27 Haziran 2014, Cuma 15:05:06

THY HABOM'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan THY Habom tesisinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılıdığı törenle yapıldı.
  • boyaci teknisyeni olarak is ariyorum 1995 den beri oto boyacisiyim belgelerim var kalfalik ustalik ustaögreticilik acik lise menzunu 0534 320 30 31
  • abiler ablalar üniversite adayıyım kimya mühendislerinin uçak mühendislerinin iş imkanları nasıl aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar...
  • logo larda bi tane turkısh habom, habom technıc vs göremedik. turkısh airlines, turkish technic. habom nirde?
  • Gelişmemiş ülkelerde hep böyle oluyor!!! Teknisyenlerimiz olmasa biz nasıl uçarız diye soran yok!!! Pilotlar teknisyenlere selam vermiyor!!! Böyle bir açılışta teknisyenleri uzaklaştırıyorsunuz!!!! Utanın biraz, sonradan görmeler!! Sizin Müslümanlıkla hiçbir alâkanız yok!!!
  • EŞİT İŞE ÉŞİT ÜCRET Emanet akıllı ol.FERO çelikci sende çözüm bul yoksa biz seni çözeceģiz .2.5 kati icin dava ac isten çikanlara fark odenmedi yalanci yunusun 20 Avukati varmis birini versin.izinlerden 2 ser gun kestiler.Hemen vardiya primi icin eylem planla intibaklari cozun artikkklll.DOĞAN la değil HAMDİ ÂHMET CAN la görüs korkma
  • Ben boyaci olarak 3 ay önce basvurmustum almanyadan hala haber yok
  • 1_thy tekniktekilere göre bunlar habomcu. shyo mezunlarına göre bunlar tornacı. uçak lisesi okumuşlara göre bunlar uçakçı değil. teknik eğitim mezunlarına göre bunlar liseli. uçak teknolojisi okumuşlara göre öf be UÇAK TEKNOLOJİSİ!! onlarda ayrı bir hava zaten. ne eğitimi almış nasıl uçakçı olmuş belli olmayan bir güruh zaten bir taraftan. yalamacı ve başkasının açığını kollayan tilkiler diğer taraftan. yani iş barışı yok ve işçilerin birlik olmadığı yerde herkes eşit haklara sahip olamaz. 2_eşit hak istiyorsan hak et güzel kardeşim. sen liseden mezun olup gelmişsin 17 yaşında iş bulmuşsun. sen 24 yaşında sanayide bibuçuğa tamah edecekken typ ile tanışmışsın ve gelmişsin thynin kanatları altına. ne kadar şanslısın aslında. tek yapman gereken hak etmek. varsa kendine güvenen babayiğit doldursun tecrübesini girsin bütün modüllere alsın b1ini yürüsün. öyle hileli easa kursları kovalamakta değil bu iş. sistem sana yükselme fırsatı vermiş. ağlamayı bırak ve yüksel. yapamıyorsan da sus.
  • Esit ise esit ücret .Habom çalisani sana gelecek yaziyi imzalama bekle birliğini bozma
  • ARKADASLAR SOMADAKİ MADENCİ KARDESLERDEN BİR FARKI VAR MI HABOMUN .. DEMEK İZİN VERDİLER HE iyiymiş valla kendini bu kadar öven bi şirket gormedim ya avrupalilarin teknisyene verdiklerine bakın sonra bizinkilere bide ucaklarin gorunumlerine temizliine bakarsan kalitedeki farkı gorursuz. Neyseki millet kacio ;) bunlara bedavadan kömür cikartmaya devam edecek değil kimse oxwort Son olarak bbunlara hakkimı helal etmiyorum
  • Yahu çalışanlar olarak menfaat birliği içindesiniz. Birbirinize sizi sömürenler adına girmeyin günün birinde pişman olursunuz. Sizler köle değilsiniz öyle olmaya razı da olmayınız. Bazılarınız kendi kendine değersizlik biçiyor. Herkes kendi değerini biçer unutmayınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan THY Habom tesisinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılıdığı törenle yapıldı.

500 milyon dolara mal olan tesis, 7 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Orhan Birdal ile çok sayıda THY personeli katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil oldu. Kotil; Türk havacılığının son 12 yıldaki büyümesinin altını çizerek artan yolcu sayısı ve filoya dikkat çekti.

