27 Nisan 2011, Çarşamba 14:07:20

THY HOSTESLERİ AÇLIK KAMPINDA

Türk Hava Yolları kabin memurları yönetmeliğinde yapılan ‘boy/kilo’ limitine uymayanların iş akdi feshedilir’ şeklindeki değişiklik kabinde kilo kabusuna sebep oldu. Diyet yaparak kilo veremeyenler işlerinden olmamak için bakın hangi yolu seçti?
  • 'Kontrol ama tam' başlığıyla yazan arkadaşa aynen katılıyorum.Güzel bir konuya değinmiş umarım yetkililer dikkate alır
  • DİKKAT zayıflama hapları cinsel doyumsuzluğa neden oluyormuş,aman haa!!!
  • yarın hosteslerin canına birşey olduğunda mı anlıycak şirket nasıl bir baskı altında tuttuğunu elemanlarını..herkes zayıflama hapı kullanıyor..öyle boyle deyıl..sonra tartıdan sonra hızla kılolar gerı alınıyor..yapmayın doymadınız mı daha ?*yazık günah ınsanların ekmek parası ıle oynamayı yukarda allah var..allahın adaleti de var..
  • kilodan yırttın bu sefer raporların var derler ceza keserler,bir şekilde bahane bulunucak anlıycanız..eskilere yer yok burada artık..tecrübeli elemanlar out yenilere in..havacılığın esas temeli tecrübedir..anlayana
  • madem hostesleriniz şişko o halde uçağa sebze yemekleri yukletin..bu ınsanlar butun gece uçarken ne yesin??nasıl ayakta dursun zaten uykusuzluk yeterince zorluyor,ee bide aç kalsın sonrada düşsün bayılsın..sonra çeşitli hastalıklar da gelsin beraberinde..insanların hayatlarını bu şekilde bitiremıyeceksınız..birlikten kuvvet doğacaktır..avrupa mahkemelerine sessiz kalınacağını sanmayınız..böyle kıyım olmaz..
  • 1.60 cm altında buraya torpille giren hostesleride eleyin o zaman..yolcu kör deyil onlarında farkında,dil sınavı yapın kaç kişi acaba düzgün ingilizce konuşabiliyor??özellikle son dönem uçan arkadaşlara sesleniyorum?tecrübe her zaman esastır..havacılıkta..zayıftır ama emergency bir durumda şaşar kalır bön böb bakar etrafına bumudur yani??
  • Baska onemli is yokmus gibi her 6 ayda bir bunu gundeme getirmenin calisan huzuru kacirmaktan baska amaclari yoktur. ASIL GONDERILMESI GEREKENLER ORTADA
  • THY, hosteslerine gereksiz yere çok yüksek ücret veriyor. aynı işi özeller daha düşük maaşa hallediyorrrrrrrrr.
  • ŞİRKETİN KARARINA SAYGIMIZ SONSUZ AMA ADİL OLMALI. BOYU 1.60 DAN KISA HOSTESLER VAR. ONLARINDA SÖZLEŞMELERİNİN SONLANDIRILMASI GEREKİR, O ZAMAN.
  • Herseye hakki oldugunu dusunen hadsiz zalimler ve onlara ses cikaramayanlar Yuce yaradanin gazabiyla odullendirilecekler. Peygamber efendimiz soyle buyurmustur" savaslarin en faziletlisi zalimler sultan( yonetici) yaninda haktan sozetmektir."

Türk Hava Yolları’nda kabin görevlisi olarak görev yapanlar bugünlerde kilo kabusu yaşıyor. THY İnsan Kaynakları tarafından personele duyurulan yeni düzenlemeyle, boy/kilo oranlarına uymayanların iş akdinin dahi fesh edilebileceği  belirtildi. Daha önce limitlere uymayanları ücretsiz izne çıkaran THY, bu kez işten çıkarılmaya varan yaptırım uygulanabileceğini duyurunca kabin ekipleri arasında kilo kabusu başladı.

THY personeli bir süredir boy/kilo ölçümleri yaptırırken, henüz ölçüm yaptırmayanlar sıkı diyete girdi. Konuyla ilgili Airporthaber’e ulaşan bilgilere göre, bazı kabin personelinin zayıflamak için gün boyu yemek yemediği, uçuşlarda bazı görevlilerin halsiz düştüğü bildirildi.

