında kotu bir kelime kullanmadım. Moderetore de sunu demek isterim hani hakaret iceren ifadeler yayınlanmayacaktı? Bunun bilmislikle alakası yok istatistiklere bak demek istedim aeroflotta bile toplam 30 civarı rus ucagı 60 ın uzerinde aırbus ve boeing var. Ayrıca cubana da da airbus var demek ki airbusa karsı degilmiş,kendinle çelişiyorsun. Sana soyleyecek hicbirsey yok artık sen zaten tum havayollarının yonetimlerinden ve teknik adamlarından daha iyi biliyorsun zaten. Sanal degil gercek pilotlara sor bakalım the real plane neye denir.
  • Sen merak etme ben kendimi geliştirmeye devam ediyorum, sırf senin gibi çok bilmişler karşılıksız kalmasın diye. O ambargodan yedek parça bile bulmakta zorluk çektiğini söylediğin ülke bugün insan sağlığında bir numara. Dünyanın bedava ve en iyi sağlık hizmeti'nin sunulduğu bir ülkede bir uçak parçası için amborgadan bulamıyor diyemezsin. Acaba o leblebi beynine Kübanın Boeing ve Airbus karşıtı olduğu hiç aklına gelmedimi? Sana havalimanlarınıda yazdık ama hala soru soruyorsun. Madrid dedik (MAD) örnek olarak. Aeroflot elbette Boeing ve Airbus'a geçer, bir bak bakalım Rusya federasyonu bu uçak firması ile ilgili nasıl bir politika izlemiş. Herhalde %100 devlet malı olsa durum farklı olabilirdi.
  • Yazıda dikkat edersen "ucuslar sınırlandırılmıstır" yazdım sen okumayı ve okudugunu anlamayı ogren sonra yorum yaz. Bugun italya ve isviçrede hangi havalimanına iliushin iniyor arastır. verdigin ornege bak cubana airmiş. ambargodan dolayı yedek parca bulmada bile zorlanan ulke. Aeroflot bile boeing ve airbusa gecti bunun bir nedeni vardır herhalde. ayrıca soruyu yanıtla kaç iliushin veya tupolev ucuyor? kac boeing ve airbus serviste, biraz oku gelistir kendini.
  • Ne yalan söyliyeyim kırıma uğramış bir IL görmedim bugüne kadar. Nerede olduğunu bulamadım ama bir arkadaşımız yorumunda "ILyuşinler Avrupaya uçamıyor, yasaklılar" diye yazmış. Şimdi o kör cahil insana şunu söylemekde fayda var; "CUBANA her gün Madrid, Londra ve Paris'den Kübaya IL-96 ile sefer düzenliyor". Ya Italya ve Fransa AB üyesi değil ve İngiltere AB'yi dışarıdan desteklemiyor, yada senin hiç birşeyden haberin yok, yada ben uyduruyorum. Neyseki CUBANA'nın websitesi mevcut.
  • İllusion ve tupalovlar ın kaza sayılarının azlığı sağlamlıklarından ya teknik donanımlarından kaynaklanmıyor. Her uçakta 2 teknisyen sürekli uçuş ekibindeler, bu nedenle bir çok illusion da koltuk sayısı 350 iken seat planda görünen 348 dir.
  • su her gun moskovaya biz ucak kaldırıp rotar yapan aeroflottan mı bahsediosun ?
  • Sayın arkadasım yazdıklarından havacılıga uzak oldugun belli. saydıgın ucakların bir cogunun gerek gürültü gerek güvenlik nedeniyle avrupa havalimanlarına uçusu sınırlandırılmıştır. Dünya üzerinde servisteki Boeing, Airbus sayısı kaçtır? senin kereste gibi iliushin,tupolevlerinin sayısı kactır? Sunu unutma dunya uzerinde kırımı hic olmayan ve yuzlerce uçaklık filosu olan bircok havayolu var. Sadece AA 1500 uzerinde uçağı var bu sana bir fikir verir umarım. Önmli olan uçağın bakımının ve işletmeciliğinin iyi yapılmasıdır. Ayrıca hicbir zaman bir rus uçagına binmek istemem.

Türk Hava Yolları’nın 4 adet sipariş ettiği özel business class donanımlı uçaklarından ilki Ocak ayının son gününde filoya katılmıştı. Kingfisher Havayolları renklerine boyalı Airbus 321 tipi uçakların ikisi daha İstanbul’a geldi  Uçaklar TC-JMJ ve TC-JMK kuyruk tescillerini aldı. Uçakların en önemli özelliği “business” koltuk konfigürasyonuna sahip olmaları. 20 business, 158 ekonomi koltuk konfigürasyonu olmak üzere toplam 178 koltuk kapasiteli uçaklardaki eğlence sitemleri de mevcut tek koridorlu uçaklardan farklı olarak dizayn edildi.

 

THY, tek koridorlu orta menzil uçak alımlarında da uçak içi koltuk konfigürasyonuna önem verdiğini gösterirken, uçakların business bölümünde yer alan yatar koltuklarda bulunan görüntülü eğlence sistemi sayesinde yolcular, kişisel seçeneklerle ve yönetimle seyahatlerini daha keyifli hale getirebilecekler. Ayrıca ekonomi sınıfında yer alan koltukların tümünde bulunan görüntülü eğlence sistemi ise çok seçenek olanağı sağlayacak.


