16 Aralık 2017, Cumartesi 10:15:19

'THY HIV pozitif yolcuyu uçağa almadı' iddiası

Türk Hava Yolları'nın, Edinburgh-İstanbul seferinin yolcularından birini HIV Pozitif olduğu gerekçesiyle uçağa almadığı iddia edildi.
  • Yalan ve uyduruk bir haber. Ne alakası var uçağa binerken hiv testi mi isteniyormuş ki millet sizin hiv olduğunuzu bilsin? Şayet adamın alnında bu kişide hiv vardır uzak durun yazmıyorsa kimse kimsenin ne hastalık taşıdığını bilemez. Bu Peter denen arkadaş muhtemelen THY'den para koparmaya çalışıyor dava falan açıp ama akla abes bir yöntem.
  • Bu hastalık kan yolu ilede bulaşır diyorsunuz yolcunun uçakta burnu kanasa veya eli kanasa buna mudahele edecek olan thy hosteside hiv virüsümü alsin yani çok iyi yapmış uçağa kabul etmemiş raporsuz iyi bir karar
  • Ne yapacaktı ya THY? uçaklarımıza hastalıklı bir yolcuyu alıp 70 milyonu aids mi yapsaydı? Allah korumuş hepimizi...
  • Hıv sadece cinsel ilişki ve kan yolu ile bulaşır Solunum, dokunma, tabak, çatal, bıçak,tükürük vs ile bulaşmaz Yolcu diğer yolcularla cinsel müsabete girmeyeceğine göre sıkıntı yok
  • Apronda deve kesen zihniyetten be beklersin, şaşırdık mı , hayır.
  • Thynin instagram postlarinin altina sikayet yazan yolculara iyi niyet gostermesini tavsiye ederim.
  • Adam haklı
  • THY ezmek icin diger hava yollari OYUNLARI yani FAKE NEWS
  • Normal yolcudan asla rapor istenmez. Demek kiyolcuda bir anormallik var.

Türk Hava Yolları'nın,  Edinburgh-İstanbul seferinin yolcularından birini HIV Pozitif olduğu gerekçesiyle uçağa almadığı iddia edildi.

Independent'te yer alan habere göre; Edinburgh'dan İstanbul'a, buradan da Hurghada'ya gidecek 38 yaşındaki Peter Finlay adındaki yolcu, check-in işlemleri için THY kontuarına geldi. İşlemlerini yaptırmak isteyen yolcunun iddiasına göre THY Finlay'ı uçağa almak için 'uçabilir' raporu istedi.

HIV pozitif olan bir yolcunun doktor raporu olmadan uçabileceğini belirten Finlay, raporsuz olduğu gerekçesiyle uçağa kabul edilmedi. Bunun dışında THY çalışanları tarafından bazı sorulara maruz kaldığını ifade eden Peter Finlay; 'tedaviz tarzım, uçmak için uygun olup olmadığım ve bulaştırma riskimin olup olmadığınıı sordular' iddiasında bulundu.

Kurallara göre doktor raporu olmadan uçabileceğini ve HIV pozitif olduğunu kendisinin söylediğini belirten  Finlay, THY'nin yaklaşık 1 ay sonra bilet iadesi yapmak istediğini ancak kendisini inciten şeyin para değil davranış şekli olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Independent'e açıklamalarda bulunan bir THY yetkilisi; 'İlaç kullanması gereken bir yolcunun doktor raporu olması gerekir. Aynı zamanda reçetelerini de bulundurmak durumundadır. Bunun dışında gelişen bir durumda THY bilet iadesi yapmaz ancak bu yolcumuza iyi niyet göstergesi olarak bilet iadesi teklif ettik' dedi.

'THY HIV pozitif yolcuyu uçağa almadı' iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

B12 ~ 6 yıl önce
Yalan ve uyduruk bir haber. Ne alakası var uçağa binerken hiv testi mi isteniyormuş ki millet sizin hiv olduğunuzu bilsin? Şayet adamın alnında bu kişide hiv vardır uzak durun yazmıyorsa kimse kimsenin ne hastalık taşıdığını bilemez. Bu Peter denen arkadaş muhtemelen THY'den para koparmaya çalışıyor dava falan açıp ama akla abes bir yöntem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Didem ~ 6 yıl önce
Bu hastalık kan yolu ilede bulaşır diyorsunuz yolcunun uçakta burnu kanasa veya eli kanasa buna mudahele edecek olan thy hosteside hiv virüsümü alsin yani çok iyi yapmış uçağa kabul etmemiş raporsuz iyi bir karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Ne yapacaktı ya THY? uçaklarımıza hastalıklı bir yolcuyu alıp 70 milyonu aids mi yapsaydı? Allah korumuş hepimizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 6 yıl önce
Kevser, harikasın ya....bu cehaletin beni çok eğlendiriyor. Öncelikle adamcağız yurt dışına çıkıyor; uçak 70 Milyon kişilik mi ve son olarak ta yorum yapmadan önce öğren..diyeceğim ama sen de o kapasite yok. O nedenle sana anlayacağın şekilde anlatayım..AIDS bulaşması çok zor bir hastalık olup, sadece tek yolla bulaşır ki, onun bile korunması mümkündür. Eğer sana birisi gelirde böyle bir şey teklif ederse, o zaman korunmasını istemelisin. Burası üniversite tıp fakültesi veya tıp dergisi olmadığına göre sana bu kadar bilgi yeterli...nerede ise 40 yıldan beri dünyada var olan hastalık hakkında bilgi sahibi olmaman beni şaşırtmadı. Yukarıda söylediğime de aldırma...sadece yorum yap sen..bilgi sahibi olmadan da yapabilirsin.. Ben çok eğleniyorum.
70 milyon? ~ 6 yıl önce
Ne nüfustan, ne de hastalıktan bi habersin. Hastalıgın bulasma şeklini ve ihtimalini bir araştır istersen. Düşündüğün gibi bulasma ihtimali yüksek olsaydı dünyada insan kalmazdı!
Km1 ~ 6 yıl önce
Kevser hanım Hıv virüsü bulaşması için yolcunun diğer yolcularla cinsel ilişkiye girmesi lazım güldürmeyin beni Allah aşkına :) Ayrıca gerçekten çok cahilmişsiniz açın okuyun hiv virüsü ne gibi şartlarda bulaşır
B 52 ye ~ 6 yıl önce
Hıv tek yolla bulaşır derken ? Bence siz de bir araştırın konuyu
Suat ~ 6 yıl önce
Senin de allah belanı versin hastalıklı beyin
Canıtın ~ 6 yıl önce
Hıv sadece cinsel ilişki ve kan yolu ile bulaşır Solunum, dokunma, tabak, çatal, bıçak,tükürük vs ile bulaşmaz Yolcu diğer yolcularla cinsel müsabete girmeyeceğine göre sıkıntı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tx ~ 6 yıl önce
Apronda deve kesen zihniyetten be beklersin, şaşırdık mı , hayır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Thynin instagram postlarinin altina sikayet yazan yolculara iyi niyet gostermesini tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 6 yıl önce
Adam haklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ertug ~ 6 yıl önce
THY ezmek icin diger hava yollari OYUNLARI yani FAKE NEWS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşin içinde başka iş var ~ 6 yıl önce
Normal yolcudan asla rapor istenmez. Demek kiyolcuda bir anormallik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tezgah ~ 6 yıl önce
Yolcu kendi açıklamış, bence tazminat peşinde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000