Hızlı kilo veremeyenler ise ilaçla zayıflama yöntemine başvurdu. Diyet yoluyla kilo veremeyen bazı kabin çalışanlarının ilaçla hızlı zayıflama yolunu seçtiği ancak bu yöntemin de son derece riskli sonuçlar doğurabileceği öğrenildi.

20 Mayıs’a kadar bütün kabin görevlilerinin ölçüme tabi tutulacağı belirtildi.

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILMIŞLARDI

TÜRK Hava Yolları (THY), geçen yaz aylarında aşırı kilolu olduğu gerekçesiyle Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı İzzet Levi dahil olmak üzere 30 kabin memurunu görevden uzaklaştırmıştı.  Kabin memurları kilo verene kadar 6 aylık ücretsiz izne çıkarılmış, kilo veren çalışanlar eski işlerine geri dönebilmişti. Ancak yönetmelikteki son değişiklikle kilo sınırını aşan ya da altında kalan personelin iş akdinin feshedilme ihtimali bulunuyor.

THY kadınlar için kilosu, boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan, en fazla 2 sayı yukarıda, 20 sayı aşağıda olmak, erkekler için kilosu boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan, en fazla 5 sayı yukarıda, 20 sayı aşağıda olmak şartını koşuyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY HOSTESLERİ AÇLIK KAMPINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Misafir ~ 13 yıl önce
'Kontrol ama tam' başlığıyla yazan arkadaşa aynen katılıyorum.Güzel bir konuya değinmiş umarım yetkililer dikkate alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DİKKAT zayıflama hapları cinsel doyumsuzluğa neden oluyormuş,aman haa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yarın hosteslerin canına birşey olduğunda mı anlıycak şirket nasıl bir baskı altında tuttuğunu elemanlarını..herkes zayıflama hapı kullanıyor..öyle boyle deyıl..sonra tartıdan sonra hızla kılolar gerı alınıyor..yapmayın doymadınız mı daha ?*yazık günah ınsanların ekmek parası ıle oynamayı yukarda allah var..allahın adaleti de var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kilodan yırttın bu sefer raporların var derler ceza keserler,bir şekilde bahane bulunucak anlıycanız..eskilere yer yok burada artık..tecrübeli elemanlar out yenilere in..havacılığın esas temeli tecrübedir..anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem hostesleriniz şişko o halde uçağa sebze yemekleri yukletin..bu ınsanlar butun gece uçarken ne yesin??nasıl ayakta dursun zaten uykusuzluk yeterince zorluyor,ee bide aç kalsın sonrada düşsün bayılsın..sonra çeşitli hastalıklar da gelsin beraberinde..insanların hayatlarını bu şekilde bitiremıyeceksınız..birlikten kuvvet doğacaktır..avrupa mahkemelerine sessiz kalınacağını sanmayınız..böyle kıyım olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.60 cm altında buraya torpille giren hostesleride eleyin o zaman..yolcu kör deyil onlarında farkında,dil sınavı yapın kaç kişi acaba düzgün ingilizce konuşabiliyor??özellikle son dönem uçan arkadaşlara sesleniyorum?tecrübe her zaman esastır..havacılıkta..zayıftır ama emergency bir durumda şaşar kalır bön böb bakar etrafına bumudur yani??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Baska onemli is yokmus gibi her 6 ayda bir bunu gundeme getirmenin calisan huzuru kacirmaktan baska amaclari yoktur. ASIL GONDERILMESI GEREKENLER ORTADA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY, hosteslerine gereksiz yere çok yüksek ücret veriyor. aynı işi özeller daha düşük maaşa hallediyorrrrrrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ŞİRKETİN KARARINA SAYGIMIZ SONSUZ AMA ADİL OLMALI. BOYU 1.60 DAN KISA HOSTESLER VAR. ONLARINDA SÖZLEŞMELERİNİN SONLANDIRILMASI GEREKİR, O ZAMAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herseye hakki oldugunu dusunen hadsiz zalimler ve onlara ses cikaramayanlar Yuce yaradanin gazabiyla odullendirilecekler. Peygamber efendimiz soyle buyurmustur" savaslarin en faziletlisi zalimler sultan( yonetici) yaninda haktan sozetmektir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000