07 Şubat 2014, Cuma 12:21:35

THY HABOM'DAKİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ ULTİMATOM GÖNDERDİ

THY Habom A.Ş.'deki Çelik-İş temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları Çelik-İş Sendikası'na yazdıkları bir bildiriyle dile getirdi. Bildiri, adeta sendika yönetimine gönderilen ultimatom niteliğinde...
  • Arkadaşlar, seçilen bu temsilci arkadaşlarımız merak etmeyin sonuna kadar haklarımızı savunacaklar asla bizim tasvip etmediğimiz bir TIS okey demeyeceklerdir.TIS sonunda yapacaklarımız önem kazanmaktadır.Eğer istenilen alınmadıysa eyleme yapacakmıyız.eylemden kastim Sendika değişikliği örneğin BİRLEŞİK METAL İŞ e yönelecekmiyiz? ben size şunu söyleyim ismi bile THY yönetiminin tüylerini diken diken eder.uykuları kaçar hasta olurlar. Biraz sabır sözleşme sonunda istifa ve diğer sendikaya yönelmeyi öneriyorum.
  • Kısaca, Hamdi Bey , siyasal olarak baskı kuruyor, daha fazla bir şey isteyemicez , siyasi kanallarla çok zzorluyorlar. 250-150-100+%8 verin gitsin nelerine yetmiyor... Başka hak sa vermeyin extra.. Ahhh ahh... Çalışın daha
  • sendikamız müthiş bir gizlilik içinde çalışmalarını sürdürüyor, durumdan kendilerinin bile haberi o kadar gizli. sendika hazırlandığı taslakta , ücretlendirme kısmanda TEKNİSYEN MAAŞI 5 6 yıl içerisinde ortlama 300 400 lira artarken neden eğitim ve diğer memuriyet sıfatındaki TEKNİSYEN lerin maaşı 600 700 tl oranında artıyor bunu neden açıklamıyor, bize vereceği parayı bizden saklıyor, bu nasıl bir anlayışa göre düzenlendi de eğitmen gözüken teknisyenlerin maaşı çalışcan teknisyene göre bu kadar bir artış gösteriyor? whats up tan ses kayıtları yollayalar bunu açıklayın bir iki ses kaydı daha gönderin de bilelim.
  • 127 adet yorum yapılmış hala sendika yetkililerin den ses yok arkadaş bu kadar da olmaz yahu.
  • İnşallah bu söylenen gerçektir inşallah artık yeni oyunlara dedikodulara kimsenin tahammülü kalmadı
  • arkadaslar aldıgım bilgye göre sendıka söyledıgımız sartları kabul ettırmıs. yakında durumu bızlerlede paylasıcaklar. yurudugumuz yolda bıze destek verelere tesekkurler. birlık olmaya devam arkadaslar bızı kımse yıldıramaz. ırgatlık yapıp hakkımızı yedırmeyız.
  • hakkımı yiyenin öteki dünyada iki elim yakasındadır.bu böyle biline....
  • ve aklıma gelmeyen haklar verilmeden imzalanan tis sonrasında istifaları getirir bunu herkes böyle bilsin. istifa dediysem sendikadan, kimse kendini kandırmasın içinde bulunduğumuz kapitalist düzen bize çalışmaya zorunlu kıldığından büyük istifalar olması oldukça güç.Her fırsatta her yorumda Hamdi Topçu’yu suçlamaktan vazgeçin, Temel Kotil’i suçlayabilirsiniz. İşçi zararına bütün uygulamalar şakşakcıların süsleyip yağlamaları ile önce Temel Kotil’e gider sonrada kabul ettirebilirse Hamdi Topçu onaylar. Bizlerin sıkıntılarından kendisinin haberdar olduğunu hiç düşünmüyorum, ilk hedefimiz haberdar etmek olmalı. İşin özü ne olursa olsun sendikayı desteklemek zorundayız, kimi arkadaşlardan sendikadan ayrılıcam kimi cümleler duydum şu süreçte yapılacak en büyük hata budur sendikanın görüşmeleri başladığı tarihten itibaren tis imzalandığında farklarıda alıcaz her ne olursa olsun buna sabretmek zorundayız yok etmedik mi bütün süreç çöpe gidecek ve herhangi bir hakkımızda olmayacak
  • Öncelikle biz neden çelik iş sendikasına mensub olduk. Tamamen işverenin bir oyunu nedir bu oyun. Ayçin yönetimindeki hava iş sendikasını bitirme amacıyla yeni bir sendika bulunarak bizim üye olmamız sağlandı eğerki hava iş seçimlerini Ayçin kazansaydı biz tk'ya geçirilip yüzde kaç ile olurdu bilmem bu ancak hava işin teknik camiasında lav edilmesi sağlanacaktı. Peki ne oldu hava iş işveren güdümüne girince hiç gerek kalmadı buna. Bundan sonra bizi ne mi bekliyor, şakşakcıların genel müdüre yaranmak için ben düşündüm ben başardım oldu diyebileceği sektöre göre emeğimizi hiçe sayarak bizleri gram dahi düşünmeden bu tisi verebileceği en az rakama bizi ikna etmek. ancak bizim tarafımızda kazın ayağı böyle değil, bu şirket onlar orda olduğu için değil bizler olduğumuz için kazanıyor ve kazanacaktırda, ikramiyesiz, hatta ve a bakımda çalışan kardeşlerim için pazar mesaisi olmadan, saw’da çalışma süresi ve zorunlu mesailer kaldırılmadan, eski mng’deki kardeşlerimin çalışma süreleri
  • Zam falan istemiyom artık, şu cs erol ustayı habomdan gönderin yeter, maaş durumundan olmasada bu adam yüzünden istifa edicek millet :DDDDD