Kotil'in ardından söz alan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yaptığı konuşmada, 2006 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nın THY Teknik, galley, koltuk gibi alanlarda yaptığı yatırımın 750 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Hamdi Topçu HABOM'un tam kapasite ile çalışmaya başladıktan sonra 7 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve yıllık 1 buçuk milyar dolar ciro hedeflediklerini belirtti. 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 2023 yılında 450 uçaklık filo, 120 milyon yolcu ve tüm iştirakleriyle birlikte toplam 34 milyar dolar ciro hedeflediğini belirtti. 

Topçu'nun ardından bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Havacılığı'ndaki gelişmeye vurgu yaptı.

Başbakan Erdoğan: "3 bin 100 kişinin çalışacağı ve yıllık 500 milyon dolar ciro elde etmesi beklenen bu tesisle birlikte ülkemiz havacılığında yeni bir tarih, yeni bir dönem açılmış oluyor. Bu tesisin açılmasıyla Türkiye artık havacılık bakım onarım alanında da iddialı bir konuma yükselmiş bulunuyor. 2023 hedefinde ülkemiz, dünyanın en iyi 10 ekonomisi hedefine yürürken, Türk Hava Yolları'nın da dünyanın en iyi 10 havayolu şirketinden biri olma yolunda attığı kararlı adımları takdirle takip ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan; "Bu tesiste sadece Türk Hava Yolları uçakları bakım onarıma girmeyecek. Şu anda 30 ayrı ülkenin burada uçakları bakım onarıma giriyor. İleride daha da artacaktır. Tüm bunlar ülkenin şanını artırıyor. Büyük ülke olmak böyledir. Yeni Türkiye böyle inşaa edilecek."

Konuşmasında 3. havalimanı konusuna da değinen Başbakan Erdoğan: "3. havalimanının ilk etabını 29 Ekim 2017'de açmayı hedefliyoruz. Çok engellendik. Yargıdaki bu paralel yapı engellemeye çalıştı. Tüm bunlara rağmen engelleri aşa aşa yeni havalimanının temelini hamd olsun attık. Şimdi inşaat hızla devam ediyor" dedi.

Gezicilerin ve 17-25 Aralık tarihinde ortaya çıkan paralel yapının en büyük hedeflerinden birinin İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanı olduğunu söyleyen Erdoğan, bu yapıların Türkiye'nin havacılık alanında birinciliği almasını istemediklerini ifade etti.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI

Ordu-Giresun Havalimanı hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Bu alandaki atılımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karadeniz'de Ordu ile Giresun arasında ülkemizde ilk defa deniz üzerinde bir havalimanını şu anda inşa ediyoruz" diyen Erdoğan, gözleriyle törene katılanları tarayarak, "Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum" şeklinde espri yaptı.

Bunun üzerine ayağa kalkan iş adamı Mehmet Cengiz'e, "Ne zaman bitiyor bu havalimanı?" diye soran Erdoğan, Cengiz ile projenin bitim tarihi konusunda konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Altyapı bitti, helikopterle gittim, gezdim, indim, gördüm. Şu anda yıl sonuna kadar da üst yapı bitecek. Bu ne demek? Çarşamba'dan bir defa Samsun'a gidebiliyorsun, Ordu'ya gidebiliyorsun. Şimdi Ordu Havalimanı yapıldığı zaman Giresun'a gideceksin, alternatif, Ordu'yu kullanacaksın, aynı şekilde Trabzon'da bir sıkıntı olsa, mevsimsel koşullar da olabilir, alternatifler çoğalıyor. Örneğin şimdi Artvin ile Rize arasında da havaalanı inşallah başlıyor. O da bittiği zaman Artvinli Batum'dan da istifade edebilecek, buradan da istifade edebilecek. Rizeli, Trabzon'dan da istifade edebilecek, Rize'de yapılan da istifade edebilecek. Alternatifleri çoğalttıkça artık benim insanımın, şuraya ulaşırken acaba benim sıkıntım derdim ne olacak sorusunun cevabı karşılanmış oluyor. Biz buyuz. Geldiğimizden bu yana bunların adımını attık. Yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek, inşallah bu havalimanı Ordu-Giresun, bunu yıl sonu ya da önümüzdeki yılın başı itibariyle hizmete açıyoruz. Adana ile Mersin arasında yapacağımız Çukurova Bölgesel Havalimanı devam ediyor, onunla ilgili çalışmalar da ileri bir safhaya ulaştı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Türk Hava Yolları yönetimi ve devlet yetkilileri ile birlikte açılış kurdelasını keserek Habom tesisinin resmi açılışını gerçekleştirmiş oldu.

