23 Eylül 2008, Salı 13:10:10

THY, HAVA-İŞ'İ KÜPLERE BİNDİRDİ!

Türk Hava Yolları, çağrı merkezinin özelleştirildiği bilgisini Hava-İş Sendikası’na duyurmadan borsaya bildirince sendika ile şirket arasında kriz yaşandı. Görüşmek için muhatap bulamayan Hava-İş, zehir zemberek bildiri yayınladı.
  • SEVGILI THY CALISANLARI DEGERLI ARKADASLAR ONCE BIRLIK OLUN,ONCE KENDINIZE VE SENDIKANIZA INANIN.SAGDAN SOLDAN SAPIR SACMA KONUSMALARA INANMAYIN.SIZIN SIZDEN VE HAVA-IS TEN BASKA DOSTUNUZ YOK BUNU BILIN.BIZ YASADIK NE ALDIYSAK BU SENDIKA VE BU SENDIKA BASKANININ BIRDE BIZLERIN DIRAYETI VE BIRLIK BERABERLIGI ILE ALDIK.BURDA YONETIMI OVEN SENDIKAYI VE ATILAY AYCIN I YERDEN YERE VURAN YONLENDIRME SAHISLAR HALA GOZUNUZ ACILMADIMI.DAHA BU THY YONETIMININ NERELERI SATMASINI DAHA KIMLERIN CANINI YAKMASINI BEKLIYORSUNUZ.BIZIM CALISANLAR OLARAK AMACIMIZ HEP CALISMAK EVIMIZE EKMEK MEK GOTURMEK THY ILE GURUR DUYMAK OLDU.BUNDAN SONRADA BOYLE OLMASINI ISTIYORSAK BIRSEYLER YAPMAK GEREK.AMA KIMSEYI SUCLAMAYARAK BIRBIRIMIZI KIRMAYARAK BIRLIK OLARAK.BURDA SUCLANMASI GEREKEN VARSA ODA THY YONETIMI DIR.BASKA KIMSEYI ARAMAYIN LTF.ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN.
  • bu kadar olay oldu hala bir açıklama gelmedi ne olacak bu kadar kişiye insanlar uzak illerden thy na guvenıp işlerini guçlerini bırakıp geldi.istanbulda iyi kötu duzen kurdu simdi bu insanlar oylece yuz ustumu kalacak
  • Nedense THY'de olup bitenden en son sendikanın haberi oluyor. Ama kime ne işçilerden her ay nasılsa aidat kesilmeye devam ediyor...üyelere şöyle usturuplu bir açıklama gönder yeter :) Sendikalar denetimsiz olur ve sendika ağaları işci aidatları ile karun gibi yaşamaya devam ettikçe o koltuğu kimse kendiliğinde bırakmaz...Adam deli mi hiç bir iş yapmadan aldığı onca maaşı ve avantayı bıraksın. Herkes başının çaresine baksın..sendika felan hava cıva..
  • atilay ağa :20 yılda hava-iş i sendika olmaktan çıkartarak,ticarethaneye dönüştürmüşdür.doğal olarak ticarettede alım-satım-kar-zarar-işini kaybetme olacakdır.ey hava-iş üyeleri: ya sendika,ya ticarethane.2009da bu kararı sizler vereceksiniz.
  • hava-iş yönetimi işcilerin parası ile rakı içmekden hafızalarını resmen kaybetmiş.çünkü ben sıradan bir üye olarak mevcut iş yerinin satılacağını biliyordum.bu sendika ağaları nasil bilmez.aylardır konuşuluyordu..atilay ağanın koltuğunu korumak için işcilerle nasil oynadığına çarpıcı bir örnek.sırada yer işletme bekleyin görün.uyanın hava-iş üyeleri bu adam o koltukda sizleri işinden etmek için oturuyor....