İŞTE THY HABOM A.Ş.'DEKİ ÇELİK-iŞ TEMSİLCİLERİNİN ÇELİK-İŞ SENDİKASI'NA GÖNDERDİĞİ O BİLDİRİ:

"Sevgili çelik-iş yöneticileri;

Sekiz ayı aşkın süredir karşılıklı özveri ve çalışmalarımız sonucu THY Habom A.Ş.’de yetkili sendika sıfatı kazanmış olup şuan da TİS imzalama aşamasına kadar hep beraber geldik. Öncelikle bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Çelik-iş iş yeri temsilcileri olarak son günlerde ki gelişmeler ve iletişim eksikliğinden dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirmek için, bu bildiriyi kaleme alıyoruz.

Sendika ile ilk görüşmemizden itibaren hep vurgu yapılan ve üst düzey yöneticilerin birçok toplantı ve bilgilendirmelerde; neyi, ne kadar, nasıl alacağımıza beraber karar vereceğiz söylemleri ve yetmiş kişiyi aşan üye katılımıyla oluşturulan TİS taslağında istenilen şartlar, iş yerinde beklentileri üst düzeye taşımıştır. İlk yapılacak olan TİS ile istenilen herşeyin taviz vermeden alınamayacağının farkındayız, fakat amacımız üyelerin yüzde seksen oranında memnun olacağı TİS imzalamak olmalıdır.

Gelinen şuan ki noktada yapılan görüşmelerin detaylarını verilen tavizleri (bilet, sosyal yardımlar, müktesep konusu, ikramiye v.b.) temsil ettiğimiz sendika yetkilileri yerine, işverenden duymak bizi gerçekten üzmektedir. Temsilciler olarak bizimle daha fazla bilgi paylaşımı yapılmasını ve verilecek tavizlerden işverenin tutumuna karşı atılacak adımlardan haberdar olmak istemekteyiz. Yapılacak bu bilgilendirme ve alınacak ortak kararlar hem iş yerinde ki bilgi kirliliğini önleyecek hemde Çelik-iş’ in havacılık sektöründe gücüne güç katıp kalıcılığını sağlayacaktır.

