19 Ağustos 2014, Salı 11:25:37

THY İÇ HATLARDA YEMEK SERVİSİNİ KALDIRMALI!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu, bugünkü köşe yazısında Türk Hava Yolları'nın iç hat uçuşlarında ikram servisini kaldırması gerektiğini belirtti. Peki, Semercioğlu neler dedi? İşte o yazı...
  • Bence 1 saatte olsa çok güzel. Zaten bir saat önce orda olmak zorundayız ki ora gelene kadar da en az 1 saat desek yani acikiyoruz. Ve ordan yiyecek satin almak cok pahalı.
  • Hayatımda daha mal bir yorum okumadım Frequent Flyer ROma havaalanında 15 Euro sandviçe vermemek için aç kaldım diyorsun ama sonra bilete daha fazla veririm diyorsun. Git sandviçi cebinden al da karnın doysun. Kaldı ki yazıyı ya iyi okumadın ya da ne demek istediğini yazıya dökemedin. Sen 1,5 saatin altında olan uçuşlardan bahsediliyor. Roma 3 saat yani merak etme aç kalmazsın. Ucakta yemek servisi var. Ama Istanbul ankara ucuyorsan 1 saat yemek yemezsen olmezsin !
  • Ben yarın gece İstanbul'dan Singapur'a gideceğim.. 1000tl ye bile uçak bileti varken 2000tl ye sırf ikramlarından ve hizmetinden sebep THY ile gideceğim.. Sonuçta 11 saat transit uçuş yapacağım... Herşey üç beş kuruş para demek değil... İnsanların yüzde 90 ı bence paradan önce hizmet ister... Bu yüzden de biletin ne kadar olduğundan ziyade ne kadar hizmet edeceklerine bakar... THY bütün herşeyi ücretli yapıp hizmet kalitesini düşürse diğerlerinden ne farkı kalır??? Bence bu tutumunu sürdürmeye devam etmeli... Kaliteli hizmet ücretsiz ikram ve güler yüz isterse diğerlerinden çok çok daha pahalı olsun... Gidecek insan bütçesine göre tercihini yapar... Paran yoksa THY ile gitmek zorunda değilsin... THY yi tercih ediyorsan parasını ödersin...
  • Beğenmeyen binmez bu kadar basit havaalanına en az 2 saat önce geliyorsun 1 saat de evden çıkma bi de rötar olursa aç kaldın hava alanındaki fiyatlardan haberiniz yok galiba
  • Memnun değilsen binmezsin olur biter yemek servisini kaldirmali demek saçma bir ifade olmuş aldığı paraya göre hizmetini sunuyor firma.
  • Bu Cengiz efendi pegasus sevdalısı / yandaşı galiba. yarım litre suya 5 lira istiyorlar, bir sandviçe 15 lira istiyorlar ya pegasusta. Bu şekilde parayla satanlar hiç bir şekilde samimi gelmiyor. Geçen ay Roma'dan istanbul'a gelirken THY ile geldim ve 8 saattir beklediğim havalimanında bir tosta 15€ veremediğim için aç kaldım. Çok şükür uçağa bindiğimizde ziyafetle karşılaştık, bu sayede karnımızı doyurduk. Hem sen neden bahsediyorsun? O sandviçin tadından haberin var mı senin? THY'nin bedava verdiği sandviçi pegasus 15 liraya satıyor. Şuanki fiyatlardan daha da çok veririm o sandviçi yine yerim :)
  • Ya kardeşim ben sirf bu ucüstaki ikram icin tercih ediyorum havaalanlarindaki bufe ve restorantlar inanilmaz pahali bence bunu yaz cay 10 tl sigara bile pahali bunu bi duzenlesinler thy nin yaptigi adı ustunde ikram sanami soracaklar o zamn senin yazdigin gazetede siyah beyaz yazsin biraz indirim yapsın o mantikla ozamn mzaten pantolan giyiyoruz don giymeyelimmi ?
  • 15-20 LİRA İNDİRİMDEN'DE BİRŞEY OLMAZ DOSTUM ;)
  • hayatımda böyle saçma bir şey görmedim tabikide yapacaklar hosteslerin işi bu zaten yolcuları memnun etmek ayrıca 50 dakikada açlıktan ölmez demiş ne 50 dakikasından bahsediyor acaba havaalanında 1 saat önceden geliyorsunuz zaten valizleri ver checkin yap uçağa bin 1 saatte uçakta geçiyor eti iki uçaktan in valiz bekle derken 3 saat hatta daha fazla zamanınız gidiyor yolcular bu süre sarfında acıkıyor doğal olarak. Ben yemeği ücretli veren hava yollarını kınarken Cengiz beyin söylediklerine bak kaldırılsınmış çok saçma.
  • Öncelikle son yıllarda yükselen değer olan THY herhalde birşeyleri doğru yapıyor ki bu kadar beğenilen bir havayolu şirketi oldu. Sonra bir sandviç ile bir ayran yüzünden 20 TL indirim beklemeniz hata olur, maliyetlerden haberiniz yok herhalde. ve son olarak bu kadar başarılı olan bir havayolunun gidişatından memnun değilseniz, her zaman alternatiflerini arayabilirsiniz.

