04 Haziran 2012, Pazartesi 21:47:40

THY HAVA-İŞ'İ GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Türk Hava Yolları, 23. dönem toplu iş sözleşmesini görüşmek için Hava-İş'e teklif sundu...
  • Ben tgs yolcu hizmetleri memuru olarak basvuru yapmak ıstıyorum ama bulamadım bana yardımcı olabılırmısınz.
  • eski yolcu hizmet memuru simdi kabin memuru olarak gorev yaptigim Thy de iki tarafinda yuklerini bilen biri olarak yaziyorum bunlari. kimse kendini agirdan saymasin lutfen hangi is yuku altinda oldugunu bilmediginiz insanlar hakkinda atip tutmayin. bu ben tgs de calisiyorum yolcu problemi diyen arkadasa sesleniyorum izninizle; ucusta olan herhangi bir kimseden bahsederken lutfen sozlerinize dikkat ediniz. cok is yapiyor bile olsaniz aksamlari evinize donmemenin ne oldugu yada o ucagin icind12 13 hatta 14 saat durmanin ne demek oldugunu ogrenip oyle geliniz. sen boarding ten ne anlarsin diye soylenirsen eger onu da aciklayayim siz part time olarak calisip para kazanip tgs ye gectiniz ben bas koydugum bu sirkete 1.5 sene bedava calistim. calismasaydin diye soylenecekseniz eger onu da aciklayayim ; sizin sahip olmadiginiz Thy sirket haysiyeti o begenmediginiz Eski yer calisanlari ve ucus ekiplerinde var sadece o yuzden anlamaniz zaten mumkun degil. Tum THY personeline saygilarimla.
  • Umarim hakkimizda hayirli olur gorusmeler..yorumlari okudum cok cahilce cok insafsizca dusunmeden yazilmiz cogu!!Tgs ozellestiginde uzulen bi thy calisaniyim..bende ucakta tgs yuzunden cok problem yasadim ama yinede butun calisanlari genellmiyorum.. Herkes kendini biliyor.kabine laf soyleyen arkadaslar insallah siz yada arkadaslariniz bu duruma dusmezsiniz..inanin cok zor destek olmak bile..soyleyecek soz bulamiyorsunuz:(( yargilayacaginiza anlayis gosterin yada enazindan yorum yapmayin..son sozum bize bu eylemi yapmaya zorlayacak kosullar yaratan AKP ve THY yonetimi tek sucludur kimse keyfinden isyan etmez!!
  • Cok guzel yazmissin sevgili arkadasim. Ben bir tk kabin amiri olrak malesef senin gibi isini guzel yapan tgs personeli cok goremiyorum ama bu demek degil ki herkesi ayni kefeye koyabiliriz. Eminim senin de dedigin gibi tk da isini haketmeyen personel vardir. Fakat malesef isin kotusu sudur tgs de sen ve senin gibiler azinlik, tk da ise kotu personel azinlik. Sebep su ki thy ise aldigi personeline cok guzel egitimler veriyor sadece mesleki egitimler degil iletisim egitimleri v.b. Ancak malesef tgs bu anlamda bu kadar profesyonel degil. Buraya en basta yazan arkadasiniz da malesef sizin gorunen yuzunuz. Umarim sen hakettigin bir pozisyonda calisirsin bir gun cunku tgs de harcaniyosun bu olgunluk ve mantalitenle. Basarilarinin devamini dilerim.