Kırmızı çizgimizi her ne kadar bir araya gelip belirleyememiş olsak da temel saydığımız noktalar bilinmektedir. Kırmızı çizgimizin altında imzalanacak TİS’in herkes için sıkıntı yaratacağını belirtmek isteriz. Çalışanların bizlere desteği tamdır, biz TİS sürecini barış içerisinde sürdürmek istiyoruz fakat kırmızı çizginin altında imzalanacak TİS’in üyelere izahı mümkün olmadığı gibi temsilcilik görevimizi layıkı ile yerine getirmekte zorlanacağımızı, temsilcilik görevimizi gözden geçirmek zorunda kalacağımızı belirtmek isteriz.

Çelik-iş’ in değerli yöneticileri;

Bu imzalayacağımız TİS hem THY Habom A.Ş.’nin gidişatı  hem de Çelik-İş’in Havacılık sektöründe ki yerinin belirlenmesi açısından büyük önem arz ekmektedir.

Bu sürecin hepimiz açısından en hayırlı şekilde sonuçlanmasını temenni eder, bundan sonraki süreçte daha fazla diyalog kurarak bilgi paylaşımı yapmanızı ümit ederiz.

THY HABOM A.Ş.
Sendika Temsilcileri"

THY HABOM'DAKİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ ULTİMATOM GÖNDERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