Airporthaber.com

THY İKİ YENİ UÇAK DAHA GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar bu CUBANA Airbus'ı sadece Kanada'dan Havanaya uçuşlarda kullanıyor. Londra aktarmada da Boeing 737 mevcut. Kalan uçuşlar Ilyuşin, Yak ve Tupolev ile. Ben bu şirket boeing ve airbus kullanmıyor demedim, tercih etmiyor dedim. Tercih eden firma Taca Cubana'dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cubana IL-96 300'ler ile Avrupaya gelmektedirler. Elbette Cubana'da tıpkı TACA'daki gibi A320 bulunmaktadır ancak CUBANA IL ağırlıklı olmak üzere Tupolev ile Yakolevde kullanmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili dostum sen politik işlerin farkında değilsin. Airbus dediğin firma AB üyesi birkaç ülkenin girişimi ile kurulmuştur. Elbetteki korumacı bir yaklaşım ile farklı markaların pazara girmesine izin vermeyeceklerdir. Şahsen bizde "üretici ülkeler" kategorisinde olsa idik (askeri ürünler hariç) bende IL markasını istemezdim. Sonuçta ben üretiyorum ben kazanıyorum. Ama sen politik oyunların farkında değilsin. Hakaret boyutunda yazmadığımı düşünüyorum, sana karşılık yazdım. Ayrıca yabancı dil sempatizanlığını bırak türkçe kullanıma bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sanal pilot kullandıgın kelimelere dikkat et, ben senin sahsında kotu bir kelime kullanmadım. Moderetore de sunu demek isterim hani hakaret iceren ifadeler yayınlanmayacaktı? Bunun bilmislikle alakası yok istatistiklere bak demek istedim aeroflotta bile toplam 30 civarı rus ucagı 60 ın uzerinde aırbus ve boeing var. Ayrıca cubana da da airbus var demek ki airbusa karsı degilmiş,kendinle çelişiyorsun. Sana soyleyecek hicbirsey yok artık sen zaten tum havayollarının yonetimlerinden ve teknik adamlarından daha iyi biliyorsun zaten. Sanal degil gercek pilotlara sor bakalım the real plane neye denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen merak etme ben kendimi geliştirmeye devam ediyorum, sırf senin gibi çok bilmişler karşılıksız kalmasın diye. O ambargodan yedek parça bile bulmakta zorluk çektiğini söylediğin ülke bugün insan sağlığında bir numara. Dünyanın bedava ve en iyi sağlık hizmeti'nin sunulduğu bir ülkede bir uçak parçası için amborgadan bulamıyor diyemezsin. Acaba o leblebi beynine Kübanın Boeing ve Airbus karşıtı olduğu hiç aklına gelmedimi? Sana havalimanlarınıda yazdık ama hala soru soruyorsun. Madrid dedik (MAD) örnek olarak. Aeroflot elbette Boeing ve Airbus'a geçer, bir bak bakalım Rusya federasyonu bu uçak firması ile ilgili nasıl bir politika izlemiş. Herhalde %100 devlet malı olsa durum farklı olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazıda dikkat edersen "ucuslar sınırlandırılmıstır" yazdım sen okumayı ve okudugunu anlamayı ogren sonra yorum yaz. Bugun italya ve isviçrede hangi havalimanına iliushin iniyor arastır. verdigin ornege bak cubana airmiş. ambargodan dolayı yedek parca bulmada bile zorlanan ulke. Aeroflot bile boeing ve airbusa gecti bunun bir nedeni vardır herhalde. ayrıca soruyu yanıtla kaç iliushin veya tupolev ucuyor? kac boeing ve airbus serviste, biraz oku gelistir kendini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne yalan söyliyeyim kırıma uğramış bir IL görmedim bugüne kadar. Nerede olduğunu bulamadım ama bir arkadaşımız yorumunda "ILyuşinler Avrupaya uçamıyor, yasaklılar" diye yazmış. Şimdi o kör cahil insana şunu söylemekde fayda var; "CUBANA her gün Madrid, Londra ve Paris'den Kübaya IL-96 ile sefer düzenliyor". Ya Italya ve Fransa AB üyesi değil ve İngiltere AB'yi dışarıdan desteklemiyor, yada senin hiç birşeyden haberin yok, yada ben uyduruyorum. Neyseki CUBANA'nın websitesi mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İllusion ve tupalovlar ın kaza sayılarının azlığı sağlamlıklarından ya teknik donanımlarından kaynaklanmıyor. Her uçakta 2 teknisyen sürekli uçuş ekibindeler, bu nedenle bir çok illusion da koltuk sayısı 350 iken seat planda görünen 348 dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
su her gun moskovaya biz ucak kaldırıp rotar yapan aeroflottan mı bahsediosun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın arkadasım yazdıklarından havacılıga uzak oldugun belli. saydıgın ucakların bir cogunun gerek gürültü gerek güvenlik nedeniyle avrupa havalimanlarına uçusu sınırlandırılmıştır. Dünya üzerinde servisteki Boeing, Airbus sayısı kaçtır? senin kereste gibi iliushin,tupolevlerinin sayısı kactır? Sunu unutma dunya uzerinde kırımı hic olmayan ve yuzlerce uçaklık filosu olan bircok havayolu var. Sadece AA 1500 uzerinde uçağı var bu sana bir fikir verir umarım. Önmli olan uçağın bakımının ve işletmeciliğinin iyi yapılmasıdır. Ayrıca hicbir zaman bir rus uçagına binmek istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000