08 Ağustos 2010, Pazar 08:22:21

"THY İÇİN 12'DEN SONRA 14 GELİYORMUŞ"

Hürriyet ve Beyazgazete.com'da köşe yazıları yazan Şükrü Kızılot geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile seyahat ederken yaşadığı bir olayı köşesine taşımış. İşte olmayan koltuğa bilet verilmesini eleştiren Kızılot'un köşe yazısı...
  • Rakipsiz thy
  • En güvenilir THY yollarıdır başka ben tanımıyorum 13 yıldır sürekli ucuyorum işim gereği buldunuz böyle kaliteyi ve hizmeti bahaneniz koltuk numarası
  • olmayan ya da yaşanmayan olayları bu şekilde fantastik olarak anlatmayı çok seven, uçakta görmemişçe ilgi çekmeye çalışan köşe yazarlarına tilt oluyorum. Sistem olmayan koltuk numarası vermez.
  • okurken çok güldüm gerçekten.13 rakamının olmamsının nedeni thy degil tabii kide.ucağın fabrika çıkışı o şekilde.13 rakamının uğursuz olmasına inanıldığı için genelde uçaklarda 13 numaralı koltuk yoktur.
  • yahu neye saçmalamayalım, adam ufak bir hatayı büyütüp köşesine yazmış biz saçmalamayalım?? ne var bir hanım kızımız biniş kartına yanlış koltuk verdiyse?? sanki o koltuğa göre bilet aldı beyefendi... ne var? arkada yada önde başka yerde gitse biyerimi eksiliyo topu topu 1 saatlik yolda? önde gidenler bodruma arkadakiler antalyayamı gidio?? arkadaşın dediği gibi ülkenin konuşulacak konusu derdi bitti bumu kaldı??? ben size söyliyim sayın kızılot bodruma tatile gitti e tabi bi tarafı tambura çalıo, kim düşünecek köşeye yazacağı yazıyı, yolda geçen anılarını yaazr anca böyle tatmin eder egosunu...
  • Thy 4 bir yandan karalamaya maruz kalıyor.İnanılır gibi değil dert edilen bu yani..Artık insanlar sağlıklı bir şekilde seyahat etmek için değil eksik aramak için biniyor uçağa.Beğenmezsen binmeszin kimse zorlamıyor ya sizi.
  • uçakta tip değişikliği olmuştur en kötü. ayakta mı kalmış? memlekette binlerce sorun var, yazılan yazıya bak. çok anlamsız.
  • Birileri olmayan koltuga bilet kesmisler demis haberi okuyup anlamama özürlüsü olanlar var demis asil onlar kendileri özürlü anlamasi gerek parafraf aynen su ; 1 saat 20 dk bir rötar sonrası uçağa bindik... yani normalde ucmasi gerek ucakta ariza veya degisiklik söz konusu olmus yoksa hic bir ucus bu kadar rötar yapmaz bunu anlamayacak insanlar var hala aramizda yazik..
  • Thy yi kötülüycekler ya kötüleyin.. Koltuk numarasiyla Thy nin ne alakasi var üretici firmalar 13 numarali koltuk acil cikisa geldigi icin koltuk mesafesini genis tutmak icin bi koltugu iptal ediyor bazi modellerde bazi görüse görede 13 numara ugursuz oldugu icin cogu modelde yok deniliyor.. Sükrü Beyde Kösesi bos kalmasin diye yazi yazmis iste ne yazar ama bilmiyorsan bi bile sor..
  • THY filosundaki uçakların 737-400 modellerinde 13.sıra var. daha önce bi uçuşumda ben de şahit oldum. uçak değişti. herkes aynı koltuğuna oturdu, 13.sıra olmadığı için bi evelki uçakta 13.sıra verilenleri, boş yerlere dağıttılar.burda da oyle bi durum söz konusu.

12'den sonra kaç gelir?

"Bu da sorulur mu?" demeyin.Sorulur!Çünkü bilmeyenler var. Örneğin; THY!

12'den sonra 14 geliyormuş!

