21 Ağustos 2008, Perşembe 08:42:25

THY için düello zamanı!

THY’nin mil programını yenilemek üzere açtığı ihalede 4 banka yarışacak. Bu bankalardan ikisi Yapı Kredi ve Garanti’den oluşacak.
  • BİR DE HAMDİ BEYE TAKILIRLAR..BAK NE GÜZEL YAPMIŞ ÖNCEKİ İHALE SONUÇLANIP AKBANK KAZANMASINA RAĞMEN İPTAL EDİP YİNE GARANTİ'YE VERMİŞ...TABİİ HESAP SORAN OLMAYINCA ÇİFTLİK GİBİ İDARE ET...BEN HAMDİ BEY'İN İÇİNDEN GEÇENİ BİLİYORUM...KEŞKE DİYORDUR "AL BARAKA VEYA KUVEYT TÜRK GİRSE DE BUNLARDAN BİRİ KAZANSA"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Hamdi Topçu’ya göre, komisyon 8 yıldır birlikte çalışıyor olmalarına karşın, Garanti’nin üzerinde teklif veren bankaları da gözardı etmeyecek.

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) 2000 yılından bu yana Garanti Bankası ile çalıştığı mil programını yenilemek üzere açtığı ihalede 4 banka yarışacak. Bu bankalardan ikisi de Yapı Kredi ve Garanti Bankası olacak. Şu an bankalardan gelen tekliflerin ihale komisyonunca incelendiğini dile getiren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Hamdi Topçu, "Yatırımlara saygı duyuyoruz. Ancak, Garanti’den yüksek teklif veren olursa onu da değerlendiriz" dedi.

Tüketici benimsemeli

Programda müşteri sadakati sağlamanın ticari getiriden daha çok önem kazandığının altını çizen Topçu şöyle konuştu: "Piyasanın şartları var. Bir dönem çok iyi gelir getiren bir program, başka bir dönemde iyi gelir getirmeyebilir. Önemli olan tüketicinin onu benimsemesi. Biz cazip hale getirmek için atılan her adımı destekliyoruz. Bize verilen her teklifi de değerlendiririz. Garanti’den yüksek teklif gelirse, onu da değerlendiririz. Müşterilerin bu imkanlardan daha fazla faydalanması, sadakatin artırılması ve güvenilir olması bizim için çok önemli. Gelen teklifler şekillendikçe değerlendirme konusunda nasıl bir yol izleyeceğimiz de belli olacak." 2000 yılından bu yana uygulanan mil programını farklılaştırma yoluna gideceklerini dile getiren Topçu şöyle devam etti: "Bizim için önemli olan hem ihaleyi kazanan banka için, hem de bizim için kárlı bir sonuç çıkması. Banka zarar etmesin. Biz de daha çok kazanalım. Önemli olan müşteri sadakatini artırabilmek. Burada bankaların yatırımlarını gözardı etmiyoruz. Büyük altyapı hazırlıyorlar. Önemli olan yeni ürün ve imkan sunabilmek."

Miles & Smiles mil programı sayesinde THY’nin bugüne kadar taşıdığı bedava yolcu sayısı 1 milyonu, bilançosunda ayırdığı yıllık bedel de 50 milyon YTL’yi buluyor. 2003 yılında yenilenen ihalede Garanti’nin en büyük rakibi olarak öne çıkan Akbank, kendi kartı Wings olduğu için bu kez yapılacak ihalede yarışmayacağını açıkladı. 2003 yılında Akbank, 18 milyon 250 bin dolarlık teklifine rağmen THY’nin mil ihalesini alamamıştı. Garanti’nin yaptığı yatırımları göstererek gerçekleştirdiği itirazı üzerine THY Akbank’ın kazandığı ihaleyi yenilemişti. İhalede THY her yıl 20 milyon dolar üzerinden Garanti ile anlaşmaya varmıştı.

