14 Ekim 2009, Çarşamba 08:27:15

THY hisseleri çıldırdı!

Ekonmoik krize rağmen büyüme performansını sürdüren Türk Hava Yolları hisselerinde sıra dışı bir hareket yaşanıyor. THY hisseleri yılbaşından bu yana tam yüzde 263 değer kazanırken, İMKB 30 arasından en yüksek değer artışı sağlayan ikinci hisse oldu.
  • Yenilmişlik psikolojisi işte... Üzerine hayaller kurdukları siyasi hesapları çöktü. Kendilerine ve bildiklerine olan inançları, güvenleri, saygıları... Onlar da çöktü. Bu nedenle anlayamadıkları şeylere giydirip duruyorlar aylardır... Boşverin gitsin. Bu ruh halini düzeltemezsiniz.
  • Helal olsun ne diyeyim.. Ne zaman bir ucakta bir yabanci ile tanissam bana THY nin ne kadar iyi bir sirket oldugunu anlatiyor. cogu ilk ya da ikinci defa servisi kullanan insanlar beklentilerinden daha fazlasini buldugunu soyluyor. ya da THY yi tercih ettigini soyluyor.. Ama ne zaman bu eyyamci taifesini dinlesem sanki dandik bir havayolundan bahsediyorlar gibime geliyor. Su anda Avrupa milli tasiyicilarinin uzerindeki en buyuk tehdit nedir biliyopr musunuz? Soyleyeyim : THY ...
  • pess.. yani.. THY hisselerin Borsada Deger kazanmasina da kulp buldularya .. PES.. diyorum baska birsey demiyorum!! Yok parakazanakmis .. yok bimem ne .. PESS yani .. daha diyeyim !!
  • cekemiyorsaniz hepiniz muhalefete üye olun burasi havacilik sayfasi!!!
  • ben yorumları okudugumda sandımki thy iflas etmiş ve yorumları yazanlar da türk vatandaşı deyil sonra haberi okudum ve baktımki thy uçuşa geçmiş yorumları yazanlar da türkmüş elinsaf be kardeşim niye bu kötüleme şimdi sizin de thy hiseleriniz olsa idi ne derdiniz merak ediyorum benim yok ama biliyorumki benim ülkemin bir kuruluşu deyer kazanıyor bende gururlanıyorum ki hepimizinde gururlanması lazım bilmemiz lazım ki thy bu iktidar sayesinde bu konuma geldi önceden devletin malı deniz misali herkez istediyi kadar bu şirketi yoluyordu eger bu yorumuma inanmayan varsa saygı duyarım vve cevaplarını belkerim saygılarımla
  • birileri borsada okkalı para götürecek. Bide bu çıkış devam eder diye haber çıktı, bütün babalar ellerindeki pahalı hisseleri kısa yoldan para kazanmak isteyen enayilere satı verecek hisselerde 3 haftaya eski halinin altına inecek. Çakallar şimdiden ellerini ovuşturuyordur. İnanmayanlar mayısta beşiktaş hisselerinin seyrini bi incelesin.
  • Ne olacak birileri hisselerle oynuyor işte. Böyle haberlerden sonra daha da çok para kazanacaklar. Türkiye'de hangi hissenin gerçek değeri var ki? Sanayi dökülüyor, işsizlik tavan yapmış ama borsa yükseliyor. Var mı böyle şey?
  • en önemli tespit thy nin iskontoyu haketmediğidir. Zaten neden simdiye kadar avrupanın büyük sirketlerinden cok geride kaldı bunun araştırılması gerekir. Ama fark bundan sonra kapanacak. LH gibi büyükler thy nin hamlelerini not ediyor. yapacakları taktik hamlelere thy nin esnek cevap verebilmesi sart. aksi halde büyüme hızı kesilir.
  • bakalim buna nasil bir yorum yazacaklar !!!

İMKB'de yılbaşından bu yana yaşanan yükseliş endekse iki kata yakın prim yaptırdı. Ancak bazı hisselerdeki performans endeksi katlarken, yatırımcılarını da zengin etti.

100 BİN LİRA 363 BİN LİRA OLDU

THY hisseleri yılbaşında sadece 1.07 lira iken, dünkü kapanış itibariyle 3.88 liraya yükseldi. Böylece hisseler aradan geçen 9.5 ayda yüzde 263 değer kazandı. Yılbaşında hisselere 100 bin lira koyan bir yatırımcının portföyü de 363 bin liraya yükseldi.

HİSSELER NEDEN YÜKSELİYOR?

Avrupa'da ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerden biri havacılık sektörü olmasına karşın Türkiye'de rüzgar tersten esiyor.

İstanbul'un transit ülke olma avantajını iyi kullanan ve krizde açtığı yeni hatlar ve yaptığı yatırımlarla dikkat çeken THY, şimdi de bunun meyvelerini topluyor.

THY, kriz dönemi olan Ocak-Eylül döneminde 18.6 milyon yolcu taşıdı. Bu rakam kriz olmayan geçen yıl ise 16.9 milyon kişi düzeyindeydi. Yani THY, kriz ortamında yolcu sayısını yüzde 10.1 artırmış oldu.

Burada dikkat çeken en önemli artış ise transit yolcu sayısında. Aynı dönemler itibariyle THY'nin dıştan dışa transit yolcu sayısındaki artış yüzde 43.9 olarak gerçekleşti.