55 dakikalık uçuşta yemek servisi mi olurmuş...

Nerede görülmüş böyle bir şey...

İstanbul’dan Ankara, İzmir, Antalya ortalama 55 dakikayla 70 dakika arasında değişiyor uçuş süreleri...

Ortalaması 1 saat diyelim...

Uçağın pistten havalanmasıyla, tekerleklerini koyması arasında geçen bu sürede emin olun kimse açlıktan ölmez.

Ama THY yolcusunu böyle alıştırdığı için, 1 saatlik uçuşta bile sandviç, ayran, kola, yetmedi çay-kahve ikram ediyor.

Hosteslerin 1 saatlik sürede servisi yapıp, çöpleri toplamaya bile zamanları olmuyor neredeyse...

Garibim hostesler ışık hızıyla servis yapıp, topluyorlar.

Geçenlerde bir uçuşta inişe geçtiğimizde hâlâ çöp toplamaya çalışıyorlardı...

Ne gerek var bu şova ve de zahmete?

Uçakta sandviç yemezsek kimseye bir şey olmaz...

THY 1,5 saatin altında uçuşlarda yiyecek-içecek servisini kaldırmalı, sadece su ikram etmeli...

Buradan elde ettiği kârı da biletlere indirim olarak yansıtmalı...

15-20 lira daha ucuza mı uçmak istersiniz, 55 dakikalık uçuşta sandviç yemek mi?

Ben gözüm kapalı ilkini tercih ediyorum.

Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET

THY İÇ HATLARDA YEMEK SERVİSİNİ KALDIRMALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

sevgi ~ 7 yıl önce
Bence 1 saatte olsa çok güzel. Zaten bir saat önce orda olmak zorundayız ki ora gelene kadar da en az 1 saat desek yani acikiyoruz. Ve ordan yiyecek satin almak cok pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ~ 7 yıl önce
Hayatımda daha mal bir yorum okumadım Frequent Flyer ROma havaalanında 15 Euro sandviçe vermemek için aç kaldım diyorsun ama sonra bilete daha fazla veririm diyorsun. Git sandviçi cebinden al da karnın doysun. Kaldı ki yazıyı ya iyi okumadın ya da ne demek istediğini yazıya dökemedin. Sen 1,5 saatin altında olan uçuşlardan bahsediliyor. Roma 3 saat yani merak etme aç kalmazsın. Ucakta yemek servisi var. Ama Istanbul ankara ucuyorsan 1 saat yemek yemezsen olmezsin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samet Yaramazz ~ 7 yıl önce
Ben yarın gece İstanbul'dan Singapur'a gideceğim.. 1000tl ye bile uçak bileti varken 2000tl ye sırf ikramlarından ve hizmetinden sebep THY ile gideceğim.. Sonuçta 11 saat transit uçuş yapacağım... Herşey üç beş kuruş para demek değil... İnsanların yüzde 90 ı bence paradan önce hizmet ister... Bu yüzden de biletin ne kadar olduğundan ziyade ne kadar hizmet edeceklerine bakar... THY bütün herşeyi ücretli yapıp hizmet kalitesini düşürse diğerlerinden ne farkı kalır??? Bence bu tutumunu sürdürmeye devam etmeli... Kaliteli hizmet ücretsiz ikram ve güler yüz isterse diğerlerinden çok çok daha pahalı olsun... Gidecek insan bütçesine göre tercihini yapar... Paran yoksa THY ile gitmek zorunda değilsin... THY yi tercih ediyorsan parasını ödersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almancı ~ 8 yıl önce
Beğenmeyen binmez bu kadar basit havaalanına en az 2 saat önce geliyorsun 1 saat de evden çıkma bi de rötar olursa aç kaldın hava alanındaki fiyatlardan haberiniz yok galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 7 yıl önce
Helal başkan
Misafir ~ 8 yıl önce
Memnun değilsen binmezsin olur biter yemek servisini kaldirmali demek saçma bir ifade olmuş aldığı paraya göre hizmetini sunuyor firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frequent Flyer ~ 8 yıl önce
Bu Cengiz efendi pegasus sevdalısı / yandaşı galiba. yarım litre suya 5 lira istiyorlar, bir sandviçe 15 lira istiyorlar ya pegasusta. Bu şekilde parayla satanlar hiç bir şekilde samimi gelmiyor. Geçen ay Roma'dan istanbul'a gelirken THY ile geldim ve 8 saattir beklediğim havalimanında bir tosta 15€ veremediğim için aç kaldım. Çok şükür uçağa bindiğimizde ziyafetle karşılaştık, bu sayede karnımızı doyurduk. Hem sen neden bahsediyorsun? O sandviçin tadından haberin var mı senin? THY'nin bedava verdiği sandviçi pegasus 15 liraya satıyor. Şuanki fiyatlardan daha da çok veririm o sandviçi yine yerim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ayak ~ 8 yıl önce
Ya kardeşim ben sirf bu ucüstaki ikram icin tercih ediyorum havaalanlarindaki bufe ve restorantlar inanilmaz pahali bence bunu yaz cay 10 tl sigara bile pahali bunu bi duzenlesinler thy nin yaptigi adı ustunde ikram sanami soracaklar o zamn senin yazdigin gazetede siyah beyaz yazsin biraz indirim yapsın o mantikla ozamn mzaten pantolan giyiyoruz don giymeyelimmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TIRCI ~ 8 yıl önce
15-20 LİRA İNDİRİMDEN'DE BİRŞEY OLMAZ DOSTUM ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinirli ~ 9 yıl önce
hayatımda böyle saçma bir şey görmedim tabikide yapacaklar hosteslerin işi bu zaten yolcuları memnun etmek ayrıca 50 dakikada açlıktan ölmez demiş ne 50 dakikasından bahsediyor acaba havaalanında 1 saat önceden geliyorsunuz zaten valizleri ver checkin yap uçağa bin 1 saatte uçakta geçiyor eti iki uçaktan in valiz bekle derken 3 saat hatta daha fazla zamanınız gidiyor yolcular bu süre sarfında acıkıyor doğal olarak. Ben yemeği ücretli veren hava yollarını kınarken Cengiz beyin söylediklerine bak kaldırılsınmış çok saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cappa ~ 10 yıl önce
Öncelikle son yıllarda yükselen değer olan THY herhalde birşeyleri doğru yapıyor ki bu kadar beğenilen bir havayolu şirketi oldu. Sonra bir sandviç ile bir ayran yüzünden 20 TL indirim beklemeniz hata olur, maliyetlerden haberiniz yok herhalde. ve son olarak bu kadar başarılı olan bir havayolunun gidişatından memnun değilseniz, her zaman alternatiflerini arayabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000