Cumartesi günü, TK 7152 No.lu 19.00 uçağıyla Bodrum'a gitmek üzere, biniş kartımızı aldık. Koltuk numaralarımız 13/D-E-F idi. 1 saat 20 dakikalık bir rötar sonrası uçağa bindik... Oturacağımız sıraya doğru, numaraları okuyarak ilerliyoruz. 9, 10, 11, 12 ... o da ne?12'den sonra 14 geliyor! 13 sıra no.lu koltuklar (A, B, C, D, E ve F) yok?Peki... nereye oturacağız?Olmayan koltuğa bilet kesilmiş! İnanılır gibi değil! Olmayan koltuğa ait biniş kartı elimizde, çözüm arıyoruz. Görevlilerden biri geldi; "Hocam ben Gazi Üniversitesi Maliye bölümünden öğrencinizim. Size boş yer bakalım. Yan yana üç koltuk yok ama arkada önde bulurum" dedikten sonra tebessüm ederek ekledi; "Herhalde bu komediyi köşenizde yazarsınız" İnanılır gibi değil, THY uçağında, oturma yerlerini birileri numaralandırırken 12'den sonra 13'ün geldiğini bilmiyor. Birileri de olmayan 13 No.lu koltuğa biniş kartları veriyor! Yakında "yılın başarı ödülü"nü alırlarsa şaşırmam. Burası Türkiye!..
 

"THY İÇİN 12'DEN SONRA 14 GELİYORMUŞ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Zekeriya ~ 3 ay önce
Rakipsiz thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zekeriya ~ 3 ay önce
En güvenilir THY yollarıdır başka ben tanımıyorum 13 yıldır sürekli ucuyorum işim gereği buldunuz böyle kaliteyi ve hizmeti bahaneniz koltuk numarası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olmayan ya da yaşanmayan olayları bu şekilde fantastik olarak anlatmayı çok seven, uçakta görmemişçe ilgi çekmeye çalışan köşe yazarlarına tilt oluyorum. Sistem olmayan koltuk numarası vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
okurken çok güldüm gerçekten.13 rakamının olmamsının nedeni thy degil tabii kide.ucağın fabrika çıkışı o şekilde.13 rakamının uğursuz olmasına inanıldığı için genelde uçaklarda 13 numaralı koltuk yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu neye saçmalamayalım, adam ufak bir hatayı büyütüp köşesine yazmış biz saçmalamayalım?? ne var bir hanım kızımız biniş kartına yanlış koltuk verdiyse?? sanki o koltuğa göre bilet aldı beyefendi... ne var? arkada yada önde başka yerde gitse biyerimi eksiliyo topu topu 1 saatlik yolda? önde gidenler bodruma arkadakiler antalyayamı gidio?? arkadaşın dediği gibi ülkenin konuşulacak konusu derdi bitti bumu kaldı??? ben size söyliyim sayın kızılot bodruma tatile gitti e tabi bi tarafı tambura çalıo, kim düşünecek köşeye yazacağı yazıyı, yolda geçen anılarını yaazr anca böyle tatmin eder egosunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy 4 bir yandan karalamaya maruz kalıyor.İnanılır gibi değil dert edilen bu yani..Artık insanlar sağlıklı bir şekilde seyahat etmek için değil eksik aramak için biniyor uçağa.Beğenmezsen binmeszin kimse zorlamıyor ya sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta tip değişikliği olmuştur en kötü. ayakta mı kalmış? memlekette binlerce sorun var, yazılan yazıya bak. çok anlamsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri olmayan koltuga bilet kesmisler demis haberi okuyup anlamama özürlüsü olanlar var demis asil onlar kendileri özürlü anlamasi gerek parafraf aynen su ; 1 saat 20 dk bir rötar sonrası uçağa bindik... yani normalde ucmasi gerek ucakta ariza veya degisiklik söz konusu olmus yoksa hic bir ucus bu kadar rötar yapmaz bunu anlamayacak insanlar var hala aramizda yazik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy yi kötülüycekler ya kötüleyin.. Koltuk numarasiyla Thy nin ne alakasi var üretici firmalar 13 numarali koltuk acil cikisa geldigi icin koltuk mesafesini genis tutmak icin bi koltugu iptal ediyor bazi modellerde bazi görüse görede 13 numara ugursuz oldugu icin cogu modelde yok deniliyor.. Sükrü Beyde Kösesi bos kalmasin diye yazi yazmis iste ne yazar ama bilmiyorsan bi bile sor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY filosundaki uçakların 737-400 modellerinde 13.sıra var. daha önce bi uçuşumda ben de şahit oldum. uçak değişti. herkes aynı koltuğuna oturdu, 13.sıra olmadığı için bi evelki uçakta 13.sıra verilenleri, boş yerlere dağıttılar.burda da oyle bi durum söz konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000