15 Temmuz 2014, Salı 09:32:31

THY HAVAYOLU ŞİRKETİ KURUYOR!

Türk Hava Yolları, Uganda’da ortak yatırım yoluyla havayolu şirketi kuracak
  • Gelsin ananaslar : )
  • Uganda hava yolları halihazirda faaliyette değil arkadaşlar.
  • Thy yerlipilotlari kendi bunyesine almiyor bari bizi Uganda da ki kuracagi sirkete alsin orda ucus yapip saat dolduralim.Pilot alimini thy yapsin ama bu sefer bize sans versin yabanciya degil..Yabanciyla rekabete hazirim ama SARTLAR ESIT OLDUGU SURECE...Bana uyguladigini ona da uygulayacaksan eyvallah..
  • Haberin içeriğinde yanlış bilgi var Air Uganda halihazırda uçuş yapan bir firmadır. Sabah akşam Nairobi, günlük Dar es salaam aynı şekilde, Kili ve Kigali uçuşları devam ediyor.
  • Onlarin zulusu zaten wide.
  • Sloganıda Widen Your ZuluZulu olsun

Türk Hava Yolları’nın (THY) Uganda’da ortak yatırım yoluyla bölgesel bir havayolu kuracağı öğrenildi. Uganda Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarının doğruladığı habere göre, THY bir hükümet kuruluşu ya da özel bir şirketle yatırımı birlikte gerçekleştirecek.

Mergermarket’in İstanbul ve Kampala imzalı haberine göre, kurulacak yeni havayolunun, faaliyetlerine 14 yıl önce son veren Air Uganda’nın yerini alması bekleniyor. Havayolunun safari turizminin popüler olduğu ülkenin turizmini de canlandırması planlanıyor. Uganda Hükümeti Ulaştırma Direktörü Godfrey Wandera’ya dayandırılan haberde, THY’nin çoğunluk hissesine sahip olacağı havayolunun bölgesel hizmet vereceği belirtildi. Görüşmelerin sürdüğü kaydedilirken, THY’nin bir hükümet kuruluşu veya bir özel şirket ile ortak olacağı ifade ediliyor. Uganda Hava Yolları, 1976 yılında kurulmuş ancak 2000'de ifl as etmişti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, daha önce yaptığı açıklamada Afrika’da bir havayolu alacaklarını ya da kuracaklarını söylemişti. Topçu, Avrupa’da bir havayolunun yüzde 51’inden fazlasına sahip olmanın zor olduğunu ancak Afrika’da bunun mümkün olabileceğini ifade etmişti.

Stratejik planın uzantısı

THY’nin Afrika’daki arayışındaki danışmanlığı ise şirketin hisselerini elinde bulunduran Özelleştirme İdaresi yapıyor. THY daha önce Nijer’de benzer bir girişimde bulunmuş ancak ortaklık görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Borsagündem'in haberine göre; Bir havacılık kaynağı, THY’nin Afrika’da büyüme planının Türkiye’nin stratejik planlarının uzantısı olduğunu belirterek, Avrupa’da bir satın almanın ise ciddi bir rekabet avantajı sağlamayacağını kaydetti. THY’nin güvenlik, bakım, yer hizmetleri, catering ve iş yapma kültürünü Afrika’ya taşıyacağını belirten sektör kaynağı, havacılıkta büyüme konusunda kıtanın önemli fırsatlar sunduğunu da ekledi.

Uganda Turizm Bakanlığı verilerine göre, ülke yılda 1.5 milyon turist ağırlıyor ve bu rakamı önümüzdeki dört yılda üçe katlamayı planlıyor. Turizmin ekonomiye katkısı 1.9 milyar dolar. Yerel bir havayolunun olmadığı ülkede hava sahasını ise bölgesel ve uluslararası şirketler kullanıyor.

3. havaalanı, THY'nin büyümesini destekleyecek

THY, 2023'e kadar filosunu ikiye katlamayı planlıyor. İstanbul’a kurulacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havaalanının da THY’nin bu planlarına büyük oranda destek vermesi bekleniyor. Havacılık uzmanları önümüzdeki 10 yılda Çin’in yüzde 10, Hindistan’ın yüzde 8, Türkiye’nin yüzde 8 ve Afrika pazarının yüzde 6 büyüme göstermesini bekliyor. Bir analist ise THY’nin uçak tekerleğinden koltuğuna ve motoruna kadar her türlü ürünü üreten ve teknik destekten cateringe kadar her hizmeti veren bir havacılık holdingine dönüşmeyi planladığını söyledi. Geçen yıl 48.3 milyon yolcu taşıyan THY, 107 ülkede 252 noktaya uçuyor.Havayolunun 40 geniş gövdeli, 182 ise dar gövdeli uçağı bulunuyor. Şirketin, 2020’ye kadar Boeing’den yakıt tasarrufl u 95, Airbus’tan ise 117 uçak siparişi bulunuyor.

THY HAVAYOLU ŞİRKETİ KURUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Pineapple ~ 10 yıl önce
Gelsin ananaslar : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uganda hava yolları halihazirda faaliyette değil arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy yerlipilotlari kendi bunyesine almiyor bari bizi Uganda da ki kuracagi sirkete alsin orda ucus yapip saat dolduralim.Pilot alimini thy yapsin ama bu sefer bize sans versin yabanciya degil..Yabanciyla rekabete hazirim ama SARTLAR ESIT OLDUGU SURECE...Bana uyguladigini ona da uygulayacaksan eyvallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air Uganda ~ 10 yıl önce
Haberin içeriğinde yanlış bilgi var Air Uganda halihazırda uçuş yapan bir firmadır. Sabah akşam Nairobi, günlük Dar es salaam aynı şekilde, Kili ve Kigali uçuşları devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Onlarin zulusu zaten wide.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slogan ~ 10 yıl önce
Sloganıda Widen Your ZuluZulu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000