08 Temmuz 2008, Salı 13:15:40

THY İÇ HATLARDAN ÇIKIYOR MU?

Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, Anadolu’daki bazı illerde bilet satış ofislerini kapatan, yer hizmetlerini Havaş ve Çelebi’ye devreden THY’nin iç hat uçuşlarından çekileceğini iddia etti.
  • Sendika başkanı olarak bu kadar desteksiz sallayıp,bu kadar milleti etkilemeye hakkın yok kardeşim.Şunu artık anlayın THY nin satış ofislerini kapatmasını herşeye yordunuz, ama iş yükünü kendinden alıp acentelere vermek istediğini bir türlü anlayamadınız.Satış ofisi kapatmak havayolunun kapanacağı anlamına gelmediğini ne zaman öğrenecek ve bunun üzerinden spekülasyon yapıp desteksiz atmaya ne zaman son vereceksiniz bilmiyorum.
  • ARTIK NE YAPILACAĞINA BİR KARAR VERİN BU KADAR DENEYİMLİ PERSONEL NE OLACAK BİR BELİRSİZLİK GİDİYOR KÜÇÜK BİR AÇIKLAMA O KADAR KOLAY DEĞİL DÜZEN KURUP BOZMAK
  • THY hic bir zaman ic hatlardan cekilmez. Acik semalar anlasmasi ise A.B. tarafinin Turkiye'ye karsi ikili anlasma ilkesini kabul edinceye kadar imzalanmaz. Bu olmadan anlasmayi imzalayan herhangi bir Turk hukumeti, Turk sivil havaciligini bitirmis olurki boyle bir sey ben beklemiyorum.Sayin Genel Sekreter, dunyanin her yerinde sendikacilarin yaptigi gibi kamuoyunu bu tip spekulatif haberlerle korkutmaya calisiyor.
  • THY iç hatlardan çekilirse hiç şaşmam. Son yıllarda özel hava yollarının iç hatlardaki rekabeti, THY iç hatlardaki yüksek fiyat politikasını engelledi. Dış hatlardaki tekeliyle korunacağını ve THY ayakta tutacağını sanıyorsa yanılıyor. Open Skies eninde sonunda THY da kapısını çalacak. Yönetim konusununda daha öğrenmeleri gereken çok şey var.
  • Sn. Genel Sekreter yıllardır sendikada yöneticilik yapmıyor da uzayda yaşıyormuş gibi açıklama yapmışsınız.İşveren ne yaptıysa sizlerin ve başkanın sayesinde yaptı.Tebrikler,öpüldünüz...2009 da da üyeler ,özellikle Anadolu delegeleri sizi öpecekler!!
  • Dünyanın nereye gittiğini, ekonominin nasıl döndüğünü bilmemenin bu kadar net bir itirafı olabilir mi? Dünyayı okuyamayanlar, daha verimli olmaktansa statükoyu savunanların görüşlerini "haber" diye yayınlıyorsanız, objektifliğinizden ve uzmanlığınızdan şüphe duyulur
  • teşekür ederiz...

Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, THY’nin Anadolu’daki bilet satış ofislerini kapatmaya başlamasını Türkiye’de ulusal sivil havacılığı bitirecek olan politikaların ilk adımı olarak değerlendirdi.  AirportHaber’e özel açıklamalarda bulunan Yağcı, “THY’nin üçüncü  kez halka arzından sonra kamu denetimi kalktı. THY’de özelleşme hızlandı. Anadolu’daki bilet satış ofislerinin boşaltılması, liberal politikaların bir parçası. THY böylece iç hatlardan çekiliyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin’in Dünya Gazetesi’nde, Anadolu Jet’in elden çıkarılabileceğini söylemesi bunun bir göstergesi. THY’nin iç hatları bırakması, bu boşluğun yabancı havayolu şirketlerince doldurulması demektir” dedi.

 

Open Skies (Açık Semalar) anlaşması kabul edilirse Türkiye’deki sivil havacılığın sonunun geleceğini ileri süren Yağcı şöyle devam etti: “Türkiye gibi jeopolitik öneme sahip bir ülkede, bu durum bizim ulusal havacılık politikamıza zarar verir. Bu durum yabancılar için bir avantajdır ama bizim için değildir. Açık semalar” anlaşması kabul edilirse, bu bizim ulusal sivil havacılığımızı bitirir.” 