  • Senelerdir hic bir yonetim sendikayi sallamadiki zaten... iki senede bir uyelerini hatirlayip gaza getirerek, onlar icin calistigina inandirmaya calisan, toplu sozlesmelerde bugune kadar hicbir zaman calisanin hakkini tam anlami ile alamamis bir sendika.. Onceki yonetimler yinede calisana olan saygilarindan dolayi sendikanin varligini devam ettirmesi icin nezaketli davraniyorlardi. Bunlar calisanada saygi gostermedikleri icin hic sallamiyorlar, aynen atilla pasanin uyelerini sallamadigi gibi...
  • bi kişide bize n'olucagımızı açıklasın lütfen...biraz personele saygı gösterin
  • sevgılı thy yonetıcelı keske bız bu olayı bankanın sıtesınde degıl en azından sızden bır yonetıcden açıklama yapılarak duysaydık dah gusel olmazmıydı onun dısında sendıka ahkam kesıyor hatlara bakmayın iş yavaslatıyor pekı sendıka sunu bılıyormu eger ben iş yavaşlatırsam şirketbenı bes parazsı kapınızn onune koyarmı evet ben sendıkanın deıgını yapmıyprum arkadaslar sonra sırkette kalan paramıda alamıyacagım onuda bana sendıkamı verecek hıc sanmıyorum sendıka yaslar içinde cunku bızler sendıkasız olursak sendıkada harcırahını kesemeyecek bızden herkese hayırlı akşamlar
  • Bak açıklamayı nasıl bitirmişler : "Buna karşı çıkmamak kazanılmış hakların ve ekmeğimizin kaybedilmesi demektir. Çalışanlarla görüşülüp gerekli açıklama yapılacaktır." Eminim 2-3 zehir akan açıklamalar yaparsında buna herkes emin. Peki ya gerisi? Gerisi boş. İyi yaygara çıkarırsın başka bi işe yaradığın görülmemiştir. THY yönetimide, bağır çağır bildiriler yayınlayıp hiç bir şey yapmayacağından %1000 emin olduğu için, FIRÇA BIYIKLARININ ALTINDAN GÜLÜMSEYEREK call center'daki 500 arkadaşı ekmeğinden eder taşeron firmalara 3 kuruşa çalıştırır. Aradan 2-3 ay geçer o kadar insan ekmeklerinden edildiğiyle kalır. EĞER SENDİKAYSAN! BU İŞÇİYİ DELİKANLI GİBİ TEMSİL EDİYORSAN, BU DURUMU İHBAR KABUL EDİP DERHAL GREV YOLUNU AÇAR AKABİNDE KAYITSIZ ŞARTSIZ O GREVİ UYGULARSIN. HA EĞER BUNU YAPAMAYACAKSANDA SESSİZ KALIRSIN ABUK SUBUK BİLDİRİLERİNLE KOMÜNİSTLİK OYNAMAYI BİR KENARA BIRAKIR BİRAZ HUZUR VERİRSİN.
  • Arkadaşlar buda sanırım bize Bayram hediyesi oldu çağrı merkezinden son 3-4 ay içinde tayin olan arkadaşların acaba yönetimde bir tanıdıkları amcaları yada dayıları varmıydı acaba bilen varmı?