sabır ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, seçilen bu temsilci arkadaşlarımız merak etmeyin sonuna kadar haklarımızı savunacaklar asla bizim tasvip etmediğimiz bir TIS okey demeyeceklerdir.TIS sonunda yapacaklarımız önem kazanmaktadır.Eğer istenilen alınmadıysa eyleme yapacakmıyız.eylemden kastim Sendika değişikliği örneğin BİRLEŞİK METAL İŞ e yönelecekmiyiz? ben size şunu söyleyim ismi bile THY yönetiminin tüylerini diken diken eder.uykuları kaçar hasta olurlar. Biraz sabır sözleşme sonunda istifa ve diğer sendikaya yönelmeyi öneriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara toplantısı ~ 10 yıl önce
Kısaca, Hamdi Bey , siyasal olarak baskı kuruyor, daha fazla bir şey isteyemicez , siyasi kanallarla çok zzorluyorlar. 250-150-100+%8 verin gitsin nelerine yetmiyor... Başka hak sa vermeyin extra.. Ahhh ahh... Çalışın daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaseversen ~ 10 yıl önce
sendikamız müthiş bir gizlilik içinde çalışmalarını sürdürüyor, durumdan kendilerinin bile haberi o kadar gizli. sendika hazırlandığı taslakta , ücretlendirme kısmanda TEKNİSYEN MAAŞI 5 6 yıl içerisinde ortlama 300 400 lira artarken neden eğitim ve diğer memuriyet sıfatındaki TEKNİSYEN lerin maaşı 600 700 tl oranında artıyor bunu neden açıklamıyor, bize vereceği parayı bizden saklıyor, bu nasıl bir anlayışa göre düzenlendi de eğitmen gözüken teknisyenlerin maaşı çalışcan teknisyene göre bu kadar bir artış gösteriyor? whats up tan ses kayıtları yollayalar bunu açıklayın bir iki ses kaydı daha gönderin de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakim ~ 10 yıl önce
Sahi doğru soyluyor arkadaş hayırdır? Bu nasıl bir düzen
Sendika ya ~ 10 yıl önce
127 adet yorum yapılmış hala sendika yetkililerin den ses yok arkadaş bu kadar da olmaz yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 10 yıl önce
İnşallah bu söylenen gerçektir inşallah artık yeni oyunlara dedikodulara kimsenin tahammülü kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gururlu habomcu ~ 10 yıl önce
arkadaslar aldıgım bilgye göre sendıka söyledıgımız sartları kabul ettırmıs. yakında durumu bızlerlede paylasıcaklar. yurudugumuz yolda bıze destek verelere tesekkurler. birlık olmaya devam arkadaslar bızı kımse yıldıramaz. ırgatlık yapıp hakkımızı yedırmeyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereden ~ 10 yıl önce
Nereden ve kimden aldığın bilgilere göre ?Sendikanın ağzını bıçak açmıyor, temsilcelerin durumu ortada. Kim verdi böyle bir bilgi?
HBM ~ 10 yıl önce
Arkadaşım verdiğin bu bilgi inşallah doğru dur kimsenin artık yalan haberlere tahammülü kalmadı.
windir ~ 10 yıl önce
söylediğimiz şartları kabul ettirmiş nedir ya ? dayanağı olmayan şeyler paylaşıp insanları ümitlendirmeyin kardeşim. pazar günü kimle nasıl görüşmüş hem ??
komik insan ~ 10 yıl önce
nasıl çok eğleniyomusun? zira valideniz hanfendiyi baya bi anıyoruz.bilgine..
ebruli ~ 10 yıl önce
hakkımı yiyenin öteki dünyada iki elim yakasındadır.bu böyle biline....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler 2 ~ 10 yıl önce
ve aklıma gelmeyen haklar verilmeden imzalanan tis sonrasında istifaları getirir bunu herkes böyle bilsin. istifa dediysem sendikadan, kimse kendini kandırmasın içinde bulunduğumuz kapitalist düzen bize çalışmaya zorunlu kıldığından büyük istifalar olması oldukça güç.Her fırsatta her yorumda Hamdi Topçu’yu suçlamaktan vazgeçin, Temel Kotil’i suçlayabilirsiniz. İşçi zararına bütün uygulamalar şakşakcıların süsleyip yağlamaları ile önce Temel Kotil’e gider sonrada kabul ettirebilirse Hamdi Topçu onaylar. Bizlerin sıkıntılarından kendisinin haberdar olduğunu hiç düşünmüyorum, ilk hedefimiz haberdar etmek olmalı. İşin özü ne olursa olsun sendikayı desteklemek zorundayız, kimi arkadaşlardan sendikadan ayrılıcam kimi cümleler duydum şu süreçte yapılacak en büyük hata budur sendikanın görüşmeleri başladığı tarihten itibaren tis imzalandığında farklarıda alıcaz her ne olursa olsun buna sabretmek zorundayız yok etmedik mi bütün süreç çöpe gidecek ve herhangi bir hakkımızda olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 10 yıl önce
Öncelikle biz neden çelik iş sendikasına mensub olduk. Tamamen işverenin bir oyunu nedir bu oyun. Ayçin yönetimindeki hava iş sendikasını bitirme amacıyla yeni bir sendika bulunarak bizim üye olmamız sağlandı eğerki hava iş seçimlerini Ayçin kazansaydı biz tk'ya geçirilip yüzde kaç ile olurdu bilmem bu ancak hava işin teknik camiasında lav edilmesi sağlanacaktı. Peki ne oldu hava iş işveren güdümüne girince hiç gerek kalmadı buna. Bundan sonra bizi ne mi bekliyor, şakşakcıların genel müdüre yaranmak için ben düşündüm ben başardım oldu diyebileceği sektöre göre emeğimizi hiçe sayarak bizleri gram dahi düşünmeden bu tisi verebileceği en az rakama bizi ikna etmek. ancak bizim tarafımızda kazın ayağı böyle değil, bu şirket onlar orda olduğu için değil bizler olduğumuz için kazanıyor ve kazanacaktırda, ikramiyesiz, hatta ve a bakımda çalışan kardeşlerim için pazar mesaisi olmadan, saw’da çalışma süresi ve zorunlu mesailer kaldırılmadan, eski mng’deki kardeşlerimin çalışma süreleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gönderin.. ~ 10 yıl önce
Zam falan istemiyom artık, şu cs erol ustayı habomdan gönderin yeter, maaş durumundan olmasada bu adam yüzünden istifa edicek millet :DDDDD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
upk ~ 10 yıl önce
ne alaka dostum? erol abi'ye kurban ol sen.
cabin ~ 10 yıl önce
birgün takıcam tornavida yı. zaten habom psikolojimi bozdu buda gelip mobing yapıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000