12 Ocak 2012, Perşembe 09:20:37

THY HAVALİMANI DEĞİŞTİRİYOR...

Türk Hava Yolları (THY) başkent Moskova'da Şeremetyovo ve Domedodovo havalimanları yerine 25 Mart'tan itibaren artık Vnukova Havalimanı'nı kullanacak...
  • vay be yolcuya bakın sanki bir thy yöneticisi gibi konuşmuş,çok ilginç :))))
  • kaç yıldır hizmette olduğunu biliyorum.ama henüz yeni yeni rusya hükümetince gündeme alındı ve ilerisi için de çok büyük hedefler konuldu.sabiha gökçen de yıllardır hizmetteydi ama pgs geldikten sonra ne olduysa oldu.bir havalimanı açılır açılmaz ön sıraya gelmez.o havalimanını ön sıraya alacak idari çabalar gereklidir.rusya bu meydan için bu idari çabaları daha yeni göstermeye başlamıştır.
  • bir arastirirsan sevinirim, Vnukova kac yildir hizmette, thyyi koruyacam diye yani yalan yanlis yazmayin
  • Mefail Bey Moskova Müdürü.. Rusya Genel Müdürü değil.. son ünvan değişikliklerinden sonra isterseniz Moskova Genel Müdürü de diyebilirsiniz.. ayrıca yüzlerce şehirde THY müdürleri var.. niye ikide bir Mefail Bey i haber yapıyorsunuz.. ??? size kimse mi konuşmuyor yoksaaaa ??? havalimanı değişiklik haberinin içini güzelce dolduruyormusunuz karşılık..
  • thy yöneticilerini kutlarım.yeni meydan henüz tam gelişimini tamamlamadı.zaten tamamladıktan sonra oraya taşınmak çok zor olurdu.pegasus saw'a gittiğinde de ne işi var bu şirket batar diyenler şimdi de thy yanlış tercih yaptı diyor.ama önemli olan geleceği iyi okuyabilmek ve stratejiyi iyi kurmak.bütün büyük firmalar yeni limana kapak atma peşinde.inanmayan araştırsın ama bol keseden sallamak daha kolay,kim gidip de araştıracak.
  • Rusyada uçulacak 8. hat Novosibirsk
  • Novosibirsk olmali bence..
  • super bir haber.vnukovo en rahat h.alanı.hem şehire çok yakın hemde çok düzenli.çok yerinde bir karar.
  • Novosibirsk'i Ulanbatoor ile baglantili acacaklardi. Acaba Ulanbatoor'a mil bileti almak icin ne kadar mil gerekir bilen var mi ?
  • sevgili yorumcu arkadaslar,bence eger boyle bir ataga kalkiliyorsa gerekli ayrintilar tabiki dusunulmustur, artik istikrarli buyume soz konusu , bunlarin planlari ve getiri,goturuleri planlaniyor.bir yolcu olarak basarilar dilerim.
Şehir merkezine yakınlığı ve yeni inşa edilen terminalleri nedeni ile tercih edilen Vnukova havalimanında iki ayrı pistin olması nedeni ile bekleme ve gecikmeler de asgariye inecek. 
 
Rusya'da THY'nin 2006'da başlayan büyüme hamlesinin başarı ile sürdüğünü kaydeden THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, "Uçulan nokta sayısından uçak sayısına, yeni ortaklıklardan altyapı yatırımlarına kadar her alanda artık daha da güçlü bir THY var. THY bu yönüyle artık küresel güçlü bir markadır. Hedeflediğimiz yolcu sayısına ulaştık ve yaklaşık 33 milyon yolcu taşıdık. THY 2010 ve 2011 yıllarında yaptığı yatırımlarla 2012'ye hazır. 2012 yılında 38 milyon yolcu taşımayı ve 14,6 milyar TL ciro yapmayı hedefliyoruz." dedi. 
 
2012'DE THY UÇAK FİLOSUNU 200'E ÇIKARIYOR 
 
Deribaş ayrıca; Havayolu şirketlerinin ürün ve hizmet kalitesini denetleyen Skytrax değerlendirmesinde THY'nin 3 dalda zirveye oturduğunu, 2011 Dünya Havacılık Ödülleri'nde "Avrupa'nın En İyi Havayolu", Comfort Class koltuğuyla "En İyi Premium Ekonomi Koltuğu" ve "Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu" ödüllerine sahip olduklarını ifade eden Deribaş, Rusya'daki faaliyetlerinden ötürü de Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın "Leader of Air Transport" adlı At Arabası ödülünü aldıklarını söyledi. 
 
2003'de 10 milyon olan yıllık yolcu sayısının yaklaşık 33 milyona, 65 olan uçak sayısının 2012 yılında filoya dahil olacak 19 yeni uçakla yaklaşık 200'e, 104 olan uçuş noktası sayısının da 189'a, uçulan havalimanı sayısının da 196'ya taşındığı bilgisini veren Deribaş, "Dünyanın en büyük ve önemli havayolu ittifakı Star Alliance'ın üyesi olarak Türkiye'yi Avrupa ile Asya'nın arasında en önemli bağlantı noktası haline getirme stratejimizde çok önemli bir adım attık. Bugün dünyanın dört bir yanından gelen yolcular, THY'yi kullanarak bağlantılı noktalara ulaşıyor" açıklamasında bulundu. 
 