İşte, Hava-İş Sendikası'nın üyelerine yolladığı o açıklama:

Bu sabah internet üzerinden Türk Hava Yolları A.O.’nun 22 Eylül 2008 tarihinde borsaya şöyle bir açıklama yaptığınızı öğrenmiş bulunuyoruz: “Ortaklığımız çağrı merkezi faaliyetlerinin dış kaynak hizmet alımı suretiyle ikame edilmesine ve söz konusu hizmetin 5 yıllık süre ile Assistt ve Vodatech firmalarından alınmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.”

THY yönetiminin aldığı bu kararın içeriği ve ayrıntıları ile ilgili olarak ne sendikamız ne de üyelerimiz daha önceden bilgilendirilmemiştir.

Haberi öğrendikten hemen sonra kararın içeriği ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için şirket yöneticileriyle görüşmeye yönelik girişimlerimizden şu ana kadar bir sonuç elde edilememiştir.

THY Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcısı Orhan İkiz’le Genel Sekreterimiz Mustafa Yağcı görüşmüş ve Sayın İkiz’den “konuyla ilgili bilgisi olmadığı(!)” bilgisini almıştır. Genel Başkanımız Atilay Ayçin’in THY Genel Müdürü Temel Kotil’le görüşme girişimi ise bu ana kadar henüz gerçekleşmemiştir.

Bu satırların yazıldığı sırada çağrı merkezi çalışanlarına da konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmemiş, hiçbir açıklama yapılmamıştı. THY yönetimin iyi niyetten yoksun bu tutumunu şiddetle kınıyoruz.

500’den fazla üyemizin çalıştığı bir işyeri ile ilgili bu denli önemli bir kararın bir tür oldu bitti şeklinde alınmasını ve sonrasında da çalışanlara ve onların örgütü olan sendikamıza bilgi verilmemesi THY Yönetiminin çalışanlara karşı nasıl bir kötü niyet içinde olduğunu ortaya koymaktadır.

Bu tür politikalar  ortaklığın her yerinde uygulamaya konularak bir tür sindirme ve susturma harekatı başlatılmıştır. Buna karşı çıkmamak kazanılmış hakların ve ekmeğimizin kaybedilmesi demektir.

Gelişmelerle ve konuyla ilgili alacağımız tutumla ilgili olarak bu bölümdeki üyelerimizle birlikte değerlendirme yapılarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Hava-İş Yönetim Kurulu

 

THY, HAVA-İŞ'İ KÜPLERE BİNDİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