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bugün yapılacak olan görüşmede samimiyetsiz ve çıkarcı bulduğum aynı zamanda kendini düşünen sendika'nın işten çıkarılan ve çıkarılmayan tüm THY personeline kendini affettirme şansı doğmuştur yada en azından karıştırdığı durumları düzeltme fırsatı diyelim biz böylesi daha doğru olur. THY yönetimine kaptırmış olduğu kozdan dolayı oturacağı masada sadece işten çıkarılanların tekrar işe alınmasını konuşmaktan başka çaresi olmadığı gibi bütün mağdur ettiği THY Personeli ve onlarla beraber heba olan yakınlarından basın açıklamsıyla özürdilemesi gerekmektedir. Sendika yönetimi THY tarafından çağrıldıklarından dolayıda havaya girip eylemimiz ve yaptıklarımız amacına ulaştı mecburiyetten çağırdılar diyerek havalara girmesinler sonuçta sendika olsada olmasada o toplu sözleşme zaten yapılacak. BU SAATTEN SONRA İNSANLARI DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL PERSONELİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN. Atilla Ayçin bu dünyanın öbür tarafıda var. Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecek.
  • ben o 20/25 yaşlarında 2500/3000 lira maaş alanlardanım halimden memnunum çok şükür, ama keşke sende benim gibi KAFANI ÇALIŞTIRSAYDINda lise üniversite havacılık eğitimi alıp bu maaşı haketseydin,senin ulaşamadığın hedeflere başkası ulaştı diye hasetlenme lütfen
  • ''Olabilir,kimbilir kaçıncı bacak uçuyorsunuzdur,yorgunsunuzdur''demişimdir.Elbette uçak yerdeyken hizmet bizde.Ama şunu unutmayın TGS personeli check-in kontuarlarında yolcuları keyfi yan yana oturtmamazlık yapmıyor.Uçak hemen hemen dolu ve yan yana koltuk olmadığı zaman mecbur ayrı oturtuyoruz.Şayet çocuk ya da beraber oturması önem arzeden bir durum ise elbette uçak içinde onun yerini değiştirmem benim görevim.Ama 2 yetişkin yan yana oturamadı diye onu değiştiremem kimse kusura bakmasın.Ben 2009 THY K.M Alımına başvurdum bir erkek aday olarak.Alımlar iptal oldu.Sırf referans olsun diye part time ilanına başvurdum ve 6 ay çalıştım.Sözleşmem biter bitmez TGS'ye başladım.Sonra 2011 Eylül ilanına başvurdum.Ancak TGS de çalıştığım için alınmadım.Sizin eğitimde çalıştığınız CCM'yi ezbere biliyorum.Sayım beklerken sadece izleyerek o yaptığınız demoları demo anonslarını,B737-400/700/800/A319/320/321 vs. hepsini öğrendim.TGS çalışanları cahil dğil arkdşlr,bn sadce 2 dili anadilim gibi knsyrm
  • Haberi okurken arkadaşlarım için sevindim.İş akitleri feshedilen arkadaşların da tekrar işe alınacağı umudundayım.Ancak alttaki yorumları okuyunca üzüldüm açıkcası.Kendini bilmez,aynı şirkette çalıştığım bir TGS personeli,provokatif bir yorum yazmış üstüne de birtakım TK personelleri tabiri caizse içlerindeki şeytanı çıkarmışlar.Öncelikli olarak işini doğru yapamayan,hata yapan personeli bütün şirkete mal edip diğer personelleri ve şirketi karalayamazsınız.Acımasızca eleştirip aşağılık muamelesi yapamazsınız.Sonuçta biz bu operasyonları beraber yürütüyoruz.Her şirkette işini layığı ile yapmayan ya da yapamayan,gerekli vasıfları taşıyan,taşımayan personel vardır.Tıpkı TGS de olup TK da olduğu gibi.Ben de uçak içinde İngilizce konuşan bir yolcunun dediklerini anlamayan bir TK Kabin Amirine çevirmenlik yaptım.5 defa uçakta doğru sayım getiremeyen sonrasında ben saydığımda ''Biz 5 kere saydık da seninki mi doğru''diyen ekiplere...
  • Kabin ve hizmet yazan arkadasa. Sen önce kendi gorev tanımını bir öğren sonra kabın memurlarını eleştir. Ne zaman bagaj yerleştirmek bizim gorevimiz oldu kapı acikken yolcuyla ilgili problemleri çözmek yer görevlilerinin yetkisindedir.

