27 Ağustos 2011, Cumartesi 08:35:15

THY İÇİN ANKARA DEVREYE GİRDİ

Ankara, Bingazi Havaalanı'nın açılması ve THY seferleri için devrede...
  • somaliyi ve libayayı kurtardık bakalım thy yi kim kurtaracak zarar etmekten ?
  • Türkiyenin ne kadar çok parası varmış ya yardım yapa yapa bitiremedik o parayı....
Muammer Kaddafi sonrası Libya'nın yeniden inşasına katkıda bulunmak isteyen Türkiye, iç çatışmalar sırasında hasar gören muhaliflerin kalesi Bingazi'deki havaalanının onarımını yapacak.

İstanbul'da önceki gün yeni Libya için yol haritasının tartışıldığı Libya Temas Grubu toplantısına ev sahipliği yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril ile görüştü. Cibril, Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edildi. Görüşmelerde Türk tarafı, Ankara'nın her türlü desteğe hazır olduğunu iletti. Libya tarafı da en önemli sorunun yurtdışındaki mali varlıklarının dondurulması olduğunu belirterek bu kısıtlamanın kaldırılması için yardım istedi. Konuk heyet ayrıca Türkiye'nin Libya'daki her kesimde kabul görmesi dolayısıyla ülkede birliğin yeniden sağlanması konusunda yardım talep etti.

Cibril ile basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Ulusal Geçiş Konseyi'nin Libya halkını temsil eden tek otorite olduğunu ifade ederek Libya'nın dondurulmuş varlıklarının tümüyle serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Libya halkının tek egemenliğinin tescili bağlamında Libya bayrağının, Birleşmiş Milletler'de dalgalanmasını istedi. Davutoğlu, "Bayrak, mali kaynaklar ve uluslararası tanınma, bir ulusal meşruiyetin ve egemenliğin 3 şartı olarak artık yerine getirilmelidir. Ulusal Geçiş Konseyi, Libya halkının temsilcisi olarak bu 3 hususta tek muhatap olarak kabul edilmelidir." dedi. Davutoğlu, Bingazi Havalimanı'nın birkaç gün içinde açılabilmesi ve THY seferlerinin başlaması için girişimlerde bulunduğunu aktardı. Konu hakkında veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal da, havaalanının uçak iniş ve kalkışlarına izin verecek hale getirilmesi için Bingazi'ye gidecek firmalarla irtibat sağladıklarını aktardı.

(Zaman)
THY İÇİN ANKARA DEVREYE GİRDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
somaliyi ve libayayı kurtardık bakalım thy yi kim kurtaracak zarar etmekten ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyenin ne kadar çok parası varmış ya yardım yapa yapa bitiremedik o parayı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000