HEDEF DÜNYANIN EN BÜYÜK 5 MRO TESİSİ ARASINA GİRMEK

Projenin faaliyete geçmesi ile Türkiye’nin dünya genelindeki MRO (uçak bakım, onarım ve revizyon) sektöründen elde edeceği payın büyük oranda artış göstermesi öngörülüyor. Bugün, 57,7 milyar dolar olan küresel MRO pazarının 2024 yılına kadar 86,8 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. 2024 yılına kadar yılda ortalama %4.2 büyüyeceği öngörülen pazarda, artan hangar kapasitesi ve nitelikli insan kaynağı ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., uçak bakım, onarım ve revizyon pazarından ciddi bir pay alarak dünyanın en büyük beş MRO tesisi arasına girmeyi hedefliyor. 

Dünya haritası üzerindeki toplam filo genelinin %39’luk bölümüne hâkim olan bölge içerisinde konumlandırılmış HABOM tesislerinin mevcut etki alanı 3,5 saatlik uçuş mesafesi içerisinde 55 ülkeyi kapsıyor. Tam olarak faaliyete geçtiğinde, yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayacak HABOM’un yıllık cirosunun 1,5 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Entegre bir yapıya sahip olan tesis, yaklaşık 380.000 m2 kapalı bir alan üzerine inşa edilmiş. Alan, dar gövdeli uçak bakım hangarı içerisinde aynı anda 11 adet dar gövdeli uçağa, geniş gövdeli uçak bakım hangarında ise aynı anda 3 adet geniş gövdeli uçağa bakım, onarım ve revizyon hizmeti verebilecek büyük bir kapasiteye sahip. Geniş gövdeli uçak bakım hangarının bir bölümü aynı anda 1 adet geniş gövdeli uçak ya da 2 adet dar gövdeli uçağa uçak boya hizmeti verebilecek şekilde ‘Uçak Boya Hangarı’ olarak tasarlanmış. Tesis dâhilinde, uçakların ‘APU’, ‘İniş Takımı’, vb. gibi çeşitli komponentlerinin bakım, onarım ve revizyon işlemlerinin yapılması için çok sayıda atölye yer alıyor. Operasyonel anlamda da mükemmeliyetçi bir yaklaşımla tasarlanan HABOM tesisi, son teknoloji unsurları dikkate alınarak, en modern bakım ekipmanları ile donatılmış.

HABOM tesisi ile birlikte Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin dar gövdeli uçak bakım kapasitesi %57, geniş gövdeli uçak bakım kapasitesi %43, kapalı alan kapasitesi ise %193 oranında artmış bulunuyor.

Hali hazırda HABOM çatısı altında uçak galley ve mutfak ekipmanları üretimi yapan ‘Turkish Cabin Interior’ (TCI) ve yakın zamanda yine bu alana taşınacak uçak koltuğu üretim şirketi ‘Turkish Seat Industry’ (TSI) ile tesisin uçak komponentleri de üreten bir havacılık üssü haline gelmesi planlanıyor.

©AirportHaber

THY HABOM'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

ömer sahin ~ 8 yıl önce
boyaci teknisyeni olarak is ariyorum 1995 den beri oto boyacisiyim belgelerim var kalfalik ustalik ustaögreticilik acik lise menzunu 0534 320 30 31