İştah kabartıyor

Akbank’ın daha yüksek verdiği teklife rağmen alamadığı bu ihale Türkiye’de mil savaşının başlamasına neden oldu. Akbank’ın yanısıra Finansbank, Yapı ve Kredi Bankası, HSBC gibi bankalar da kendi kartlarıyla faaliyet gösteriyor. Garanti’nin Shop & Milers kartındaki alışverişlerden kazanılan puanlar, belirli bir katsayıyla çarpılarak, uçak bileti puanına çevriliyor.

700 bin kişi milden yararlanıyor

DÜNYADA birçok havayolu şirketinin uyguladığı THY’de de Miles & Smiles olarak adlandırılan mil programı yolculara bedava yolculuk fırsatı sağlayan bir hizmet. THY’nin Garanti ile yaptığı anlaşma sonucunda son 8 yıldır kredi kartı harcamalarından da tüketiciye bedava uçmalarını sağlayacak mil kazandırıyor. Programa Bu miller ile başta Türk Hava Yolları olmak üzere Star Alliance bünyesindeki 20 havayolu ile dünyanın 965 noktasına uçarken de kazanılabiliyor. Türkiye’de bankaların havayolu şirketlerinin ücretsiz bilet kazandıran mil programlarını izleyen kişi sayısı 700 bini buluyor. 2007 yılı sonu kayıtlarına göre Shop and Miles kart kullanıcı sayısı 350 bini aşmıştı. Garanti Bankası, bedava uçak bileti kazandırma uygulamasına Shop and Miles’ın yanı sıra American Express’in Platinium kartını da ekledi.

Müşteri önce rezervasyon yapıp sonra mille alacak

DÜNYADA artan petrol fiyatları nedeniyle havayolu şirketleri en fazla değişikliği mil programlarında gerçekleştiriyor. Topçu, müşterileri için şartları ağırlaştırmak yerine hafifleştirme yoluna gideceklerini belirterek şunları söyledi: "Uygulamalarımızda dünyadaki petrol fiyatları ile ilgili olarak ağırlaştırma yapılmayacak. İhalede yer alan tüm bankalarla görüşüp programın daha iyi hale getirilmesi için önerecekleri yenilikleri sorduk. Bu görüşmelerin ardından yeni bir şartname hazırladık. Kampanyalar ile artık müşteri önce yeri rezerve edip sonra miliyle koltuğu satın alabilecek."

THY’ye her yıl 20 milyon dolardan çok ödeme yaptık

THY ile 2003 yılında yaptıkları anlaşmanın yıllık 20 milyon dolalrık asgari ödeme ile kart cirosundaki paya göre şekillendiğini dile getiren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ihaleye bu yıl da katılacaklarının altını çizerek, "Bizim kart ciromuzdan THY’ye ödediğimiz pay hiçbir zaman asgari ödeme olan 20 milyon doların altında kalmadı. O nedenle biz THY’ye hep 20 milyon doların üzerinde ödeme yaptık. Yatırımlarımız için memnunuz. Müşteri memnuniyetini de maksimize etmeye çalışıyoruz. Türk Hava Yolları esnekleştikçe mil programındaki müşteri memnuniyeti de artacaktır" dedi.

THY için düello zamanı!

Yorumlar

NERDE TRAK ~ 16 yıl önce
BİR DE HAMDİ BEYE TAKILIRLAR..BAK NE GÜZEL YAPMIŞ ÖNCEKİ İHALE SONUÇLANIP AKBANK KAZANMASINA RAĞMEN İPTAL EDİP YİNE GARANTİ'YE VERMİŞ...TABİİ HESAP SORAN OLMAYINCA ÇİFTLİK GİBİ İDARE ET...BEN HAMDİ BEY'İN İÇİNDEN GEÇENİ BİLİYORUM...KEŞKE DİYORDUR "AL BARAKA VEYA KUVEYT TÜRK GİRSE DE BUNLARDAN BİRİ KAZANSA"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000