AYTUN ~ 16 yıl önce
SEVGILI THY CALISANLARI DEGERLI ARKADASLAR ONCE BIRLIK OLUN,ONCE KENDINIZE VE SENDIKANIZA INANIN.SAGDAN SOLDAN SAPIR SACMA KONUSMALARA INANMAYIN.SIZIN SIZDEN VE HAVA-IS TEN BASKA DOSTUNUZ YOK BUNU BILIN.BIZ YASADIK NE ALDIYSAK BU SENDIKA VE BU SENDIKA BASKANININ BIRDE BIZLERIN DIRAYETI VE BIRLIK BERABERLIGI ILE ALDIK.BURDA YONETIMI OVEN SENDIKAYI VE ATILAY AYCIN I YERDEN YERE VURAN YONLENDIRME SAHISLAR HALA GOZUNUZ ACILMADIMI.DAHA BU THY YONETIMININ NERELERI SATMASINI DAHA KIMLERIN CANINI YAKMASINI BEKLIYORSUNUZ.BIZIM CALISANLAR OLARAK AMACIMIZ HEP CALISMAK EVIMIZE EKMEK MEK GOTURMEK THY ILE GURUR DUYMAK OLDU.BUNDAN SONRADA BOYLE OLMASINI ISTIYORSAK BIRSEYLER YAPMAK GEREK.AMA KIMSEYI SUCLAMAYARAK BIRBIRIMIZI KIRMAYARAK BIRLIK OLARAK.BURDA SUCLANMASI GEREKEN VARSA ODA THY YONETIMI DIR.BASKA KIMSEYI ARAMAYIN LTF.ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 16 yıl önce
bu kadar olay oldu hala bir açıklama gelmedi ne olacak bu kadar kişiye insanlar uzak illerden thy na guvenıp işlerini guçlerini bırakıp geldi.istanbulda iyi kötu duzen kurdu simdi bu insanlar oylece yuz ustumu kalacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜYEE ~ 16 yıl önce
Nedense THY'de olup bitenden en son sendikanın haberi oluyor. Ama kime ne işçilerden her ay nasılsa aidat kesilmeye devam ediyor...üyelere şöyle usturuplu bir açıklama gönder yeter :) Sendikalar denetimsiz olur ve sendika ağaları işci aidatları ile karun gibi yaşamaya devam ettikçe o koltuğu kimse kendiliğinde bırakmaz...Adam deli mi hiç bir iş yapmadan aldığı onca maaşı ve avantayı bıraksın. Herkes başının çaresine baksın..sendika felan hava cıva..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
atilay ağa :20 yılda hava-iş i sendika olmaktan çıkartarak,ticarethaneye dönüştürmüşdür.doğal olarak ticarettede alım-satım-kar-zarar-işini kaybetme olacakdır.ey hava-iş üyeleri: ya sendika,ya ticarethane.2009da bu kararı sizler vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
hava-iş yönetimi işcilerin parası ile rakı içmekden hafızalarını resmen kaybetmiş.çünkü ben sıradan bir üye olarak mevcut iş yerinin satılacağını biliyordum.bu sendika ağaları nasil bilmez.aylardır konuşuluyordu..atilay ağanın koltuğunu korumak için işcilerle nasil oynadığına çarpıcı bir örnek.sırada yer işletme bekleyin görün.uyanın hava-iş üyeleri bu adam o koltukda sizleri işinden etmek için oturuyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkair ~ 16 yıl önce
Senelerdir hic bir yonetim sendikayi sallamadiki zaten... iki senede bir uyelerini hatirlayip gaza getirerek, onlar icin calistigina inandirmaya calisan, toplu sozlesmelerde bugune kadar hicbir zaman calisanin hakkini tam anlami ile alamamis bir sendika.. Onceki yonetimler yinede calisana olan saygilarindan dolayi sendikanin varligini devam ettirmesi icin nezaketli davraniyorlardi. Bunlar calisanada saygi gostermedikleri icin hic sallamiyorlar, aynen atilla pasanin uyelerini sallamadigi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dali ~ 16 yıl önce
bi kişide bize n'olucagımızı açıklasın lütfen...biraz personele saygı gösterin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rana ~ 16 yıl önce
sevgılı thy yonetıcelı keske bız bu olayı bankanın sıtesınde degıl en azından sızden bır yonetıcden açıklama yapılarak duysaydık dah gusel olmazmıydı onun dısında sendıka ahkam kesıyor hatlara bakmayın iş yavaslatıyor pekı sendıka sunu bılıyormu eger ben iş yavaşlatırsam şirketbenı bes parazsı kapınızn onune koyarmı evet ben sendıkanın deıgını yapmıyprum arkadaslar sonra sırkette kalan paramıda alamıyacagım onuda bana sendıkamı verecek hıc sanmıyorum sendıka yaslar içinde cunku bızler sendıkasız olursak sendıkada harcırahını kesemeyecek bızden herkese hayırlı akşamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overload55 ~ 16 yıl önce
Bak açıklamayı nasıl bitirmişler : "Buna karşı çıkmamak kazanılmış hakların ve ekmeğimizin kaybedilmesi demektir. Çalışanlarla görüşülüp gerekli açıklama yapılacaktır." Eminim 2-3 zehir akan açıklamalar yaparsında buna herkes emin. Peki ya gerisi? Gerisi boş. İyi yaygara çıkarırsın başka bi işe yaradığın görülmemiştir. THY yönetimide, bağır çağır bildiriler yayınlayıp hiç bir şey yapmayacağından %1000 emin olduğu için, FIRÇA BIYIKLARININ ALTINDAN GÜLÜMSEYEREK call center'daki 500 arkadaşı ekmeğinden eder taşeron firmalara 3 kuruşa çalıştırır. Aradan 2-3 ay geçer o kadar insan ekmeklerinden edildiğiyle kalır. EĞER SENDİKAYSAN! BU İŞÇİYİ DELİKANLI GİBİ TEMSİL EDİYORSAN, BU DURUMU İHBAR KABUL EDİP DERHAL GREV YOLUNU AÇAR AKABİNDE KAYITSIZ ŞARTSIZ O GREVİ UYGULARSIN. HA EĞER BUNU YAPAMAYACAKSANDA SESSİZ KALIRSIN ABUK SUBUK BİLDİRİLERİNLE KOMÜNİSTLİK OYNAMAYI BİR KENARA BIRAKIR BİRAZ HUZUR VERİRSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isimsiz ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar buda sanırım bize Bayram hediyesi oldu çağrı merkezinden son 3-4 ay içinde tayin olan arkadaşların acaba yönetimde bir tanıdıkları amcaları yada dayıları varmıydı acaba bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000