26 Temmuz 2010, Pazartesi 11:24:43

THY HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Rekabet Kurulu, Türk Hava Yolları hakkında soruşturma açtı.
  • canim arkadasim, TK'dan yaka silken bir tek Pegasus mu? Butun sirketler slot ve permi alamazken TK leblebi gibi yeni hat acip frekans artiriyor. Madem alan kalabalik, slot yok, TK nasil yeni hat acip frekans artiriyor? slot ve permiler TK'nin tekelinde oldugu icin tabii ki... daha once de dedim, simdi de diyorum. Turkiye'de ozel havaciligin onunu tikayan en buyuk etmenlerden biri TK'dir. bu duzen surdugu surece de oyle kalacaktir.
  • Yahu kardeşim,arkadaşım, vatandaşım.. Şuraya Pegasus zarar ediyor diye saçma sapan yazılar yazıp durmayın. Adamlar her sene 2 ayrı denetleme firmasına bütün mali hesaplarını denetlettirip çıkan kara göre çalışanlarına kar payı dağıtıyor. Daha bu sene kar 15 milyon Euro idi. Hangi şirketdesiniz, acentacımısınız yada her ne acınız varsa Pegasus'la ilgili bilmiyorum ama yazmayın güzel kardeşim "zarar var" diye. Düşmeyin komik duruma, güldürmeyin kendinize.. Bizim editörler sevmez böyle yorumları ama yani dayanamıyorum artık.
  • PEGASUS UN PATRONU CIN ALIYE SORUN BAKALIM KIM SIKAYET ETMIS? SOVMENLIK VE CIMRILIGE RAGMEN HALA ZARAR EDINCE RAKIPLERINI SIKAYET ETMEYI AKIL ETMISTIR. BIR BAKMISSINIZ SATMIS BUTUN SIRKETI. BU KADAR ZARARA NE KADAR DAHA TAHAMMUL EDECEK ACABA.
  • THY baslikli baslikli arkadas... madem bi sey olmaz pegasustan aciversin bakalim TK bazi hatlari ataturk havalimanindan, uc bes slot versin bak ne oluyor... sabiha gokcenden tipis tipis ayrildi tk, sebebi nedir? kendisi basa cikamadi, anadolu jeti ve sun express'i koyacak simdi pegasus'un karsisina...kimse nefesini bosa harcamasin, turk sivil havaciligi tk hegemonyasindadir, tk kendi buyumesi pahasina diger turk sirketlerinin gelismesini engellemektedir. medeni bi ulkede olsa tk'yi tefe koyup milyonlarca dolar ceza kesmislerdi coktan, ellerindeki slotlari ve permileri de almislardi.
  • Darısı yöneticilerin başına. Çıkan haberleri okuyunca onlarında soruşturulması gerekliliği hissine kapıldım. Teşekkürler
  • 1.bir yabancı ortaklı olan sunexpress yurtiçinde at koştururken, neden pegasus ya da onur ve hatta sunexpress almanya da yurt içi uçamıyor ? 2. Sunexpresteki alman - türk kaptan oranı nedir? Alman f/o ve kaptanları ne kadar kayrılıyor? 3. Alman kaptanlar ile Türk kaptanların arasında maaş farkı var mı? 4.Neden alman f/o lar 1- 2 yıl uçunca lutfansaya tüyerler? 5.Neden sunexpresteki kaptanlar THY ye gelemezler?
  • Bos ve aptalca muhabbetler bunlar THY nin rakibi mi var ki? PEGASUS MU ADAMA GULERLER, BUNDAN HİC BİR SEY CİKMAZ.
  • THY'DEN KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILAN PİLOTLARA THY VE SHGM TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA YASAĞI KOR. ÖZEL ŞİRKETLERİ THY VE SHGM TEHDİT EDER VE BU PİLOT HAKKINDA KÖTÜ REFERANS VERİR. THY, ANADOLUJET VE SUNEXPRESS KURULUŞLARINA GİRİŞİ ENGELLENİR. YENİ ANAYASA YAPIYORLAR AMA İNSAN TEMEL HAK VE HÜRRİYETİNE SAYGILI OLMAK KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAMAK İNSANİ İR MEZİYETTİR. O DA BİZM DEVLETTE MALESEF YOK....CANI ÇOK YANIŞ BİR THY PİLOTU....
  • Ne güzel. Gerçekler ortaya çıkacak. Kamuoyu aydınlanacak. Zaten THY de böyle soruşturmalardan geçerek, aklanmayı her zaman ister. Hayırlı kandiller olsun.
  • Dünyanın hiçbir yerinde bir sektörde herhangi bir şirket bu şekilde diğer şirketlerin önünü bu kadar alenen kapatamaz. Şu anda Türkiye'de THY'nin istemediği bir şirket istediği hiçbir yere uçamaz. Moskova'ya uçmak istersiniz, THY engel olur uçamazsınız. Türki cumhuriyetlere uçayım dersiniz olmaz, slot vermezler. Ne ABD'de ne de AB'de buna asla izin vermezler ama bizim ülkemizde bu oluyor,hemde rahatlıkla.. Rekabet kurulunun soruşturmasına gerek bile yok,durum o kadar açık ve de netki..

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu'nun 1 Temmuz 2010 tarihli toplantısında Türk Hava Yolları A.O. hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği belirtildi.

Soruşturma, Türk Hava Yolları A.O.'nın İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı hava yoluyla yolcu taşıma hatlarında rakip firma aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla başlatıldı.

