25 Ocak 2011, Salı 08:28:06

THY HELSİNKİ SEFERLERİNİ ARTIRIYOR

Helsinki Matka Turizm Fuarı'nda 70 ülkeden 1200 katılımcı ile yapıldı. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Helsinki Kültür ve Turizm Tanıtma Müşaviri Ahmet Kaplan yönetiminde fuarda 202 m2"li alanda Türkiye"den 25 otel ve acente ile birlikte yer aldı. Fuar boyunca Türkiye"nin tanıtımı yapıldı.
  • pardon içki sınırlamasından önce tavrınız farklı mıydı ki bunu gerekçe olarak gösteriyorsunuz... k bakmayın saçma geldi bana...
  • belli yerlerde içkinin yasaklanması kamu güvenliğinin sağlanması amaçlıdır. Bir nevi kolluk hizmetidir... saygılarımla...
  • ONUN BUNUN İÇKİSİYLE DERDİ OLANLAR NE OLABİLİR PEKİ????
  • Geçmiş haberlere bakıyorum. Bazıları Kotil'i eleştirmek adına yakında türbanlı hostes de alır demişler. Benim anlamadığım nokta Türk Hava Yolları'nda bir hostesin türbanlı olmasındaki sorun ne???? Kotil çağ dışı gösterilmeye çalışılmış, peki türbanlı hostesden rahatsız olan insanların, yani onun bunun inancıyla derdi olan kişiler çağdaş olabilir mi???
THY HELSİNKİ SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
THY"da katılımcılar arasında yer alarak uçuş yaptığı 160 ülke ve destinasyonların özelliklerini tanıttı. THY"nin Helsinki Müdiresi Pınar Ayvaz ile ekibi fuara gelen tur operatörlerine ve ziyaretçilere milli havayolumuz hakkında bilgi verdiler.

THY Helsinki Müdiresi Pınar Ayvaz, Finlandiya"da THY"nin hedeflerinden bahsederken 2010 yılında 90 bin yolcu taşıdıklarını belirterek “Her gün tarifeli uçuyoruz”dedi. Ayvaz, bu rakamı yeterli bulmadıklarını belirterek “2011 yaz aylarında haftada 10 daha sonrada haftada 14 sefere çıkmayı planlıyoruz” dedi.

FİNLANDİYA'DAN TÜRKİYE'YE 140.233 TURİST GELDİ
Toplam nüfusu 5 milyon olan Finlandiya"dan 2010 yılında Türkiye"ye 140.233 turist geldi. 2009 rakamlarına göre %5.49 artış gösterdiği anlaşıldı. Finlandiyalı turistin tercih sıralamasında ispanya, Yunanistan ve Türkiye, Tayland sıralaması yer alıyor. Türkiye düzenlediği faaliyetlerle ve fuar katılımlarıyla sayıyı hızla artırarak kapatmaya çalışıyor.

FİNLİLER TÜRK STANDINDA BULUŞTU
Makta Fuarı"nda Türkiye"nin tanıtımı Helsinki Kültür ve Turizm Müşaviri Ahmet Kaplan"ın titiz çalışması sonucu başarılı geçti.Geçmiş yıllara göre farklı bir konseptin uygulandığı fuarda el sanatçıları ile Finli ziyaretçiler Türk standında buluştular. Sanatçıları büyük ilgi gösteren Finliler ustaların eşliğinde Türk el sanatlarını deneme imkanı buldular. Ayrıca Türkiye standında Türk Müziği sanatçılarının gösterileri izlendi. Bu arada Finli sanatçıların seslendirdiği Türk müziği eserleri ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

TÜRKİYE'NİN SAĞLIK TURİZMİ TANITILDI
Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi- THTDC bu yıl hedef olarak belirlediği İskandinav ülkelerindeki çalışmalarına Norveç"in Oslo kentindeki fuara katılarak başlamıştı. Bu kez ikinci durak olarak Helsinki Matka Turizm Fuarı"nda yer aldı.
Helsinki Fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın desteği ile stant alan Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Türkiye sağlık turizmini tanıttı, Konsey fuarda Türkiye"nin sağlık turizmi potansiyelini içeren hazırladığı 40 sayfalık 2011 Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtım Kataloğu"ndan 1000 adet fuara gelen ziyaretçilere dağıttı.

