25 Nisan 2016, Pazartesi 12:20:45

THY ihbarcısına 5 yıl hapis

THY'nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağına asılsız bomba ihbarında bulunan bir kişiye "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.
  • utanmasa neden ceza verilmis bunu suctan mi sayiyorsunuz diyecek zihniyetler var hakkaten.bazen diyorum ki kendi kendime ben nerdeyim nerde yasiyorum nasil insanlarin oldugu bir ulkede yasiyorum diye.hakkaten bazi insanlarda dusunebilcek duzeyde bile beyin yok.beyin olmadan direkt dunyaya inmisler.eyyy ceza niye 5 yil verildi fazla olmus tecavuz eden daha az ceza alirdi diyen dusunme yetisi olmayan vatandaslar , boyle diye diye bu ulke sahtekarliktan hirsizlik suclarindan dolandiriciliklardan tecavuz suclarindan cinayetten gecilmiyor.az bile ceza verilmis bu sahsa.nerden biliyorsun o ucakta ya bir hastasi olup yetismek zorunda olmayani,ya bir is gorusmesine gitmek zorunda olup o isten olani,ya bir onemli plan ve programi olupta sekteye ugramayan yolcu olmadigini.oturmussunuz hala madur olanin yaninda olmak yerinr sucluya sahip cikiyorsunuz.hakkaten aklinizdan suphe ediyorum.ordaki yolcularin yerine koyup kendinizi bir empati yapmayi dusunun isterseniz.biraz olmayan beyninizi zorlayip.
  • Hapsin bir caydırılığı yok ki. Mağdur ettiği yolcular ne olacak? Hepsine tazminat ödemesi lazım. Ayrıca uçağa boş yere harcattığı yakıtın masrafını ödemesi lazım. İşte o zaman cezanın bir etkinliği olur. Gerçek adalet budur.
  • peki ya bir adet km vardı hani şu malum bomba ihbarı yapılan seferde görevliydi? sahi ne oldu o şahısa? o da bu vatandaş gibi tutuklanıp ceza ve tutuk evine gönderildi mi?
  • tamam adam suclu ama 5 yil nedir abi. cikan adam islah olmaz, ugradigi abarti ceza sonucu daha fazla suca yatkin olur. cezalar mantikli olmali.
  • lanet olası federaller! lanet olası havacılık kuralları!!
  • Çok iyi olmuş.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Konya seferini yapan uçağına 8 Kasım 2015 tarihinde asılsız bomba ihbarında bulunan kişinin yargılanmasına başlandı.

Konya 20. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık A.M. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 223/3 maddesi uyarınca "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme hava ulaşım aracının hareket etmesinin engellenmesi suçunun sadece cebir ve şiddetle işlenmesi gerekmediğine, hukuka aykırı herhangi bir fiil ile işlenmesi halinde de bu suçun oluşacağına, asılsız bomba ihbarının uçağın hareketini engellemesi kastını taşıdığından hukuka aykırı bir eylem olduğuna hükmetti.

THY ihbarcısına 5 yıl hapis

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

leman ~ 8 yıl önce
utanmasa neden ceza verilmis bunu suctan mi sayiyorsunuz diyecek zihniyetler var hakkaten.bazen diyorum ki kendi kendime ben nerdeyim nerde yasiyorum nasil insanlarin oldugu bir ulkede yasiyorum diye.hakkaten bazi insanlarda dusunebilcek duzeyde bile beyin yok.beyin olmadan direkt dunyaya inmisler.eyyy ceza niye 5 yil verildi fazla olmus tecavuz eden daha az ceza alirdi diyen dusunme yetisi olmayan vatandaslar , boyle diye diye bu ulke sahtekarliktan hirsizlik suclarindan dolandiriciliklardan tecavuz suclarindan cinayetten gecilmiyor.az bile ceza verilmis bu sahsa.nerden biliyorsun o ucakta ya bir hastasi olup yetismek zorunda olmayani,ya bir is gorusmesine gitmek zorunda olup o isten olani,ya bir onemli plan ve programi olupta sekteye ugramayan yolcu olmadigini.oturmussunuz hala madur olanin yaninda olmak yerinr sucluya sahip cikiyorsunuz.hakkaten aklinizdan suphe ediyorum.ordaki yolcularin yerine koyup kendinizi bir empati yapmayi dusunun isterseniz.biraz olmayan beyninizi zorlayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İroni ~ 8 yıl önce
Şampiyon adam ironi yapmış sakin ol
.. ~ 8 yıl önce
Bilader siz ironinin nerede yapılıp yapılmayacağını bilemiyorsunuz. Sıkışınca sakin ol ironi yapmış adam diyorsunuz
Senarist ~ 8 yıl önce
Bir dur zaten ortalık karışık
Senarist ~ 8 yıl önce
Dünya size güzel beee
adalet ~ 8 yıl önce
Hapsin bir caydırılığı yok ki. Mağdur ettiği yolcular ne olacak? Hepsine tazminat ödemesi lazım. Ayrıca uçağa boş yere harcattığı yakıtın masrafını ödemesi lazım. İşte o zaman cezanın bir etkinliği olur. Gerçek adalet budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
peki ya bir adet km vardı hani şu malum bomba ihbarı yapılan seferde görevliydi? sahi ne oldu o şahısa? o da bu vatandaş gibi tutuklanıp ceza ve tutuk evine gönderildi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 8 yıl önce
Baska sirkette ucuslara devam ediyor hocam benden duymus olma da..
ohaa ~ 8 yıl önce
tamam adam suclu ama 5 yil nedir abi. cikan adam islah olmaz, ugradigi abarti ceza sonucu daha fazla suca yatkin olur. cezalar mantikli olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777-RR1000 ~ 8 yıl önce
tecavüz etse daha az ceza alırdı... haklısın!
Seni varyaaa ~ 8 yıl önce
Kardes cok uzulduysen seni atsinlar onun yerine iceri, dusunce sucuna kesinlikle hayir ama senin gibi mal beyanina evet! Sen dusunceni aciklayamamalisin.
B777-RR1000'e ~ 8 yıl önce
Kardes oyuncaklarin buyukmus, tecavuz filanda hemen aklina geliyor, acaba dedim biryerlerde avuc ici kadar kucuk bir durum varda bu genel hayatina mi sirayet etti?
lanet olsun ~ 8 yıl önce
lanet olası federaller! lanet olası havacılık kuralları!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lanet olasıcalar! ~ 8 yıl önce
Bir çok insanın işini gücünü aksatan, boş yere saatlerce beklemesine neden olan, iş gücü, zaman, kaynak israfına neden olan kişiye ve onun destekçilerine lanet olsun!!!
joe dalton ~ 8 yıl önce
Asılsız ihbar yapana Türk Ceza Kanunundan ceza verecekler havacılık kuralıyla ne alakası var
Az ~ 8 yıl önce
Çok iyi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000