RUSYA HATTINDA 700 BİN YOLCU 
 
Rusya'da dolayısı ile Moskova'da ciddi büyüme sağladıklarını kaydeden Deribaş şu bilgileri aktardı: 
 
"2005 yılına dek Moskova, sefer yaptığımız tek nokta iken 2011 yılına kadar bu sayıyı altıya çıkarttık. Yedinci noktamız Novosibirsk'e, uçuşlarımız ise Mart 2012'de başlıyor. Bununla birlikte Rusya'da sekiz noktaya uçuyor olacağız. 2005 yılında Rusya – Türkiye arası yaklaşık 60 bin civarında yolcu taşırken, 2011 yılında bu rakam 400 bini Moskova olmak üzere 700 bine ulaştı. Yine 2005 yılında Moskova-İstanbul arası günde bir seferimiz varken, 2012 yaz döneminde İstanbul'a her gün dört, Ankara ve Antalya'ya ise her gün birer seferimiz; ayrıca haftada iki gün de İstanbul'a iki kargo seferimiz olacak." 
 
VNUKOVA ŞEHİR MERKEZİNE DAHA YAKIN

THY'nin Moskova'da hali hazırda uçuşlarını Şeremetyevo ve Domodedovo Havalimanları'ndan gerçekleştirdiğini ifade eden THY Rusya Genel Müdürü Deribaş, "Tüm uçuşlarımızı 25 Mart 2012 tarihi itibariyle Vnukovo Havalimanı'ndan gerçekleştireceğimiz bilgisini ve bu kararı vermemize etki eden birkaç önemli hususu siz değerli yolcularımızla paylaşmak istiyorum. Şöyle ki; Sheremetyevo Havalimanı'nın şehir merkezine uzaklığı 38 km, Domodedovo Havalimanı 50 km idi. Vnukovo Havalimanı ise 25 km. Sheremetyevo ve Domodedovo Havalimanları'nda olduğu gibi Vnukovo Havalimanı'na da ulaşım demiryoluyla mümkün. Bunun yanı sıra karayolu ile üç alternatif yoldan da Vnukovo Havalimanı'na ulaşılabilmekte. Uçuşlarımızı Vnukovo Havalimanı'nın yeni faaliyete geçecek olan terminalinden gerçekleştireceğiz ve altyapısı da yeni olan bu terminal, hepsi son model çok sayıda araç ve teçhizata sahip. Vnukovo Havalimanı, Rusya Federasyonu'ndaki en büyük kargo terminaline sahip havalimanı ve bu havalimanında "Cargo Green Channel" uygulanıyor. Vnukovo Havalimanı'nın bir diğer artısı ise iniş ve kalkışlarda birbirinden bağımsız iki piste sahip olması. Bu da siz değerli yolcularımızın bekleme süresini minimize edecek." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Tüm yolcuların yeni yılını kutlayan ve başarı dileklerinde bulunan Deribaş, yeni yılda da kaliteli hizmet ve yolcu memnuniyeti anlayışını sürdüreceklerini vurguladı. (Son Dakika)
THY HAVALİMANI DEĞİŞTİRİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
vay be yolcuya bakın sanki bir thy yöneticisi gibi konuşmuş,çok ilginç :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaç yıldır hizmette olduğunu biliyorum.ama henüz yeni yeni rusya hükümetince gündeme alındı ve ilerisi için de çok büyük hedefler konuldu.sabiha gökçen de yıllardır hizmetteydi ama pgs geldikten sonra ne olduysa oldu.bir havalimanı açılır açılmaz ön sıraya gelmez.o havalimanını ön sıraya alacak idari çabalar gereklidir.rusya bu meydan için bu idari çabaları daha yeni göstermeye başlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir arastirirsan sevinirim, Vnukova kac yildir hizmette, thyyi koruyacam diye yani yalan yanlis yazmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mefail Bey Moskova Müdürü.. Rusya Genel Müdürü değil.. son ünvan değişikliklerinden sonra isterseniz Moskova Genel Müdürü de diyebilirsiniz.. ayrıca yüzlerce şehirde THY müdürleri var.. niye ikide bir Mefail Bey i haber yapıyorsunuz.. ??? size kimse mi konuşmuyor yoksaaaa ??? havalimanı değişiklik haberinin içini güzelce dolduruyormusunuz karşılık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy yöneticilerini kutlarım.yeni meydan henüz tam gelişimini tamamlamadı.zaten tamamladıktan sonra oraya taşınmak çok zor olurdu.pegasus saw'a gittiğinde de ne işi var bu şirket batar diyenler şimdi de thy yanlış tercih yaptı diyor.ama önemli olan geleceği iyi okuyabilmek ve stratejiyi iyi kurmak.bütün büyük firmalar yeni limana kapak atma peşinde.inanmayan araştırsın ama bol keseden sallamak daha kolay,kim gidip de araştıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rusyada uçulacak 8. hat Novosibirsk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Novosibirsk olmali bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
super bir haber.vnukovo en rahat h.alanı.hem şehire çok yakın hemde çok düzenli.çok yerinde bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Novosibirsk'i Ulanbatoor ile baglantili acacaklardi. Acaba Ulanbatoor'a mil bileti almak icin ne kadar mil gerekir bilen var mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sevgili yorumcu arkadaslar,bence eger boyle bir ataga kalkiliyorsa gerekli ayrintilar tabiki dusunulmustur, artik istikrarli buyume soz konusu , bunlarin planlari ve getiri,goturuleri planlaniyor.bir yolcu olarak basarilar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000