BÜYÜKELÇİ KORUTÜRK'ÜN ZİYARETİ
T.C Helsinki Büyükelçisi Saleh Korutürk, Türkiye standını ziyaret etti. Özellikle THTDC"nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sağlık turizminin dünyada yükselen trend olduğunu belirten THTDC Başkanı Emin Çakmak, büyükelçiye bölge için sağlık turizminin önemini anlattı. Bölgede Türkiye"nin sağlık turizminin tanıtımıyla ülkemizin büyük bir gelir kaynağına ulaşacağını söyledi.

THTDC Başkanı Emin Çakmak, “Ülkemizin başarılı tanıtımlarında yoğun emeği olan Müşavirlik personeli ve Müşavirimiz Ahmet kaplana şahsım ve konseyim adına sonsuz şükranlarımı sunuyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Fuarda THTDC standına gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu termal turizmi, diş, göz ve estetik ameliyatlara büyük ilgi gösterdikleri görüldü.

ERZURUM UNIVERSIADE TANITIMI
Bu arada THTDC Konsey Başkanı Emin Çakmak memleketi olan Erzurum için bastırmış olduğu 2011 Univerisad oyunları tanıtımı için kitap ayraçlarının dağıtımınıda Bakanlık ortak tanıtım info deksinde gelen ziyaretçilere 10.000 adet ayraç dağıtıldı.
Fuara konsey ile birlikte İzmir"de yeni açılan Kaya İzmir Termal Resort Hotel"de katıldı. Türkiye"nin önemli termal otellerinden Kaya İzmir"e ilgi büyük oldu.

GOLF TANITILDI
Fuara Antalya Golf Club Pazarlama ve Satış direktörü Volkan Çavuşoğlu"da katıldı. Çavuşoğlu fuara katılan ziyaretçiler arasında golf yarışması düzenledi. Finli golf severlere Belek destinasyonu tanıttı. Golf yarışması düzenledi Yarışmada kazanan bir çifte THY ile Helsinki - Antalya gidiş dönüş bileti, Sirene Belek Otel"de bir hafta her şey dahil konaklama ve Antalya Golf Kulübü"nden 4"er adet green fee ücretsiz olarak verdi.

TÜRK TUR OPERATÖRLERİ
Fuarda Alanya en geniş tanıtım yapan bölge oldu, Türkiye standının karşısında 40 m2 ile Detur 18m2 ile Nes Travel etkili tanım yapan Türk tur operatörleri oldu ,
Türkiye tanıtımı, alternatif turizmlerle ön plana çıkarılmaya çalışıldı, Fuarda golf, mavi yolculuk, sağlık ve kültür turizm çeşitleri tanıtımı yapıldı.

(Türkiye Turizm)
THY HELSİNKİ SEFERLERİNİ ARTIRIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
pardon içki sınırlamasından önce tavrınız farklı mıydı ki bunu gerekçe olarak gösteriyorsunuz... k bakmayın saçma geldi bana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
belli yerlerde içkinin yasaklanması kamu güvenliğinin sağlanması amaçlıdır. Bir nevi kolluk hizmetidir... saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ONUN BUNUN İÇKİSİYLE DERDİ OLANLAR NE OLABİLİR PEKİ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçmiş haberlere bakıyorum. Bazıları Kotil'i eleştirmek adına yakında türbanlı hostes de alır demişler. Benim anlamadığım nokta Türk Hava Yolları'nda bir hostesin türbanlı olmasındaki sorun ne???? Kotil çağ dışı gösterilmeye çalışılmış, peki türbanlı hostesden rahatsız olan insanların, yani onun bunun inancıyla derdi olan kişiler çağdaş olabilir mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000