21 Aralık 2008, Pazar 08:17:22

THY heyetinin Tokat zirvesi ertelendi

Türk Hava Yolları (THY) heyetinin Tokat Havaalanı’nda yapacağı inceleme programının hava şartları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
  • bilirkişi sen ne kadar çok şey biliyorsun!kimsin sen ya.kendini havacılığın piri sanıyorsun galiba.ama iyice ölçüyü kaçırdın sen.terbiye sınırlarını aşıyorsun.sanana kardeşim.....
  • Tokat meydanına A319 uçakları inemez. Yaklaşma acısı çok dik. Bu uçağında 4 dereceden fazla derin alçalma sertifikası yok. Ayrıca aprona da uçak giremez ve park edemez. Malasef Tokat meydanı küçük uçaklara göre. Kimse boşa heveslenmesin. Meydan yaklaşması tepelere çok yakın, risk çok fazla. SONUÇ: Meydanın yeri tamamen hatalı, meydan alt yapısı eksik.
  • Tokat'tan askerlik dönüşümü Atlas Jet ile yapmayı düşünürken seferleri iptal ettiler. THY de seferlerine hemen başlamayacak sanırım. Bu gidişle Sivas'tan uçmak zorunda kalacağım...
  • THY Elazığ'a Sefer Yapıyor. Elazığ Pisti 1720x30 Mt. Tokat Pisti 1925x30 Mt. A319 Elazığ'a İniyorsa Tokat'a İner. Tokat'ın Pilotun Dediği Gibi Yolcu Sıkıntısı Yok. Atlasjet Zamanında %90 Doluluk Oranında Uçuyordu.
  • THY buraya ilk uçuşunu B777 ile yapsın.hatta bu heyetide B777 ile buraya götürsün.
  • Araştıma için gidecek uçakta Sn.Vekilimiz ve uçak isteyen Tokatın ileri gelenleride olacaklarmı. AH O uçakta bende olsaydım.
  • 2 km lik piste bildiğimiz kadarıyla aydınlatma sistemi de yapılıyor. Tokat'a hayırlı olsun. Tokat yolcu olarak potansiyeli olan bir ildir. Diğer hava yolu şirketleri de incelemelerini yapsınlar.

Atlasjet Havayolları’nın haftanın 3 günü yaptığı İstanbul-Tokat seferini durdurması üzerine Havaalanına THY uçaklarının sefer yapması için başlatılan girişimler hava muhalefeti engeline takıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, programın hava şartları nedeniyle ertelendiğini ifade ederek, "Pazar günü Ankara'dan uçakla Tokat'a heyet incelemelerde bulunmak üzere gelecekti. Alınan meteorolojik hava tahminlerinde Tokat'ta kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle riske atmamak adında program başka bir tarihe ertelendi. Havaların müsait olduğu yakın bir tarihte THY yetkililerinin katılacağı inceleme programı gerçekleşecek" dedi.

THY filosundaki A 319 - 312 tipi 124 kişilik uçakların, 1925x30 boyutundaki Tokat Havaalanı’na inip inemeyeceği yönünde uzman bir ekibin yapacağı incelenlerden sonra, Tokat Havaalanı’na bu uçakların sefer yapıp yapmayacağına karar verilecekti.

THY heyetinin Tokat zirvesi ertelendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Rumuz ~ 15 yıl önce
bilirkişi sen ne kadar çok şey biliyorsun!kimsin sen ya.kendini havacılığın piri sanıyorsun galiba.ama iyice ölçüyü kaçırdın sen.terbiye sınırlarını aşıyorsun.sanana kardeşim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLİRKİŞİ ~ 15 yıl önce
Tokat meydanına A319 uçakları inemez. Yaklaşma acısı çok dik. Bu uçağında 4 dereceden fazla derin alçalma sertifikası yok. Ayrıca aprona da uçak giremez ve park edemez. Malasef Tokat meydanı küçük uçaklara göre. Kimse boşa heveslenmesin. Meydan yaklaşması tepelere çok yakın, risk çok fazla. SONUÇ: Meydanın yeri tamamen hatalı, meydan alt yapısı eksik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aykut ~ 15 yıl önce
Tokat'tan askerlik dönüşümü Atlas Jet ile yapmayı düşünürken seferleri iptal ettiler. THY de seferlerine hemen başlamayacak sanırım. Bu gidişle Sivas'tan uçmak zorunda kalacağım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Westside ~ 15 yıl önce
THY Elazığ'a Sefer Yapıyor. Elazığ Pisti 1720x30 Mt. Tokat Pisti 1925x30 Mt. A319 Elazığ'a İniyorsa Tokat'a İner. Tokat'ın Pilotun Dediği Gibi Yolcu Sıkıntısı Yok. Atlasjet Zamanında %90 Doluluk Oranında Uçuyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
THY buraya ilk uçuşunu B777 ile yapsın.hatta bu heyetide B777 ile buraya götürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Araştıma için gidecek uçakta Sn.Vekilimiz ve uçak isteyen Tokatın ileri gelenleride olacaklarmı. AH O uçakta bende olsaydım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 15 yıl önce
2 km lik piste bildiğimiz kadarıyla aydınlatma sistemi de yapılıyor. Tokat'a hayırlı olsun. Tokat yolcu olarak potansiyeli olan bir ildir. Diğer hava yolu şirketleri de incelemelerini yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000