Türk Hava Yolları 23. dönem toplu iş sözleşmesini görüşmek için Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nı (Hava-İş) toplantıya çağırdı. Hava-İş Sendikası da THY'nin çağrısına olumlu cevap verdi.

Uzun süredir toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşamayan Türk Hava Yolları (THY) ve Hava-İş Sendikası yarın saat 11.00'da Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda bir araya gelecek.

Görüşmede 23. dönem toplu iş sözleşmesinin yanı sıra geçtiğimiz hafta Pazartesi'yi Salı gününe bağlayan gece başlayan eylem sonrasında THY'nin iş akdini feshettiği personellerin de gündeme gelmesi bekleniyor. 

Öte yandan yarın yapılacak bu kritik toplantıya Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in de katılması bekleniyor.

Toplantının detayları yarın AirportHaber'de olacak...

THY HAVA-İŞ'İ GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

qizem ~ 12 yıl önce
Ben tgs yolcu hizmetleri memuru olarak basvuru yapmak ıstıyorum ama bulamadım bana yardımcı olabılırmısınz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 operasyonu da bilmeden konusmayin lutfen.. ~ 12 yıl önce
eski yolcu hizmet memuru simdi kabin memuru olarak gorev yaptigim Thy de iki tarafinda yuklerini bilen biri olarak yaziyorum bunlari. kimse kendini agirdan saymasin lutfen hangi is yuku altinda oldugunu bilmediginiz insanlar hakkinda atip tutmayin. bu ben tgs de calisiyorum yolcu problemi diyen arkadasa sesleniyorum izninizle; ucusta olan herhangi bir kimseden bahsederken lutfen sozlerinize dikkat ediniz. cok is yapiyor bile olsaniz aksamlari evinize donmemenin ne oldugu yada o ucagin icind12 13 hatta 14 saat durmanin ne demek oldugunu ogrenip oyle geliniz. sen boarding ten ne anlarsin diye soylenirsen eger onu da aciklayayim siz part time olarak calisip para kazanip tgs ye gectiniz ben bas koydugum bu sirkete 1.5 sene bedava calistim. calismasaydin diye soylenecekseniz eger onu da aciklayayim ; sizin sahip olmadiginiz Thy sirket haysiyeti o begenmediginiz Eski yer calisanlari ve ucus ekiplerinde var sadece o yuzden anlamaniz zaten mumkun degil. Tum THY personeline saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stewardess ~ 12 yıl önce
Umarim hakkimizda hayirli olur gorusmeler..yorumlari okudum cok cahilce cok insafsizca dusunmeden yazilmiz cogu!!Tgs ozellestiginde uzulen bi thy calisaniyim..bende ucakta tgs yuzunden cok problem yasadim ama yinede butun calisanlari genellmiyorum.. Herkes kendini biliyor.kabine laf soyleyen arkadaslar insallah siz yada arkadaslariniz bu duruma dusmezsiniz..inanin cok zor destek olmak bile..soyleyecek soz bulamiyorsunuz:(( yargilayacaginiza anlayis gosterin yada enazindan yorum yapmayin..son sozum bize bu eylemi yapmaya zorlayacak kosullar yaratan AKP ve THY yonetimi tek sucludur kimse keyfinden isyan etmez!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs yolcu hizmetleri memuruna ~ 12 yıl önce
Cok guzel yazmissin sevgili arkadasim. Ben bir tk kabin amiri olrak malesef senin gibi isini guzel yapan tgs personeli cok goremiyorum ama bu demek degil ki herkesi ayni kefeye koyabiliriz. Eminim senin de dedigin gibi tk da isini haketmeyen personel vardir. Fakat malesef isin kotusu sudur tgs de sen ve senin gibiler azinlik, tk da ise kotu personel azinlik. Sebep su ki thy ise aldigi personeline cok guzel egitimler veriyor sadece mesleki egitimler degil iletisim egitimleri v.b. Ancak malesef tgs bu anlamda bu kadar profesyonel degil. Buraya en basta yazan arkadasiniz da malesef sizin gorunen yuzunuz. Umarim sen hakettigin bir pozisyonda calisirsin bir gun cunku tgs de harcaniyosun bu olgunluk ve mantalitenle. Basarilarinin devamini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 12 yıl önce