 

Bu arada Genel Sekreter Yağcı, THY personelinin boşaltıldığı bilet satış ofislerine, AKP yanlılarının doldurduğunu ifade ederek “Bu tasfiyenin yapıldığı illerdeki arkadaşlarımızdan, THY personelinin yerine AKP yanlısı insanların getirildiğini öğreniyoruz. Ayrıca Teknik AŞ. İle THY’nin ayrılmasından sonra, bu illerde tüm uçuş operasyonu hizmetleri Havaş’a ve Çelebi’ye devrediliyor. 340 civarında THY personelinin iş akitleri sona erecek. Deneyimli personelin değişmesi uçuş güvenliğini tehlikeye sokacak bir durum” dedi.

 

Kapatılan bilet satış ofislerinin pazar kaybına neden olacağının altını çizen Yağcı,  “Bazı ofisler kapatılırken, bazıları da havalimanlarına taşınıyor. Anadolu’da havalimanları şehrin dışında yer alıyor. İnsanlar da havalimanına gitmek yerine elbette, başka firmalara yöneliyor.” Diye konuştu.

 

Türk Hava Yolları son iki ay içinde Bursa, Marmaris, Gaziantep, Denizli ve Milas’teki şehir bilet satış ofislerini kapatmıştı.

 

AirportHaber Özel

THY İÇ HATLARDAN ÇIKIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

sty ~ 16 yıl önce
Sendika başkanı olarak bu kadar desteksiz sallayıp,bu kadar milleti etkilemeye hakkın yok kardeşim.Şunu artık anlayın THY nin satış ofislerini kapatmasını herşeye yordunuz, ama iş yükünü kendinden alıp acentelere vermek istediğini bir türlü anlayamadınız.Satış ofisi kapatmak havayolunun kapanacağı anlamına gelmediğini ne zaman öğrenecek ve bunun üzerinden spekülasyon yapıp desteksiz atmaya ne zaman son vereceksiniz bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PERSONEL ~ 16 yıl önce
ARTIK NE YAPILACAĞINA BİR KARAR VERİN BU KADAR DENEYİMLİ PERSONEL NE OLACAK BİR BELİRSİZLİK GİDİYOR KÜÇÜK BİR AÇIKLAMA O KADAR KOLAY DEĞİL DÜZEN KURUP BOZMAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
THY hic bir zaman ic hatlardan cekilmez. Acik semalar anlasmasi ise A.B. tarafinin Turkiye'ye karsi ikili anlasma ilkesini kabul edinceye kadar imzalanmaz. Bu olmadan anlasmayi imzalayan herhangi bir Turk hukumeti, Turk sivil havaciligini bitirmis olurki boyle bir sey ben beklemiyorum.Sayin Genel Sekreter, dunyanin her yerinde sendikacilarin yaptigi gibi kamuoyunu bu tip spekulatif haberlerle korkutmaya calisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
THY iç hatlardan çekilirse hiç şaşmam. Son yıllarda özel hava yollarının iç hatlardaki rekabeti, THY iç hatlardaki yüksek fiyat politikasını engelledi. Dış hatlardaki tekeliyle korunacağını ve THY ayakta tutacağını sanıyorsa yanılıyor. Open Skies eninde sonunda THY da kapısını çalacak. Yönetim konusununda daha öğrenmeleri gereken çok şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dagobel ~ 16 yıl önce
Sn. Genel Sekreter yıllardır sendikada yöneticilik yapmıyor da uzayda yaşıyormuş gibi açıklama yapmışsınız.İşveren ne yaptıysa sizlerin ve başkanın sayesinde yaptı.Tebrikler,öpüldünüz...2009 da da üyeler ,özellikle Anadolu delegeleri sizi öpecekler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flyer ~ 16 yıl önce
Dünyanın nereye gittiğini, ekonominin nasıl döndüğünü bilmemenin bu kadar net bir itirafı olabilir mi? Dünyayı okuyamayanlar, daha verimli olmaktansa statükoyu savunanların görüşlerini "haber" diye yayınlıyorsanız, objektifliğinizden ve uzmanlığınızdan şüphe duyulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pıtırcık ~ 16 yıl önce
teşekür ederiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000