İlk 10 ayda arzedilen koltuk sayısında da ciddi bir artış var. Koltuk sayısı ocak-eylül 2008 döneminde 34.1 milyar iken, 2009 yılının aynı döneminde yüzde 20.6 artarak 41.2 milyara tırmandı.

THY'nin konma sayısı ise aynı dönemler arasında yüzde 11.4 artışla 141 bin 450'den 157 bin 633'e çıktı.

"YÜKSELİŞ DEVAM EDEBİLİR"

Ak Yatırım Menkul Değerler'in THY analisti Görkem Göker, THY hisselerinin yurtdışı benzerleri ile mukayese edildiğinde iskontolu olduğuna dikkat çekti. THY'nin büyüme dinamikleri ve operasyonel performansı göz önüne alındığında bu iskontoyu hak etmediğini belirten Göker, şöyle devam etti:

"Aradaki farkın kapanması gerekiyor. Biz bu fark halen devam ettiği için hisselerdeki yükselişin durması gerektiği kanatinde değiliz. Sonuçta THY en beğendiğimiz şirketler arasında. Şirketin büyüme performansına ve geleceğine dair çok kuvvetli inancımız var."

THY'nin İstanbul'un doğal lokasyon avantajını çok iyi kullandığına dikkat çeken Göker, "Bu durum özellikle transit yolcu sayısına çok olumlu katkı sağlıyor. THY de transit yolcuya çok önem veriyor ve avantajı iyi kullanıyor" diye konuştu. Göker şöyle devam etti:

"Bu sene ilk 8 ayda Avrupa Havayolları Birliği datalarına göre toplam kapasite yüzde 4.2 daralırken, THY yüzde 22 artış gösterdi. Bu da THY'nin slot hakkı kazandığı anlamına geliyor. Yurtdışındaki rakiplerinin boşalttığı slotları THy kapatıyor ve önümüzdeki dönemde bunun meyvesini yiyecek."

(hürriyet)

THY hisseleri çıldırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yenilmişlik psikolojisi işte... Üzerine hayaller kurdukları siyasi hesapları çöktü. Kendilerine ve bildiklerine olan inançları, güvenleri, saygıları... Onlar da çöktü. Bu nedenle anlayamadıkları şeylere giydirip duruyorlar aylardır... Boşverin gitsin. Bu ruh halini düzeltemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal olsun ne diyeyim.. Ne zaman bir ucakta bir yabanci ile tanissam bana THY nin ne kadar iyi bir sirket oldugunu anlatiyor. cogu ilk ya da ikinci defa servisi kullanan insanlar beklentilerinden daha fazlasini buldugunu soyluyor. ya da THY yi tercih ettigini soyluyor.. Ama ne zaman bu eyyamci taifesini dinlesem sanki dandik bir havayolundan bahsediyorlar gibime geliyor. Su anda Avrupa milli tasiyicilarinin uzerindeki en buyuk tehdit nedir biliyopr musunuz? Soyleyeyim : THY ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pess.. yani.. THY hisselerin Borsada Deger kazanmasina da kulp buldularya .. PES.. diyorum baska birsey demiyorum!! Yok parakazanakmis .. yok bimem ne .. PESS yani .. daha diyeyim !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cekemiyorsaniz hepiniz muhalefete üye olun burasi havacilik sayfasi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben yorumları okudugumda sandımki thy iflas etmiş ve yorumları yazanlar da türk vatandaşı deyil sonra haberi okudum ve baktımki thy uçuşa geçmiş yorumları yazanlar da türkmüş elinsaf be kardeşim niye bu kötüleme şimdi sizin de thy hiseleriniz olsa idi ne derdiniz merak ediyorum benim yok ama biliyorumki benim ülkemin bir kuruluşu deyer kazanıyor bende gururlanıyorum ki hepimizinde gururlanması lazım bilmemiz lazım ki thy bu iktidar sayesinde bu konuma geldi önceden devletin malı deniz misali herkez istediyi kadar bu şirketi yoluyordu eger bu yorumuma inanmayan varsa saygı duyarım vve cevaplarını belkerim saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birileri borsada okkalı para götürecek. Bide bu çıkış devam eder diye haber çıktı, bütün babalar ellerindeki pahalı hisseleri kısa yoldan para kazanmak isteyen enayilere satı verecek hisselerde 3 haftaya eski halinin altına inecek. Çakallar şimdiden ellerini ovuşturuyordur. İnanmayanlar mayısta beşiktaş hisselerinin seyrini bi incelesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne olacak birileri hisselerle oynuyor işte. Böyle haberlerden sonra daha da çok para kazanacaklar. Türkiye'de hangi hissenin gerçek değeri var ki? Sanayi dökülüyor, işsizlik tavan yapmış ama borsa yükseliyor. Var mı böyle şey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
en önemli tespit thy nin iskontoyu haketmediğidir. Zaten neden simdiye kadar avrupanın büyük sirketlerinden cok geride kaldı bunun araştırılması gerekir. Ama fark bundan sonra kapanacak. LH gibi büyükler thy nin hamlelerini not ediyor. yapacakları taktik hamlelere thy nin esnek cevap verebilmesi sart. aksi halde büyüme hızı kesilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakalim buna nasil bir yorum yazacaklar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000