Bugün yapılacak olan görüşmede samimiyetsiz ve çıkarcı bulduğum aynı zamanda kendini düşünen sendika'nın işten çıkarılan ve çıkarılmayan tüm THY personeline kendini affettirme şansı doğmuştur yada en azından karıştırdığı durumları düzeltme fırsatı diyelim biz böylesi daha doğru olur. THY yönetimine kaptırmış olduğu kozdan dolayı oturacağı masada sadece işten çıkarılanların tekrar işe alınmasını konuşmaktan başka çaresi olmadığı gibi bütün mağdur ettiği THY Personeli ve onlarla beraber heba olan yakınlarından basın açıklamsıyla özürdilemesi gerekmektedir. Sendika yönetimi THY tarafından çağrıldıklarından dolayıda havaya girip eylemimiz ve yaptıklarımız amacına ulaştı mecburiyetten çağırdılar diyerek havalara girmesinler sonuçta sendika olsada olmasada o toplu sözleşme zaten yapılacak. BU SAATTEN SONRA İNSANLARI DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL PERSONELİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN. Atilla Ayçin bu dünyanın öbür tarafıda var. Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs yazan arkadaşım ~ 12 yıl önce
ben o 20/25 yaşlarında 2500/3000 lira maaş alanlardanım halimden memnunum çok şükür, ama keşke sende benim gibi KAFANI ÇALIŞTIRSAYDINda lise üniversite havacılık eğitimi alıp bu maaşı haketseydin,senin ulaşamadığın hedeflere başkası ulaştı diye hasetlenme lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS YOLCU HİZMETLERİ MEMURU-2 ~ 12 yıl önce
''Olabilir,kimbilir kaçıncı bacak uçuyorsunuzdur,yorgunsunuzdur''demişimdir.Elbette uçak yerdeyken hizmet bizde.Ama şunu unutmayın TGS personeli check-in kontuarlarında yolcuları keyfi yan yana oturtmamazlık yapmıyor.Uçak hemen hemen dolu ve yan yana koltuk olmadığı zaman mecbur ayrı oturtuyoruz.Şayet çocuk ya da beraber oturması önem arzeden bir durum ise elbette uçak içinde onun yerini değiştirmem benim görevim.Ama 2 yetişkin yan yana oturamadı diye onu değiştiremem kimse kusura bakmasın.Ben 2009 THY K.M Alımına başvurdum bir erkek aday olarak.Alımlar iptal oldu.Sırf referans olsun diye part time ilanına başvurdum ve 6 ay çalıştım.Sözleşmem biter bitmez TGS'ye başladım.Sonra 2011 Eylül ilanına başvurdum.Ancak TGS de çalıştığım için alınmadım.Sizin eğitimde çalıştığınız CCM'yi ezbere biliyorum.Sayım beklerken sadece izleyerek o yaptığınız demoları demo anonslarını,B737-400/700/800/A319/320/321 vs. hepsini öğrendim.TGS çalışanları cahil dğil arkdşlr,bn sadce 2 dili anadilim gibi knsyrm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS YOLCU HİZMETLERİ MEMURU-1 ~ 12 yıl önce
Haberi okurken arkadaşlarım için sevindim.İş akitleri feshedilen arkadaşların da tekrar işe alınacağı umudundayım.Ancak alttaki yorumları okuyunca üzüldüm açıkcası.Kendini bilmez,aynı şirkette çalıştığım bir TGS personeli,provokatif bir yorum yazmış üstüne de birtakım TK personelleri tabiri caizse içlerindeki şeytanı çıkarmışlar.Öncelikli olarak işini doğru yapamayan,hata yapan personeli bütün şirkete mal edip diğer personelleri ve şirketi karalayamazsınız.Acımasızca eleştirip aşağılık muamelesi yapamazsınız.Sonuçta biz bu operasyonları beraber yürütüyoruz.Her şirkette işini layığı ile yapmayan ya da yapamayan,gerekli vasıfları taşıyan,taşımayan personel vardır.Tıpkı TGS de olup TK da olduğu gibi.Ben de uçak içinde İngilizce konuşan bir yolcunun dediklerini anlamayan bir TK Kabin Amirine çevirmenlik yaptım.5 defa uçakta doğru sayım getiremeyen sonrasında ben saydığımda ''Biz 5 kere saydık da seninki mi doğru''diyen ekiplere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabın ~ 12 yıl önce
Kabin ve hizmet yazan arkadasa. Sen önce kendi gorev tanımını bir öğren sonra kabın memurlarını eleştir. Ne zaman bagaj yerleştirmek bizim gorevimiz oldu kapı acikken yolcuyla ilgili problemleri çözmek yer görevlilerinin yetkisindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000