01 Nisan 2009, Çarşamba 10:14:22

THY, IATA'nın kargo grubuna katıldı

Türk Hava Yolları Kargo, Kargo 2000 Kalite Yönetim Grubu’na kurumsal üye statüsünde katıldı.
  • Valla tebrik etmek lazim... Havayolu olmayan uyeleri bile bulunan boyle olusumun farkina on sene sonrada olsa varabilmeleri bile guzel..

Türk Hava Yolları Kargo, yaklaşık 50 havayolu, çok sayıda kargo acenta şirketleri, genel hizmet sağlayıcı kuruluşları ve bilişim teknolojisi sağlayıcılarının dahil olduğu Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) bir girişimi olan  Kargo 2000 Kalite Yönetim Sistemi’ne 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren dahil oldu.

Türk Hava Yolları Kargo, söz konusu gruba katılım sayesinde kargo taşıma süreci içerisinde zamanı iyi yönetmek, aksaklıkları azaltmak suretiyle hizmet kalitesini artırıp sektördeki başarısını güçlendirmeyi ve mutlak müşteri memnuniyeti sağlayarak, büyüyen hava kargo global piyasalarında pazar payının sürekliliğini ve artışını hedefliyor.

Tüm dünyada hava kargo sektörü için yeni bir kalite yönetim sistemi oluşturulması amacı ile bazı büyük çaplı havayollarını ve  kargo acentalarını  biraraya getiren Kargo 2000 Kalite Yönetim Sisteminin hedefi ölçülebilir ve veri destekli, sektörün özel standartları ile  desteklenmiş süreçler oluşturma suretiyle havayolu ile  hava kargo operasyonunun etkinliğini geliştirmek, hizmet standardını güçlendirmek ve son olarak operasyonel maliyetleri düşürmek.

Türk Hava Yolları Kargo, Kargo 2000 Kalite Yönetim Sistemi’ne dahil olarak Türk Hava Yolları’nın uçuş ağında iş ortakları ile eşgüdümlü olarak çalışmak suretiyle, kargoların öngörülen süre içerisinde sevkinin gerçekleştirilmesi ve tüm kargo hareketlerinin her aşamada takip edilebilir olmasını sağlayacak.

THY, IATA'nın kargo grubuna katıldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Valla tebrik etmek lazim... Havayolu olmayan uyeleri bile bulunan boyle olusumun farkina on sene sonrada olsa varabilmeleri bile guzel..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000