28 Eylül 2012, Cuma 12:18:04

THY HİSSELERİ ADETA ERİDİ!

THY'nin 2013'te yüzde 30'unun blok olarak satılacağı haberinin ardından THY'nin piyasa değeri 240 milyon lira eridi.
  • 2023havayolları
  • Yahu ben bir Türk olarak soyumu temsil eden sıfatın bu şirketin isminden çıkarılmasını istiyorum. Sadece Hava Yolları olsun. Veya ister Arap, ister Taliban, ister El-Kaide, ister el-müslim, ister müslüman kardeşler, isterse de Hikmetyar Hava Yolu olsun ama soyumun adını taşımasın artık. Zaten özü bitirilmiş bir şirketin hissesi yitirimiş olsa ne yazar. Neye el atsa kurutuyor bu cenabetler.
  • çoktannnnnnn bellidir hangi bademlilere satılacağı.. ciddi hakları var valla tk nin.. çarşaflılarla dolmasın da... ne de olsa adı TÜRK HAVA YOLLARI... maaazzzallaaahhh...
  • anlamadim ne alaka TSK alinca %100 milli olur demis arkadaslar sunu anlayin beyler asil ordu asil ATATURKçu gorunenler atamizin dusmanidir
  • Tum hisseleri TSK mensuplari alsin. Havayolumuz yuzde yuz Ataturkcu olur, tam anlamiyla milli havayolu olur. Ne dersiniz?
  • Belki de düşen hisseleri toplayıp sonrasında karlı satacağını bilenler yapmıştır bu spekülasyonu dicem ama bir başka bilgi de hiç değilse 10 senedir thynin satılacağı konuşulur hatta erp nin SAP dan alınması da müstakbel sahiplere hazırlık olarak bilinir .
  • arkadaslar siz hangi milli hava yolundan bahsediyorsunuz yuzdelik oranin bir bakin yahu lutfen yuzdelik orarin bir deyerlendirin ondan sonra deyin bizim milli hava yolu diye konusalim hepsi yabanci yatirim unutmayin hepsi
  • Türkiye´nin milli havayolunu alıp büyüyoruz diye paçavraya çevirip satıp gidecekler, memlekette satılmadık hiçbişi bırakmıcaklar bunlar iktidarda olduğu sürece.
  • bir eki unutmuşum, blok satış en az 10% olmalıdır...
  • Yaa arkadaşlar, SHGM'nin Özelleştirilmesi, "Kabin'in özelleştirilmesi", nolur biraz düşünüp yorum yapalım. Blok Satış derken; belirlenen miktarın (30%) tamamının tek bir şahısa, kuruma satılması ifade ediliyor... Şu an devletin (ÖİB) elindeki hisselerin yüzde 30'u, ki bunun kabin, şu bu gibi departman ayrımı ile alakası yok, birilerine satılacak. Muhtemelen de Arap sermayesi olacaktır...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yüzde 49,12'si bulunan THY'nin 2013'te yüzde 30'unun blok olarak satılması üzerinde durulduğuna yönelik haberlerin ardından THY'de başlayan satış baskısı gün boyu devam etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'ndan THY hisselerinin özelleştirilmesi ile ilgili olarak belirlenmiş bir zamanlama ve özelleştirme stratejisi bulunmadığına yönelik açıklamaya rağmen, sene başından bu yana yüzde 80 oranında değer kazanan THY hisseleri, gün sonunda yüzde 4,93 oranında değer kaybıyla 3,86 lirada işlem gördü. Şirketin piyasa değeri 240 milyon lira düşüşle 4 milyar 632 milyon liraya geriledi.

TEB Yatırım Araştırma Müdürü Alper Paksoy, değerlendirmesinde, THY'nin uzun süreden beri hükümetin özelleştirme portfoyünde bulunduğunu kaydederek yıl başından bu yana hisse fiyatındaki değerlenmenin hükümetin özelleştirme iştahını arttırdığını dile getirdi.

Özelleştirme beklentileri THY hissesini baskılamaya devam edeceğini bildiren Paksoy, şirketteki Türk hissesinin belli bir oranın üzerinde olması gerekmesi nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, konuyla ilgili 'bize intikal eden bir bilgi yok' açıklamasında bulundu. THY'nin olağanüstü genel kurulu 10 Ekim'de yapılacak.

THY HİSSELERİ ADETA ERİDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
2023havayolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HY ~ 12 yıl önce
Yahu ben bir Türk olarak soyumu temsil eden sıfatın bu şirketin isminden çıkarılmasını istiyorum. Sadece Hava Yolları olsun. Veya ister Arap, ister Taliban, ister El-Kaide, ister el-müslim, ister müslüman kardeşler, isterse de Hikmetyar Hava Yolu olsun ama soyumun adını taşımasın artık. Zaten özü bitirilmiş bir şirketin hissesi yitirimiş olsa ne yazar. Neye el atsa kurutuyor bu cenabetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
çoktannnnnnn bellidir hangi bademlilere satılacağı.. ciddi hakları var valla tk nin.. çarşaflılarla dolmasın da... ne de olsa adı TÜRK HAVA YOLLARI... maaazzzallaaahhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 12 yıl önce
anlamadim ne alaka TSK alinca %100 milli olur demis arkadaslar sunu anlayin beyler asil ordu asil ATATURKçu gorunenler atamizin dusmanidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tum hisseleri ~ 12 yıl önce
Tum hisseleri TSK mensuplari alsin. Havayolumuz yuzde yuz Ataturkcu olur, tam anlamiyla milli havayolu olur. Ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 12 yıl önce
Belki de düşen hisseleri toplayıp sonrasında karlı satacağını bilenler yapmıştır bu spekülasyonu dicem ama bir başka bilgi de hiç değilse 10 senedir thynin satılacağı konuşulur hatta erp nin SAP dan alınması da müstakbel sahiplere hazırlık olarak bilinir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi ucular ~ 12 yıl önce
arkadaslar siz hangi milli hava yolundan bahsediyorsunuz yuzdelik oranin bir bakin yahu lutfen yuzdelik orarin bir deyerlendirin ondan sonra deyin bizim milli hava yolu diye konusalim hepsi yabanci yatirim unutmayin hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık olacak. ~ 12 yıl önce
Türkiye´nin milli havayolunu alıp büyüyoruz diye paçavraya çevirip satıp gidecekler, memlekette satılmadık hiçbişi bırakmıcaklar bunlar iktidarda olduğu sürece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SG ~ 12 yıl önce
bir eki unutmuşum, blok satış en az 10% olmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SG ~ 12 yıl önce
Yaa arkadaşlar, SHGM'nin Özelleştirilmesi, "Kabin'in özelleştirilmesi", nolur biraz düşünüp yorum yapalım. Blok Satış derken; belirlenen miktarın (30%) tamamının tek bir şahısa, kuruma satılması ifade ediliyor... Şu an devletin (ÖİB) elindeki hisselerin yüzde 30'u, ki bunun kabin, şu bu gibi departman ayrımı ile alakası yok, birilerine satılacak. Muhtemelen de Arap sermayesi olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000