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üniversite adayı ~ 10 yıl önce
abiler ablalar üniversite adayıyım kimya mühendislerinin uçak mühendislerinin iş imkanları nasıl aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
whereisthehabom ~ 10 yıl önce
logo larda bi tane turkısh habom, habom technıc vs göremedik. turkısh airlines, turkish technic. habom nirde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 10 yıl önce
Neden HABOM yok diye soranlara cevap: Çünkü HABOM tam bir fiyasko. 2006 dan bugüne iki tane hangar yapabildiler.Bu arada piyasa payı sıfır.Çünkü rakipler boş durmadı.2000 küsür yandaşı işe aldılar.Düşük ücret verdikleri için onlarda isyanlarda.Eee bu fiyaskoyu halktan nasıl gizlersin? Eskiye dönerek.HABOM ile THY TEKNİK birleşir. Turkish Teknik olur.Piyasa payı çok küçük, sadece THY uçaklarına bakan 5000 personeli olan ve zarar eden bir şirket. Evet Avrupanın en büğüğü olduğu doğru ve bu gidişle ana şirket THY yi de batıracak.Hamdi-Temel ikilisi bakalım daha ne kadar kamuoyundan gerçekleri gizleyebilecekler?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gelişmemiş ülkelerde hep böyle oluyor!!! Teknisyenlerimiz olmasa biz nasıl uçarız diye soran yok!!! Pilotlar teknisyenlere selam vermiyor!!! Böyle bir açılışta teknisyenleri uzaklaştırıyorsunuz!!!! Utanın biraz, sonradan görmeler!! Sizin Müslümanlıkla hiçbir alâkanız yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil ~ 10 yıl önce
EŞİT İŞE ÉŞİT ÜCRET Emanet akıllı ol.FERO çelikci sende çözüm bul yoksa biz seni çözeceģiz .2.5 kati icin dava ac isten çikanlara fark odenmedi yalanci yunusun 20 Avukati varmis birini versin.izinlerden 2 ser gun kestiler.Hemen vardiya primi icin eylem planla intibaklari cozun artikkklll.DOĞAN la değil HAMDİ ÂHMET CAN la görüs korkma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhan-Emanet-Yunus ~ 10 yıl önce
Tamam
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben boyaci olarak 3 ay önce basvurmustum almanyadan hala haber yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak et! ~ 10 yıl önce
1_thy tekniktekilere göre bunlar habomcu. shyo mezunlarına göre bunlar tornacı. uçak lisesi okumuşlara göre bunlar uçakçı değil. teknik eğitim mezunlarına göre bunlar liseli. uçak teknolojisi okumuşlara göre öf be UÇAK TEKNOLOJİSİ!! onlarda ayrı bir hava zaten. ne eğitimi almış nasıl uçakçı olmuş belli olmayan bir güruh zaten bir taraftan. yalamacı ve başkasının açığını kollayan tilkiler diğer taraftan. yani iş barışı yok ve işçilerin birlik olmadığı yerde herkes eşit haklara sahip olamaz. 2_eşit hak istiyorsan hak et güzel kardeşim. sen liseden mezun olup gelmişsin 17 yaşında iş bulmuşsun. sen 24 yaşında sanayide bibuçuğa tamah edecekken typ ile tanışmışsın ve gelmişsin thynin kanatları altına. ne kadar şanslısın aslında. tek yapman gereken hak etmek. varsa kendine güvenen babayiğit doldursun tecrübesini girsin bütün modüllere alsın b1ini yürüsün. öyle hileli easa kursları kovalamakta değil bu iş. sistem sana yükselme fırsatı vermiş. ağlamayı bırak ve yüksel. yapamıyorsan da sus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cavit ~ 10 yıl önce
Esit ise esit ücret .Habom çalisani sana gelecek yaziyi imzalama bekle birliğini bozma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SOMA ~ 10 yıl önce
ARKADASLAR SOMADAKİ MADENCİ KARDESLERDEN BİR FARKI VAR MI HABOMUN .. DEMEK İZİN VERDİLER HE iyiymiş valla kendini bu kadar öven bi şirket gormedim ya avrupalilarin teknisyene verdiklerine bakın sonra bizinkilere bide ucaklarin gorunumlerine temizliine bakarsan kalitedeki farkı gorursuz. Neyseki millet kacio ;) bunlara bedavadan kömür cikartmaya devam edecek değil kimse oxwort Son olarak bbunlara hakkimı helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 10 yıl önce
TEKNİKTE AKP DÜŞMANI VE PARELER İŞBİRLİKÇİLER SALTANAT SÜRMEKTEDİRLER.HAMDİDE BUNU SEYRETMEKTEDİR
Nedir halimiz? ~ 10 yıl önce
Yahu çalışanlar olarak menfaat birliği içindesiniz. Birbirinize sizi sömürenler adına girmeyin günün birinde pişman olursunuz. Sizler köle değilsiniz öyle olmaya razı da olmayınız. Bazılarınız kendi kendine değersizlik biçiyor. Herkes kendi değerini biçer unutmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000