İKİ KURUMA DAHA SORUŞTURMA

Rekabet Kurulu, Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ile Condor Flugdienst GmbH. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Rekabet Kurulu, 2 Haziran tarihli toplantısında Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ile Condor Flugdienst GmbH. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma, Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ile Condor Flugdienst GmbH.'nin aralarındaki anlaşmalar vasıtasıyla Almanya-Türkiye arasındaki uçuşlarda belli bir süre rekabete aykırı davranışlarda bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespit edilmesi amacıyla başlatıldı.
 

THY HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
canim arkadasim, TK'dan yaka silken bir tek Pegasus mu? Butun sirketler slot ve permi alamazken TK leblebi gibi yeni hat acip frekans artiriyor. Madem alan kalabalik, slot yok, TK nasil yeni hat acip frekans artiriyor? slot ve permiler TK'nin tekelinde oldugu icin tabii ki... daha once de dedim, simdi de diyorum. Turkiye'de ozel havaciligin onunu tikayan en buyuk etmenlerden biri TK'dir. bu duzen surdugu surece de oyle kalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu kardeşim,arkadaşım, vatandaşım.. Şuraya Pegasus zarar ediyor diye saçma sapan yazılar yazıp durmayın. Adamlar her sene 2 ayrı denetleme firmasına bütün mali hesaplarını denetlettirip çıkan kara göre çalışanlarına kar payı dağıtıyor. Daha bu sene kar 15 milyon Euro idi. Hangi şirketdesiniz, acentacımısınız yada her ne acınız varsa Pegasus'la ilgili bilmiyorum ama yazmayın güzel kardeşim "zarar var" diye. Düşmeyin komik duruma, güldürmeyin kendinize.. Bizim editörler sevmez böyle yorumları ama yani dayanamıyorum artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PEGASUS UN PATRONU CIN ALIYE SORUN BAKALIM KIM SIKAYET ETMIS? SOVMENLIK VE CIMRILIGE RAGMEN HALA ZARAR EDINCE RAKIPLERINI SIKAYET ETMEYI AKIL ETMISTIR. BIR BAKMISSINIZ SATMIS BUTUN SIRKETI. BU KADAR ZARARA NE KADAR DAHA TAHAMMUL EDECEK ACABA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY baslikli baslikli arkadas... madem bi sey olmaz pegasustan aciversin bakalim TK bazi hatlari ataturk havalimanindan, uc bes slot versin bak ne oluyor... sabiha gokcenden tipis tipis ayrildi tk, sebebi nedir? kendisi basa cikamadi, anadolu jeti ve sun express'i koyacak simdi pegasus'un karsisina...kimse nefesini bosa harcamasin, turk sivil havaciligi tk hegemonyasindadir, tk kendi buyumesi pahasina diger turk sirketlerinin gelismesini engellemektedir. medeni bi ulkede olsa tk'yi tefe koyup milyonlarca dolar ceza kesmislerdi coktan, ellerindeki slotlari ve permileri de almislardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Darısı yöneticilerin başına. Çıkan haberleri okuyunca onlarında soruşturulması gerekliliği hissine kapıldım. Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1.bir yabancı ortaklı olan sunexpress yurtiçinde at koştururken, neden pegasus ya da onur ve hatta sunexpress almanya da yurt içi uçamıyor ? 2. Sunexpresteki alman - türk kaptan oranı nedir? Alman f/o ve kaptanları ne kadar kayrılıyor? 3. Alman kaptanlar ile Türk kaptanların arasında maaş farkı var mı? 4.Neden alman f/o lar 1- 2 yıl uçunca lutfansaya tüyerler? 5.Neden sunexpresteki kaptanlar THY ye gelemezler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bos ve aptalca muhabbetler bunlar THY nin rakibi mi var ki? PEGASUS MU ADAMA GULERLER, BUNDAN HİC BİR SEY CİKMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'DEN KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILAN PİLOTLARA THY VE SHGM TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA YASAĞI KOR. ÖZEL ŞİRKETLERİ THY VE SHGM TEHDİT EDER VE BU PİLOT HAKKINDA KÖTÜ REFERANS VERİR. THY, ANADOLUJET VE SUNEXPRESS KURULUŞLARINA GİRİŞİ ENGELLENİR. YENİ ANAYASA YAPIYORLAR AMA İNSAN TEMEL HAK VE HÜRRİYETİNE SAYGILI OLMAK KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAMAK İNSANİ İR MEZİYETTİR. O DA BİZM DEVLETTE MALESEF YOK....CANI ÇOK YANIŞ BİR THY PİLOTU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne güzel. Gerçekler ortaya çıkacak. Kamuoyu aydınlanacak. Zaten THY de böyle soruşturmalardan geçerek, aklanmayı her zaman ister. Hayırlı kandiller olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyanın hiçbir yerinde bir sektörde herhangi bir şirket bu şekilde diğer şirketlerin önünü bu kadar alenen kapatamaz. Şu anda Türkiye'de THY'nin istemediği bir şirket istediği hiçbir yere uçamaz. Moskova'ya uçmak istersiniz, THY engel olur uçamazsınız. Türki cumhuriyetlere uçayım dersiniz olmaz, slot vermezler. Ne ABD'de ne de AB'de buna asla izin vermezler ama bizim ülkemizde bu oluyor,hemde rahatlıkla.. Rekabet kurulunun soruşturmasına gerek bile yok,durum o kadar açık ve de netki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000